Wat een mooie set oordopjes zijn de Sony WF-1000XM4 zeg! In de doos zitten de battery case met oortjes, wat meer maten maten eartips en een USB-A naar USB-c kabeltje. In de doos zit geen oplader, je moet het doen met een wat aan de korte kant kabeltje. Gelukkig ondersteund de case ook draadloos opladen, dus je kan de case ook gewoon elke Qi oplader zetten, dit is dan weer erg handig! Het eerste wat mij dan ook opviel bij het uitpakken was dat zowel de case en oordopjes eigenlijk veel kleiner zijn ze op de product foto’s eruit zien. Het is allemaal veel compacter dan verwacht. De oortjes zitten met magneten vast in de case. Deze worden hiermee echt heel goed op z’n plek gehouden; je kan met de klep open de case ondersteboven houden en schudden zonder dat de oortjes eruit vallen.
De earbuds worden geleverd met drie maten eartips, deze zijn van een soort schuimrubber en zijn erg comfortabel en zorgen direct voor een passieve vorm van noice-cancelling . In de app van Sony kan je testen of jouw gekozen maat eartips de juiste maat zijn voor je oren en of ze goed afsluiten, dit is een handige feature die ik nog niet eerder heb gezien. Ik kan deze oortjes prima een aantal uren achter elkaar dragen zonder last te krijgen, wat bij andere in-ear oortjes wel eens het geval kan zijn. De oortjes zijn ook heel featurerijk : touch control wat je kan instellen naar eigen wens, detectie wanneer je ze uit je oren haalt om te pauzeren, praat modus wat detecteert wanneer je praat en dan het volume even laag zet en ambient mode aanzet. Maar het beste aspect van deze earbuds is veruit de actieve noise-canceling. Mijn over-ear headphones (Bose 700) zijn nog steeds wel iets beter, maar het feit dat zulke kleine in-ear oortjes ontzettend dicht in de buurt kunnen komen van een full-size over-ear koptelefoon vind ik echt ongelofelijk! De geluidskwaliteit is, zoals je van oordoppen in dit prijssegment wel mag verwachten, gewoon heel erg goed en valt verder niks op aan te merken. Deze oordoppen zijn echt een aanrader als je gewoon net even wat beter geluid en meer features wilt!