TP-Link TAPO C246D Dual Lens 3MP 2K IP Security Camera - Outdoor/Indoor - White - Beveiligingscamera's

TP-Link TAPO C246D Dual Lens 3MP 2K IP Security Camera - Outdoor/Indoor - White
TP-Link TAPO C246D Dual Lens 3MP 2K IP Security Camera - Outdoor/Indoor - White
Dit product wordt aangeboden door 4 aanbieders met een prijs vanaf € 69,00 Bekijk alle aanbieders
8.6

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 15 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de TP-Link TAPO C246D Dual Lens 3MP 2K IP Security Camera - Outdoor/Indoor - White op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

b************@g********25-01-2026

Goede automatische camera

Heb deze camera nu een paar weken in gebruik en ben er erg enthousiast over. De camera heeft twee lenzen (groothoek en telefoto) waarvan er een kan draaien en kantelen. Door deze setup kan je nagenoeg alles in de gaten houden. Installeren en verbinden met de app is zo gedaan en daarna kun je de camera bedienen. De 2K beelden kun je opslaan middels een betaalde clouddienst, maar je kunt ook een SD kaartje in de camera steken waardoor de clouddienst niet nodig is. Net als een slimme deurbel kun je geluiden via de app horen en zelf terugpraten. Verder heeft de camera diverse automatische detectiemethoden zoals met auto's, dieren of beweging in een specifiek gebied of wanneer er een bepaald geluid herkend wordt. Dat kun je ook nog eens per lens aangeven. Je kunt dan ook automatisch een melding op je telefoon krijgen, dat is wel handig. Merk wel dat hij daar soms wat te gevoelig is voor geluiden, maar dat kun je verder niet instellen. Kwaliteit van de 2K beelden is verder voldoende goed om alles scherp te kunnen zien, zelfs in de nacht. Al met al erg tevreden!
Pluspunten
  • Twee lenzen
  • Goede beeldkwaliteit
Minpunten
  • Soms erg gevoelig
aa*******@g********25-01-2026

Zeer complete camera voor nette prijs

Sinds ik enige tijd geleden het merk Tapo heb ontdekt ben ik vooral zeer te spreken over de kwaliteit die ze leveren voor een acceptabele prijs. Ik was al bekend met de een voordeurbel van ze en met een indoorcamera, maar deze 'dubbele' variant was mij nog niet bekend. Hij kan indoor en outdoor gebruikt worden. Heeft één vaste lens en eentje die meebeweegt met wat hij constateert. De vaste lens is overigens wel ergens op te fixeren als je hem ophangt. Dit kan later naar wens nog gewijzigd worden. Waar ik vooraf niet over na had gedacht, maar wat een fijne bijkomstigheid is dat je nu met één camera een oppervlakte kan monitoren waar je misschien anders twee camera's voor nodig zou hebben. In mijn situatie in ieder geval wel. Installeren werkt heel makkelijk en de kwaliteit van opnames is subliem. De app zelf vind ik soms iets te complex. Sommige instellingen zijn wat lastig te vinden. Neem de gevoeligheid van de opnames bijvoorbeeld. Dit is zeker wel te vinden, maar het koste mij wat zoekwerk. Maar dat mag de pret van dit fijne product niet drukken.
Pluspunten
  • Hele goede opnames
  • Makkelijke installatie
  • Lokale opnames
Minpunten
  • App wat onoverzichtelijk
  • In de nacht erg gevoelig voor beweging
f***********@g********23-01-2026

hele goede prijs voor de goede camera

De Tapo C246D is een slimme beveiligingscamera die zowel binnen als buiten goed werkt. Het bijzondere aan deze camera is dat hij twee lenzen heeft: een brede lens voor een groot overzicht en een telelens die kan draaien en kantelen om beweging te volgen. Hierdoor kun je één camera gebruiken om twee gebieden tegelijk te bewaken. Dit is praktisch bij je tuinpoort én de oprit tegelijk. De beeldkwaliteit is scherp met 2K-resolutie, wat betekent dat je details goed kunt zien, ook bij inzoomen. Als er ’s nachts iets gebeurt, biedt de camera een goed nachtzicht. Er zijn drie nachtmodi: kleur, infrarood en een slimme modus die zelf kiest wat het beste is. Wat ik ook fijn vind is dat de camera AI-detectie heeft. Hij herkent beweging, maar geeft je alleen meldingen als het iets belangrijks is, zoals een persoon, dier of voertuig. Je kunt ook tweeweg-audio gebruiken, dus je kunt zelfs praten met iemand die voor de camera staat via je telefoon. De installatie is simpel via de Tapo-app en de camera is IP65-gecertificeerd, wat betekent dat hij regen en stof goed aankan. Kortom: een prettige camera voor wie zijn huis beter wil beveiligen zonder gedoe.
Pluspunten
  • helder beeld
  • zeer voordelig
  • makkelijk te installeren
  • jaar abbonnoment is niet duur
MyrtjeB22-01-2026

Goede prijs/kwaliteit, mooie camera

Deze camera stelt niet teleur. Zeer goede beeldkwaliteit. De camera is eenvoudig te monteren en in te stellen. Daarnaast makkelijk te bedienen via app. Een groot voordeel vind ik toch echt de dubbele camera. Een vast beeld en een meebewegende. Hierdoor houd je altijd perfect zicht over je hele tuin en zie je gedetailleerd wat er gebeurd. Ook het nachtbeeld is naar mijn inziens echt van goede kwaliteit. Deze kan automatisch schakelen naar kleur als deze beweging detecteert. Daarnaast is de camera vrij slim en herkent hij verschillende beelden. Wel vind ik de montage wel kinderlijk eenvoudig, waardoor ik ook denk dat de camera makkelijk verwijderd kan worden. Als je dan alleen sd opslag hebt ben je dus ook je beelden kwijt. Maar dit mag de pret niet drukken. Al met al echt een prima camera en doet wat het beloofd.
Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
jeroen21-01-2026

Makkelijk een veilig gevoel

Ik zocht een camera die makkelijk te plaatsen was en de Tapo C246D stelde niet teleur. Het installatiegemak is top; via de Tapo app had ik hem binnen tien minuten hangen en werkend. Wat mij echt verbaasde is hoe goed hij werkt bij het detecteren en volgen van onderwerpen. Doordat hij twee lenzen heeft, blijft hij alles zien terwijl hij inzoomt op iemand die door de tuin loopt. Ik vind de mogelijkheid voor lokale opslag ook erg fijn, want ik wil liever geen cloud-abonnement betalen. De beelden zijn 's nachts kraakhelder dankzij de goede nachtzichtfunctie.
Pluspunten
  • Lokale opslag scheelt maandelijkse kosten.
  • Eenvoudige installatie via de app.
Minpunten
  • Camera is vrij groot door de twee lenzen.
  • Vereist een sterk wifi-signaal buiten.
ilonab8020-01-2026

Super goede camera!

Tot nu toe ben ik zeer tevreden over deze camera van Tapo. De camera is makkelijk te koppelen met de app. Verder is het beeld kristalhelder en houdt de camera mijn terrein zeer goed in de gaten. Ik vind dat je voor dit geld zeker een hele goede beveiligingscamera hebt. Ik zou deze camera dan ook van harte aanraden.
Pluspunten
  • Helder beeld
  • Makkelijk te installeren
Cathyk19-01-2026

Fijne camera

Scherpe camera voor binnen en buiten, beweegt goed en Helder beeld bij nacht. Makkelijk te installeren en te koppelen met wifi en de app werkt prima makkelijk Aan te passen naar je wensen zo krijg je alleen meldingen van wat jij belangrijk vindt. Hier is geen abonnement voor nodig. Alle andere apparaten van Tapo zitten overzichtelijk in app!
Pluspunten
  • Installatie snel
  • Geen abonnement
0********@g********19-01-2026
Onlangs heb ik de Tapo C246D beveiligingscamera aangeschaft voor mijn achtertuin. Voorheen gebruikte ik twee aparte camera's om alles in de gaten te houden, maar deze camera combineert eigenlijk twee functies in één: een breedbeeldcamera en een telelens die tegelijk opneemt. Installatie De installatie was echt heel eenvoudig. Ik heb de camera opgehangen en aangesloten op een stopcontact met de bijgeleverde adapter. Nadat ik de app had gedownload, moest ik een TP-Link-account aanmaken en activeren. Daarna kon ik de camera toevoegen, een naam geven en aan een ruimte koppelen. Zorg ervoor dat je de wifi-gegevens bij de hand hebt! Eenmaal aan de slag, vroeg de camera om een micro-SD-kaart, die je aan de zijkant van de breedbeeldcamera plaatst. Deze opening is netjes afgedicht met een rubberen klepje, zodat alles goed beschermd blijft. Testen van het systeem Toen alles werkte, was het tijd om te testen. Ik liep in het zicht van de camera en zag dat de telelens automatisch meedraaide totdat hij niet verder kon. Als ik even buiten beeld was, ging de lens terug naar zijn oorspronkelijke positie. Maar zodra ik weer in het zicht verscheen, draaide de telelens meteen weer naar mij toe. Zelfs als ik onder de camera doorliep, volgde de lens me zowel horizontaal als verticaal. Alle bewegingen worden automatisch opgeslagen op de micro-SD-kaart, en handmatig gemaakte video’s of foto’s worden opgeslagen op mijn telefoon en zijn eenvoudig te vinden. Werking van de app De app installeert snel, en als je ervoor kiest om je accountgegevens te onthouden, opent deze direct met een live beeld. Je kunt de beeldkwaliteit instellen op twee niveaus: 2K en 720P (HD en HD-ready). De overgang van dag naar nachtzicht gaat soepel. Dankzij de ledlamp in de camera zie je tot zo’n drie meter in kleur, en daarbuiten wordt het zwart-wit en wat korrelig. Dit laat zien dat de camera de ISO-waarde verhoogt om genoeg licht op de sensor te krijgen. Samenvatting Al met al is de Tapo C246D een leuke en stevige dual-lens beveiligingscamera die voor een aantrekkelijke prijs verkrijgbaar is. Pluspunten: Eenvoudige installatie Twee camera's dekken een bereik van 125 graden Telelens volgt automatisch, met volledige 360-graden bewegingsvrijheid Acceptabel nachtzicht, al is het minder scherp dan dagzicht Lange voedingskabel van 3 meter Tot acht instellingen voor surveillances, die de camera één voor één kan aflopen Minpunten: De camera heeft geen accu en moet altijd via de meegeleverde adapter aan de stroom liggen. Opslag is alleen mogelijk op een geheugenkaartje in de camera. Bij diefstal is alles verloren. Je kunt ook cloudopslag krijgen met een abonnement; 7 dagen kost €2,49 en 30 dagen €3,49. Als je jaarlijks betaalt, krijg je twee maanden gratis. De beweging van de camera is niet heel soepel; het is soms wat schokkerig. Voor een goede beeldkwaliteit heb je een sterk wifi-signaal nodig; anders zakt de kwaliteit naar de laagste stand. Wifi werkt alleen op de 2,4 GHz band. De camera is alleen in het wit verkrijgbaar, wat de onopvallendheid niet bevordert. Al met al ben ik tevreden met mijn aankoop, al zijn er zeker een aantal punten waarop ik verbeteringen zou willen zien!
v*******@m*****19-01-2026
Prijs kwaliteitsverhouding is goed. Installatie gaat snel en makkelijk via de Tapo app. Voor buitenmontage moet je wel rekening houden met een stopcontact binnen 3 meter. Aan de schuur met een gat boren naar binnen is voor ons het strakste resultaat waarbij de hele tuin te zien is. Haarscherp beeld, nachtmodus komt zo’n 10 meter ver met goed zicht. Kan ook worden gebruikt met automatische verlichting die aanspringt. Al met al een goede koop en voor het bedrag hoef je het niet te laten.
MerelM19-01-2026

Hele fijne camera

Hele fijne en scherpe camera. Ik was al een tijdje op zoek naar een camera om mijn oprit goed in beeld te krijgen. Bij mijn huis loop je vanaf de straat via de oprit de tuin in. Ik dacht dat ik 2 camera’s nodig had om zowel de oprit als de tuin te zien. Maar met deze camera is dit dus niet nodig. Hij staat gericht op de oprit maar als daar iemand oploopt dan volgt hij deze indien nodig de tuin in doordat de camera meedraait, echt super fijn! Dit werkt ook echt goed en de automatische detectie ook. Het nachtzicht is ook heel helder. Het installeren was heel makkelijk, je krijgt al het bevestigingsmateriaal erbij, je hebt alleen een boor nodig. Met de Tapo app kun je de beelden met een abonnement daarin opslaan of met een Micro sd in de camera kun je de beelden opslaan. Ik vind deze camera heel fijn in gebruik en kan hem zeker aanraden.
Lotte18-01-2026

Fijne camera

Ik ben erg tevreden met deze beveiligingscamera. De installatie ging snel en makkelijk, ook zonder technische kennis. In de tapo app kan ik alles duidelijk instellen en live meekijken, wat heel goed werkt. Ik vind de opslag handig, omdat ik beelden kan opslaan zonder abonnement en volgens mij ook op een veilige manier. De camera detecteert beweging goed en volgt personen automatisch, waardoor je niets mist. Ook het nachtzicht is goed, want in het donker zie ik aardig scherpe beelden. De dubbele lens geeft een breed zicht. Ik zou de Tapo camera aanraden aan iedereen die zijn huis wil beveiligen op een gemakkelijke manier.
Pluspunten
  • Goed zicht
  • makkelijk te installeren
C**********@h**********17-01-2026

Sinds ik deze camera heb, kijk ik elke dag even in de Tapo-app naar de live beelden. De dual-lens met twee 2K-camera’s betekent dat ik tegelijk mijn tuin én voorkant van het huis kan zien, zonder dode hoeken, ideaal voor mijn oprit. De telelens zoomt digitaal goed waardoor details scherp zichtbaar zijn. De AI-detectie werkt verrassend goed. ik krijg duidelijke meldingen voor personen, voertuigen en dieren. In de app kun je precies instellen waar je notificaties van wilt ontvangen. Kortom: topkwaliteit beeld en alles eenvoudig te beheren via de app!
l**********@g********17-01-2026

Onverwacht snel geïnstalleerd

Ik gebruik de Tapo C246D nu 14 dagen binnenshuis en ben er erg tevreden over. De camera is compact en onopvallend en past makkelijk in de ruimte. De installatie ging erg snel, waarbij de stappen in de app duidelijk en eenvoudig te volgen zijn, dit had ik niet verwacht. Dankzij de dual-lens en de volgfunctie kan ik mijn huisdieren makkelijk volgen wanneer ze door de kamer lopen. Zo kan ik mijn huisdieren zelfs vanop het werk volgen. De beeldkwaliteit is scherp, ook bij weinig licht en ik ontvang slimme meldingen zonder abonnement. De bediening via de app is overzichtelijk en prettig in gebruik.
Pluspunten
  • Zeer snelle installatie
  • Geen abonnements kosten
AnniekD8716-01-2026

Hele fijne en nauwkeurige camera

Ik gebruik deze camera nu een aantal weken en ben er heel erg tevreden over, het geeft me extra rust. Ik heb ook al een deurbel camera van Tapo, dus ik was al bekend met de app. Het was heel erg makkelijk om deze camera toe te voegen aan de app en de synchronisatie ging vlot. Het beeld is gewoon heel erg goed en de aanwezigheid van 2 camera's is echt een positieve toevoeging. Je hoeft niet meer te kiezen of je een stationaire of meebewegende camera wilt, je hebt het gewoon allebei! Ook met inzoomen blijft het beeld scherp en heb je er wat aan mocht er iets voorgevallen zijn. Het nacht beeld vind ik ook verbluffend goed. De microfoon registreert ook de zachtste geluidjes heel goed. Een mega pluspunt van Tapo in het algemeen vind ik dat je geen extra abonnement hoeft af te sluiten, je kunt de beelden gewoon bewaren op een microSD kaartje. Er zijn genoeg functies zodat je de camera en de app precies zo in kunt stellen als je zelf wilt, veel notificaties of juist zo min mogelijk. Ik ben er heel erg blij mee en het is een goede beveiligings toevoeging naast mijn deurbel camera.
Pluspunten
  • 2 camera's
  • Geen abonnement nodig
h*******@g********15-01-2026

Fijne camera in installatie en gebruik

Ik heb deze camera aangeschaft voor de beveiliging van mijn woning. De installatie was echt een fluitje van een cent en ik was binnen vijf minuten klaar. Ik gebruik de Tapo app dagelijks en deze hapert nooit. Wat ik heel fijn vind is dat ik mijn beelden gewoon op een SD-kaart kan opslaan, dus ik zit niet vast aan een duur abonnement. De camera is erg goed in het volgen van mijn hond als hij door de kamer loopt. Zelfs als het pikdonker is, zie ik via de nachtzichtfunctie alles heel scherp op mijn telefoon.
Pluspunten
  • Geen abonnement nodig
  • Simpele installatie