LG 34WN750-B - Reviews

Specificaties
Schermgrootte
34,0 inch
Connectiviteit
HDMI, hoofdtelefoon, DisplayPort
Resolutie
3440 x 1440 pixels
  • Best Reviewed jan 2021
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 10 reviews die zijn achtergelaten voor de LG 34WN750-B op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

KoNi86 16-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

LG UltraWide 34WN750 - getest

Geschreven voor: LG 34WN750-B

Algemene score

7,0
De LG UltraWide 34WN750 is makkelijk aan te sluiten en te gebruiken op iedere laptop/desktop. Ook het scherm bevestigen aan het voetstuk is erg simpel. Het scherm, het voetstuk en de algehele afwerking zijn netjes en de beeldkwaliteit is goed. Ik heb dit scherm gebruikt ter vervanging van 2 losse monitoren. Het voordeel is dat alles op 1 scherm staat en dit ook met het aansluiten makkelijker is. Je hebt bijvoorbeeld niet per se een dockingstation nodig ivm meerdere kabels. Ten opzichte van een kleiner scherm biedt de LG UltraWide 34WN750 veel voordelen doordat je meerdere bestanden naast elkaar geopend kan hebben. Denk aan bijvoorbeeld grote Excel files. Dit werkt erg prettig! Ten opzichte van 2 losse schermen zie ik niet veel toegevoegde waarde vanuit een 'business' perspectief. Eerder een nadeel omdat het scherm zo breed is. Ik heb ik ook ervaring met de LG 35WN65C waarbij het scherm curved is. Dit kijk prettiger en ik zou daarom ook eerder een curved scherm aanbevelen dan dit scherm. Een curved scherm is te verkrijgen tegen een kleine meerprijs.

Pluspunten

  • Design
  • Beeldkwaliteit
  • Gebruiksgemak

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Luuk.93 10-02-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

LG Ultra veel programma's open.

Geschreven voor: LG 34WN750-B

Algemene score

8,0
Briljant scherm. Ik kan zoveel tegelijkertijd open hebben staan. Terwijl ik video's aan het editen ben kan ik after effects in hetzelfde scherm ernaast gebruiken. Ideaal

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

TMGrunn 02-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Alles doen op 1 scherm.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 34WN750-B

Algemene score

8,0
Het in elkaar zetten van het scherm is met. 1 poot en een voet zeer makkelijk.
Het aansluiten van het scherm met de bijgeleverde HDMI kabel geeft geen enkel probleem. De stroom adaptor van het scherm heeft 1 groot nadeel. Hoewel de aansluiting achter het scherm een kleine plug is, is de stekker zijde een enorm blok die in het stopcontact moet, dit zou voor problemen kunnen zorgen als je met je voeten onder het buro bij het stopcontact zit. De mooie dunne randen van het scherm zorgen er voor dat het lekker rustig op je buro staat en niet vervelend aanwezig is.
De hoogte verstelling van het scherm werkt zeer soepel zodat je het makkelijk op je juiste stand kan zetten.Bij lange tijd werken achter het scherm krijg je geen last van vermoeide ogen. Het geeft een zeer rustig beeld. Voor het eerste werken met een scherm van dit formaat heeft wel enige gewenning nodig. Je kan perfect meerdere documenten en vensters naast elkaar open hebben maar het is toch anders kijken dan 2 losse schermen die je naast elkaar zet. Deze opstelling zal altijd onder een kleine hoek staan waardoor je makkelijker naar de uiterste randen van het scherm kan kijken. Ook voor het werken met en het bewerken van foto’s is goed te doen met dit scherm. Het geluid wat uit het scherm komt is vrij luid in de meest zachte stand en van mindere kwaliteit.

Pluspunten

  • bouw
  • uiterlijk
  • beeld

Minpunten

  • formaat adaptor
  • geluid

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Angeliquevd90 02-02-2021
  • Product getest

Fijne monitor met zeer goed beeld

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 34WN750-B

Algemene score

8,0
Ik mocht dit product testen via Reviewclub.
De monitor zat zeer netjes verpakt en was simpel in elkaar te zetten. Hij is erg dun waardoor hij in diepte zeer weinig ruimte inneemt op mijn bureau. De kabel voor stroom is echter wel erg kort (1.40m).
De aansluiting met laptop gaat via een hdmi kabel en het beeld is erg goed. De kleuren zijn helder maar niet te fel en ik heb geen last van vermoeide ogen.
Als je met een enkel scherm werkt is wel een deel van de zijkanten zwart, dit ivm beeldverhouding. Split screen vind ik wel fijn werken.

Pluspunten

  • Goed beeld
  • Makkelijk in gebruik
  • Hoogte verstelbaar

Minpunten

  • Korte kabel
  • Zwarte zijkant bij enkel scherm

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Samlizz 01-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Scherp en groot scherm

Geschreven voor: LG 34WN750-B

Algemene score

8,0
Ik heb de monitor nu bijna 2 weken in gebruik en blij verrast door het zuivere beeld, de grootte van het scherm en het feit dat je er verschillende modes zijn om de kleuren in te stellen, zodat er altijd één is die goed voldoet aan je wensen als je een hele dag naar een ‘scherm’ zit te staren.

Het uitpakken en installeren was peanuts. Het enige wat je nodig hebt is een platte schroevendraaier om de poot aan het scherm te bevestigen. De meegeleverde HDMI-kabel is ook handig als je gelijk door wilt pakken (zodat je niet nog ergens moet gaan zoeken of je nog een HDMI-kabel hebt liggen). Het was daarom ook erg verrassend toen ik elke keer de melding kreeg of ik wel de juiste HDMI-kabel gebruikte (HDMI compatibility mode). Ik kreeg het ook niet weg met de muis, maar deze melding kan je voor eens en voor altijd verwijderen doormiddel van de knop (4 way controller) die aan de onderkant (in het midden) van je scherm zit. Met deze 4 way controller kan je ook bijvoorbeeld de kleurinstellingen en de audio instellingen wijzigen.

Ik vind van de kleurinstellingen bijvoorbeeld de ‘cinema mode’ het fijnst aan mijn ogen, omdat dit wat minder hard oogt (wat geliger). De ‘reader mode’ zou voor minder vermoeide ogen zorgen, maar ik vind dit zelf iets te flets. Deze weergave is wel vergelijkbaar met die van een e-reader, dus ik kan me goed voorstellen dat dit voor andere mensen juist heel fijn kan werken.

De monitor ziet er erg strak uit en ondanks de grootte van het scherm (34 inch is niet bepaald klein) heb ik voldoende ruimte over op mijn bureau om mijn laptop, losse toetsenbord, een documentenhouder etc. kwijt te kunnen. De monitor is ook in hoogte verstelbaar, dus dit scherm is ook ergonomisch verantwoord.

Al met al ben ik zeer tevreden over de monitor an sich. Het scherm van mijn laptop heb ik niet meer nodig, omdat dit scherm zo groot is dat ik alle programma’s die ik tegelijkertijd gebruik naast elkaar open kan zetten. Ik gebruik ongeveer 5 tot 7 programma’s, maar heb er vaak 2 a 3 naast elkaar openstaan, omdat dit voor mij het overzichtelijkst werkt.

De Maxx audio zou ervoor moeten zorgen dat er een mooi geluid uit de monitor zou komen. Persoonlijk vind ik het erg blikkerig klinken en gelukkig heeft dit voor mij niet zoveel waarde, maar als dat een belangrijk punt is voor het kiezen van een monitor, dan is dit echt wel een van de weinige minpunten.

Ik gebruik deze monitor toch voor het overgrote gedeelte voor mijn werk en nu in coronatijd zijn vele vergaderingen online. Het had daarom wel handig geweest dat er een webcam aanwezig was geweest op de monitor, want nu moet ik daar alsnog mijn laptop voor gebruiken.

Pluspunten

  • grootte scherm
  • zuiver beeld
  • verschillende kleurensettings

Minpunten

  • audio klinkt blikkerig
  • geen ingebouwde webcam

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

TRiahi 30-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

uitstekend multitask scherm

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 34WN750-B

Algemene score

8,0
De monitor heeft een strak design met dunne randen. Het 34 inch scherm is erg handig vooral om mee te multitasken, maar omdat het scherm zo groot is zou een lichte curve iets aangenamer zijn geweest.

Het is een 13440x440p scherm waardoor de ppi ondanks het grote scherm nog redelijk hoog is. De maximale helderheid van het scherm is naar mijn mening te laag om een HDR scherm scherm te noemen. Door de lage helderheid raad ik het niet aan om dit beelscherm te gebruiken op plaatsen met veel zonlicht.

Het beeldscherm kan een verversnelheid van 75Hz aan, maar deze optie is niet standaard bechikbaar. Om de verversnelheid op 75Hz te zetten moet je eerst FreeSync aanzetten.

Het scherm is in hoogte en kanteling verstelbaar, waardoor je niet in een vervelende positie hoeft te zitten om gebruik te maken van de monitor.

Persoonlijk zou ik dit product alleen gebruiken voor kantoor werk en niet voor creatief werk, omdat de kleur accuratie en helderheid te laag zijn voor het bijvoorbeeld bewerken van video's of maken van animatie's.

Pluspunten

  • resolutie
  • schermgrootte

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

timsu 26-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Alles wat je van een Widescreen kan verwachten

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 34WN750-B

Algemene score

8,0
ACHTERGROND & VERWACHTING
Al een tijdje zat ik te twijfelen hoe ik mijn PC set-up zou willen hebben qua monitor-gebruik. Mijn monitor set-up bestond uit een drietal (verschillende) monitoren. Waarvan een:

- 24” 1920x1080@60hz (IPS-panel)
- 24” 1920x1200@60hz (VA-panel)
- 27” 1920x1080@144hz (TN-panel)

Al met al een kleine chaos aan verschillende groottes, kleuren weergaves, resoluties en helderheden. Opzoek naar een nieuwe set-up! Mijn idee daarin was mijn 2x 24” monitoren vervangen met het liefste 3x 27” 1440p@144hz (IPS) óf een UltraWideScreen. Mijn werksituatie is dusdanig veranderd dat ik permament (ook na corona) thuis zal gaan werken en dus is het multitasken een absolute must en erg belangrijk voor mij. Aangezien ik een set-up heb met 3 schermen was ik zeer benieuwd of het werken met een 2 schermen, waaronder een WideScreen fijner werkt dan 3 aparte.

MULTITASKING
Om daar ook mee te beginnen is het qua multitasken niet iets voor mij. Het is net wat priegeliger om te multitasken op 1 groot scherm, t.o.v. 2 aparte schermen. Maargoed, dat is mijn persoonlijke voorkeur en er zullen ook zeker situaties zijn waar het wel handiger multitasken is op 1 groot scherm maar die heb ik nog niet gevonden.

RESOLUTIE
Om verder over te gaan naar het daadwerkelijk exemplaar en de functies en mogelijkheden zal dit scherm veel ogens openen naar de fantastische beeldkwaliteit van de LG 34WN750. De resolutie 3440x1440 is extreem scherp en heeft als voordeel dat je veel meer kan zien en laten zien t.o.v. mijn 27" scherm (exact even hoog) met de resolutie van 1920x1080. 1440p is een verademing op schermen van minimaal 27".

KLEUREN
De kleuren waar dit scherm over beschikt zijn ook indrukwekkend te noemen. Mijn andere schermen vallen in het niets wat dat betreft. De opties om wat kleuren te veranderen in het scherm zijn ook uitstekend, met een aantal prima voorgemaakte presets. Deze zijn makkelijk te bedienen met de fijne joystick in het prima user-friendly OSD menu'tje dat LG hiervoor gemaakt heeft. Dat heb ik in andere schermen toch een stuk minder goed gezien.

GELUID
Er zitten ook nog speakers in het scherm, maar ikzelf gebruik deze uiteraard niet en dat heeft dus absoluut geen meerwaarde wat dat betreft. Ook qua geluid zelf vrees ik dat menig simpele speakertjes van 20€ al gauw beter klinken dan de meeste monitor speakers.

CONCLUSIE
Concluderend een zeer solide scherm waarbij de resolutie en de kleuren heerlijk samenwerken om een prachtig 1440p Ultrawide beeld weer te geven

Pluspunten

  • Resolutie
  • Kleurweergave
  • OSD (Menu)

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

spaans1970 26-01-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Lekker groot scherm

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 34WN750-B

Algemene score

8,0
Het is een mooi groot scherm om mee te werken. Veel beter dan het enkele scherm dat ik normaal gebruik. Je kunt naast elkaar 2 windows openen en dan volledig werken in 2 applicaties naast elkaar.

Bij aansluiten viel me op dat ik niet met een usbc vanaf mijn laptop naar het scherm kan, dat gaat via hdmi.

Het scherm is zacht van kleur en niet met een hoog schreeuwerig contrast.

Ik ben lang en daarom moet het scherm voor mij hoog staan. De hoogste stand is niet hoog genoeg voor me dus moet ik er boeken onder leggen om de juiste hoogte te krijgen.

Het geluid is prima, maar een veel donkerder geluid dan mijn laptop geeft dus even wennen.

Al met al heerlijk om mee te werken thuis

Pluspunten

  • groot scherm
  • zacht voor je ogen
  • veel usb aansluitingen

Minpunten

  • geen usbc aansluiting
  • hoogste stand is te laag

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed

Reageer

Alex 26-01-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Perfect voor multitasking, minder goed voor singletasking

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 34WN750-B

Algemene score

8,0
- Mijn verwachtingen
Ik heb deze monitor van de Reviewclub gekregen om hem te testen. Mijn verwachtingen waren dat ik met deze monitor makkelijk kan multitasken, bijvoorbeeld een deel van het scherm gebruiken om mijn scherm te delen op Teams en met een ander scherm mijn notities voor de vergadering bekijken. Verder verwachtte ik dat ik het scherm echt kan splitten, zodat het van mijn laptop gezien wordt als meerdere schermen.

- De eerste indruk
Toen ik de monitor uit de verpakking haalde was ik verrast hoe groot de monitor eigenlijk is. Ik gebruik normaal gesproken een 27 inch monitor, maar deze ultra-wide monitor van 34 inch is een heel stuk groter (en vooral breder natuurlijk). De monitor ziet er heel degelijk uit en voelt ook degelijk aan. Het monteren van het beeldscherm op de voet was zo gedaan, ook al kon ik geen instructies hiervoor vinden. Het aansluiten van het beeldscherm was ook heel makkelijk met behulp van de meegeleverde HDMI kabel. De beeldkwaliteit van de monitor is zoals verwacht prachtig, je kunt alles erg scherp zien. Verder zijn de luidsprekers opvallend goed, dit had ik niet verwacht van een monitor die vooral voor zakelijk gebruik bedoeld is.

- Werken met de ultra-wide monitor
Ik gebruik de monitor vooral voor het werken, en het was eerst heel erg wennen dat het beeldscherm zo breed is. Als je maar een programma open hebt staan is de breedte erg overbodig. Bijvoorbeeld, als je een website opent dan wordt ongeveer 70% van de monitor gevuld met de achtergrond van de website. Dat is ook nu na een week testen nog steeds een beetje storend. Echter, en daarvoor is de monitor natuurlijk gemaakt, is de monitor uitermate geschikt voor het multitasken. Als je werk vooral bestaat uit meerdere programma's open hebben en informatie te verwerken dan is deze monitor zeker een verademing. Ik heb vooral tijdens vergaderingen meerdere programma's open staan zodat ik bijvoorbeeld notulen kan maken terwijl ik mijn scherm deel. Hiervoor had ik graag gebruik gemaakt van de door LG aangeboden software OnScreen Control, waarmee je je monitor in meerdere schermen kan splitsen. Dit is vooral handig als je je scherm deelt, alleen staat het mijn werkgever niet toe om nieuwe software op de laptop te installeren. Dit is dus iets waar je rekening mee moet houden als je erover nadenkt om deze monitor te kopen.

- Mijn oordeel
De monitor ziet er strak uit en is perfect voor multitasking. Hou er wel rekening mee dat hij niet echt gemaakt is voor "singletasking" omdat je dan vaak helemaal naar links moet kijken, of meer dan de helft van het scherm is gevuld met een achtergrond. Dus, als je voor je werk (of in je vrije tijd) vaak meerdere programma's open hebt staan dan kan ik deze monitor zeker aanraden, anders zou ik eerder voor een monitor met "normale" afmetingen kiezen.

Pluspunten

  • Multitasking
  • Strak design
  • Degelijk
  • Makkelijke installatie
  • Luidsprekers

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Monique 26-01-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Stijlvol, multitasking-proof en met prachtig geluid!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG 34WN750-B

Algemene score

8,0
De installatie van dit scherm (LG UltraWide 34WN750) is erg makkelijk: alle onderdelen waren goed verpakt en hoewel er geen handleiding in de verpakking zit, kun je niets verkeerd doen. Er zit wel een CD-Rom in de verpakking maar daar kan ik niets mee want mijn laptop heeft niet zo’n drive. Het kliksysteem om de monitor met de voet te verbinden, is kinderspel. Nadat alles wat uitgepakt, had ik binnen 5 minuten alles in elkaar gezet, op z’n plek gezet en het scherm verbonden met mijn laptop, en zat ik al te werken. De kabel van de monitoradapter is 140 cm lang en dat is voor mij net iets te kort.

Het design vind ik erg mooi: alles is mat-zwart, en ik vind het zelf fijn om die kleine zwarte kaderrand om het beeldscherm te hebben. De halfronde en slanke voet maakt het design ook erg mooi. De monitor staat heel stevig op mijn niet geheel vlakke tafel van losse houten planken. Ik hield er rekening mee dat het scherm zou wiebelen maar dat gebeurt alleen heel miniem als ik tegen de tafel stoot maar gebeurt niet tijdens het typen. De hoogte en stand van de monitor stonden voor mij gelijk goed. Ik heb wel geprobeerd om de hoogte te verstellen en het beeld te kantelen maar dat lukte mij niet. Ik heb op de website van LG of via Google niet proberen te vinden hoe dat dan wel moet. Omdat het mij niet stoort, heb ik er nog geen prioriteit van gemaakt. Maar ik test altijd wel graag of het product kan wat de leverancier belooft dat het kan. Dus dat ga ik zeker nog doen.

Het brede scherm is een verademing vergeleken met het scherm van mijn kleine 13inch laptop. Het is een feest om nu drie documenten naast elkaar te kunnen gebruiken of de grote Excel-documenten met grafische data en (data-)tabellen over de volle breedte te zien. Waar ik nog niet over uit ben, is of ik een curved scherm had moeten kiezen omdat ik helemaal links/rechts wel moeilijk te lezen vind. Reviewclub Nederland bood mij de kans om dit scherm te testen en daar ben ik nu (dag 6) nog heel blij mee. Wat ik nog niet heb kunnen ontdekken, is hoe je het beeldscherm automatisch laat vullen of instelt op bijvoorbeeld drie MS Office documenten. LG of Google gaat mij daar hopelijk bij helpen. Ik vind het namelijk vervelend dat als je documenten hebt geminimaliseerd en je laptop hebt dichtgeklapt en je daarna weer opstart en de documenten “opent’ het scherm niet onthoudt hoe groot de documenten waren. Dat doet het scherm van mijn laptop wel. Als instelling heb ik gekozen dat de LG mijn enige scherm is en mijn laptopscherm momenteel niet wordt gebruikt. Het beeldscherm is helder, scherp en rustig. Zonder problemen kan ik er ook een dag achter zitten om te werken. Ook foto’s komen mooi tot hun recht. Ik verheug mij er ook op iets met foto’s te doen maar dat is er nog niet van gekomen. Wel ik heb ik Youtube-video’s gekeken. Opvallend was het mooie geluid dat uit de speakers kwam. Ik kan mij dus voorstellen dat je op dit scherm ook films kan kijken. De HDMI-kabel is net als de voedingskabel van de monitor ook 140 cm lang en daarmee lang genoeg om de monitor met een laptop te verbinden. Als je met dit scherm ook TV wilt kijken, zou de kabel aan de korte kant kunnen zijn.

Wat mij irriteerde, is dat elke keer als ik mijn laptop weer gebruikte na hem dichtgeklapt te hebben de melding “Caution: Make sure to use supplied input cable” op de monitor verscheen. Na wat Googlen blijkt dat er midden onder de monitor een soort joystick is verborgen en dat je daarmee de waarschuwing weg krijgt. Een handleiding (of een link waar je de handleiding bij LG kunt downloaden) was handig geweest. Op zich een opmerkelijke mededeling want ik gebruik de kabel die is meegeleverd. Was uiteindelijk dus heel simpel opgelost.

Volgende week ga ik beeldbellen. Met mijn kleine laptopscherm wissel ik dan volledig van scherm om aantekeningen van een gesprek te kunnen maken maar dan zie ik degene met wie ik bel niet meer. Met deze monitor hoop ik zowel beeldbellen als Word actief te kunnen hebben.

Al met al: een stijlvolle monitor die tot nu kwalitatief ook meer dan voldoende is gebleken voor kantoorapplicatis en het kijken van Youtube-filmpjes. Heel blij mee.

Pluspunten

  • Duidelijk scherm
  • Kwalitatief hoogwaardig en stijlvol product
  • Mooi geluid

Minpunten

  • Geen (link naar een) handleiding
  • Relatief korte kabels

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend

Reageer