De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 30 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Tefal Dolci IG602AE0 - Ijsmachine - Traditioneel - 1.4L - Wit op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Vers ijs alsof je in een ijssalon bent maar dan in je eigen keuken. Het kan met de Tefal Dolci ijs maker! je maakt in een handomdraai (mits je 24 uur van te voren alles hebt voorbereid en ingevroren) met een druk op de knop het lekkerste ijs. Niets aan te merken op de kwaliteit van het ijs, gelato en frozen yoghurt. Kijk je naar bijvoorbeeld Slush dan wordt dit meer een grote koude massa vergelijkbaar met de structuur van een hoop natte sneeuw, had hier meer van verwacht.
Al met al wel dik tevreden met de resultaten aangezien ik deze voornamelijk voor de eerdere 3 genoemde producten zal gebruiken.
Wat een fijn apparaat, ik ben er erg tevreden mee. Het zorgt voor een heerlijke smaak en het ijs blijft mooi stevig.
Ook de mix-in functie is een leuke toevoeging en zorgt (in dit geval) dat de chocolade perfect door het ijs wordt verdeeld.
Vanilleijs op stand ice cream bereid, de smaak was heerlijk maar wel beetje structuur. Volgende keer op gelato stand proberen en hopelijk net zo romig als de straciatella!
Het receptenboekje zorgt in ieder geval voor genoeg inspiratie en duidelijk wat je per recept nodig hebt. Ook het type programma en bereidingstijd.
Minpuntje dat het best veel geluid maakt, het eindresultaat zorgt er voor dat je dit geluid snel vergeet.
De schoonmaakfunctie is echt een fluitje van een cent, wat een gemak.
Al met al kan ik dit apparaat zeker aanbevelen aan anderen.
De kinderen en ik zijn inmiddels dol op dit apparaat!
Verschillende smaken ijs hebben we al gemaakt, banaan, vanille, chocolade en stracciatella maar ook milkshakes en slushies, wij kunnen het allemaal heerlijk naar eigen smaak thuis maken.
Het apparaat is heel gebruiksvriendelijk, hij heeft hele duidelijke knoppen.
Wat ik ook een fijne optie vind is dat je als je ijs klaar is, je ook nog dingen er door kunt mixen zoals nootjes, vers fruit etc.
En de schoonmaakfunctie is ideaal, je hoeft daarna alleen nog met een doekje na te vegen en de bakjes in de vaatwasser te zetten en je bent alweer klaar.
Je moet de voorbereiding wel een dag eerder beginnen dus dat is wel iets om over na te denken maar al met al is het een fijn apparaat.
We hebben de ijsmachine inmiddels een paar keer uitgeprobeerd en ik moet zeggen: hij bevalt verrassend goed. In de doos zit een receptenkaart met een QR-code, en via die link krijg je meteen toegang tot zo’n 50 ijsrecepten.
Wij maakten onder andere het stracciatella-ijs, en dat was simpel om te maken en superlekker. Met één ijsbeker maak je ongeveer twee porties. Prima voor een doordeweekse desert, maar als je iets wilt serveren tijdens een kerstdiner voor meer dan 2 à 3 personen, zul je meerdere bekers moeten gebruiken. Gelukkig kunnen de bekers gewoon in de vaatwasser, wat het allemaal een stuk makkelijker maakt. Je moet dan de machine enkele keren aan het werk zetten.
Je moet wel rekening houden met de voorbereidingstijd. Het mengsel moet eerst 24 uur in de vriezer voordat je het kunt omtoveren tot ijs. De machine maakt best veel lawaai, dus dat is iets om rekening mee te houden. We gaan de komende tijd nog meer recepten proberen, onder andere de smoothies en ijskoffie wil ik nog gaan maken. Ik ben benieuwd wat voor lekkers we nog meer kunnen maken.
Ik had een oude ijsmachine en wilde graag upgraden — en ik heb er absoluut geen spijt van! Deze nieuwe ijsmachine is snel, handig, veilig en gemakkelijk in gebruik. De ijsjes die eruit komen zijn heerlijk: je proeft echt het verschil in smaak en kwaliteit.
Wat ik vooral prettig vind, is dat je alleen het voorbereide mengsel hoeft in te vriezen, in plaats van – zoals bij mijn oude machine – de hele kom. Dat maakt het proces veel eenvoudiger en praktischer. Bovendien neemt het weinig ruimte in de vriezer in.
De machine heeft verschillende programma’s, wat ideaal is als je eens iets nieuws wilt proberen, zoals sorbet, frozen yoghurt of softijs. Ook het schoonmaken gaat verrassend makkelijk.
Het enige minpuntje is dat de machine wat lawaai maakt, maar dat duurt gelukkig maar kort. Al met al is het een uitstekende aankoop – echt een aanrader voor iedereen die van zelfgemaakt ijs houdt!