Weerbestendige bewakingscamera met hersens

Met de nieuwe Google Nest Cam ontvangen huisbezitters uitsluitend belangrijke meldingen. Zie bijvoorbeeld wanneer de buurvrouw of een busje van een klusbedrijf voor de deur staat en voer op afstand een gesprek. Dankzij de slimme beelddetectie van personen, dieren en voertuigen verschijnen er op jouw smartphone alleen notificaties die voor jou relevant zijn. Een groot voordeel, want je voorkomt daarmee tijdverspilling.


Een bewegend takje of een op hol geslagen kat. De meeste reguliere bewakingscamera’s bestoken hun gebruikers voortdurend met nutteloze meldingen. Dergelijke producten reageren puur op bewegingsdetectie. Een stevige wind resulteert dan bijvoorbeeld in talloze meldingen, aangezien struiken en takken dan logischerwijs heen en weer bewegen.

De makers van de kersverse Nest Cam met geïntegreerde batterij pakken het gelukkig anders aan. Dankzij een slim algoritme voor beelddetectie herkent deze bewakingscamera feilloos personen, dieren en voertuigen. Bepaal in de Google Home-app welke meldingen je wilt ontvangen. Op het smartphonescherm verschijnt dan bijvoorbeeld ‘Persoon gezien’, ‘Dier gezien’ of ‘Voertuig gezien’, waarna je meteen naar de bijbehorende livebeelden kunt kijken. Heb je de notificatie gemist, dan bekijk je de opname gewoon op een later moment terug.

Bekijk hier de nieuwe producten van Google Nest bij Bol.com

Ontdek

Gebied afbakenen

De nieuwbakken Nest Cam heeft een diagonale kijkhoek van 130 graden. Gunstig, want hierdoor kan deze waakhond een groot gebied filmen. De weerbestendige behuizing met IP54-certificering en de geïntegreerde accu geven huisbezitters veel flexibiliteit bij de montage. Binnen of buiten maakt hierbij niet uit. Hang het apparaatje bijvoorbeeld hoog aan de gevel van de woning om een oprit of achtertuin te beveiligen. Een stroomkabel is niet nodig, want op een enkele batterijlading gaat de Nest Cam doorgaans enkele maanden mee. Vanwege een magnetische constructie ontkoppel je de camera soepel van de montagesteun, zodat je de accu via een stopcontact in huis kunt opladen.

De Nest Cam brengt vanwege het ruime bereik wellicht een groter gebied in beeld dan je eigenlijk zou willen. Denk bijvoorbeeld aan een voorbijganger op de openbare weg of een stukje tuin van de buren. Uiteraard zit je niet te wachten op meldingen van gebeurtenissen die voor jou oninteressant zijn. In de Google Home-app kun je om die reden een gebied afbakenen. Geef met verplaatsbare lijntjes aan welk gebied je in de gaten wilt houden. Ontvang op die manier uitsluitend pushnotificaties die voor jou waardevol zijn. Op afstand kletsen

Ontvang je een pushmelding en zie je op het livebeeld een persoon? Druk in de Google Home-app op het pictogram met de microfoon om rechtstreeks met diegene te kletsen. Via een speakertje op de behuizing van de Nest Cam hoort deze persoon jouw stem. Vertel tegen een familielid bijvoorbeeld hoe laat je weer thuis bent of verzoek de bezorger om het pakketje bij de buren af te leveren. Fijn is dat de microfoon van de bewakingscamera ruisonderdrukking ondersteunt. Via de mobiele app kun je personen hierdoor luid en duidelijk horen. Zelfs tijdens een storm voer je op afstand moeiteloos een gesprek.

Bekijk hier de Security Bundel van Google Nest bij Coolblue

Ontdek

24/7-bewaking met nachtzicht

Zodra je smartphone een pushmelding laat horen, ben je natuurlijk niet altijd in de gelegenheid om direct de livebeelden te bekijken. Misschien ben je bijvoorbeeld hard aan het werk of ergens even op visite. Geen probleem, want in de Google Home-app bekijk je gebeurtenissen van de afgelopen drie uur terug. De Nest Cam biedt HDR-ondersteuning en nachtzicht via zes infraroodleds. Zelfs in het donker en bij fel zonlicht profiteer je van een prima beeldkwaliteit. Om die reden is de Nest Cam met batterij uitermate geschikt voor 24/7-bewaking. Voor dit doeleinde is een terugkijkperiode van drie uur wat aan de krappe kant. Je wilt tenslotte ook gebeurtenissen van de afgelopen nacht en na afloop van een welverdiende vakantie inzien. Verdiep je daarom in de mogelijkheden van een betaalbaar Nest Aware-abonnement.


Gebeurtenissen terugspoelen

De bewakingscamera communiceert via wifi met het thuisnetwerk. Vanwege deze draadloze verbinding kan de videowaakhond beelden in de cloud opslaan. Je bewaart de beelden daarmee op een beveiligde server op internet. Behalve jijzelf en eventueel andere gezinsleden kan niemand bij de opgeslagen beelden komen. Zo’n Nest Aware-abonnement kost vijf euro per maand of vijftig euro per jaar. Je hebt daarmee toegang tot een videogeschiedenis van de afgelopen dertig dagen. De Nest Cam slaat met dit abonnement alleen opnames van gebeurtenissen op. Gebruik de Google Home-app of een browser om deze gebeurtenissen ‘terug te spoelen’. Nuttig om te weten is dat je een enkel Google Aware-abonnement voor álle Nest-camera’s in huis kunt gebruiken. Bij een uitgebreid videobewakingsnetwerk krijg je dus niet te maken met hogere abonnementskosten. Valt de wifi-verbinding plotsklaps weg? In dat geval schakelt de Nest Cam over naar lokale opslag. Het apparaatje kan een uur beeldmateriaal in het eigen geheugen opslaan.


Nest Aware Plus

Naast het reguliere Nest Aware-abonnement kunnen Nest Cam-bezitters zich ook aanmelden voor Nest Aware Plus. De bewakingscamera neemt in dat geval voortdurend op, waarbij je de opnames van de afgelopen tien dagen kunt terugkijken. Daarnaast heb je toegang tot een videogeschiedenis met gebeurtenissen van de afgelopen zestig dagen. Een Nest Aware Plus-abonnement kost maandelijks tien euro of honderd euro per jaar.

Continu opnemen slurpt de batterij in rap tempo leeg. Om die reden is afname van een Nest Aware Plus-abonnement alleen zinvol wanneer de bewakingscamera op netvoeding is aangesloten. In de productdoos bevindt zich een oplaadkabel van een meter. Die is alleen geschikt voor binnengebruik. Een waterbestendige kabel voor buitengebruik is als los product verkrijgbaar. Kies hierbij tussen een lengte van vijf of tien meter.


Bestel hier de Google Nest Cam bij Coolblue

Bestel

Technisch hoogstandje voor elke huisbezitter

De Nest Cam met batterij is voor elke woningbezitter van grote meerwaarde. Netvoeding is niet nodig, zodat je deze bewakingscamera nagenoeg overal kunt installeren. Elke plek met voldoende wifi-dekking is namelijk geschikt. De montage heeft weinig om het lijf. Bevestig met twee schroefjes de magnetische montagesteun aan een wand, muur of schutting en klik de achterzijde van de bewakingscamera hierop vast. Vanwege de ronde constructie kun je de camera nauwkeurig richten. Na afloop van de montage neemt de Nederlandstalige Google Home-app je op sleeptouw om de configuratie in orde te maken. Een kind kan de was doen!

Zodra de kersverse Nest Cam eenmaal in gebruik is, staan gebruikers versteld van de hoge videokwaliteit. Kantel de smartphone om (live-)opnames in breedbeeld te bekijken. De behuizing bevat een gevoelige 2megapixel-sensor met Full HD-ondersteuning. Aan de hand hiervan hebben de video’s een hoge resolutie van 1920 × 1080 pixels met een framerate van dertig beelden per seconde. Kortom, Nest Cam-bezitters zijn verzekerd van uiterst gedetailleerde en vloeiende beelden. De mogelijkheid om tot 6× digitaal in te zoomen komt hierbij goed van pas!


Bestel hier de Google Nest Doorbell bij Coolblue

Bestel