De'Longhi ESAM 3000.B - Reviews

8,4 Lees 19 reviews
Specificaties
Soort apparaat
koffiebonen
Volautomatisch
ja (koffie)
Type
espresso machine
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 19 reviews

8,4

Schrijf een review Maak videoreview

Review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Onvoldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

rinty1911 13-12-2015 Product half jaar in bezit

Algemene score

7,4
Heb het nu een klein 11maanden, nu is de koffie molen stuk. En waarschijnlijk valt dit niet onder garantie. Is nu een kleine week bij de reparatie dienst. Dus nog even afwachten en horen wat de reden is.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Slecht
Smidefm 08-05-2014 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,2
Als het apparaat werkt dan is het een goed apparaat. Echter, in drieeneenhalf jaar driemaal stuk geweest. Een maal per jaar ligt de zetgroep overdwars in de machine. Delonghi reageert op geen enkel bericht. Als je de pech hebt dat je de machine bij de mediamarkt gekocht hebt dan kost het je geld. Zelfs net na de garantieperiode moesten we betalen. Na veel brieven met daarin aangegeven dat het om een ondeugdelijk product gaat was de reparatie gratis. Eerst probeerde het personeel ons wijs te maken dat we contact met de fabrikant op moesten nemen.
We hebben nu, na de derde keer stuk in drieeneenhalf jaar, maar een duurdere Philips gekocht want Delonghi vindt het niet belangrijk dat je een tevreden klant bent. Ook nu geen enkele reactie van Delonghi.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Goed
Slecht
Edward151 17-05-2012 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

7,2
Altijd goed gewerkt, makkelijk schoon te maken alleen
was de koffie niet al te warm.
5 jaar in bezit maar nu doet hij het niet meer.
Waarschijnlijk een kapot thermoblock .
Ik twijfel of ik hem laat repareren, dit kost al snel meer dan 100 euro.

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Goed
Onvoldoende
PietHK 05-10-2011 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

6,8
Iets meer dan 2 jaar in bezit. Inmiddels is de garantie verlopen. Nu al voor de vierde maal geeft het apparaat een storing.
Van de andere 3x is inderdaad een monteur aan huis.1x is het apparaat meegenomen voor reparatie.
Nu de garantietermijn is verlopen betaal je alleen al ruim 100 euro voor voorrijkosten en uurloon. Dit is exclusief onderdeelvervanging. Al met al ben je dan al een derde van de aanschafprijs kwijt.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Slecht
Elve1947 22-10-2010 Product half jaar in bezit

Algemene score

6,4
Onze tweede heeft dezelfde problemen als onze eerste van dit merk.... stoomkraantje knapt af... DeLonghi service gebeld.... onze eigen schuld meldde men.. geen garantie... We hebben beide apparaten altijd goed onderhouden.. op tijd ontkalken enz. enz... .dus de volgende keer geen DELonghi meer voor ons... in drie jaar tijd twee apparaten... zijn te hoge kosten.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Slecht
Ezzie 03-03-2010 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,8
Apparaat 4 mnd in bezit en functioneert prima. Na ontkalken bleef lampje branden. Via winkelier telefonisch contact opgenomen met DeLonghi. Na aanwijzingen bleef lampje branden. Monteur aan huis geweest, probleem direct opgelost (ik had tussen ontkalken en spoelen het apparaat niet aan laten staan), monteur heeft meteen de temperatuur gecontroleerd en verhoogd door de maalstand lager te zetten. Prima service en uitleg waar ik niets voor hoefde te betalen, viel nog onder garantie.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Snorrewim 24-11-2009 Product maand in bezit

Algemene score

9,0
Gekocht op 1 october 2009. Eenvoudige bediening en sterkte instelbaar d.m.v. één draaiknop voor hoeveelheid water en één draaiknop voor hoeveelheid koffiebonen per kopje (sterkte) Onderdelen zijn goed bereikbaar en eenvoudig te reinigen. De smaak wordt natuurlijk grotendeels bepaald door de gebruikte koffiebonen. Onze voorkeur gaat uit naar LaVazza koffiebonen, waarmee een prima cremalaag bereikt wordt. De duurzaamheid van dit apparaat zal nog moeten blijken maar tot nu toe zijn wij zeer tevreden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
paulmtm 20-04-2009 Product paar weken in bezit

Algemene score

8,5
Heb het apparaat net 14 dagen in bezit. Werkt prima. Geluid is inderdaad minder dan andere merken die ik in mijn kennissenkring gehhord heb, maar hij is wel aanwezig als hij koffiemaalt. Logisch denk ik.
Er zit een goede handleiding bij en alles wijst hieruit voor zich.Wat echt handig is aan deze machine is dat je alles kunt bereiken via de voorkant (waterbakje en afvalbakje).Daarnaast spoelt hij bij het aanzetten en bij het afschakelen.
Wel ben ik nog even aan het zoeken naar de lekkerste koffiebonen. Voorlopig dark roast van AH.

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Angelina en Joop 12-05-2008 Product jaar of meer in bezit

Algemene score

9,2
In 1 woord een geweldig apparaat. Wij werken in Australie en hebben deze machine in december 2006 gekocht om op een constructie-site te gebruiken. We hebben het nu anderhalf jaar in gebruik en zijn er nog steeds dik tevreden over. Je kunt er een heerlijk bakkie koffie, cappuccino of een espresso mee maken. Het apparaat is onderhoudsvrij en gemakkelijk schoon te maken. We gaan nu bijna naar huis en zijn aan het kijken of we eenzelfde apparaat in Nederland kunnen kopen zodat we thuis ook zo'n lekker bakkie kunnen zetten, zo niet dan nemen we het mee naar Nederland in onze bagage.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Mariska_ned 15-01-2008 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,2
Dit is een prima apparaat, welke lekkere koffie zet, Hij geeft zelf aan wanneer hij ontkalkt wil worden en dat gaat dan vol automatisch.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Myradas 15-12-2007 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,8
Een prachtig apparaat wat goed functioneert. Koffiesterkte goed in te stellen waarna een prima crema wordt verkregen. De knop op 2 uur zetten geeft het beste resultaat bij 2 kopjes. Je moet wel de tijd nemen om alles goed in te regelen door een keren koffie te zetten. Het opschuimen van de melk gaat prima. Alles is goed uit elkaar te halen en schoon te maken. Alles is onderhoudsarm en gebruiksvriendelijk. Ook nog verkrijgbaar voor een zeer vriendelijke prijs. Het enig minpuntje is dat hij wat aan de lawaaige kant is, maar je kan in elk geval duidelijk volgen dat hij goedfunctioneert. Matriaaltechnisch is hij zeer solide te noemen en de indicatoren, zoals waarschuwingslampjes werken perfect. De service van Delonghi bij evetuele noodzakelijke reparaties is aan huis en dat voor 2 jaar. Kortom een prima apparaat met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
kto75 24-07-2007 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,6
We hebben hem pas, een week, maar wat een genot!
Heerlijke hete koffie, makkelijke bediening en eenvoudig schoon te maken. Echt een toppertje en een aanrader.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
wp1 03-06-2007 Product half jaar in bezit

Algemene score

7,8
Perfecte machine, snel opgewarmd, goed instelbaar naar eigen smaak. Koffie is goed heet, afvalbak en lekbak voldoende groot en gemakkelijk te reinigen. De stevige molen is eenvoudig uit te nemen en schoon te maken. Onderhoud kun je dus gewoon zelf doen. Ook handig dat je gemalen koffie kunt gebruiken, als de bonen even op zijn. De smaak van koffie is erg persoonlijk, maar zeker afhankelijk van de bonen die gebruikt worden. Gebruik geen goedkope merken, hiermee heb ik slechte ervaringen (slechte smaak, en takjes en steentjes tussen de bonen, niet goed voor het maalmechaniek dus)

Review criteria:

Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Voldoende
Goed
a winkel 31-05-2007 Product paar weken in bezit

Algemene score

9,5
Na heel lang twijfelen toch deze gekocht!
is heel simpel te bedienen, en de koffie smaakt heerlijk.
Als er met dit apparaat iets aan de hand is , komen ze thuis bij je kijken.
Als je dit geproefd hebt is de smaak van een senseo niet zo lekker .
dus een echte aanrader tot nu toe,en het apparaat ziet er gewoon mooi uit.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
haton 04-03-2007 Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,2
Goeie machine, niet al te snel en inderdaad luidruchtig, maar het resultaat is prima. Ik heb hem nu een paar maanden en voor zover ik het kan beoordelen is hij zeer betrouwbaar. Ik gebruik hem voor de espresso, mijn vrouw voor de cappucino en beiden zijn zeer tevreden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Sven5 14-08-2006 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Maakt goeie espresso, met een druk op de knop. Verder is voor alles een
incidator; afvalbakje, water, opvangbakje, koffiebonen. Het is eenvoudig open
te maken en uit elkaar te halen. Eenvoudig voorkeuren in te stellen. Prima,
stijlvol vorm gegeven. Na 2 minuten en 15 seconden is het apparaat
gebruiksklaar. Elke opstart en afsluiting wordt netjes gespoeld.

Een nadeel is dat het apparaat redelijk luidruchtig is, vooral bij het malen
van de koffiebonen, maar dat is wel te begrijpen. Verder is de water-bak geheel
doorzichtig en zit aan de rechter kant van het apparaat. Hierdoor is van rechts
ook de barcode te zien achter de water-tank. Het is een kleinigheidje, maar wel
jammer. Verder is het zonde dat het warmhoudplaatje continue aan is en je dit
dus niet uit kan zetten als het niet wordt gebruikt.
Conclusie: het doet precies wat ik verwacht/gehoopt had, maar niet helemaal
perfect en dus geef ik gewoon 'goed' als beoordeling.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
espresso liefde 11-06-2005 Product kwartaal in bezit

Algemene score

8,0
Na 5 jaar ervaring met een semi automatische Krupps machine is deze machine
werkelijk perfect.
Espresso koffie van de bovenste plank. Wat wel van belang is, de koffie je
gebruikt. Even een paar soorten proberen met een kleine hoeveelheid en dan weet
je wat je lekker vind. De koffie is heet en goed op sterkte en persoonlijke
smaak af te regelen. Het maakt niet uit of je nu bonen of gemalen koffie
gebruikt het resultaat is hetzelfde. Gewoon lekker espresso met een sterke
schuimlaag. Onderhoud is voor een espresso automaat minimaal. Gewoon
afvalbakje leeg maken als de machine dat aangeeft. Wel de gebruiksaanwijzing
goed doorlezen. Je begrijpt het al ik ben dik tevreden over deze machine. Voor
zover ik het nu kan zien is het met de betrouwbaarheid goed. Het ziet er solide
uit en is eenvoudig te onderhouden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Onvoldoende
Bert89 29-04-2005 Product half jaar in bezit

Algemene score

8,8
Enkele maanden nu in gebruik thuis. Perfect apparaat, makkelijk in de
bediening, nauwelijks onderhoud en zeer goede smaak.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Etienne Timmermans 15-04-2004 Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,0
Zeer goede expresso automaat. Even aanzetten, enkele minuten wachten totdat hij
klaar is met opwarmen en eenmalig spoelen en daarna is hij klaar voor gebruik.
Maakt heerlijke koffie. en binnen een mum van tijd maak je er nog een. Een
nadeeltje is dat wanneer je een grotere kop zet de koffie snel afkoeld. 1.8
liter water lijkt veel maar wanneer je er ook thee mee zet en/of meerdere
kopjes achter elkaar maakt is dit reservoir toch snel leeg. Het reservoir zit
wel handig aan de voorzijde en is heel makkelijk te vullen. Bonen voorraad is
ruim voldoende. Ook handig is de mogelijkheid om gemalen koffie te gebruiken.
Jammer dat hiet geen voorrraad reservois voor is en geen dosering mogelijk is.
Makkelijk schoon te maken.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed