De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 7 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Tefal Easy Fry Multifunction FW556D - Airfryer en Oven - 15L - Zwart/RVS op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
We hebben nu al een aantal keer gerechten gemaakt en het is echt heerlijk. Je kan de gerechten makkelijk met elkaar combineren. Even de juiste programma aanzetten de graden en tijd en het kan beginnen. Je hoeft serieus nergens naar om te kijken. Na afloop hoor je duidelijk een signaal en zet het apparaat uit, ideaal, de Tefal FW556D scheelt echt tijd ten op zichte van andere apparaten. Het is een echte aanrader! Nu wat meer accessoires op de markt , en/of een diepere mandje zodat grotere gerechten kan maken
Sinds kort gebruik ik de Easy Fry Multifunction 15L RVS FW556D, een Tefal airfryer die meteen opvalt door zijn moderne uitstraling en royale inhoud. Deze heteluchtfriteuse is niet alleen geschikt voor het bereiden van frietjes, maar biedt dankzij de verschillende accessoires en functies ook mogelijkheden om te grillen, bakken, roosteren en zelfs drogen. Over het algemeen ben ik erg tevreden over dit apparaat. De airfryer warmt snel op, is gebruiksvriendelijk en maakt minder vet nodig, wat het een stuk gezonder maakt dan frituren met olie. Gerechten komen er mooi gaar en krokant uit, zeker als je de baktijden en hoeveelheden een beetje onder de knie hebt. Als je gewend bent om met een traditionele frituurpan te werken, dan is het wel even omschakelen. De bereiding duurt vaak wat langer en het resultaat is net iets anders qua structuur en smaak. Maar met een beetje gewenning merk je al snel dat het een stuk makkelijker en schoner werkt dan ouderwets frituren. Een belangrijk aandachtspunt is de hoeveelheid friet die je tegelijkertijd kunt bereiden. In sommige webshops staat dat dit model geschikt is voor 900 gram friet, maar volgens het officiële instructieboekje is het maximum 600 gram. En dat klopt ook in de praktijk: met 600 gram krijg je een goed, krokant resultaat. Doe je er meer in, dan wordt het al snel minder gelijkmatig gebakken. Wat betreft het meegeleverde rooster met beugel: dit onderdeel is handig, maar de manier waarop de beugel bevestigd moet worden, is niet heel duidelijk uitgelegd. Samengevat: de Easy Fry Multifunction 15L is een veelzijdige en efficiënte air fryer die prima presteert, zeker voor wie gezonder wil koken zonder veel moeite. Een aanrader voor wie op zoek is naar meer dan alleen frietjes bakken!
Klein, maar fijn (een airfryer en oven voor erbij)
Wij hebben de Tefal airfryer en oven nu drie weken in huis. We hebben specifiek voor dit apparaat gekozen omdat we twijfelden in aanschaf tussen een airfryer en een oven en deze werkt als airfryer en oven! We hebben er in gemaakt: friet, snacks, groentes. Het is snel klaar, de friet (getest 700gram) smaakt goed en knapperig, maar het is wel lastig om de friet te schudden (wat aanbevolen wordt), want het airfryer mandje is heel klein. Voor een 1- of 2-persoonshuishouden is deze combi van airfryer en oven perfect; je kan er heel veel in maken en zelfs meerdere producten tegelijkertijd, een beetje als een éénpansgerecht maar dan in de oven. Voor ons is het echt een oven/airfryer voor erbij; als hoofdoven zou het echt te klein zijn. Een supermarktpizza past er bijvoorbeeld niet in. Het apparaat is heel simpel in gebruik; je hoeft niet voor te verwarmen en de knoppen spreken voor zich. De airfryer en oven is ook goed schoon te maken; alle onderdelen kunnen in de vaatwasser (alleen de kruimellade niet) en met een doekje hou je ook de binnenkant makkelijk schoon.
Afgelopen week heb ik de Easy Fry Multifunction uitvoerig getest. Ik heb zowel enkele gerechten als meerdere gerechten tegelijk bereid, en ik moet zeggen: het maakt echt niet uit wat je erin doet – alles komt er heerlijk uit. We hebben onder andere vis, vlees en kip klaargemaakt, en alles was perfect gaar en vol van smaak.
De Tefal is zeer gebruiksvriendelijk. Het kijkvenster aan de voorkant is ideaal, omdat je precies kunt volgen hoe het gerecht ervoor staat zonder de bereiding te onderbreken.
Wat ik ook een groot pluspunt vind, is het formaat. Hij is compact genoeg om makkelijk op te bergen, maar toch ruim genoeg om meerdere porties tegelijk te maken. Alle losse onderdelen hebben een handig formaat en kunnen gewoon in de vaatwasser – dat scheelt weer tijd en moeite.
Kortom: ik ben verkocht. Een absolute aanrader, zowel qua prestaties als gebruiksgemak!
Ik heb dit product enkele weken in gebruik. Wat een fantastisch apparaat zeg! Het is feitelijk een 'mini' oven. Tefal beloofd dat dit product stil is tijdens programma, ik ben hier altijd sceptisch over tot nu. Per programma is dat natuurlijk verschillend en toch is het hardste geluid echt "zacht". De bijgeleverde rekjes kan je gemakkelijk plaatsen en schoonmaken. Ook zit er een spit voor kip bij. Geloof mij in deze Easy Fry past een kip (normale dan he).
Mijn kinderen kunnen zelfstandig dit apparaat bedienen en gebruiken. Elk programma is te personaliseren.
Bij airfryer programma gaat de Easy Fry na de baktijd automatisch naar warmhoudstand 80 graden voor 10 minuten.
Wat ook erg prettig is dat net als bij een oven verlichting in zit.
Mocht je dit overwegen voor op de camping of kleine woning lijkt mij dit een goede aanschaf.
Wat meteen opvalt aan deze airfryer is dat je drie verdiepingen hebt om tegelijk verschillende producten te bereiden. Ideaal voor een gezin of als je meerdere dingen tegelijk wilt klaarmaken. Ik heb dit direct getest en het werkte goed. Wel merkte ik dat de resultaten per verdieping iets kunnen variëren – één van de niveaus lijkt soms nét iets minder egaal te garen of kleuren. De bediening is overzichtelijk, al moest ik even wennen aan de start/stopknop die knippert tijdens de looptijd. Een fijne functie vind ik dat het apparaat automatisch overschakelt naar 10 minuten warmhouden na de ingestelde bereidingstijd. Dat voorkomt dat je eten afkoelt als je er nét niet bij bent. Voor het openen van de deur heb je beide handen nodig. Zeker als je al iets in je handen hebt, zou het fijn zijn als de deur ook met één hand te openen was. Het bijgeleverde handvat is erg waardevol, maar we hebben zelf nog niet helemaal in de gaten hoe we deze het beste kunnen gebruiken. Je kunt het handvat namelijk alleen aan de zijkant van het rooster vastklikken, maar dat lukt niet als het rooster al in het apparaat ligt. Mogelijk missen we iets, dus tips zijn zeker welkom! Al met al een veelzijdig apparaat met veel mogelijkheden. Met een beetje gewenning in de bediening is het een hele fijne aanvulling in de keuken.
Sinds ik in aanraking ben gekomen met het product air fryer, ben ik tot de conclusie gekomen dat dit echt een waardevolle aanvulling is in mijn arsenaal aan keukenapparatuur. Deze Tefal Easy Fry Multifunction is wat mij betreft een apparaat dat een perfecte combinatie vormt tussen de functionaliteit van een oven en die van een air fryer. Het biedt echt veel vormen van kookopties aan. Of je nu wilt frituren, grillen, roosteren, pizza bakken, toasten, drogen of warmhouden, de Tefal airfryer kan het allemaal. En het voordeel is dat dit apparaat een grotere volume (15 liter) heeft dan de grootste Airfryer XL die er op de markt is, ondanks dat dit niet echt af te zien is aan de grote van het apparaat.
Eén van de grote voordelen van dit apparaat is de Extra-crisp technologie, die zorgt voor knapperige en heerlijke resultaten met 99% minder toegevoegd vet. Heel fijn om op deze manier lekkere en gezonde maaltijden op tafel te kunnen brengen. In vergelijking met onze reguliere oven heb ik wel het idee dat dit apparaat sneller zijn werk doet, heel fijn in het kader van energie en duurzaamheid.
In mijn ervaring laat het apparaat zich makkelijk bedienen met o.a. 9 automatische programma’s, waardoor het eenvoudig is om verschillende soorten gerechten te bereiden zonder al te veel moeite. De verschillende meegeleverde accessoires maken het ook heel makkelijk om diverse gerechten te kunnen bereiden, variërend van een patat, vis en groente tot een hele kip. Kortom, dit product is heel compleet en geschikt om maaltijden voor het hele gezin op een efficiënte en effectieve manier te kunnen bereiden.