De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 7 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Spotter Explorer 4G GPS Kids Smartwatch - Blue - Camera, Call & Chat - Waterproof - SIM Card Included op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
De essentiële functies van een GPS horloge zijn onvoldoende.
Het horloge ziet er hip en solide uit. De blauwe kleur geeft het een vlotte uitstraling. Het komt in een net doosje. De installatie is makkelijk en snel te doen. De bijbehoren de app werkt snel en is overzichtelijk.
Het horloge heeft verschillende functies. De camera is van prima kwaliteit voor kinderen. De stappenteller werkt prima. Het bellen naar het horloge werkt goed, geluid is ook prima.
Echter de functies waarvoor je het koopt blijken van een onvoldoende kwaliteit. '
GPS: deze is onnauwkeurig en komt te traag op gang
Scherm: zeer krasgevoelig waardoor het leesbaarheid snel afneemt
Batterij: het horloge gaat nog geen dag mee bij normaal gebruik. Dat is veels te weinig. Zonder batterij geen bereik en dat is juist wat je wil bereiken met dit horloge.
Conclusie: De functies die essentieel zijn en waarvoor je het koopt zijn matig van kwaliteit. Om die reden zijn wij niet tevreden met deze aankoop.
Ons zoontje van 6 heeft het horloge drie weken getest. Het is vrij grof van formaat, maar hij heeft daar niets over gezegd en vond het vooral leuk om spraakmemo’s te versturen. Voor ons als ouders was het minder soepel: je moet op beide telefoons inloggen op hetzelfde account, waardoor niet duidelijk is van wie een bericht komt. Bovendien werken meldingen niet goed; vaak kwamen ze niet door of pas na verversen. Bellen kan alleen van ouder naar kind, niet andersom. De SOS-functie komt niet als kritieke melding binnen. Ook de GPS bleek onbetrouwbaar: twee keer gaf hij een locatie aan die 500 meter afweek van waar ons kind daadwerkelijk was. De batterij is snel leeg als het horloge actief gebruikt wordt. Zonder gebruik houdt hij het twee dagen vol, maar dat is weinig als je er echt op wilt vertrouwen. De GPS-zone is enkel als radius in te stellen, waardoor je geen rekening kunt houden met bijvoorbeeld een vijver of drukke weg binnen die cirkel. Tot slot is er sprake van een verplichte databundel van drie maanden à €7, ondanks de claim van ‘geen abonnementskosten’. In de vakantie zou het best bruikbaar zijn, maar voor dagelijks gebruik vinden wij het horloge te beperkt.
DraagcomfortGoed
FunctionaliteitOnvoldoende
KwaliteitVoldoende
Pluspunten
Gebruiksvriendelijk voor kinderen
Robuust ontwerp
Minpunten
Kan niet uitgaand (video)bellen
GPS-locatie soms niet actueel
Veilige GPS-zones enkel als radius in te stellen
SOS-functie komt niet als kritieke melding binnen op telefoon
Het horloge is makkelijk in gebruik en instaleren. Mijn dochter kan er makkelijk mee overweg met opnemen als je haar belt.
Het enige probleem is dat de GPS heel ruim wordt genomen en dat is juist waar ik hem voor gebruik zodat je weet waar ze uithangt. Heb al meerdere keren gehad dat er verschillende straten zit tussen wat de gps aangeeft en waar ze zich bevind. Het scherm is heel krasgevoelig wat toch wel zonde is voor een kinderhorloge, de batterij duur is niet langer dan 3 dagen(bij minimaal gebruik) en het abonnement voor het gebruik is vrij kostbaar. Het goedkoopste abonnement is 4,50 euro per maand maar dan moet je wel meteen voor 24 maanden betalen. Het kortste abonnement van 3 maanden is 7 euro per maand.
Al met al voldoet dit niet aan de verwachting.
De installatie was snel van de horloge. Het is een fijn horloge om in gebruik te nemen voor je kind. Mijn zoontje had het veel om met buitenspelen. Echter loop je altijd met een kinderhorloge tegen problemen aan. In de app kun je een abonnement nemen, waar ik zelf nooit zo heel fan van ben. Ik heb niet geprobeerd om een ander simkaart erin te doen.
Daarnaast kun je wel makkelijk zones aanmaken en kreeg ik een berichtje dat hij de zone verliet. Dit gebeurde wel heel vaak terwijl hij nog ruim in de zone was. Het is dus niet heel accuraat. Ik vind het alleen jammer dat je de meldingen niet als kritieke meldingen kan afleveren. Het wordt altijd stil afgeleverd en dat is jammer. Zeker als je zoontje een noodknop of buiten de zone gaat.
De behuizing is van plastic en daardoor niet heel duurzaam. Het zat al heel snel onder de krasjes.. Voor de prijs vond ik het een beetje tegenvallen.
Het Spotter GPS horloge is speciaal gemaakt voor kinderen, maar ik heb goede en slechte dingen gemerkt tijdens het gebruik ervan.
Wat is fijn?
De app is makkelijk te gebruiken en je kunt op een landkaart in de app zien waar het horloge is.
Je krijgt meldingen als je kind een door jou ingestelde zone uit loopt.
Het horloge is stevig genoeg en is stof- en spatwaterdicht.
Je hoeft geen aparte simkaart te kopen, alles zit al ingebouwd in het horloge.
Wat is minder goed?
GPS locatie klopt niet altijd: soms is de aangegeven locatie zelfs meer dan 500 meter af van de daadwerkelijke locatie. Dat zorgt voor onrust als je je kind wilt volgen; je weet eigenlijk nooit zeker waar ze echt zijn.
Het horloge is best groot en dik, zeker voor smalle kinderpolsen. Mijn dochter van 8 vond het niet fijn om te dragen. Hierdoor deed ze het veel af en lag het horloge veel op de oplader. Intussen wordt het al bijna niet meer gedragen.
Maandelijkse kosten: je moet na aankoop een abonnement van een of meerdere maanden nemen om gebruik te kunnen maken van de dienst. Voor internationale dekking betaal je € 9,95 per maand, landelijke dekking is een stukje goedkoper maar kost nog altijd tussen de €4,50 en € 7 per maand. Dat vind ik toch wel erg duur.
Je kunt niet een eigen, goedkopere simkaart gebruiken aangezien de simkaart al ingebouwd zit in het horloge
Mijn conclusie:
Het idee van het Spotter GPS horloge is goed, maar in de praktijk valt het tegen. De GPS locatie werkt niet altijd even goed, en het horloge is te groot en te dik voor kinderen. Hierdoor wilt mijn dochter het horloge na korte tijd al niet meer dragen, en dat is toch zonde van het geld.
Een uitkomst in het vergroten van de zelfstandigheid
Voor onze 4-jarige zoon kochten we het Spotter horloge omdat we hem meer vrijheid wilden geven, zonder de controle te verliezen. De locatie is accuraat en de zones in de app zijn gemakkelijk in te stellen. Zo krijgen we een melding als hij een vooraf ingestelde plek verlaat. De SOS-functie en belmogelijkheid werken goed. De verstaanbaarheid van het geluid is minder in een drukkere omgeving. De app zelf is zeer gebruiksvriendelijk. Wel is er een abonnement, met de keuze uit verschillende maand plannen, nodig voor het gebruik van het horloge. Persoonlijk vind ik deze kosten betaalbaar. Al met al zijn wij erg tevreden. Het geeft ons rust en hem een gevoel van zelfstandigheid.
Spotter horloge!
Mooi compact horloge, mijn zoontje van 5 is er erg blij mee.
Handig in gebruikt. Ook met de app makkelijk te installeren, kan mijn zoon gemakkelijk bellen,
Enige nadeel is dat hij mij niet kan bellen.
Qua gps locatie is die nauwkeurig en kan ik goed volgen waar mijn zoon is.
Bij aanschaf was mij alleen niet duidelijk dat je ook een 3/6/12 maanden abonnement moet aansluiten doe je dat niet dan kan je er eigenlijk niks mee.
Dit moet wel iets duidelijker vermeld staat.
Als je goed terug kijkt op de website zie je het in een korte uitleg.