De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 12 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Dyson HushJet Purifier Compact - Luchtreiniger - Zilver, Wit - 100 m² op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik heb de afgelopen weken de Dyson Hushjet HJ10 Compact mogen testen, en ik was vooral benieuwd of dit apparaat echt het verschil zou maken voor mijn zoon. Hij heeft een behoorlijke stofallergie, dus voor mij was het cruciaal om te zien of de luchtkwaliteit in zijn kamer daadwerkelijk zou verbeteren.
Wat ik echt fijn vond, is de bijbehorende app. Je krijgt hiermee direct inzicht in wat er in de lucht hangt. Het is niet alleen een kwestie van "geloven dat het werkt", maar je ziet de grafieken in de app ook echt veranderen als de lucht gezuiverd wordt. Sinds de HJ10 een paar dagen aanstaat, merkt mijn zoon het verschil direct: hij kan veel vrijer ademen en wordt een stuk frisser wakker. Dat geeft als ouder een heel gerustgesteld gevoel.
Wat mij direct opviel toen ik hem uit de doos haalde, is hoe compact hij is. Hij neemt nauwelijks ruimte in beslag, maar toch zit er een enorme kracht achter; hij zuivert tot wel 70 liter lucht per seconde. Je merkt dat de luchtprojectie heel gericht is, waardoor de hele kamer snel fris aanvoelt zonder dat er een enorme unit in de weg staat. Nog een groot pluspunt: hij doet zijn naam "Hushjet" echt eer aan. Zelfs als ik hem op het volle vermogen zet, blijft hij verbazingwekkend stil. Hij kan dus prima de hele nacht draaien zonder dat mijn zoon er wakker van ligt. Wat mij wel opviel is dat de Carbon Filter per dag ongeveer een half procent terugloopt. Als deze vol is, dan moet deze worden vervangen om de lucht weer te kunnen filteren. Als ik het zo zie, dan zal het filter in ons geval binnen 150 dagen moeten worden vervangen. De kosten hiervoor zijn rond de €65, dus dat is iets rekening mee te houden om het luchtfilter goed te laten werken!
Voor ons is het een schot in de roos. De combinatie van de duidelijke data in de app en de merkbare verbetering in de ademhaling van mijn zoon maakt dit een topapparaat. Klein, krachtig en vooral: schone lucht in huis!
De Dyson HushJet luchtreiniger doet wat hij belooft. Het is een stijlvol, compact en slim apparaat dat goed in je interieur past. Het zoeken naar een geschikte plek in een kamer waar hij niet in de weg staat, dicht bij een stopcontact maar wel met genoeg vrije ruimte, is even een zoektocht. Maar eenmaal neergezet werkt het apparaat zonder zorgen. De installatie is simpel, overzichtelijk en makkelijk via de app.
Het apparaat werkt erg goed. Het ontwerp is gebaseerd op een straalmotor; zo ziet hij eruit en zo klinkt hij ook. Hij filtert veel lucht per seconde en je kunt op elk moment van de dag zien hoeveel PM2,5 of PM10 (fijnstof) er in de lucht zit. Ik merkte zelf dat het apparaat altijd automatisch aansprong na het koken en ongeveer 30 minuten voluit de lucht in de woonkamer filterde. Daardoor had je ook veel minder sterke etenslucht in de woonkamer. Hierna ging het apparaat weer uit of over op een vrij lichte stand (1 tot 3). Het is fijn dat alles automatisch gaat en je precies dat inzicht hebt. De filterkracht is ook goed en er is veel ruimte voor eigen keuze met 10 verschillende standen.
Verder merkten we dat er veel minder stofdeeltjes en pollen binnenshuis waren. Als je allergieën hebt, is dit dus een extra fijn apparaat.
Tegelijkertijd is het apparaat niet altijd stil, zeker niet in de hogere standen (7 of hoger). Op stand 10 klinkt het apparaat als een straalmotor of een soort afzuigkap. Dat is wel een nadeel van de automatische detectie. De prijs is ook aan de hoge kant voor wat het apparaat doet (alleen zuivering, geen luchtvochtigheid). Ook al zijn veel goedkopere modellen veel minder effectief, vind ik die prijs toch een minpunt. Ook het het koolstoffilter zul je regelmatig (eens per jaar) moeten vervangen ipv de geadverteerde vijf jaren.
Ik gebruik de Dyson luchtreiniger inmiddels een aantal weken en ben echt positief verrast. We hebben hem vooral aangeschaft omdat mijn partner last heeft van allergieën, en we merken duidelijk verschil. Sinds we het apparaat gebruiken heeft hij zichtbaar minder klachten, vooral binnenshuis.
Wat ik zelf erg fijn vind, is dat je via de app precies kunt zien hoe de luchtkwaliteit is. Het apparaat past zich automatisch aan en dat geeft een gerust gevoel, zonder dat je er steeds mee bezig hoeft te zijn.
Daarnaast is het design strak en modern, waardoor hij niet storend in de ruimte staat. De ventilatorfunctie is ook een fijne extra, zeker op warmere dagen.
Op de lagere standen is hij stil, maar op de hoogste stand hoor je hem wel duidelijk. Ook is de prijs aan de hoge kant en moet je rekening houden met het vervangen van filters.
Al met al zijn we erg tevreden en merken we echt verschil in huis. Zeker een aanrader als je te maken hebt met allergieën en de luchtkwaliteit wilt verbeteren.
Ideale smart-home toevoeging, ondanks kleine minpuntjes
Deze luchtreiniger is echt plug and play. Hij is verrassend klein en licht, waardoor je hem makkelijk verplaatst. Wat me direct opviel is hoe stil hij is; je merkt nauwelijks dat hij aan staat. De integratie met Apple Siri werkt top, waardoor ik hem simpelweg met mijn stem bedien.
Minpunten: De behuizing is van plastic en voelt wat fragiel aan; je moet uitkijken dat je hem niet omver duwt als je de knoppen indrukt. Ook vind ik de historische data in de app wat beperkt; je ziet wel kleuren in de grafiek, maar helaas geen exacte cijfers.
Deze luchtreiniger bevalt ons goed. Hij neemt weinig ruimte in, maar doet duidelijk zijn werk. Vooral in een huis met open keuken merk ik dat de lucht sneller frisser aanvoelt en etensgeuren minder blijven hangen. Ook fijn met een hond en een baby in huis. Wat ik daarnaast prettig vind, is dat hij redelijk stil blijft tijdens gebruik. Tot nu toe een goede ervaring.
De Dyson is echt plug-and-play en de app is ideaal om de luchtkwaliteit te monitoren. Het is fijn om te zien dat de lucht binnen snel 'groen' kleurt en dus echt goed is.
Omdat we vlak bij een industrieterrein en een drukke weg wonen, reageert het apparaat direct zodra de tuindeur opengaat; de luchtkwaliteit springt dan naar matig en de automatische stand grijpt gelijk in en gaat hard blazen. Ik zet hem op dat moment zelf even van de automatische stand af om hard blazen te voorkomen, maar zodra de deur dichtgaat, zuivert hij de lucht op de automatische stand binnen no-time weer naar het groen. Ook tijdens het koken grijpt hij direct in.
Nu mijn hooikoorts buiten weer opspeelt, merk ik pas echt het verschil: binnen heb ik nergens last van. Ook de typische geurtjes van onze hond en twee katten zijn verdwenen; visite merkt zelfs op dat je ze niet meer ruikt. Daarnaast heeft het een mooi design en is het compacte formaat een groot voordeel, waardoor ik hem makkelijk even naar de slaapkamer
Ik ben geen luchtreiniger-expert, want dit is mijn eerste. Maarrr ik was direct onder de indruk! De verpakking is premium, de app werkt feilloos en het apparaat is echt bizar stil. Ik heb echt een paar keer op het schermpje gekeken of 'ie nog wel aan stond.
De setup is eenvoudig: inpluggen, app koppelen, klaar. Elke 15 seconden meet hij de luchtkwaliteit en zie je dat terug in de app in een gezellig grafiekje. Super handig. Het apparaat ondersteunt zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi (niet altijd vanzelfsprekend bij smart apparaten).
Wat ik miste: een goed startersboekje voor beginners. De handleiding in de app bestaat uit vier video's, maar de 'aan de slag'-video had wat mij betreft wel wat uitgebreider gemogen. Er is wel een Engelse uitgebreide handleiding in de app te vinden, maar zit een beetje verstopt.
Leuk feitje: toen ik beneden een hamburger stond te bakken (zonder afzuigkap), sloeg het apparaat boven in de slaapkamer meteen op vol vermogen aan. Hij pikt dus echt alles op! Wat fijn is, want ik begon me al een beetje af te vragen of het nou een nuttige toevoeging was of niet.
Minder leuk feitje: een vervangend koolstoffilter kost al snel €70. En na veertien dagen staat mijn filter al op 95% verbruik, dat voelt wel wat snel. 24 maanden garantie is gelukkig een mooie plus!
Na een aantal weken gebruik ben ik erg blij met het resultaat van deze luchtreiniger.
De luchtreiniger was erg snel gekoppeld aan de Dyson app die ik al in gebruik had voor een oudere hot and cool luchtreiniger/ventilator en is erg makkelijk te bedienen via de app. Hierin zie je ook de luchtkwaliteit van buiten en rapportages over de luchtkwaliteit in huis.
Ik heb de luchtreiniger 24/7 op auto staan en deze slaat vrij snel aan nadat er bijvoorbeeld deodorant wordt gespoten, wordt gekookt of als er van buiten bevuilde lucht binnen komt, ik woon in een bosrijke omgeving met een aantal drukke wegen en naast een drukbezochte parkeergarage. Binnen korte tijd wordt de lucht gereinigd in mijn woonkamer van 50m2. Ik merk dat ik hierdoor minder last van brandende ogen en andere hooikoortsklachten heb dan bij de oudere luchtreiniger.
Het design is modern, past makkelijk in een klein hoekje van de kamer en het apparaat is licht waardoor ik deze makkelijk naar een andere kamer kan verplaatsen.
Wat ik wennen vind is dat er geen afstandsbediening bij deze luchtreiniger wordt geleverd, je bent altijd afhankelijk van de app in je telefoon of via de knoppen op het apparaat zelf.
Er zitten 2 filters in het apparaat, na 2 weken is 1 filter nog op 100% en de ander op 97% bij mij slaat het apparaat meerdere keren per dag aan, dit omdat ik ondanks hooikoortsklachten het fijn vind om mijn ramen te openen. Vervangende filters zijn op dit moment nog lastig verkrijgbaar en erg prijzig.
Deze zeer compacte luchtreiniger nu een paar weken in gebruik in de slaapkamer Ondanks zijn compacte formaat heeft hij vele instellingen, aangestuurd via een app op de telefoon. Ook in hogere stand is deze luchtreiniger stiller dan verwacht. Reinigen van de filter eenvoudig en snel. Wat ik wel een minpunt vind, is de gebruikte materialen, bovenkant waar gefilterde lucht uit komt is ook van wat dun plastic, veel gebruikte materiaal bij Dyson, oogt wat goedkoop, maar dient zijn doel, het gelijkmatig verspreiden van de gefilterde lucht.
Stille, stijlvolle en goed functionerende luchtreiniger
Ik heb deze luchtreiniger inmiddels een paar weken in gebruik en vind het een erg fijn apparaat.
Ik zou het niet persé heel compact noemen, maar het is wel stijlvol en staat mooi in het interieur.
Ik vind qua uiterlijk alleen de bovenste plastic ring een beetje goedkoop ogen.
De HushJet ziet er vrij zwaar uit, maar dat is deze juist helemaal niet. Het is geen enkel probleem om de reiniger van plek te wisselen.
De installatie ging heel erg snel, de Dyson app had het apparaat zo gevonden en gekoppeld en het werkte meteen.
De luchtkwaliteit in mijn woning blijkt vrij goed te zijn en hij staat eigenlijk altijd in de automatische stand. Heel af en toe slaat ie iets harder aan, maar ik vind het zeker niet storend.
Heel fijn ook dat er een nachtstand op zit waardoor het felle display uit staat en deze niet stoort in een donkere slaapkamer.
Ik vind het geluid echt heel erg goed te doen, heb er geen last van gehad. Je kan de reiniger altijd zelf nog heel snel via de knop of de app zachter zetten.
Ik vind het ook een fijne bijkomstigheid dat er een fijne stroom koele lucht uit de bovenkant van de reiniger komt, zodat het in de zomer ook een beetje een ventilator is.
De app is erg duidelijk en overzichtelijk.
Mijn enige zorg is wel dat het koolstoffilter nu al op 96% staat terwijl er eigenlijk nog geen vervuilde lucht is gefilterd. Ik vraag me sterk af of deze filter de gestelde gebruiksduur zal gaan halen.
Ik heb de Dyson Purifier Compact mogen testen. Het is een krachtige luchtreiniger die tot 70 liter lucht per seconde kan zuiveren en de schone lucht effectief door de ruimte verspreidt dankzij de sterke luchtprojectie. Je merkt dat de lucht schoner aanvoelt, na ongeveer een week gebruik lijkt mijn huisstofallergie al iets minder aanwezig.
Ik vraag me wel af hoelang de filters meegaan. In de app zie je in procenten de gebruiksduur. Na 1 dag het apparaat in gebruik te hebben stond het al op 98%
Tijdens het gebruik viel wel op dat het apparaat in de automatische stand regelmatig aanslaat, waardoor het geluid soms duidelijk hoorbaar is. Persoonlijk vond ik dat storend, daarom heb ik er uiteindelijk voor gekozen om het apparaat standaard op stand 1 te gebruiken.
Ondanks de naam “compact” vind ik het apparaat voor een kleinere woning nog best groot. Het is daardoor lastig om het echt onopvallend ergens neer te zetten. Het design is modern en strak, maar het neemt wel zichtbaar ruimte in.
Om alle functies optimaal te gebruiken moet je de app installeren. Hiermee kun je de luchtkwaliteit volgen en het apparaat bedienen. De app werkt overzichtelijk en is makkelijk in gebruik. Wel lijkt er een foutje in te zitten: bij de extra informatie over het apparaat wordt ineens een stofzuiger beschreven.
Als je het apparaat in de slaapkamer zet, is het lampje erg fel, waardoor de slaapkamer niet helemaal donker wordt.
Conclusie: het apparaat doet wat het belooft en zuivert de lucht goed, maar persoonlijk vind ik het geluid soms storend en het formaat aan de grote kant.