Omdat ons kleine tosti ijzertje eigenlijk wel vervangen moet worden was ik op basis van de productinformatie erg gecharmeerd van de Tefal Optigrill. Ook omdat mijn man erg graag gegrild vlees eet leek me dit een prima aanschaf. M
Schermpje
De grill wordt geleverd met een klein TFT schermpje waarop je informatie kan aflezen hoever het product is en hoe lang het nog moet. Na het verwijderen van de beschermfolie op het scherm bleek er een behoorlijke kras in/onder het scherm te zitten. Ook zaten er vingerafdrukken onder het scherm. Opmerkelijk genoeg zat dit onder het scherm, de kras is niet voelbaar dus waarschijnlijk tijdens de productie gebeurd. Dit was niet echt iets wat ik bij een dusdanig duur product van Tefal verwacht. Een tegenvaller dus.
Erg kort snoer
Na het uitpakken wou ik het apparaat gebruiken om worstjes te grillen, dit een voorgeprogrammeerd programma. Hierbij viel het direct op dat het snoer erg kort is. Hierdoor kon de grill niet onder de afzuigkap.
Grillen
Nadat ik een ander plekje op het aanrecht vrij had gemaakt, het is best een fors apparaat, kon het grillen beginnen. Erg handig is dat er voorgeprogrammeerde gerechten zijn te selecteren op het schermpje. Worst geselecteerd en het apparaat moest opwarmen, hierbij viel op dat het erg lang duurt voordat hij op tempratuur is gekomen. Ik heb direct de optie Grill streepjes geselecteerd en de worstjes erop gelegd. Het apparaat geeft direct de resttijd aan, circa 25 minuten voor worstjes, wat ik erg lang vind. In de koekenpan is het circa 10 minuten. Maar goed het apparaat begon te grillen. Wow wat een rookontwikkeling kwam er uit de grill zeg, niet normaal. Gelijk het raam in de keuken open gezet en de afzuigkap (waar hij met een te kort snoer niet onder kon) op maximaal gezet.
Eten
Na de 25 minuten de worstjes uit de grill gehaald en geserveerd. Hierbij viel direct op de worstjes erg uitgedroogd en een beetje verbrand leken. Uiteindelijk door de bijgerechten en salade enigszins smakelijk kunnen uitserveren. De worstjes smaakten inderdaad zo als ze eruit zagen, erg droog en zeker niet sappig.
Stank
We hebben het raam de gehele avond open gehouden om de stank uit de keuken/huis te krijgen. Uiteindelijk heeft het huis nog drie dagen na verbrande worst geroken.
Tosti’s maken
Vandaag heb ik de grill gebruikt om tosti’s te maken. Ook hierbij viel op dat de opwarming erg veel tijd kost. Nadat het apparaat was opgewarmd heb ik de twee tosti’s er op gelegd. Voor licht gegrild waren maar 2 minuten nodig en ik besloot om te kijken of ze dan al goed genoeg waren of nog langer moesten grillen. Na de grill open te hebben gedaan zag ik dat de tosti’s al bijna compleet verbrand waren. En dat met de licht gegrilde stand, stel je voor wanneer je wacht op de medium of nog erger zwaar gegrilde stand. Ook dit was dus niet erg een succes.
Mijn eindconclusie is dat Tefal het product erg slecht heeft afgewerkt, gezien de kras en vingerafdrukken in het scherm, en daarnaast meerdere kleine krasjes op de scharnieren. Ook grillt de tosti in mijn optiek veel te hard wat ik verbrand en uitgedroogd eten resulteert. Daarnaast is het elektriciteit snoer heel erg kort waardoor je erg beperkt bent in waar je de grill kunt plaatsen. Als je met deze conclusies de winkelprijs beziet is deze veel te hoog.
- MogelijkhedenVoldoende
- GebruiksvriendelijkheidVoldoende