Albrecht audio Albrecht DR 460 C Internet Radio - Zwart - Internetradio's
Albrecht audio Albrecht DR 460 C Internet Radio - Zwart - Internetradio's
Ook ik heb de DR 460 C aangeschaft omdat Ziggo was gestopt met het doorgeven van het FM signaal. Ook ik heb problemen met het zeer regelmatig uitvallen van het geluid
De stekker eruit helpt wel, maar slechts voor zeer korte tijd.
Wie weet de oplossing voor dit storende probleem
Veelzijdig apparaat, maar valt te vaak stil.
Product in april 2024 gekocht omdat Ziggo is gestopt met leveren van radio via FM. Aangesloten op NAD receiver. Positief is de geluidskwaliteit en de veelzijdigheid. Met name via de te downloaden app is de bediening prima. Na een paar maanden begon het apparaat echter steeds vaker te haperen. Terwijl de verbinding met het netwerk 100% aangeeft, valt hij toch steeds uit om te bufferen. Soms enige malen per uur, soms meermaals per minuut. Dat is erg storend. Resetten helpt even, maar niet lang. Verplaatsen helpt niet. Ik heb van alles geprobeerd, maar het probleem blijft.
Pluspunten
- Veelzijdig
- Uitstekende geluidskwaliteit.
- Handig compact apparaat.
Minpunten
- Apparaat valt geregeld uit om te bufferen
- Installatie is wat bewerkelijk
- met name aansluiten op het netwerk.
- Gebruiksaanwijzing niet in het Nederlands
Verbindingsprobleem Albrecht DR460 c
Ondanks dat het apparaat aangeeft dat er een wifi signaal is, maakt het geen verbinding met als gevolg dat ik de stekker eruit moet halen en terug moet plaatsen om verbinding te krijgen, dit gebeurt vrijwel dagelijks. Ook valt het geluid regelmatig weg, apparaat gaat opnieuw “bufferen” ( wifi signaal blijft zichtbaar aanwezig.
Pluspunten
- Prima geluid
- Compact
Minpunten
- Verbinding valt weg
- Bufferen duurt lang
Af en toe geen verbinding.
Ik heb dit apparaatje nu twee maanden. Nog niet veel gebruikt. Nu twee keer problemen gehad. Een keer stond er in het display iets van: zoekt verbinding..... en een keer stond er: geen verbinding met het netwerk. De laatste keer zag ik het omdat de klok op 12 uur stond en dat klopte niet. Bij beide keren na een poosje gewacht te hebben, de stekker 10 seconden uit het stopcontact gehad. Daarna deed 'ie het weer. Ik heb het uiteraard gemeld bij de leverancier. Die komt er nog op terug.
Pluspunten
- Draadloos
- Klein en handig
- Op de Wifi
Minpunten
- Soms geen verbinding
Geen signaal
beetje bozig omdat het signaal vaak onderbroken wordt. Speciaal daarvoor een deco systeem gekocht en nog steeds wordt het signaal onderbroken terwijl de deco er notabene naast staat.
Goed product
Heb de Albrecht nu een jaar, aangesloten op mijn soundbar, veel meer zenders (echt van over de hele wereld en alle genres) en beter geluid als DAB+, makkelijk te installeren (zelfs voor een leek gewoon stappen volgen), nadeel is dat hij regelmatig wegvalt en dan lange tijd moet "bufferen" en je dan even geen muziek hebt, prijs/kwaliteit een 7
Pluspunten
- Enorm veel zenders
- Eenvoudig via afstandbediening of smartphone
Minpunten
- Valt regelmatig weg
- Buffert redelijk lang +/_ 10 sec