Smartwatch voor kinderen: jong geleerd is oud gedaan

Er zijn veel smartwatches voor kinderen verkrijgbaar. Maar waarom zou je zo’n smartwatch kopen? Voor kinderen kan zo’n smartwatch natuurlijk een mooie gadget zijn, maar vooral voor de ouders heeft een kindersmartwatch specifieke voordelen.

Je ziet ze steeds vaker: smartwatches voor kinderen. De smartwatches ogen natuurlijk niet echt luxe, maar door het plastic en felle kleuren spreken ze de kinderen zeker aan. Natuurlijk zit zo’n smartwatch bomvol aansprekende animaties en kunnen de kinderen uitgedaagd worden met leuke activiteitsspellen. Dat motiveert natuurlijk om kinderen meer te laten bewegen, waarbij een kindersmartwatch gebruikt kan worden om bijvoorbeeld overgewicht te bestrijden door deze activiteiten.

Motivaties, herinneringen en uitdagende spellen moeten de kinderen uitdagen. Maar ook voor een kind (en de vriendjes) moet het horloge wel interessant genoeg zijn. Zo zal je kind ook eraan gelegen zijn om het horloge uit zichzelf op te laden en om te doen. Op zoek naar een smartwatch voor volwasssenen? klik hier!

Smartwatch voor kinderen
Een kindersmartwatch oogt natuurlijk niet zo luxe als een gewone smartwatch.

Volgen via GPS

Dat je kind uitgedaagd wordt genoeg te bewegen is zeker prettig, maar het maakt een smartwatch voor kinderen niet onmisbaar. Waar de toegevoegde waarde voor ouders in zit is een ingebouwde GPS-chip. Hiermee kun je de locatie van je kind altijd volgen, en dat is wel een veilig idee. Bovendien kan dit zonder smartphone, waar kinderen wellicht nog iets te jong voor zijn. Bovendien wordt een smartphone makkelijker vergeten, verloren of gestolen.

Dankzij een ingebouwde GPS-chip kun je de exacte locatie van je kind in de gaten houden. Maar om die coördinaten bij jou als ouder terecht te krijgen, moet het horloge wel verbonden zijn met internet. Via een gekoppelde smartphone is zo’n verbinding wat onlogisch. De kindersmartwatch kan wellicht via wifi verbinden. Maar ook dit heeft natuurlijk zijn beperkingen: wat als je kind buiten speelt of bij anderen waar het horloge niet verbonden is? Het is daarom handig om de smartwatch te verbinden met internet via een simkaartje. Dankzij een mobiele internetverbinding kun je de GPS-coördinaten van de kindersmartwatch opvragen om zo precies te zien waar je kind uithangt.

Veel kindersmartwatches komen met wat apps en games voorgeïnstalleerd

Bellen met je smartwatch

Dat een smartwatch met een simkaart komt, betekent ook dat je kind kan bellen met de smartwatch. Handig om je kind te bereiken, mocht dat nodig zijn. Bijvoorbeeld om te laten weten dat het etenstijd is.

Wil je een kindersmartwatch kopen, dan zijn er andere zaken waar je rekening mee moet houden. Vergeet bijvoorbeeld niet de bouwkwaliteit. Je wilt immers niet dat de smartwatch al na korte tijd kapot is, en om zo’n kinderpols moet het horloge tegen een stootje kunnen. En niet alleen stootjes, in het verlengde daarvan is ook waterdichtheid is een eigenschap die absoluut van pas komt. Regen, waterplassen, limonade... Je wilt niet dat dit de kindersmartwatch fataal wordt.

Veel kindersmartwatches komen met wat apps en games voorgeïnstalleerd. Een uitgebreide App Store ga je niet op het horloge vinden, en als er wel een applicatiewinkel is, verwacht dan geen volle schappen met uitgebreide apps en games. Ga dus van tevoren even na welke spellen (en ouderlijk toezicht) een kindersmartwatch te bieden heeft.

Bekijk alle smartwatches