Gazelle Avignon C380 HMB Dames Elektrische Stadsfiets - Grijs - 2023 - 53cm - Hybride fietsen
Piepende schijfremmen
Fiets nu 6 maanden in bezit maar ben al vele keren naar mijn fietsenmaker terug geweest voor piepende schijfremmen, regelmatig opnieuw ingesteld en uit elkaar gehaald maar de piep blijft maar duren. Als de fiets stilstaat en minste of geringste beweging hoor je de piep al. Help.. ook al een nieuw zadel ivm met deuk in gel. Dure fiets verwacht je meer?
Mooie fiets voor de stads en korte toer ritten
Degelijke fiets. Hoge verwachtingen van de extra bijgekochte zwaardere accu helaas niet gerealiseerd. Het opladen van de accu tot de beloofde 155 km actieradius (eco) is na 3 maanden gebruiken en opladen van de fiets nog niet gerealiseerd. Volgens de Gazelle dealer moet ik minimaal 1500 km gereden hebben voordat we dat kunnen beoordelen. Zowel Gazelle als Bosch verwijzen naar de verbruiksvariabelen voor capaciteit van de accu. Afwachten dus. Wellicht is het verschil met mijn vorige Gazelle Ultimate te groot om heel enthousiast over de prestaties te kunnen zijn. De Ultimate is een fantastische fiets met accu capaciteit en prestaties conform verwachtingen. De Avignon is wat dat betreft een achteruitgang. Ik denk dat ik meer onderzoek had moeten doen en beter had moeten opletten voor aankoop. Voor de rest ziet de Avignon er degelijk uit en heb ik geen twijfel over de gebruikte materialen en afwerking. Enig punt van zorg zijn de lawaaierige remmen. Dit soort remmen had ik ook op de Ultimate. Daar werkten ze uitstekend. Wellicht voor Gazelle en Bosch een (her)afweging te maken welke onderdelen ze hebben geassembleerd. Op dit moment geef ik de fiets een 5. Misschien dat ik na meer kilometers en bereiken van de optimale actieradius een hoger cijfer kan geven!
Pluspunten
- afwerking
- degelijkheid
Minpunten
- actieradius
fantastische fiets
gekregen van mijn vriend met de voorwaarde dat ik een helm op moet doen bij het fietsen..
Het is een fantastische fiets , schakelt moeiteloos en rijdt super.
Het enigste bezwaar is ook dat hij zwaar is... wat lastig als je hem even moet verzetten..
Maar een heerlijke fiets.
Ik heb de kleur roodachtig en mijn helm is lila, vond de helm altijd raar staan bij mensen die aan het fietsen waren.. maar ben nu zo dat ik denk keihard rijdende mensen met een E bike en dan zonder helm erg dom hoor..
Pluspunten
- schakelt perfect
- stevig en stabiel
Minpunten
- zwaar
Degelijke fiets, ook voor onverharde wegen geschikt
Fiets heel prettig, goede ondersteuning door krachtige accu, Soms mis ik nog meer keuze mogelijkheden qua versnellingen (beter standen 7 ipv 5) . Verder ben ik heel tevreden over deze fiets.
Pluspunten
- goede verlichting, voor en achter
- schakelt soepel
Minpunten
- zwaar
Degelijke en comfortabele fiets met een paar minpunten.
Degelijke en comfortabele fiets, maar ook een paar minpunten.
Sinds anderhalve maand een Gazelle avignon c380 hmb 2023 in bezit. Degelijke en mooie fiets, bevalt goed maar toch ook een paar minpuntjes.
1. Het zadel heeft echt te weinig comfort. Na zadelpijn (wat ik echt nooit heb) al snel omgeruild voor een andere.
2. Bij afdalen en stilhouden van de trappers, remt de fiets af. Je moet dus heuvelafwaarts blijven trappen om je snelheid vast te houden.
3. Hij trapt zwaarder dan mijn Trek van 6 jaar oud met een Bosch middenmotor met 50 NM. Had echt verwacht dat ik met een motor van 75 NM nog lichter zou trappen. Maar helaas is dat niet zo.
4. Je kunt geen fietsmand bevestigen aan de verticale stuurstang. Die is te dik. Nu wel een fietsmand met bevestiging aan de horizontale stang van het stuur zelf. Gevolg is dat de fietsmand een heel stuk boven mijn stuur uitsteekt.
5. De verlichting van het display kan niet aan blijven staan. Dus in het donker zie je je display niet goed.
(alle pluspunten zijn in andere reviews al gedeeld dus die laat ik achterwege)
Pluspunten
- degelijk
- mooi ontwerp
- achterlicht in bagagedrager verwerkt
- fijne zithouding
- veel grip op de weg
Minpunten
- remt af bij afdaling
- trapt zwaarder dan verwacht
- zadel niet comfortabel
- fietsmand bevestigen kan niet op stuurstang
- geen continu displayverlichting
Heerlijke fiets
Deze fiets heb ik gedurende enkele weken getest.
Wat een heerlijke fiets ! Geschikt voor het doen van boodschappen, het fietsen in de stad of een fikse tocht maken.
De zithouding is perfect, het stuur is eenvoudig in te stellen, het zadel zit goed en een fijne vering.
Ook de brede banden zijn een voordeel op zand- en schelpenpad.
De bagagedrager is zeer geschikt voor het plaatsen van een dubbele fietstas !
De verlichting, die overigens permanent brandt, geeft aan de voorzijde zowel ver- als breed licht.
Het achterlicht is zeer goed waarneembaar.
Mocht je deze fiets voor je verjaardag krijgen, nou dan heb je een top cadeau te pakken !!
Fijne zithouding
De fiets heeft een fijne zithouding: je kunt het stuur heel gemakkelijk helemaal rechtop zetten door de hendel op het stuur. Vering op maximaal veren gedraaid in de zadelpen, toch nog best stijfjes naar mijn mening. Goede grip door brede banden, ook op glad wegdek door regen.
De handvatten zijn asymmetrisch: bij het rechterhandvat steunt je hand ook op de versnelling. Omdat hier reliëf op zit voelt dat niet heel fijn aan bij langere ritten. Als je je hand alleen op het leren deel legt, zit je scheef. Het zou fijner zijn als de versnelling iets hoger op het stuur zou zitten.
De motor hoor je niet. Het duurt soms even voordat de trapondersteuning aanzet, als je minder hard trapt valt de ondersteuning snel weg. Alleen in de hoogste stand blijf je dan wel op dezelfde snelheid fietsen. De traploze versnelling werkt fijn, met handschoenen aan moet je wat harder knijpen.
Vanuit stilstand reageert de motor niet snel, je moet de versnelling op de lichtste stand zetten om makkelijker in beweging te kunnen komen. Opladen van de accu gaat goed, aan de lampjes aan de zijkant zie je of hij vol is (bij binnen opladen).
De fietsbel is geïntegreerd in het handvat, heel duurzaam (kan bijna niet kapot). Geluid zou iets harder mogen. Snelbinders zijn stevig en houden een tas prima vast. Stevige standaard bij het achterwiel.
Het loskoppelen van de accu is een beetje pielen met een knopje indrukken tussen de rand van de accu en de fiets. Dit zou makkelijker kunnen.
Mooi design, alles is glad afgewerkt. Achterlicht is verwerkt in de bagagedrager, erg mooi. Verlichting gaat direct aan bij aanzetten e-bike, dus goed zichtbaar. Ik zou een wat uitgesprokener kleur mooier vinden, deze is grijs. De matte afwerking ziet er wel heel luxe uit.
Ik had vooraf aan het testen gedacht dat deze fiets wel een 9 of 10 kon krijgen, maar door de vering en het handvat kom ik op een 8 uit. Al met al nog goed.
Pluspunten
- Bosch fietscomputer
- Mooie afwerking
- Goede verlichting
- Traploze versnelling
Minpunten
- Ontkoppelen accu
- Stugge vering
- Handvat met versnelling
de gazelle avignon c380 getest.
Ik heb de gazelle avignon c380 getest en vond het een mooi afgewerkt fiets. Alleen vond ik hem zelf niet geschik voor gebruik van woon/werk verkeer. Ik fiets zelf lekker door en dan moest regelmatig de versnelling bijstellen om op snelheid te blijven. De bediening van de ondersteuning op het stuur was best duidelijk en goed te bedienen en duidelijk hoe de accu capaciteit zichtbaar was. Alleen het zichtbaarheid van het display in het donker was niet leesbaar, het display verlichting stond continu uit. alleen bij bediening licht hij zeer kort op. Dat de koplamp en achterlicht continu branden vond ik zeer positief. Al met al was het best wel een goede fiets die ik zelf meer kan gebruiken als ik ga toeren en boodschappen ga doen.
Pluspunten
- motor was zeer krachtig
- verlichting
- bediening van de ondersteuning op het stuur
- remmen
Minpunten
- display
- bediening en gebruik versnelling
- accu laadpunt op het frame