De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 28 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Rowenta X-Plorer RR9695 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Wat een ideaal apparaat, dit is echt een uitkomst en scheelt tijd die je kwijt ben aan de huishouding. Via de app kun je instellen wanneer je wilt dat hij gaat schoonmaken, dat doet hij bij mij 3x in de week snachts en als ik 's ochtends beneden kom is de vloer weer heerlijk schoon.
De app is erg gebruiksvriendelijk, vele opties hier die gemakkelijk te vinden zijn en ook een overzicht wat hij schoongemaakt heeft, hoelang hij er over gedaan heeft etc. Ook kun je de zuigkracht en het vochtigheidsniveau instellen, wij hebben hem vooralsnog altijd op standaard en medium staan en dit is ruim voldoende, ook de dierenharen en vieze vlekken gaan hier prima mee weg.
Het apparaat zelf doet het heel goed, door de D-vorm van het apparaat botst het nergens tegen aan en gaat goed langs de randjes. Wat ook erg handig is, is het automatische leegstation, na een ronde rijdt hij weer terug naar zijn station en wordt autmatisch geleegd en eens in de zoveel tijd moet je de zak in het station een keer legen.
Over de dweilfunctie was ik eerst wat huiverig, ik was bang dat ik hierin teleurgesteld zou raken maar niets in minder waar, mijn vloer blinkt weer als hij klaar is! Hij zuigt geen speelgoed of snoeren oid mee dus al met al een super ding!
Ik maak nu alweer een tijdje gebruik van deze prachtige en perfect x-plorer stofzuiger en dweilrobot en ben super tevreden. In mijn ogen is dit een aanrader voor een ieder die een compacte en goedwerkende robot zoekt. Deze robot heeft veel opties en deze zijn gemakkelijk te gebruiken want alles spreekt voor zich. Ook bij het installeren gaat alles gemakkelijk want het is duidelijk, maar staat ook goed omschreven in het boekje dat er bij geleverd wordt. De robot werkt goed en kan ook dweilen wat ideaal is. Hij leegt zichzelf en laad zichzelf ook op. De kamers zijn gemakkelijk in te stellen en als je er zelf mee aan de slag gaat merk je dat ook. De robot voelt van aan als materiaal van goede kwaliteit en het is een echte topper. Ik ben super tevreden en zou deze aan een ieder aanbevelen die zoekende is naar een toprobot.
Deze robotzuiger maakt meteen al een gedegen indruk bij het uitpakken. Het basisstation staat stevig tegen een muur en de robotzuiger voelt robuust en zwaar aan om de zware taken te vervullen. Deze robotzuiger kan zowel zuigen als dweilen. Ideaal dus als je alles in één keer klaar wilt hebben. Het enige waar je nog rekening mee dient te houden is het verschonen van de stofzak en het schoonmaken van de borstels en de dweil. Positief aan deze robotzuiger is de vorm waardoor deze in de meeste hoeken kan komen en zich tussen allerlei hoekjes weet te murwen waardoor echt veel grondig gereinigd kan worden. Het dweilen gaat redelijk maar met minder kracht dan je zelf zou kunnen doen dus echt hardnekkige vlekken gaan hier niet mee weg. Desondanks wel handig dat deze functie erop zit. De app is overzichtelijk en werkt vrij snel. Hierdoor stel je alles gemakkelijk en snel in waardoor je de stofzuiger ook aan de gang kunt laten gaan als je zelf de deur uit bent. Al met al een ideale alleskunner die nog wel een beetje onderhoud vergt maar het grotendeels van je overneemt!