Stella Morena Premium MDBO SI - Elektrische Fiets - Dark Green - 48cm - 2022 Model - Niet gecategoriseerd
Aanrader, deze degelijke fiets met trapondersteuning
Prima rijdende e-bike met Bosch Performance Line ondersteuning, een beproefd en degelijk systeem.
Groot voordeel vind ik de universele accu die veel tweedehands wordt aangeboden. Daardoor kon ik de goedkoopste uitvoering nemen met 300Wh accu en heb nu met een kleine winst een 500Wh erop.
Zelf heb ik een rechter stuur gemonteerd, evenals een Bosch Kiox besturing, klein en zeer handig!
Pluspunten
- Bosch Performance Line aandrijving
- Prima remmen
- Goed schakelsysteem
- brede banden
Minpunten
- onderhoud gevoelige ketting
Fijne e-bike voor zijn geld.
Fijne E-bike, sterke bosch motor 65nM. Meeste fabrikanten leveren 50nM.
400 Wh accu gemonteerd ipv 300 Wh. Geeft ca 30 Km meer ondersteuning op max vermogen. Schijfremmen werken prima en de 10 versnellings derailleur schakelt goed.
Min puntje hierbij is wel dat verschillen tussen de lage versnellingen erg klein zijn. Maar deze zul je niet veel gebruiken in Nederland.
Fiets is goed instelbaar voor je eigen zithouding. Stuur kan op sportief of juist touring worden ingesteld net wat jij fijn vind. Verende zadelpen en een prettig ziitend zadel. Hoewel ik nog geen hele lange ritten heb gemaakt, waren de eerste ritten fijn.
Handvaten op het stuur liggen prettig in de hand maar zijn voor mij net te klein. Trappers zijn goed maar bieden weinig grip als het weer wat vochtig is. Met mijn schoenen gleed ik er makkelijk af.
Computer van bosch regelt prettig de indersteuning van eco tot turbo in 5 stappen instelbaar. Mobiele telefoons kunnen via de usb aansluiting op de computer van spanning worden voorzien.
Fietsaccu kan op de fiets of los thuis worden opgeladen met een compact laadapparaat waarmee de 400 wh accu in 5,5 uur geheel vol geladen wordt.
Pluspunten
- Sterke motor 65 nM
- Keuze in accu’s (300, 400 of 500 Wh)
- Goed instelbaar naar eigen zithouding
- Computer laadaansluiting gsm
- Modern aluminium frame
Minpunten
- Grip op pedalen kan beter bij vochtig weer.
- Weinig verschil in verzet lage versnellingen
Slecht bedrijf, slechte service
Stella geeft een hele slechte service.
Afspraken worden niet nagekomen. Fiets wordt weken later geleverd. Aflevering is slecht, blijkt er toch nog iets te zijn (in ons geval liep de ketting eraf) dan moet er een afspraak gemaakt worden bij een service center. Of te wel 4 weken wachten.
Advies: koop een fiets bij de plaatselijke fietshandelaar: daar een vergelijkbare fiets voor een vergelijkbare prijs maar dan wel MET service!
Als je een stella fiets koopt kan niemand je meer helpen behalve Stella en die weigeren service te verlenen. Zelfs directie Stella reageert niet op een klacht! Kortom niet 1 persoon van Stella maar het hele bedrijf kent het woord service niet. Je bent overlevert aan een onwel willende organisatie
Minpunten
- service
- levering
- nazorg
- bereikbaarheid