ETNA KIV160RVS - Reviews

Best Reviewed feb 2020 ETNA KIV160RVS
Best Reviewed - februari 2020
Specificaties
Uitvoering
inductie
Aantal zones gelijktijdig te gebruiken
3
Plaatsing
vrijstaand
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 15 reviews die zijn achtergelaten voor de ETNA KIV160RVS op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,5

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Marloes 27-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

ETNA KIV160RVS: eenvoudige bediening, werkt super!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

10,0
We waren al een tijd op zoek naar een nieuwe vrijstaande kookplaat (koken al tijdje op inductie), eentje die we straks ook mee kunnen nemen als het camper seizoen weer begint. Dit model heeft een mooie prijs, maar ook diverse mogelijkheden en veel power. Drie zones ipv 4 maakt meer kracht en meer ruimte voor pannen: ideaal. Super handig dus (wanneer je flexibel wilt zijn in je kookplaat en geen aanpassingen kan doen in meterkast): dit model kan overal naartoe mee (normale stekker voor normaal stopcontact). Bediening vind ik ook fijn: per zone in te stellen en zelfs boostfunctie die het goed doet: water verhit snel. De geluidproductie valt me tijdens het koken trouwens mee, dit las ik bij aantal andere reviews.
Laat het camperseizoen maar weer beginnen!

Pluspunten

  • eenvoudige bediening
  • aansluiting op normaal stopcontact
  • mooi design, degelijk

Minpunten

  • heb er nog geen ervaren

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Officiele reactie van Atag 28-02-2020

Beste Marloes,

Bedankt voor deze uitgebreide en mooie review. Wat leuk om te lezen dat de inductiekookplaat zo goed bevalt en deze met jullie mee mag op reis. Heel veel kook- en kampeerplezier!

Met vriendelijke groet, Femke
Webcare Team ETNA

Reageer

C.Haan 09-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Hele fijne inductie kookplaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

10,0
Ik zocht een kookplaat waar je ook met een grote koekenpan mee uit de voeten kan.
Ik heb koekenpan van 32 cm en de meeste inductie plaatjes voor fase 1 stroom gaan maar tot een bodem maat van 21 cm met een uitzondering 23 cm ...dat vond ik niet prettig werken..
Maar nu heeft deze Etna een zone van 29 cm .... en dat is wel erg prettig .
Ik heb het nog niet heel lang maar vond wel dat deze plaat heel erg overeenkomt met een gasfornuis.
Ik had een losse plaat van 1 zone maar om groente te koken kon ik nooit precies het zachtjes laten koken.... of het kookte erover heen of het zat er tegen aan .... maar nooit zachtjes koken ... en dat kan je met deze etna precies mooi regelen ...
Het gaat niet te snel .... en de plaat is mooi stevig ,en je duwt het ook niet zo van de aanrecht af.
De toetsen werken ook super , niet zo gevoelig , je kan er gewoon erover vegen zonder dat je alles is de war veegt en de temperatuur omhoog of omlaag schiet ..
Ja super mooi en veilig apparaat en eentje die je goed kan stellen voor grote en kleine pannen.
Voor gevoelige gerechten en gerechten die een boost moeten hebben.

Pluspunten

  • grote zone ,absoluut pluspunt
  • de hitte goed te regelen
  • Gaat niet te snel
  • Toetsen niet zo gevoelig
  • mooie stevig en mooi design

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Officiele reactie van Atag 10-02-2020

Geachte heer/mevrouw Haan,

Bedankt voor het plaatsen van deze mooie en zeer uitgebreide review. Fijn te lezen dat onze vrijstaande inductiekookplaat helemaal naar wens is.
Veel kookplezier!
Met vriendelijke groet, Ursula
Webcare Team ETNA

Reageer

Arno Vromans 17-09-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Vrijstaand kookplaat inductie, zeer mooie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

10,0
Mijn inductie kookplaat werkt prima,van ETNA had ik niet anders verwacht. Maar de uitstraling mag er ook wezen. Het is een juweeltje, ben er zeer blij me. Gr. Arno. Tilburg.

Pluspunten

  • Uitstraling
  • Werkt zeer goed

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Officiele reactie van Atag 18-09-2019

Beste heer Vromans, bedankt voor uw mooie review en wij wensen u veel kookplezier van de ETNA KIV160RVS .Groet Claudia Webcareteam ETNA.

Reageer

Adeyemi Joseph 09-06-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Perfect heating at low setting

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

10,0
This is a follow up of my review sometimes in February 2020. I'm still having a great time with my Etna Induction hub. The only thing I notice sometimes is the vibration/movement of pots sometimes especially when the pot is kind of empty and the hob is on high setting [ 7,8, or 9 ]. That's the only thing so far I have noticed, But does change the way I feel about the this induction Hob.

Pluspunten

  • Very economical compared to gas
  • No flame cooking

Minpunten

  • vibration of empty pots at high setting
  • movement of empty pots

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Officiele reactie van Atag 10-06-2020

Dear Adeyemi, thank you for your review and nice to read that you really like this hob. It is indeed possible that an almost empty pan will vibrate at a high setting of the induction. At a high setting, a lot of power is transferred to the bottom of the pan. It is also possible that the bottom is not magnetic enough or perhaps a little crooked. You could test this with a different type of pan. If you have any questions, you can of course contact us. Kind regards Claudia Webcare Team ETNA.

Reageer

Mick 23-05-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Mooi ogende praktische plaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

8,0
Het product oogt modern en mooi. Ik ben zelf ook heel fan van de indeling van de inductie platen. Links zitten namelijk twee kleine en rechts een grote. De grote is heel handig voor als er meerdere mensen op bezoek komen.

Pluspunten

  • Modern
  • Mooi
  • Praktisch

Minpunten

  • Ruimte onder plaat te klein voor twee fase stekker

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Officiele reactie van Atag 25-05-2020

Beste Mick,

Bedankt voor het plaatsen van deze review. Fijn dat de kookplaat zo naar wens is.
Deze kookplaat word geleverd met een geaarde stekker voor aansluiting op een normaal stopcontact. De ruimte onder de kookplaat is daar ook op ontworpen.
Wensen je veel kookplezier.

Met vriendelijke groet, Ursula
Webcareteam

Reageer

Rashid 22-05-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Elegant look with an extra large cooking zone

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

9,0
I was looking for an induction hob for my recently rented "kaal" apartment and it turned out to be a very difficult decision. The apartment was having only 2-pin sockets. Ironically, most of the 2-pin plug induction hobs available in the market were having cooking zones in 14-18cm range. This meant that I have to replace many of my big size pans. Luckily, I came across ETNA's KIV160RVS hob and found it fulfilling. It has a large (29cm) cooking zone. The aluminium with glass design is very elegant. The hob is easy to clean. And to my surprise, the English part of the installation and usage guide made the installation and operation of the hob for a non-Dutch person like me very smooth. As compared to the inbouw ETNA induction hob of my previous apartment, the fan created a bit of music but now we are used to it :)

Pluspunten

  • Extra large cooking zone
  • Elegant design
  • 2-pin plug
  • Installation and usage guide in English language

Minpunten

  • Ccooling fan feels a bit noisy in first few days

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Officiele reactie van Atag 25-05-2020

Dear Rashid,

Thank you for posting this comprehensive and clear review. Wish you a lot of cooking pleasure.
Kind regards, Ursula
Webcareteam ETNA

Reageer

Heleen 29-04-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Heel goede keuze gemaakt.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

9,0
Lang na gedacht om over te stappen van gas naar Inductie.
Ik heb geen krachtstroom in huis vandaar deze keuze van een 1 fase aansluiting.
Ik heb gekozen voor drie kookzones omdat ik vaak een pangerechten maak en bij deze inductieplaat een grote zone is van 29 cm, waar een grote wokpan op kan.
Hij is gebruiksvriendelijk met een duidelijke gebruiksaanwijzing.
Echt een aanrader!!

Pluspunten

  • Makkelijk in gebruik, strakke vorm.
  • Fijne grote kookzone voor wok pan.

Minpunten

  • Nog niet ontdekt

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Lisa 28-04-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie kookplaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

10,0
Voor mijn studentenkamer was ik op zoek naar een kookplaat waar genoeg ruimte is om meerdere pannen tegelijk te gebruiken en makkelijk in gebruik is. Doordat deze kookplaat een normale stekker heeft, kan hij in elk stopcontact waardoor de kookplaat flexibel te plaatsen is. Verder heeft de kookplaat een fijne bediening en ziet hij er strak uit.

Pluspunten

  • Mooie vormgeving
  • Makkelijk te bedienen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Officiele reactie van Atag 29-04-2020

Beste Lisa,
Bedankt voor het plaatsen van deze mooie review. Fijn dat je zo tevreden bent met deze mooie kookplaat! Wensen je veel kook plezier toe.
Met vriendelijke groet, Ursula
Webcareteam ETNA

Reageer

Jan 21-04-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

De beste tot nu toe

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

10,0
Eind vorig jaar was ik aan een betere inductieplaat toe.
Sinds enige jaren kookte ik al op inductie met als hoofddoel een schonere en veiligere manier van koken.
Alle voorgaande platen (2) hadden slechts twee zones vanwege de 16 ampere beperking.
Over het algemeen ging dat wel maar een grote pan paste eigenlijk niet en zeker niet in combinatie met een kleinere pan. Etna bracht de uitkomst.
Een ander probleem met de vorige merken was de energieoverdracht op de pannen.
Daardoor brandde er regelmatig wat aan en de z.g. sudderstand werkte nauwelijks.
Ook hier bracht de Etna KIV160RVS een grote verbetering.
Samen met de prijsvergelijking en de toch al goede ervaringen met Etna besloot ik dus deze prachtige plaat aan te schaffen.
De andere voordelige eigenschappen van deze inductieplaat zijn reeds meerdere malen genoemd in vorige reviews en die onderschrijf ik dan ook ten volle.
De slimme ingebouwde kookwekkers op iedere zone behoeden mij tevens voor het "vergeten" en dus aanbranden van de gerechten.
Ik wil nog eens benadrukken dat de lage energiestanden prima werken en de sudderstand ook echt goed werkt. Daarnaast is de Boostfunctie natuurlijk handig om snel het kookpunt te bereiken. Ook hier is goed over nagedacht want deze functie werkt maar voor een beperkte tijd zodat je pannen niet snel overbelast raken. (kromtrekken)
Als ik 1 kritische kanttekening mag maken zou dat een extra afdekplaat kunnen zijn, die wordt niet geleverd en dat is jammer. Je wilt je plaat natuurlijk wel in tip top conditie houden en behoeden voor schade. Gelukkig zijn deze afdekplaten (hardglas) te koop bij een grote Zweedse winkel overal in de buurt :-)
Daarom geef ik Etna een 10

Pluspunten

  • Voordelig in prijs
  • Goede werking
  • Prachtig ontwerp
  • Werkt op een normaal stopcontact (16A)
  • Timers op iedere zone

Minpunten

  • Geen standaard afdekplaat

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Officiele reactie van Atag 22-04-2020

Beste Jan, bedankt voor je mooie review en de duidelijke onderbouwing waarom je zo tevreden bent. We wensen je nog heel veel plezier en gemak van je aankoop. Met vriendelijke groet Claudia Webcare team ETNA.

Reageer

Vera 28-02-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Handige kookplaat

Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

10,0
Zo blij met deze aankoop! Handige indeling omdat je in het midden rechts 1 hele grote pit hebt die mijn koekenpan volledig opwarmt. Andere kookplaten waar ik naar heb gekeken hadden allemaal maar kleinere pitten. Wat ik ook fijn vind is dat elke pit zijn eigen bediening heeft. Mijn vorige had dat niet waardoor het bedienen veel langer duurde. En hij staat ook nog eens mooi!

Pluspunten

  • bediening per pit
  • grote zone
  • indeling
  • stekker dus makkelijk aan te sluiten

Minpunten

  • 3 pitten ipv 4 al mis ik die in praktijk niet

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Officiele reactie van Atag 02-03-2020

Beste Vera,

Wat goed te lezen dat je zo enthousiast bent. Fijn dat deze vrijstaande inductie kookplaat zo goed bevalt. het ontwerp met 3 zones is een bewuste keus geweest bij dit model. Maar zo te lezen heb je daar je (kook) weg ook al in gevonden.
Veel kookplezier gewenst.
Met vriendelijke groet, Ursula
Webcare Team ETNA

Reageer

Sonic 27-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie kookplaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

9,0
Na het vertrouwde gas toch maar de overstap naar inductie gemaakt en nog geen seconde spijt gehad. Makkelijk aangesloten met normale stekker zonder gedoe. Kookte eigenlijk al nooit met 4 pannen dus dat ie maar 3 zones heeft was voor mij geen probleem.

Pluspunten

  • Mooie kookplaat
  • Makkelijke bediening

Minpunten

  • Nog geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Officiele reactie van Atag 28-02-2020

Beste Sonic,

Bedankt dat je de moeite neemt voor het plaatsen van deze mooie review. Fijn om te lezen dat de kookplaat en het koken op inductie zo goed bevalt. Heel veel kookplezier!

Met vriendelijke groet, Femke
Webcare Team ETNA

Reageer

Adeyemi Joseph 17-02-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Very easy to use and most of all very easy to clean too.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

10,0
I wish i knew about this product before now because is far safer and comfortabel to use than gas and climate friendly in my own opinion . This particular ETNA model is very unique because of the placement of the burners especially the big one, can't find any other product with 3 burners with the same placement . I did a lot of internet searching before going for the ENTA KIV160RVS. if you have the right pots and pans is very much quicker in terms of heating up the pots, pans and cooking also is very quick , very pleased with it. The fan noise is very moderat in my own opinion and goes off after cooking very quickly too depending on how long you have been cooking with it. The only thing that uses gas in my house at the moment is the heater . my contribution to the climate change stride .

Pluspunten

  • Big Burner en unique placements of the 3 burner
  • Pan recognition , Easy to clean
  • Timer and power boosters

Minpunten

  • Very Fragile compared to gas cooker
  • Haven't find any technical problem yet

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Officiele reactie van Atag 18-02-2020

Dear Adeyemi Joseph.

What a nice review and review score; a 10 we are very happy with this! How nice to read that you have chosen the KIV160RVS after extensive receach and that you also enjoy cooking on this induction hob. We wish you a lot of cooking pleasure!

With kind regards, Femke
Webcare Team ETNA

Reageer

S Nedree 14-02-2020
  • Product gekocht

Ik ben fan!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

10,0
Deze kookplaat gekocht omdat onze oude (geen ETNA...) toe was aan vervanging. Nog geen moment spijt van gehad! Het RVS staat mooi in onze keuken en ondanks dat het maar 3 kookzones zijn; genoeg ruimte voor al m’n pannen! Super fijn dat deze kookplaat aan te sluiten is op een normaal stopcontact, plug & play!

Pluspunten

  • Normaal stopcontact
  • Mooie uitstraling: RVS
  • Grote zone

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Officiele reactie van Atag 17-02-2020

Beste heer/mevrouw Nedree,

Wat fijn dat de keuze op wederom een ETNA zo goed bevalt! Dat is waar we het voor doen, een tevreden klant.
Bedankt voor het plaatsen van deze review en veel kookplezier gewenst.
Met vriendelijke groet, Ursula
Webcare Team ETNA

Officiele reactie van Atag 17-02-2020

Excuus ik zie net dat het geen ETNA was. Maar wel super fijn dat deze ETNA zo goed bevalt. :-)
Met vriendelijke groet, Ursula
Webcare Team ETNA

Reageer

Wilco 11-02-2020
  • Product gekocht

Etna inductie kookplaat KIV-160rvs vrijstaand

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

8,0
Tijdens mijn zoektocht naar een 60cm vrijstaande inductie kookplaat kwam ik terecht bij deze Etna KIV-160 rvs.
Mooi strak design en rondom afgewerkt met een geborsteld rvs omranding wat goed past bij mijn andere keuken apparatuur.
Het ontbreken van een vierde kookzone vond ik in eerste instantie wel een gemis maar met een beetje creatief koken is daar prima mee te leven.
Het grote voordeel is een extra grote kookzone van 3kW waar je met een grote pan (wok) uitstekend uit de voeten kunt in combinatie met de booststand is de kookzone zeer snel op temperatuur.
Werkt gewoon op 220V en behoeft geen krachtstroom aansluiting ! dus plug and play.
Nu enkele weken in gebruik en is zeker een aanrader, ook de prijs.

Pluspunten

  • Mooie uitstraling
  • Snel op temperatuur

Minpunten

  • Ontbreken van vierde kookzone

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Voldoende
Goed
Officiele reactie van Atag 12-02-2020

Beste Wilco,
Fijn te lezen dat je zo tevreden bent. Wij wensen je veel kookplezier toe.
Met vriendelijke groet, Alice Webcareteam ETNA

Reageer

Rinaldo 02-11-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Grote zone is fantastisch! en een gewone stekker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: ETNA KIV160RVS

Algemene score

10,0
Ik was erg teleurgesteld met een eerder aangeschafte kookplaat van inventum die overal goed aangeprezen staat op internet. Een grote gietijzeren koekenpan wordt niet echt volledig warm. Alleen in het midden met de grootste zone van 18cm. Dan blijf je dus omroeren. Nou ik was heel blij dat ik hem heb ingeruild voor deze Etna met een zone van 29cm! Deze verwarmt wel de hele pan. Ben weer helemaal gelukkig en hoef toch niet terug naar koken op gas.

Pluspunten

  • Grote zone van ø29cm is perfect voor een grote pan
  • Fijn dat deze een gewone stekker heeft
  • Mooi design
  • Panherkenning
  • Kwaliteit

Minpunten

  • Nog geen grote minpunten na een week gebruik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Officiele reactie van Atag 04-11-2019

Beste Rinaldo,
Fijn dat onze vrijstaande inductiekookplaat helemaal naar wens is. Goed te lezen dat je de grote kookzone nu ook volop kunt gebruiken. Veel kookplezier!
Vriendelijke groet, Ursula
Webcare Team ETNA

Reageer