Siemens EQ.9 s300 Volautomatische Filterkoffiezetapparaat - Zwart - Koffiezetapparaten
Prachtig apparaat
Na lang wikken en wegen gekozen voor de Siemens EQ9 . wat een pracht apparaat , super lekkere koffie , zeer stil . Een keuze waar we zeer blij mee zijn.
Pluspunten
- zo goed als geruisloos
- Lekkere Koffie
- Echt warme koffie
Top koffie uit een top apparaat!
De Siemens EQ.9 s300 is een qua ontwerp op zich al een top apparaat. Daarnaast bewijst hij zich door zijn uitgebreide instelmenu en de mogelijkheid tot het opslaan van al jou persoonlijke voorkeuren / wensen.
De kwaliteit van de koffie is uitstekend van smaak, geen slappe lauwe bak. Wat ook fijn is, is dat er met dit apparaat ook een kop warm water gezet kan worden, hierdoor kan de EQ.9 s300 alleen de show stelen op je aanrecht zonder dat er een extra waterkoker naast hoeft te staan.
Pluspunten
- Strak ontwerp
- Veel keuze mogelijkheden
- Geheel instelbaar naar persoonlijke wensen
Minpunten
- Groot keuze menu
Past precies in de keuken
Ik heb met name voor de eq9 gekozen omdat deze mooi is afgewerkt met rvs aan de zijkant, niet dat goedkope plastic. Onze Siemens afzuigkap en oven hebben dezelfde kleur RVS en verlichting kleuren enzo, zo past die mooi in de keuken.
Schoonmaken is makkelijk, en instellen e.d. super eenvoudig.
Koffie is heerlijk en je kan lekker veel variëren met verschillende soorten bonen.
Pluspunten
- Kleur past perfect bij andere Siemens app.
- Bediening simpel
- Stil
- Schoonmaken
Movie koffiemachine
Prachtige koffie machine. Makkelijk en direct lekkere koffie. 30 minuten national ontvangst hadden we de beste cappuccino die ik zelf had gemaakt met groot gemak gemaakt.
Pluspunten
- Gebruiksgemak
- Prima koffie/espresso/cappuccino
Minpunten
- Weet ik niet
- Prijs?
het is mijn tweede koffiemachine uit de BSH groep
Ik had hiervoor een Bosch van vergelijkbaar kwaliteitsniveau die aan vervanging toe was na 9 jaar. Geen moment getwijfeld dat het weer een apparaat van BSH zou worden, dit keer van Siemens. Hij is een stuk stiller dan mijn oude, heeft meer koffiesmaakjes in de aanbieding en reinigt het melkdeel steeds met een stoomstoot. Kortom, een nieuwe generatie met extra opties.
Pluspunten
- smaller/eleganter design
- melkkan zit verstopt in zijkant
- waterbak mooi weggewerkt in design
Minpunten
- wat kleinere lekbak
Siemens EQ9 plus TI923309RW - Espressomachine - Zwart
Heb het apparaat geïnstalleerd en maakt fantastische koffie. Hebben gekozen voor het type zonder de ,,Barista" versie (vanaf S500) maar krijg tot op heden met aanpassing van de maling graad in de bonen-houder er perfectie koffie en espresso uit. De créma is goed en ik ben tot nu toe erg onder de indruk van het apparaat. Het geluidniveau is top.
Minpunten zijn de aanschafprijs van het apparaat en de grote hoeveelheid ,,spoelwater" die het apparaat bij opstart en sluiten van het apparaat gebruikt. Wij hebben er een kannetje ondergezet zodat de lekschaal niet continu schoongemaakt hoeft te worden. Tip aan de leverancier: Het lekrooster onder de uitloop ziet en voelt een beetje cheap aan ( dun plaatje RVS om kunststof gevouwen). De schuine ribbels zitten tussen kunststof schotjes geperst en hierdoor is deze niet echt super te reinigen en ben benieuwd hoe dit zich houd. Ik had wel iets beters verwacht voor dit geld. Ondanks deze laatst bevinding ben ik tot nu toe toch erg tevreden
Ik beveel iedereen het apparaat aan.
Pluspunten
- Stil
- Goede crema
- Makkelijk in gebruik
- Voldoende instelmogelijkheden
- Groot waterreservoir
Minpunten
- Aanschafprijs
- Kannetje moeten plaatsten voor het spoelwater
- Voelt een beetje plastic aan
- Cheap plaatje RVS als lekrooster
Genieten alsof je in een professionele baristabar zit.
Na bijna 10 jaar vrijwel dagelijks genoten te hebben van de Siemens EQ7 zijn wij overgestapt naar de EQ9. Wow. Wat een beleving. Veel meer mogelijkheden met alle soorten koffie die je als koffiegenieter kunt hebben. Iedere soort koffie is per kop te fine-tunen. Een ontdekkingsreis!
Pluspunten
- Fijne afstelling
- Heldere display
Minpunten
- Geen wieltjes
Siemens EQ9 plus TI923309RW FANTASTISCH
Fantastische koffiemachine. Eindelijk een bakkie zoals bij een restaurant. Heerlijk om zo de dag te mogen beginnen.
Makkelijk in gebruik. Handig om je eigen voorkeuren in te stellen, en makkelijk weer aan te passen. Ook visite kunnen we nu een bijzonder lekker bakje aanbieden. Makkelijk afneembaar ( en ook terug te plaatsen) melk reservoir. Kan zo in de koelkast.
Pluspunten
- makkelijk in gebruik
- je eigen voorkeur is opgeslagen
Bediening is mogelijk, handleiding niet nodig.
Speciaal gekozen voor dit apparaat om de duidelijkheid van bediening gemak, hup uit de doos en koffie zetten.
Heel veel mogelijkheden om "jou bakkie koffie" te kunnen zetten, zonder moeilijke instellingen.
Eenmaal ingesteld, opslaan in het persoonlijk (je naam) geheugen en klaar voor het volgende lekkere kopje koffie.
Pluspunten
- Bediengemak
- Vele mogelijkheden
- Groot waterreservoir
Minpunten
- waterfilter vervangen moet met hulpmiddel
SIEMENS, EQ9 S300, TI923309RW :-)))
Afgelopen vrijdag de Siemens volautomatische espressomachine EQ9 S300 gekocht.
Na jaren met een Nespresso machine te hebben "geleefd" gaat er een wereld van koffie genot voor ons open.
Wat een heerlijke koffie, de geur, de smaak en het gebruiksgemak dat er nog eens bijkomt is onovertroffen. Meer dan genoeg keuze mogelijkheden in koffiesoorten. ik kan het een ieder aanraden om voor deze Siemens machine te gaan want hij is zijn prijs in geld waard. Samengevat koop je waar voor je geld en....het "smoelt" ook nog een super in je keuken, want het is een plaatje.
Pluspunten
- HEERLIJKE koffie
- genoeg keuze mogelijkheden qua koffiesmaken
- regelbaar in temperatuur en koffie intensiteiten
- persoonlijke voorkeursinstelling (voor 6 personen)
- gebruiksvriendelijk en mooi apparaat
Minpunten
- had hem veel eerder moeten kopen
MOOIE VORMGEVING, GEBRUIKSVRIENDELIJK, LEKKERE KOFFIE,
makkelijk te installeren, zet lekkere koffie, veel mogelijkheden om koffie te personaliseren en de instellingen op te slaan in eigen profiel, mooie vormgeving, grote inhoud watertank en melktank, een goede keuze
Pluspunten
- groot water tank
- 2 kopjes tegelijk zetten
- groot melk tank
- makkelijk te reinigen
- makkelijk te bedienen
Minpunten
- nog niet ontdekt
Gebruikersvriendelijke machine, heerlijke koffie
Onze keuze is op deze espressomachine gevallen om z'n uitgebreide mogelijkheden en z'n geïntegreerde melksysteem. De koffie is heerlijk en hij is zeer gemakkelijk te bedienen.
Pluspunten
- Gemakkelijke bediening
- Heerlijke koffie
- Geluidsarm
Minpunten
- Afvalbakje wat klein
Fijne koffiemachine
EQ7 Plus was aan vervanging toe. Door positieve ervaringen met die machine ook nu weer bij een Siemens uitgekomen.
De EQ9 is nog weer beter. Stil, warmere koffie en melk en zelfs nog weer makkelijker in gebruik en schoonmaken.
En heel veel koffievariaties mogelijk met alle mogelijke instellingen.
T.o.v. de vorige geen warmhoudplaatje voor de kopjes, maar dat gebruikten we toch al nooit.
Melkreservoir is handig. Bij de vorige had ik het slangetje in het pak melk hangen, maar nu gebruik ik het reservoir dat gewoon vanuit de koelkast elke keer aan de machine wordt gekoppeld, en toch warme melk!
Ja, het spoelwaterreservoir onder de machine is wat kleiner, maar om de 8 tot 10 kopjes even legen is op zich geen groot probleem.
Installatie was snel en eenvoudig, waterhardheid even testen met bijgevoegde strip, instellen, filter erin en klaar!
Al met al een fijne machine, en dankzij de cash-back actie ook nog eens iets goedkoper.
Pluspunten
- Stil
- Veel variaties
- Personalisatie/instellingen
- Koffie- en melktemperatuur.
Minpunten
- Omvang spoelwaterreservoir
Heerlijk alle soorten koffie voor ieder wat wils.
Duidelijk gebruiksvriendelijke koffiemachine. In te stellen naar naar eigen wens en per kopje ook aan te passen. Echt verwennen met dit apparaat.
Pluspunten
- veel soorten koffie
- gebruiksvriendelijk
- per persoon in te stellen
- gemakkelijk aan te passen per kopje
- lekkere koffie
superstil en briljant lekkere koffie
Dit is een zeer goede opvolger van mijn overleden EQ5. Prijzig, maar dan heb je ook wel wat. Maalschijven hoor je amper en het apparaat is in zijn geheel erg stil wanneer het in bedrijf is. Het maakt van de goedkoopste bonen nog steeds superlekkere koffie (en gebruikt ook minder koffie dan de oudere apparaten). Uitgebreid keuzemenu. Elke keuze kan ook naar wens worden aangepast (hoeveelheid, sterkte).
Gebruikersprofielen zijn erg handig bij gebruik door meerdere mensen en op verschillende tijden van de dag.
Apparaat en onderdelen zijn slim ontworpen en goed geïntegreerd. Het apparaat krijgt hierdoor de goede 'looks'.
Het lampje wat aangaat als je een kopje zet was niet echt nodig, maar is wel grappig.
Pluspunten
- erg stil
- veel opties
- gebruikersprofielen erg handig
- mooi ontwerp, onderdelen goed geïntegreerd
Minpunten
- lekbak zou iets groter mogen
De Siemens EQ.9 s300 straalt een en al professionaliteit uit
oude kapot,meer mogelijkheden,werkt naar verwachting,500,- euro duurder maar zeker de moeite waard!!
Pluspunten
- Melksysteem beter als de vorige
- Zetsysteem makkelijker schoonmaken
- Binnenkant wand makkelijk schoon te maken
- Uitloopsysteem makkelijk uit elkaar te halen
- Mooi en duidelijk display met foto’s
Minpunten
- Te klein bonenreservoir
Zeer mooi design
Ik was op zoek naar een goed en vooral een mooi koffieapparaat. Na jaren gebruik te hebben gemaakt van een Nespresso machine, wilde ik iets anders. Het liefste wilde ik een apparaat, welke echt lekkere koffie produceerde, waardoor mijn vrouw die eigenlijk nooit koffie drinkt, ook eens gezellig een kopje koffie meedrinkt. Daarvoor moest de koffie en ook de cappuccino vergelijkbaar zijn met Italiaanse. Na de machine geïnstalleerd te hebben, bleek dat deze wel heel erg dicht bij de Italiaanse koffie kwam. De koffie is goed heet en perfect van smaak. Makkelijk in te stellen en aan te passen naar wens, schoon te maken en een zeer gebruikersvriendelijke bediening. Daarnaast is het design waanzinnig mooi. Kortom de perfecte keuze!
Pluspunten
- Design
- Ontwerp
- Eenvoudig te bedienen
- Eenvoudig schoon te maken
- Perfecte koffie
Minpunten
- Relatief kleine lekbak
aanwinst op het aanrecht.
Er gaat een wereld voor je open op het gebied van koffie zetten. HEERLIJK. Alles wat je maar bedenken kunt zit in dit apparaat.
We waren al liefhebbers van capucino/ latte macciato maar nu zeer zeker. En tot slot het gemak van het automatisch reinigen.
Mooi apparaat, heerlijke koffie
De Siemens Q9 is een mooi model koffieautomaat met veel functies. Je kunt je persoonlijke voorkeuren bewaren, wat heel handig is als je met meerdere koffiedrinkers woont. Wij drinken nu eindelijk écht lekkere koffie!
Pluspunten
- Mooi model
- Veel verschillende opties
- Je kunt persoonlijke voorkeuren instellen
Mooi passend apparaat
Wij hebben dit apparaat gekocht omdat wij een nieuwe keuken hebben laten installeren en daarbij dus ook een bijpassend koffieapparaat nodig hadden. Via internet gezocht naar de beste apparaten die op dit moment beschikbaar zijn en daarbij uitgekomen bij Siemens. Ook de lopende actie met tot € 250 retour speelde daarbij een rol. Uiteindelijk gekozen voor de zwarte uitvoering van de EQ9 serie, omdat deze een goede combinatie bood van mogelijkheden en prijs.
Na bestelling direct geplaatst en de procedure doorlopen voor het eerste gebruik. Dit lijkt moeilijk maar je wordt door de stappen heen geleid en het is dan snel gepiept. Het eerste kopje gooi je jammer genoeg weg, omdat het systeem nog vervuild kan zijn, maar daarna is het genieten.
Pluspunten
- vormgeving
- mogelijkheden
Minpunten
- afstand tussen uitloop en koopje vrij groot
- er zit geen aansluiting voor op het melkpak bij.
Lekkere koffie en luxe uitstraling.
Ik was al een tijdje aan het rondkijken voor een nieuwe espressomachine. Uiteindelijk is mijn keuze op dit apparaat gevallen.
De reviews waren redelijk positief. De enige klacht die ik vaak voorbij zag komen is dat de koffie lauw zou zijn. Mijn mening is dat dit helemaal niet het geval is. Er staat in de handleiding beschreven dat het verstandig is om de koffiekopjes even met heet water voor te verwarmen. Met de cappuccino kan dit inderdaad aan te bevelen zijn, maar met een gewoon bakkie koffie is dit absoluut niet nodig.
De bediening van het apparaat is erg vanzelfsprekend. En het waterreservoir heeft ruim voldoende inhoud. Er is vrijwel geen waterverlies bij het koffie zetten.
Pluspunten
- Mooie luxe uitstraling
- Lekkere koffie
- Veel mogelijkheden
- Groot waterreservoir
- Prima melkschuim
Minpunten
- Koffiebonen-reservoir niet heel groot
Volautomatisch, easy to use
Prima, veel opties, Melk en koffie, goede espresso. Temperatuue koffie kan iets heter, nu nog te lauw. Makkelijk schoonhouden.
Pluspunten
- Alles automatisch
- Makkelijk menu
Minpunten
- Koffietemperatuur
- Kleine bonenreservoir
Volautomaat koffiemachine EQ.9
naar aanleiding van slijtage van mijn oude Q6 machine opzoek naar vervanging. De nieuwe EQ.9 voldoet helemaal aan de beschrijving. Ik denk dat ik een juiste keuze heb gemaakt. Ben er heel blij mee.
Pluspunten
- Erg stil
- Reservoirs ruim voldoende
- Vormgeving
Minpunten
- Bovenkant te glad.
- Kunnen dus geen kopje op
Wat een koffiezetmachine!!! Wow...
Ben superblij met dit handige, maar ooooh... zó mooie, apparaat!!!
Het is gebruiksvriendelijk en na een simpele installatie had ik zeer snel mijn eerste kopje cappuccino.
Ik heb meteen mijn persoonlijke voorkeuren opgeslagen.
Pluspunten
- Geruisloos malen van de bonen.
- Voorkeurkeuzeknoppen
- 2 kopjes tegelijkertijd ook met melk
- Ziet er prachtig uit
- Gemalen koffie kun je gebruiken voor bv 1x décafé
Minpunten
- Prijs
Benieuwd naar levensduur!
Na diverse keren mijn oude Siemens voor reparatie te hebben meegegeven nu een omruilapparaat aangeschaft. De volautomaat heeft helaas niet de barista modus van mijn vorige apparaat. Hierdoor heb je wat minder keus qua temperatuur en smaak intensiteit instellingen. Echter alles beter dan constant de melding: cassette schoonmaken die er vervolgens niet uit wil. Deze cassette is anders en gaat hopelijk langer (storingsvrij)mee. Uiteindelijk fijn dat Siemens (weliswaar tegen betaling) heeft meegewerkt aan het omruilen van de machine.
Pluspunten
- Stil
- grote lekbak en bonen reservoir
Minpunten
- geen temperatuur instellingen mogelijk
- koffie niet erg heet.