Hyundai Kona Electric 39 kWh - overig
Hyundai Kona Electric 39 kWh - overig
mooie stille auto
Ik kom van een ford plug in . Nu de kona gekocht met de grote accu. Ik vind de voorkant wat minder geslaagd maar binnen een prachtige auto en wat rijdt ie lekker. Het is een hele stille auto. Ik heb de comfort smart gekocht met warmtepomp. Een flinke korting trok me over de streep. Fijne zit en prachtig dashboard scherm . De head up display is fijn als de navigatie aan staat. Ik overweeg nog om er wat betere speakers in te zetten. De upgrade naar het volgende model met bose boxjes vond ik met 4000 erbij teveel al had ik de elektrisch verstelbare stoelen wel graag willen hebben.
Rijdt lekker, zuinig maar aan de kleine kant
Eind 2023 onze Hyundai Kona electric gekocht. Net niet het nieuwste model. Het is onze 2e Kona dus goede ervaringen anders koop je niet nog zo'n auto. Wat ons met name aanspreekt is het rijbereik namelijk zo'n 480 km in normale omstandigheden.
Rijdt prima, heeft best veel opties qua veiligheid en luxe. Gemiddeld verbruik zo'n 13.5 kwh per 100 kilometer. Daar kun je dus mee thuiskomen!
Pluspunten:
- lekker rijden auto
- veel power ingeval van inhalen
- veel veiligheidssystemen
- niet te groot qua model, compact dus
- degelijke materialen
- zuinig in verbruik.
nadelen:
- vrij kleine kofferbak
- achterin krap
Pluspunten
- Laag verbruik
- behoorlijk actieradius
- lekker compacte auto
- veel veiligheidssystemen
Minpunten
- achterruimte is beperkt
- kofferbak is niet groot
Prima prijs/kwaliteit verhouding
Ik heb deze Hyundai gekocht omdat deze auto de beste bereik geeft voor deze prijs. Auto is tweedehands gekocht het is een 2020 model. Nadelen zijn er ook, achterin is het krap en de bagageruimte is ook niet erg groot. Als model is de Hyundai niet erg spannend, maar hij rijdt lekker en de kosten tot nu toe zijn laag.
Pluspunten
- Bereik
- Prijs/kwaliteits verhouding
Minpunten
- Zit niet lekker achterin
- Kleine bagageruimte
- Mijn model heeft nog geen warmtepomp
Hyundai Kona Electric 65,4 kWh
Rijdt zalig. Bijna geruisloos. Luxe uitgerust. Ik ben geen offensieve rijder, maar hij kàn supersnel optrekken. Je weet niet wat je overkomt. Ik haal bijna het aantal kilometers tussen de 460 en 480 (indicatie is 518 km). Erg tevreden dus.
Pluspunten
- Luxe uitvoering
- Geruisloos
- Houd spanning in batterij met gemak 8 weken vast bij stilstand
Minpunten
- Heb geen minpunten gevonden
Fijne auto, behoorlijk rijgeluid, kleine bagage-ruimte
Toen ik hem bestelde (2022) was de keuze in EV's nog niet zo groot als nu en heb ik (2p-huishouden) de kleine bagageruimte en de beperkte achterruimte op de koop toe genomen, juist vanwege het ruime rijbereik, dat zeker in de zomer en met de eco-stand nog ruimt opgerekt kan worden tot een eind boven de 500 km. De prognose km-teller leert van je rijgedrag en de buitentemperatuur en is daardoor best redelijk nauwkeurig. Het interieur is duidelijk afgeleid van een al langer bestaand model en zou best wat moderner (meer USB-poorten bijvoorbeeld, en/of USB-C; dat kan toch de kop niet kosten?) hebben gekund. Het draadloos oplaadvakje is te klein voor èn een modernere smartphone èn het opbergen van bijv laadpasjes. Fijn dat er veel fysieke knoppen zijn onder het scherm, en programmeerbare knoppen op het stuur, want instellingen zij in het scherm vaak diep en onverwacht verborgen.
Pluspunten
- Ruime actieradius
- knoppen in interieur
Minpunten
- Snelladen niet altijd betrouwbaar; blijkbaar bekend probleemkindje bij FastNed...
- Opties vaak lastig te bereiken.
- Slechte inhoudsopgave papieren handleiding.
- Matige isolatie tegen rijgeluiden van banden en wind.
Fijne auto
Ik heb deze auto in augustus 2023 gekocht en ben er zeer tevreden over.
Het voordeel van de kleine batterij is dat wij met de thuislader ( max 12 ampere) gemakkelijk de auto kunnen opladen.
Wij rijden maar zo’n 50 tot 70 km per week dus hebben nog geen “ laad stress” ondervonden.
Ook zijn wij overgestapt naar een dynamisch energie contract en lukt het tot nu toe om de auto gratis op te laden (voordeel van pensionering)
Comfortabele, efficiënte en fijne EV
We rijden meer dan 2 jaar de 64kWh variant van de Kona (2020) en zijn er zeer tevreden mee. De range varieert van ca 350 in de winter (met tegenwind) tot ca 450 of meer in de zomer. Ook snelladen varieert met de temperatuur.
De stoelen zitten fijn, goed instelbaar. Zicht is goed, zeker vooruit. Achteruit is minder, maar daar hebben we de camera voor. Achterin is de ruimte aan de krappe kant voor volwassenen. De bagage ruimte lijkt krap, maar je kan de kunsstofbakken eruit halen en zo veel meer kwijt. Ook heb ik een frunk aangeschaft voor wat van die losse materialen en een extra lange kabel (komt soms van pas, ook omdat de laadpoort linksvoor zit.
Persoonlijk vind ik het fijn dat er veel knoppen onder het scherm zit, al zijn ze in de nacht soms lastig te herkennen.
De adaptive cruise control maakt rijden op de auto weg prettig, met name ook in de file, al klinkt het remmen dan soms krakerig.
De auto is efficiënt, ook door de warmtepomp.
Grappig vinden we de “welkomspiegels” die openen wanneer je inde buurt bent. Een aangenaam feature is ook dat je de achterklep kunt openen met je sleutels in je broekzak.
We hebben een aantal lange tochten gemaakt, en houden rekening met het opladen. De snelheid van snelladen valt soms tegen, zonder een duidelijke verklaring.
We verwachten er nog veel plezier van. Te hebben.
Pluspunten
- Efficiëntie
- optimalisatie van de auto
- Fysieke knoppen onder scherm
- Aardigheidje
- als het openen van de achterklep
- Bluelink
- bedienen op afstand
Minpunten
- Laden
- ook snelladen
- soms trager dan verwacht
- Ruimte achterin
- Laadpoort links voor soms onhandig (bijv. Bij Tesla Supercharger)
relaxt rijden
De Kona is onze 3e elektrische auto (eerst een zoe en toen een leaf) .
Wel blijkt de Kona betrouwbaardere informatie te geven betreft bereik. (400-450km zomer, in de winter 360).
Lage onderhoudskosten.
Jammer dat ons type Kona thuis niet sneller laad dan 3.5 kW en niet 3-fase kan. Voor ons echter geen probleem. Door zonnepanelen amper verbruikskosten.
Pluspunten
- betrouwbare weergave bereik
- onderhoudskosten
- verbruik
- service
Minpunten
- thuis laden
- navigatie
Betrouwbare gezins auto
Sinds enkele weken rijden we in deze Kona met de kleine batterij 39kw/h. Wij rijden bijna zelden nooit meer dan 60km op een dag. Met een praktijk actieradius van 220km in de winter komen we prima uit de voeten met het bereik. Zodra de de temperatuur oploopt dan loopt de actie radius ook snel op. De opgegeven actie radius door de auto is tevens betrouwbaar. Bij een rit van van 60km komt het regelmatig voor dat er maar 53km actie radius afgaat. Accu is meer dan voldoende voor de meeste Nederlanders. Maar let op!!! koop je de Kona 39kw import uit Duitsland? Dan heb je een 1 fase lader in plaats van 3 lader.
te weinig rijkbereik
nou dan moet het eens gebeuren 18 jaar de Hyundai Tucson gereden moet vanwege lichamelijke probleem L been na een automaat dan wil je de tucson weer terug maar die met stekker rijd maar 50 a 60km elektrisch. dan kom je bij de Kona Electrisch 65 KWh mooie wagen rijd heerlijk en dan zie je op Facebook de reclame met wel 515 km rijkbereik nou ik rij hem 3a4 maanden ik kom niet boven de 400 km , kijk als ze schrijven met wel met 515Km en er blijven er minder dan 400 over vind ik wel een heel groot verschil . als ik hem vol stekker dan geeft hij 424 km aan waar is de rest dan???????????????? dan moet hij op zijn minst 500km laten zien .zijn mijn batterijen te licht misschien of kletsen ze zomaar wat dat is het enige wat mij tegen valt je haalt de km niet wat ze zeggen over een auto jammer .