Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD - Reviews

Specificaties
Beeldstabilisator
Ja
Lensvatting
Nikon F
Filtermaat
72 mm
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 13 reviews die zijn achtergelaten voor de Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

ALBERT VAN HEES 15-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

TAMRON 18-400 VOOR NIKON

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Algemene score

9,0
Lens om mee te nemen op verlof - kan zowel gebruikt worden als breedhoek lens als zoomlens - lens met acceptabel gewicht.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Wim van Iersel 25-09-2017
  • Product paar dagen in bezit

Fijne lens, vergelijkbaar met originele Nikon 18-300 mm

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Algemene score

8,0
Paar dagen geleden gekocht en volop in praktijk uitgetest.
In de winkel vergeleken met de duurdere (€999) Nikon 18-300 mm lens.
Deze lens van Tamron gaf een vergelijkbaar contrast en scherpte in de hoeken, goed dus.
Lens is ook wel zwaar en draait ook wat zwaar maar niet echt vervelend, hierdoor is de lockstand eigenlijk overbodig.
Scherpstellen gaat snel en geruisloos.
Bokeh is mooi.
Vignettering is soms duidelijk zichtbaar ook bij telestand?!

Pluspunten

  • Scherpte en snelheid van scherpstallen
  • Mooi Bokeh en goed contrast
  • 18- 400 mm !! ( x 1,5 voor Nikon D5300)
  • Min. Afstand bij 400 mm is slechts 45 cm
  • Degelijke en strak afgewerkt uiterlijk

Minpunten

  • Zwaar
  • Zware bediening
  • Vignettering soms " hinderlijk"
  • Lengte (?)

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Wim 12-08-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Gemakkelijk in gebruik

Geschreven voor: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Algemene score

9,0
Dit objectief is gemakkelijk in het gebruik. Je hebt 1 objectief nodig waar je alles mee kunt. Nooit meer objectieven wisselen ! Met mijn Canon 800d body een goed duo met gemakkelijk en snel scherpstellen !

Pluspunten

  • gemakkelijk scherpstellen
  • goed contrast
  • ivm Tamron 16-300 duidelijk meer zoom

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Dick Schouwenaar 23-07-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Deze lens voorkomt onnodig wisselen van lenzen

Geschreven voor: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Algemene score

8,0
Deze lens gekocht op advies van de verkoper. Deze lens heeft als voordeel dat je er gewoon je dagelijkse fotografie mee kunt doen maar ook mooie ingezoomde natuur fotografie kunt doen zonder dat je van lens moet wisselen. Ontzettend tevreden over de resultaten.

Pluspunten

  • Lichtgewicht
  • Voorkomt onnodige wissel

Minpunten

  • Nog niet ontdekt

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

G. Schel 08-07-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

groot bereik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Algemene score

9,0
Ik heb dit product gekozen voor zijn grote zoom bereik. Het verraste mij met zeer scherpe opnames. Deze lens heeft ook prima grootste diafragma's oplopend van 3,5 bij 18mm tot 6,3 bij 400mm. Ik ben hier zeer tevreden mee.

Pluspunten

  • groot zoom bereik
  • scherpe opnames
  • grootte van diafragma's

Minpunten

  • gewicht

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

eibborvs 20-06-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

goed en niet te zware objectief

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Algemene score

9,0
Ik ben echt een amateur qua betreft fotografie, ik heb dit objectief gekocht omdat ik er veel overgelezen heb in andere reviews en omdat ik al een Tamron objectief heb. Hij voldoet goed, wat er beschreven wordt, is inderdaad zo. Ik vind het een TOP objectief. niet te zwaar en geen grote toeter ;)

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

RiavH 10-04-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prachtig handzaam objectief

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Algemene score

9,0
Handig objectief, geen lenzen meer wisselen en mooie scherpe foto! Scherpstellen gaat ook prima en snel! Het gewicht was voor mij ook heel belangrijk en is zeker goed te doen!

Pluspunten

  • gewicht
  • met één lens op stap
  • kwaliteit goed!

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Losselietje 09-03-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Algemene score

7,0
Mooie allround lens, zodat ik niet meer hoef te wisselen. Valt mee qua gewicht. Verder niet uitgebreid te beoordelen want met pas in bezit.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Huub 06-02-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Allround lens voor fietser, wandelaar en vakantieganger.

Geschreven voor: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Algemene score

9,0
Nog maar één dag in huis, dus nog niet echt goed kunnen testen, maar de eerste indrukken zijn goed. Als ervaren hobbyfotograaf, in het bezit van diverse Canon L-objectieven, weet ik wat ik zo ongeveer van zo'n lens kan verwachten. Wat me al meteen is opgevallen, de snelle scherpstelling (bij voldoende licht) en ook een geweldige beeldstabilisatie. Heb nog geen mooi helder weer gehad sinds de aankoop, maar dan valt toch op, dat goeie foto's mogelijk zijn uit de hand door de prima beeldstabilisatie. Ik verheug me dus op de dagen, dat het mooi helder weer is, dan is de 18-400 behoorlijk in zijn element, verwacht ik.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jessica 12-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Goede scherpe vergroting

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Algemene score

8,0
Ik vind het een goede prijs in verhouding met de kwaliteit van dit product. Het is echt waar voor mijn geld.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Frank 06-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Erg goed objectief, goed compatibel met Nikon D7100

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Algemene score

9,0
En erg fijne lens met een prima bereik van groothoek tot flinke zoom. Met deze lens heb je niet veel andere objectieven nodig.

Pluspunten

  • Groot bereik
  • Degelijk product
  • Goede prijskwaliteitverhouding

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Monique 05-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

mooi formaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Algemene score

9,0
Ideale lens voor op mijn Canon EOS 700D. Kan er zowel dichtbij als veraf prachtige foto's mee maken en hoef nu ook geen lenzen meer te wisselen. Echt een aanrader dus.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

T. Dedrog 11-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Ter vervanging van mijn Nikon 18-200mm lens gekocht.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD

Algemene score

9,0
Ik heb deze veelzijdige lens gekocht zodat ik niet meer van lens hoef te wisselen tijdens mijn wandelingen.

Pluspunten

  • groot zoombereik

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer