Rowenta X-Clean 7 GZ5735E0 - Steelstofzuiger - 2-in-1 - Zwart/Chroom - Robotstofzuiger

Rowenta X-Clean 7 GZ5735E0 - Steelstofzuiger - 2-in-1 - Zwart/Chroom
Rowenta X-Clean 7 GZ5735E0 - Steelstofzuiger - 2-in-1 - Zwart/Chroom
Dit product wordt aangeboden door 3 aanbieders met een prijs vanaf € 378,99 Bekijk alle aanbieders
8.5

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 12 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Rowenta X-Clean 7 GZ5735E0 - Steelstofzuiger - 2-in-1 - Zwart/Chroom op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

t************@h**********17-12-2025

Top voor grotere ruimtes, lastiger in hoekjes

Sinds kort maak ik gebruik van een 2-in-1 stofzuiger met dweilfunctie. Het apparaat werkt prettig en het is handig dat stofzuigen en dweilen in één beweging kan, wat met een jong gezin en twee katten merkbaar tijd bespaart. De eco-, automatische en turbostand zijn praktisch in gebruik, waarbij vooral de automatische stand fijn is doordat deze zich aanpast aan de hoeveelheid vuil. De zelfreinigende roller en het feit dat de stofzuiger eenvoudig onder de bank komt, zijn duidelijke pluspunten. Daartegenover staat dat de stofzuiger niet los te gebruiken is en geen kleine zuigmond heeft. Hierdoor zijn hoekjes en plinten minder makkelijk mee te nemen en blijft een aparte stofzuiger nodig. Al met al ben ik tevreden over het gebruiksgemak, al vervangt dit apparaat een traditionele stofzuiger niet volledig.
Pluspunten
  • Stofzuigen en dweilen in één beweging
  • Zelfreinigende functie dweil
Minpunten
  • Stofzuiger kan niet los gebruikt worden
  • Niet in kleine hoekjes te gebruiken
AnReview16-12-2025

Degelijk apparaat met veel gemak

Het apparaat voelt stevig aan en maakt snel schoon. Op laminaatvloeren werkt hij heel soepel, op houten vloeren moet je met de banen meelopen. Ideaal om na het eten snel rondom de tafel schoon te maken. Houd er wel rekening mee dat hij daarna automatisch in de reinigingsstand gaat, wat tijd kost. Niet geschikt voor trappen en vloerkleden, en het zou handig zijn als je meer water kunt instellen of de dweilfunctie kunt uitschakelen. Het vervangt helaas niet mijn normale stofzuiger en dweil. Pluspunten ✔ Degelijk en stevig apparaat ✔ Maakt snel schoon en trekt zichzelf vooruit ✔ Ideaal voor laminaatvloeren Minpunten ✖ Reinigen na gebruik kost tijd ✖ Niet geschikt voor trappen en vloerkleden ✖ Geen optie om dweilfunctie uit te schakelen
Pluspunten
  • Degelijk en stevig apparaat
  • Maakt snel schoon en trekt zichzelf vooruit
Minpunten
  • Reinigen na gebruik kost tijd
  • Niet geschikt voor trappen en vloerkleden
e*********@h**********16-12-2025
Hele fijne 2 in 1 stofzuiger, super makkelijk en mooi product. Doet wat die beloofd, is heel makkelijk in gebruik. Ook zit er een lampje op, zodat je goed ziet wat er opgezogen wordt. Hij rijdt heel soepeltjes en je kan makkelijk overal bij. Heel fijn dat hij zonder snoer is en je kunt er lang mee doen. Ik gebruik hem voor de boven en benedenverdieping en redt dat makkelijk.
n*************@h**********14-12-2025

Geweldig

Zodra ik de doos binnen kreeg moest die gelijk open want ik was zeer benieuwd. Na het openen viel het me op wat voor een mooi design hij heeft, past in elk interieur(bewijzen van). Hij stond zo in elkaar, even opladen en gelijk in gebruik genomen. Wat prettig is aan deze stofzuiger dan het een extra handeling scheelt na het stofzuigen, dweilen gaat gelijk mee. Je hebt 3 verschillende standen maar ik gebruik de auto stand alleen. Heeft een mooi display waarop je kan zien in welke modes hij staat en hoeveel batterij er nog is. Hij ligt makkelijk in de hand en is makkelijk zwenkbaar. Enige nadeel is dat hij niet in zijn geheel onder de bank kan door de opvangbak, maar ja , dan is dat stuk voor mijn andere stofzuiger. Maakt n.m.i. niet veel lawaai wat het prettig maakt. Na elke stofzuig/dweilbeurt kan je opmde selfclean drukken en maakt hij zichzelf schoon, bizar hoe vies het water is terwijl er dagelijks over de vloer gegaan worst met de stofzuiger. Een klein druppeltje van mijn favoriete schoonmaakmiddel is al voldoende om het huis lekker te laten ruiken. Hij is snel opgeladen.
Pluspunten
  • Draadloos
  • Makkelijk in gebruik
  • Makkelijk schoon te maken
Minpunten
  • Paat niet onder de bank/kast.
Daantjuh7713-12-2025

Geweldig apparaat en tijdbesparend

Ik heb dit apparaat pas een paar dagen in huis, dus heb nog niet heel uitvoerig kunnen testen. Wat me wel opgevallen is: je zet 'm zo in elkaar en dan kun je aan de slag. De gebruiksaanwijzing is niet helemaal duidelijk, maar door de qr-codes te volgen zie je veel filmpjes die het e.e.a. verduidelijken. Ook is de stem lastig te verstaan als het apparaat aan staat. Dit neemt niet weg dat het apparaat fijn werkt. Voor een vrij zwaar apparaat hoef je maar heel weinig moeite te doen. Trek je gymschoenen er maar bij aan, want je rent bijna achter het apparaat aan. Waar ik verder aan moet wennen is dat je achter het apparaat aan loopt en dat je dus door het zojuist gedweilde oppervlak loopt. Gelukkig dweilt 'ie niet te nat en valt dit erg mee. De tijdbesparing en het gemak waarmee je de cleaner pakt, vind ik het grootste voordeel. Normaal gesproken stofzuig ik uitvoerig en moet ik daarna alles nog eens af om het te dweilen. Dat is nu verleden tijd. Door die tijdbesparing kan ik er bijna een extra hobby bij zoeken ;)
Pluspunten
  • Tijdsbesparing want stofzuigt en dweilt in één
  • Gemak want draadloos
  • Maakt goed schoon en dweilt goed na
Minpunten
  • Vrij zwaar in offline stand
  • Duur
D13-12-2025

Geweldige aankoop en tijdsbesparend

Dit artikel doet meer dan verwacht. Wat me in eerste instantie opgevallen is: je zet 'm zo in elkaar en dan kun je aan de slag. De gebruiksaanwijzing is niet helemaal duidelijk, maar door de qr-codes te volgen zie je veel filmpjes die het e.e.a. verduidelijken. Ook is de stem lastig te verstaan als het apparaat aan staat. Dit neemt niet weg dat het apparaat fijn werkt. Voor een vrij zwaar apparaat in offline-stand hoef je maar heel weinig moeite te doen wanneer het 'aan' staat. Trek je gymschoenen er maar bij aan, want je rent bijna achter het apparaat aan. Waar ik aan moet wennen is dat je achter het apparaat aan loopt en dat je dus door het zojuist gedweilde oppervlak loopt. Gelukkig dweilt 'ie niet te nat en droogt 'ie daarna goed, dus valt dit erg mee. De tijdbesparing en het gemak waarmee je de cleaner pakt, vind ik het grootste voordeel. Normaal gesproken stofzuig ik uitvoerig en moet ik daarna alles nog eens af om het te dweilen. Dat is nu verleden tijd. Door die tijdbesparing kan ik er bijna een extra hobby bij zoeken ;)
Pluspunten
  • Tijdsbesparing want stofzuigt en dweilt in één
  • Gemak want draadloos
  • Maakt goed schoon en dweilt goed na
Minpunten
  • Vrij zwaar in offline stand
  • Duur
j************@h**********12-12-2025
Ik gebruik de X-Clean 7 nu een tijdje en ben er echt enorm blij mee. Vooral de schoonmaakresultaten vallen positief op. Hij zuigt krachtig en dweilt tegelijkertijd heel grondig, waardoor zelfs plakkerige plekken direct verdwijnen. Mijn vloer ziet er na elke schoonmaakbeurt weer netjes en fris uit. Wat ik ook erg waardeer, is hoe gemakkelijk hij in gebruik is. Het apparaat voelt licht aan, is heel wendbaar en daardoor pak je ‘m snel even tussendoor. Geen gedoe met emmers of losse dweilen – alles zit in één apparaat. De watertanks zijn in een paar tellen geleegd of gevuld, en de zelfreinigende functie doet daarna het meeste werk voor je. Dat hij volledig snoerloos werkt, maakt het nog comfortabeler. Je kunt probleemloos door het hele huis bewegen zonder onderbrekingen, en dankzij de flexibele vloerborstel kom je ook goed bij moeilijk bereikbare plekken. Al met al maakt deze vloerreiniger het huishouden merkbaar eenvoudiger. Hij combineert sterke prestaties met veel gemak en slimme functies. Voor mij is het echt een goede aankoop geweest.
m******@h**********06-12-2025
Na ontvangst is het apparaat snel in elkaar gezet en opgeladen voor gebruik. Even het water vullen met wat laminaatreiniger erin. Even wennen aan het tempo want de stofzuiger heeft de vaart erin. Door de verschillende programma's is het eenvoudig naar eigen smaak aan te passen. Het licht laat zien wat er eigenlijk allemaal op de grond ligt, dat is wel even schrikken. De haren van de hond en onze dochters met lange haren worden moeiteloos van de vloer geveegd. Het dweilen erna zorgt voor een smetteloos schone vloer die snel droog is voordat de kinderen weer met de hond thuiskomen van een buitenwandeling in de regen. Na gebruik even de vuilwatertank leeggooien, het vuil bij het restafval en het zelfreinigende programma begint. Beentjes omhoog met een kop koffie, een kind kan de was doen
g***@h********03-12-2025
Een conventionele zuigt goed maar is onhandig, een steelstofzuiger is een stuk makkelijker, maar zuigt minder hard. En dan moet er ook nog gedweild worden. Is deze vloerreiniger dan de oplossing? De goede kanten: De vloer wordt schoon, verlichting en zelfreiniging zijn handig, bediening is eenvoudig. Schoonmaken van de vuilwater- en stofopvang is redelijk eenvoudig. Het apparaat is redelijk zwaar, maar laat zich toch heel licht en makkelijk gebruiken. Enkele punten van aandacht: Vrij groot en breed basis station. De grote voet mist zuigkracht in de hoekjes, schoonmaken gaat toch grotendeels via de borstel lijkt het, dus weinig zuigen. Voor grote oppervlakken geen probleem, die worden prima schoon. Alles beschouwd is het een apparaat dat heel prima de vloeren reinigt, snel en gemakkelijk. Maar daar hangt wel een stevig prijskaartje aan. En, het vervangt de stofzuiger niet compleet. Dat maakt dat het nog lastig is om dit apparaat een goede plek te geven.
j************@g********03-12-2025
Vol enthousiasme werd deze -voor onze begrippen- dure dweilstofzuiger uitgepakt. Elk onderdeel was veilig en apart verpakt. Het zag er luxueus uit. Het apparaat was met gemak in elkaar te zetten. De gebruiksaanwijzing was duidelijk en helpend wat betreft de montage. Er werd een stevige basis/lader bij geleverd, die wel wat vloerruimte inneemt. Aan de wand hangen is geen optie. Voor de zekerheid hebben we het apparaat de hele nacht opgeladen om het daags erna te gebruiken. Omdat we een ruime woonkamer hebben 50m2 en de keuken en hal pok nog meegenomen dienen te worden in het proces hebben we eerst alle stoelen etc aan de kant gezet, zodat we de accu optimaal konden gebruiken. Resultaat: in ‘auto’stand ging het slechts 15/20 minuten mee. Later hebben we de ecostand gebruikt. Dat ging super soepel en hield de accu het prima vol. Hoekjes/randjes worden wel gemist, maar voor ons is het met name belangrijk dat de ruimte (delen waar we lopen) goed schoon worden. Het apparaat reikt helaas niet onder onze bank of kast. Onder de hooghangende tv-kast werkt het wel, maar je zult hier een boel korte bewegingen moeten maken. In een keer de hele lengte gaat niet, zo wendbaar is de steel niet en voelt dan plots erg zwaar. Het dweilvlak is daarbij erg smal en beslaat niet het hele apparaat. Wat vonden wij prettig? Het was heerlijk om maar één keer de ronde te hoeven doen ipv eerst met stofzuiger en later met een dweil. De droogfunctie was ook fijn, er bleef maar weinig restvocht achter. Nadeeltje daarvan was dat je niet goed zag waar je al geweest was, maar dat ik luxe, toch? De automatische reinigingsfunctie na het schoonmaken voelt prettig en hygiënisch. Je moet dan zelf vervolgens goed de vuilwatertank schoonmaken. Daar zie dan een heleboel rotzooi inzitten. Ik heb getest of er ook stukjes eten opgezogen wordt. Yes!!! Omgevallen kom soep, gevallen lasagne? Geen enkel probleem. Ga er een paar (2/3) x overheen en weg is het. Het is eveneens fijn dat een schoonmaakmiddel erin kan. Het is fijn dat er een motortje inzit wat de dweil zachtjes vooruit stuwt, dit ervaren we als zeer prettig en luxe. Al met al viel onze eerste ervaring door de korte batterijduur in autostand wat tegen. Maar dit is helemaal hersteld door met de standen te spelen en door de huishoudelijke ongelukjes van de kids die we ermee wegpoetsten. In dit huis is het tegenwoordig gewoon echt schoner, je dweilt terwijl je even snel stofzuigt, hoe mooi is dat. Dit is een blijvertje!
Sandy29-11-2025

Geweldig stofzuiger en dweilapparaat

Ik ben zeer tevreden over het Rowenta-apparaat. Hij stofzuigt en dweilt tegelijk, waardoor ik veel sneller klaar ben. Het apparaat is niet zwaar en de LED verlichting is handig om goed onder meubels te kunnen schoonmaken. De auto zelfreiniging en droging vind ik ook een pluspunt ik hoef na het schoonmaken bijna niets meer te doen. Ook de batterij gaat lang genoeg mee voor mijn hele woning. Het resultaat is prima: een schone, frisse vloer zonder gedoe. Ik ben echt heel tevreden en vind dit apparaat gebruiksvriendelijk, krachtig en handig voor iedereen die snel een schoon huis wil. Echt een aanrader!
Pluspunten
  • LED verlichting
  • Niet zwaar
  • Gebruiksvriendelijke
MarinusVe24-11-2025
Ik gebruik de Rowenta X-Clean 7 GZ5735 nu een tijdje en hij bevalt echt heel goed. Met een laminaatvloer, een hond, een kat en twee kinderen is de vloer hier eigenlijk nooit lang schoon, maar met deze reiniger lukt dat eindelijk beter. Hij stofzuigt en dweilt tegelijk, waardoor haren, zand, kruimels en pootafdrukken in één beweging verdwijnen. Dat scheelt enorm veel tijd en moeite. Op laminaat werkt hij verrassend goed: de vloer droogt snel, zonder strepen of vochtplekken, en blijft mooi van kleur. De anti-klit borstel haalt moeiteloos honden- en kattenharen weg, en de zelfreiniging na gebruik is echt handig — één druk op de knop en hij maakt zichzelf schoon. Wat ik ook prettig vind, is dat hij soepel beweegt en met de LED-verlichting zelfs onder de kast en bank nog vuil weet te vinden. Met kinderen die vaak op de grond spelen, voelt het fijn om te weten dat de vloer echt schoon is. Kortom: de Rowenta X-Clean 7 maakt het huishouden een stuk makkelijker. Hij houdt het huis fris en netjes, zelfs met kinderen, een hond en een kat die dagelijks hun sporen achterlaten.