Nu een paar keer gebruikt en kan geen nadelen benoemen. Ik ben dan ook niet high-end scheerapparaten gewend, maar wel kritisch in gebruik van mijn huidige apparaten. Zeker omdat ik een wat zwaarde baardgroei heb en de irritaties ken (denk ik ;-)
Apparaat is degelijk en voelt kwalitatief goed aan. Scheermesjes gaan twee jaar mee, dus dat is ook top. Is wel een groter apparaat dan ik gewend ben, maar ligt prima in de hand. Geluid is hoorbaar, maar is rustig. Geen irritante gebrom wat mijn oudere Philips en mijn huidige (goedkope) Enchen wel maken. Ander voordeel is nat scheren. Nooit gedaan, maar dat gaat uitstekend. Minder irritatie en soepel. Normaal werden soms enkele haren uitgetrokken of bleven haren achter. Ook na herhaalde pogingen wat ten koste gaat van je huid. Bij deze Philips heb ik daar geen last van. Natuurlijk is het niet met één beweging glad, maar het is wel zo gepiept. Wel met een kanttekening dat ik nog niet geschoren heb met een begroeiing van 3 dagen. Mij huid voelt egaal aan en na een halve dagen voelen de eerste stoppeltjes ook egaal aan. Dat was wel eens anders. Je moet wel draaibewegingen maken, dat moest bij mijn oudere apparaten ook. Dat bepaalt volgens mij wel of je goed glad scheert. Of ik iets ga merken van de leerfunctie wat het apparaat biedt, dat weet ik zo niet.
Kritische nooit. De kop is een beetje onhandig als je bij de neus wil scheren. Lees wel de manual, want dan weet je hoe het moet. Klinkt logisch, maar de praktijk is anders. Je kan zomaar een haar uittrekken en dat doet zeer. Daarnaast had ik een USB oplader gehoopt. Toch iets praktischer.
Voor de rest zeer tevreden .
Oorspronkelijk gepost op philips.com