Magimix Pixie M112 - Koffiezetapparaten

Magimix Pixie M112
Magimix Pixie M112
8.5

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 33 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Magimix Pixie M112 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

WndyS19-03-2013
Sinds een week heb ik de Pixie in huis, vanuit een marktonderzoek van Trnd. Ik had al een espressomachine met piston (Gaggia Classic). Dat maakt het dus extra leuk om te vergelijken! De smaak van de koffie is aan te passen: je gebruikt de cups die je het lekkerst vindt. Ik vind echter de temperatuur van de koffie te laag. Ik ben een gloeiend hete espresso gewend; die komt hier niet uit. Vandaar dat ik de smaak lager beoordeeld heb. De mogelijkheden van de machine zijn óf een espresso óf een lungo. Daarbij kan je wel zelf de waterhoeveelheid instellen. Wil je een cappuccino? Dan moet je er een melkopschuimer naast zetten. Het gebruiksgemak is groot. Het waterreservoir is makkelijk eraf te halen, de machine warmt heel snel op (en schakelt zichzelf ook weer na een tijdje uit). Er zijn maar 2 knoppen die je in kunt drukken. De cups kunnen er maar op één manier in en na gebruik vallen ze direct in het afvalbakje. Handig! Dat bakje is ook heel makkelijk los te halen om te legen. De vormgeving is mooi. Het is een kleine, handzame machine. De aluminium panelen aan de zijkant zijn van gerecyclede cups gemaakt. Over het ontwerp is goed nagedacht: het snoer is goed op te bergen, er zit niets te veel aan en het is bijna intuïtief te snappen. Over duurzaamheid kan ik nog niet veel zeggen. Ik vind echter wel dat het gebruik van de cups veel afval met zich meebrengt. Je kunt deze weer inleveren bij een Nespresso-punt (of als je bestelling thuis bezorgd wordt), maar toch blijft het meer afval dan alleen wat koffieprut die in de groen container kan. Ik denk dat deze machine een prima keus is als je snel en makkelijk verschillende soorten koffie wilt kunnen drinken. De cups zijn daar ideaal voor, maar hebben wel hun prijs. Ik blijf zelf echter bij mijn espressomachine met piston. De Nespresso komt daar niet bij in de buurt.
myalansky17-03-2013
Ik ben er enorm tevreden over, kan niks anders zeggen. Vormgeving, hoe weinig ruimte het in beslag neemt, etc. Het apparaat is ook erg makkelijk in gebruik. Vrienden van mij die een kopje hebben geprobeerd, die normaal gesproken of in een duurder cafe een kopje drinken, of thuis een soortgelijk apparaat hebben van 250 euro zijn enorm onder de indruk van de kwaliteit! (en een beetje jaloers) Kan het erg aanraden! Doe mee aan trnd-producttest , maar geheel eerlijk geantwoord
Mopiejopie15-03-2013
Wow! Wat een mooi apparaat! Het design vind ik erg mooi. Het is gemakkelijk in gebruik te nemen, lijkt mij sneller warm dan senseo en veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel Meer smaak! Mijn moeder niet echt een koffiedrinkster moest even wennen aan de echte koffiesmaak, maar lijkt mij om....... Wat jammer is, is dat je maar 1 kopje tegelijk kunt zetten en dat er geen indicator brandt als het reservoir bijna leeg is. Maar goed, dat hou ik zelf wel in de gaten. Wat ik ook prettig vindt is dat het weinig ruimte op je aanrecht in beslag neemt..... Tot nog toe zeg ik een TOP apparaat met heerlijk koffie! Koffie, zoals koffie bedoeld is.....
Ollebol14-03-2013
Vandaag binnen gekregen via trnd.nl met de bedoeling om het apparaat en de koffie te testen. Dus ook om eerlijk commentaar te geven. Het apparaat is mooi qua vormgeving en neemt weinig ruimte in beslag in de keuken. Naast mijn de longhi esam valt hij in het niet. Hij is zeer eenvoudig in gebruik en snel warm. De koffie is wat mij betreft zeker warm genoeg en smaakt heerlijk ( tot nu toe de linizio lungo geprobeerd) Een voordeel is dat het apparaat snel warm is. Het enige wat ik mij afvraag is of op lange termijn het waterreservoir niet kapot gaat omdat je deze aan het dekseltje omhoog moet trekken.
dennis230314-03-2013
Vandaag via trnd.nl dit Nespresso apparaat binnen gekregen om te testen. Ben persoonlijk geen voorstander van dit soort apparaten, dus we gaan eens even lekker kritisch kijken en zien of ie mijn mening kan veranderen. De Pixie ziet er gaaf en degelijk uit. De beschrijving is duidelijk en simpel en het eerste bakkie was zo gezet. Wat mij als oploskoffie drinker opvalt is de temperatuur van de koffie. Die is wat mij betreft te laag. De oplossing die ze bieden is even simpel als nutteloos: verwarm de kopjes voor. Verder vind ik de hoeveelheid koffie wat aan de lage kant, maar die is, zo staat in het boekje aan te passen. Gaan we zo dus even proberen. Wat ik wel raar vind is dat je het reservoir aan het dekseltje op moet tillen. Zal mij benieuwen hoelang dat stand houdt.
brabo09-06-2012
We hebben een aantal jaren een koffiepad-machine gehad en nadat deze niet meer goed functioneerde zijn we op zoek gegaan naar een vervanger. Momenteel (mei-juni 2012) loopt er een cashback-actie van Nespresso en dus was de Pixie maar 99 euro. De machine heeft een korte opstarttijd, en idd het eerste kopje is niet zo warm. (best handig als je 's morgens weinig tijd hebt.) De volgende kopjes zijn dan wel lekker op temperatuur. De machine heeft drie knoppen en een hendel dus ook onze dochter van vijf maakt de koffie voor paps en mams. Groot voordeel vind ik toch dat de machine smal is en dus weinig ruimte in neemt. Ook heb ik de cups van D.E. geprobeerd maar dat werd geen succes. het D.E.-cupje viel eerst door de houder heen in de opvangbak en na nog een poging waarbij de cup wel bleef zitten kreeg ik maar een half kopje koffie, daarbij kwam nog dat de koffiesmaak mij niet beviel. Conclusie over de D.E.-cups: Voor de 2 cent voordeel per cupje zraad ik het ten zeerste af. Een opmerking nog: Als je via de cashback-actie gelijk je tegoed omzet in een bestelling Nespresso-cups moet je er rekeing mee houden dat het een week duurt voordat je cupjes komen in plaats van de normale 48-uurs levering. Maak dus eerst een Nespresso-account aan (als je die nog niet hebt) en bestel eerst via internet een lading cupjes.
John197111-04-2011
Erg leuk apparaat. maakt heerlijke koffie vooral de ristretto is super lekker. Ook handig is de licht indicator en automatische stop. zo krijg je altijd de juiste verhouding met koffie en water. Een min punt is dat het apparaat best wel lawaai maakt, maar als je de lekker koffie dan proeft ben je het zo weer vergeten. De service van Nespresso online is helemaal ok. vandaag voor 16:00 uur besteld de volgende dag in huis.