Sony Xperia XZ1 Compact - Smartphone - Zwart

Sony Xperia XZ1 Compact - Smartphone - Zwart - Smartphones

Sony Xperia XZ1 Compact - Smartphone - Zwart - Smartphones

8.8

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 117 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Sony Xperia XZ1 Compact - Smartphone - Zwart op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Yang03-10-2017

One hand control, elegant, powerful

The phone is quite elegant! The design perfectly follows the essential of Sony's design code. The size of the phone just make me enjoy a wonderful time controlling my phone with one hand. Either I'm just waking up, standing on the tram, or even having a meeting, I could check message and notification on my phone with one hand easily. The user experience with this phone is superb. The phone has a powerful heart, snapdragon 835. Hence the phone could harness heavy loading games (NBA17) with no pressure. The battery is quite large. With a moderate usage, it could be used consecutively for two days. The fingerprint sensor reacts very fast. The IP68 water-proof is also awesome! A small flaw is the back of the phone always collect my fingerprint and requires some cleaning from time to time. All in all, this is one of the best phone I've ever got and I just highly recommend this product if you are a fan of smartphones with small screen and easy one hand control!!
Pluspunten
  • One hand full control
  • The design is so elegant
  • Fast performance
  • Large battery
  • IP68 waterproof
Minpunten
  • Fingerprint collector back
Jonas03-10-2017

All you need in one hand! Sony strikes with its' flagship!

Sony Xperia XZ1 Compact comes with the latest smartphone techology. Even-though some would think small can't be good, it strikes great! The screen is crispy, sound is vibrant and the solid hardware it comes with, makes this phone a tough beast. The addition of 3D app just proves it is the front runner in not just compact phone category, but in smartphones in general. Great companion to work, live and enjoy!
Pluspunten
  • Crispy colors and great sound.
  • Unseen boundaries with camera capabilities.
  • Great compact design.
  • Solid hardware.
Minpunten
  • Nothing yet!
Bas B03-10-2017

Snel, compact, met lange adem

Heb voor Sony gekozen vanwege de high end specs, de lovende reviews en goede ervaringen uit het verleden. Ben tot op heden zeer onder de indruk van zijn trefzekere bediening, heldere scherm en formidabel geluid. Snelheid, camera en batterijduur is dik in orde voor mijn gebruik (ben geen gamer). Leuke features als 3D maker en superslowmotion bieden repliek aan sceptici die de hoekige vormgeving niet kunnen waarderen. Door het compacte formaat een telefoon die goed met één hand te bedienen is. Een kek TPU hoesje geeft grip en je voelt de scherpe hoeken niet in je broekzak.
Pluspunten
  • Snappy bediening
  • Top geluid
  • Bij zonlicht goed afleesbaar scherm
Minpunten
  • Oogt wat log
  • Scherpe hoeken prikken zonder hoesje
Shannon R.02-10-2017

Heerlijk formaat en prachtige telefoon!

Ik koos voor de sony Xperia XZ1 na twee jaar lang gebruik te hebben gemaakt van de xperia Z3 compact(en daarvoor de sony Xperia Z) waar ik zeer tevreden over ben. De Z3 compact beviel mij vanwege de grootte vergeleken met de Z. De sony Xperia XZ1 compact heeft een minstens net zo prettig formaat! Perfect voor personen met kleinere handen. De telefoon werkt ook snel, opent snel apps en kan veel tegelijkertijd aan. De accu gaat lang mee en de camera en het scherm zijn van zeer goede kwaliteit! Een laatste pluspunt is dat de telefoon waterbestendig is waardoor ik tijdens regen nog optimaal gebruik kan maken van mijn mobiel. Kortom: ik ben alweer zeer tevreden over de kwaliteit van het nieuwe Sony Xperia familielid!!
Pluspunten
  • perfect formaat! Niet te groot en niet te klein
  • goede accuduur
  • waterbestendig
  • Goede film/foto en scherm kwaliteit
  • werkt snel
Minpunten
  • zwarte randen onder en boven mogen wat smaller.
  • De telefoon was maar in twee kleuren verkrijgbaar.
jeeovee02-10-2017

De koning van de handzame telefoons - Sony XZ1 compact

Wat een krachtpatser is die kleine XZ1 toch, ligt lekker in de hand (wel glad) en overtreft zijn broertje de z5c weer met vlag en wimpel. Alle applicaties draaien razendsnel en accuduur is ruim anderhalve dag na flink gebruik (Spotify streamen, continu wifi en push op 3 emailboxen, social media, whatsapp en circa 3 uur bellen) Geluid is top in vergelijking tot zijn voorganger waarbij de luidspreker vaak te zacht was voor een goede conference call. Camera presteert naar verwachting en de nieuwe 3d fotomaker app is een grappig extraatje. Camera focust zeer snel en wegschrijven van gemaakte videos naar extern geheugen geeft geen problemen.
Pluspunten
  • compact formaat
  • helder & crispy scherm
  • razend snel
  • goed luidsprekers
  • accu duur
Minpunten
  • glad in de hand
Simon02-10-2017

Super Telefoon!!

Altijd Iphone gehad, sinds een kleine week de sony xz1 compact. Erg fijne telefoon, niet te groot, mooi scherm, accu gaat lang mee en geweldige opties als de slow motion camera met 960 fps en een app voor het scannen in 3d. Heel prettig in gebruik, kan hem bijna niet wegleggen! Zo als het er niet uitziet blijf ik hierna ook bij Sony!!
wyber02-10-2017

Klein scherm grootse prestaties

Ik kom van de Experia Z3 compact. het format van een kleine telefoon met top of the line specificaties spreekt mij erg aan. De XZ1 compact is erg snel, alle menu over gangen zijn vloeiend. Op het moment werkt het automatische scherm dimmen een beetje vreemd bij bepaalde lichtsterktes. hoop dat dit snel wordt opgelost met een update!
Pluspunten
  • Kleine telefoon met top specificaties
Minpunten
  • Automatische scherm dimmen een beetje vreemd
Visser02-10-2017

Lekker compact, razend snel en een top accu

Na drie jaar kreeg ik helaas wat problemen met mijn oude Sony z3 compact. Gelukkig was de nieuwe Sony xperia zx1 compact in aantocht. Ik heb hem nu inmiddels een aantal dagen in het bezit, wat een geweldig telefoontje! Het geluid is mooi helder en de foto's zijn scherp. De 3d-maker is leuk, vooral m'n kinderen vinden het grappig om mee te spelen. De accu gaat met intensief gebruik wel twee dagen mee. Het toestel lijkt erg op mijn oude z3 compact, dus qua design niet heel vernieuwend. Ik geef het toestel een ruime 9!
Pluspunten
  • Compact
  • Batterij
  • Camera voldoende
  • 3d-maker
  • Super geluid
Minpunten
  • Misschien het design wat saai
Michaeln02-10-2017

Compacte powerhouse met slechts één min punt

Voor mij persoonlijk heeft een kleiner scherm op een telefoon de voorkeur. Deel je deze voorkeur maar wil je geen concessies doen als het aankomt op snelheid, camera/geluid kwaliteit en snelle software updates dan kan ik je deze telefoon van harte aanbevelen. Had graag nog de mogelijkheid gehad om voor een 64 GB variant te kunnen kiezen, maar gelukkig kun je het geheugen uitbreiding door middel van een micro SD.
Pluspunten
  • Handelbaar in één hand
  • Nieuwste versie van Android
  • Goede camera met veel mogelijkheden
  • High-res audio + front facing stereo speakers
  • Strak en waterdicht design
Minpunten
  • 32 GB intern geheugen (geen 64 optie)
Gurkan02-10-2017

Lekker klein en compact. Precies wat ik wou.

Geweldige toestel. Klein en snel. Batterij gaat 1.5 dag mee met matig gebruik. Scherm ziet er prima uit. Geluidskwaliteit uit de aux-jack en stereo-speakers zijn bovengemiddeld.
Pluspunten
  • Klein, past makkelijk in je broekzak
  • Batterij gaat lang mee
Minpunten
  • Android 8 komt met een paar negatieve punten
  • Zoals: stomme emoji's, minder settings beschikbaar
Jelmer02-10-2017

Compact, snel, goede accuduur

Eindelijk een waardige opvolger voor mijn Xperia Z3 compact! De XZ1 compact is zo ongeveer nog het enige android toestel met goede specificaties en een scherm kleiner dan 5 inch. En als kers op de taart is het ook nog eens het eerste toestel dat met Android 8.0 wordt geleverd! En vergeleken met wat je voor bijvoorbeeld een Google Pixel moet betalen is het aanschafbedrag mijns inziens fatsoenlijk. Aanrader!
Pluspunten
  • Snel
  • Goede accuduur
  • Compact
  • Prima camera met leuke en handige features
  • Waterdicht
Minpunten
  • Geen tap-to-wake
  • TV-uit via een kabeltje niet mogelijk
  • Statusbar icoontjes bewegen onnodig veel
Pim02-10-2017

Beste compacte smartphone van dit moment!

Goed laat ik eerst beginnen dat ik de smartphone pas enkele dagen in gebruik heb en dat ik daarom nog niet alles heb kunnen testen en zaken zoals degelijkheid eigenlijk nog niet te beoordelen zijn. Maar dat gezegd hebbende; wat is dit een fijne smartphone ik heb zelf hiervoor de Z3 Compact gehad, maar door een lelijke val moest deze vervangen worden. Daarnaast hebben wij hier ook nog een Z5 compact in gebruik, dus aan de hand van deze twee toestellen kan ik hem vergelijken. De smartphone is fijn compact, maar wel dikker dan de Z3. De vormgeving is zoals je die bij Sony gewend bent, functioneel met weinig bijzonderheden. Fijn dat er een usb 3.0 op zit want die laad met de juiste lader echt heel snel, wel jammer dat de standaard usb kabeltjes niet meer passen. Telefoon werkt snel, zware applicaties draaien vlot en tot op heden geen enkele happening ondervonden. Vinger scanner in de powerknop werkt perfect en snel, je hebt eigenlijk niet eens in de gaten dat je het toestel telkens ontgrendeld. Camera maakt voor mij voldoende goede foto's en is snel. Ook het superslow motion film werkt goed, zorg alleen wel dat je voldoen licht hebt. Hetzelfde geldt van de 3D functie, grappig maar je zal het niet dagelijks gebruiken. Het geluid is goed en klinkt beter dan uit zijn voorgangers. Al met al een prima smartphone waar ik hopelijk weer een antal jaar mee vooruit kan.
Pluspunten
  • Formaat
  • Snelheid
  • Accuduur
  • Waterdicht
  • Camera
Minpunten
  • Iets dikker dan normaal
's.kei01-10-2017

Uitstekend

Goede telefoon. Niet duur en uitstekende prestaties. De 3D scanner is ook een erg leuke functie. De telefoon licht lekker in de hand en past gemakkelijk in je broekzak.
Pluspunten
  • Super snel
  • Klein formaat
Maaike01-10-2017

Superhelder scherm en lange accuduur

Wat een ontzettend mooie Sony compact gsm! Nu in mijn bezit voor 2 dagen en het eerste wat opvalt is het ontzettend mooie, heldere scherm. Accuduur fantastisch, erg lang en natuurlijk het slow motion filmen is onwijs leuk en werkt top! Erg tevreden met mijn nieuwe compact!
Pluspunten
  • Acxuduur
  • Helder scherm
  • Slow motion filmen
zobur30-09-2017

Goede accu en mooi Compact!

Overgestapt van de Z3 Compact (waar ik erg tevreden mee was) naar de XZ1 Compact. Tot nu toe niet teleurgesteld met deze overstap. Snelle telefoon met een niet al te groot scherm. Lekker compact dus. Accu doet het tot nu toe ook goed.
Pluspunten
  • Goede accu
  • Snel
  • Niet te groot!
RvB30-09-2017

Geweldige ervaring

Het hele scherm kun je met je duim bedienen. De instellingen zijn erg overzichtelijk. De schermhelderheid is wel in te stellen, maar onder invloed van licht van buiten wordt het scherm wel automatisch helderder of zo donkerder, dit is niet uit te zetten. De vingerprintscanner werkt onwijs snel, je hebt niet door dat deze ingeschakeld staat. Kortom een super sterke en goede compact Phone!
Pluspunten
  • Android oreo
  • Schermformaat
  • Uit te breiden met SDHC kaart
  • Vingerprintscanner
Minpunten
  • Bijgeleverde kabel erg kort
  • Schermhelderheid automatisch
  • 32GB interne opslag
Romanya Verhoeve30-09-2017

fijn in de hand, prachtige kleuren, zeer goede camera ook.

Ligt fijn in de hand, heb kleine handen. Beeldscherm is echt prachtig. De kleuren spatten eraf. Daarnaast ook een enorme verbetering in geluid!
Pluspunten
  • Geluid
  • Camera
  • Beeldscherm
  • Formaat