Welke modellen buggy’s bestaan er?

Inhoudsopgave

  1. Paraplu buggy
  2. Duo buggy
  3. Tweeling buggy
  4. Lichtgewicht buggy
  5. Compacte buggy

Als je kindje goed kan zitten, denk je er wellicht aan om naast jouw kinderwagen ook een buggy aan te schaffen. Een buggy gebruik je vaak voor korte ritjes en voor op reis. Een buggy heeft minder gewicht dan een wandelwagen en klap je eenvoudig in. Wil je een buggy kopen, dan heb je de keuze uit verschillende soorten.

Wat de beste buggy voor jou is, hangt af van een aantal factoren. Vraag je daarbij af waar je de buggy gaat gebruiken en hóe je deze wilt gaan gebruiken. Wil je bijvoorbeeld 2 kindjes tegelijk vervoeren, dan past een duo buggy het beste bij jou. Ben je veel op reis, dan heb je de keuze tussen een paraplu-, lichtgewicht-, of compacte buggy. Op deze pagina lichten wij een aantal modellen uit, zodat jij eenvoudig de buggy koopt die het beste bij jou past.

Paraplu buggy

Als je veel met de kinderen naar het buitenland reist, kom je al snel terecht bij de paraplu-buggy. Vliegtuigen hebben genoeg ruimte voor een paraplu buggy, omdat deze extra licht is en je hem zeer klein kunt opvouwen.

Doordat het vouwsysteem lijkt op dat van een paraplu en gebogen handvaten heeft, is de naam ‘paraplu buggy’ ontstaan. Winkels gebruiken de term ‘paraplu buggy’ echter nagenoeg niet. Zoek dus naar een inklapbare en compacte buggy die minder dan 7 kilo weegt. Dan weet je zeker dat je een paraplu buggy voor je hebt.

De meeste paraplu buggy’s hebben een ultralight frame, zodat je deze gemakkelijk in het bagagevak van het vliegtuig legt. Zo hoeft je buggy niet in het ruim en neem je hem gewoon mee tot de gate. Je kindje kan dan lekker blijven zitten tot jullie gaan boarden. Let erop dat paraplu buggy’s zó compact zijn, dat ze meestal geen slaapstand hebben. Daarom zijn ze vaak niet geschikt voor baby’s.

Duo buggy

Heb je 2 kinderen die te groot zijn voor de kinderwagen, maar nog geen lange stukken kunnen lopen? Kies dan voor een duo buggy. Een duo buggy is wat compacter en vouw je makkelijker op dan een duo kinderwagen. Het voordeel van een duo buggy is dat je kleintjes meestal gezellig naast elkaar zitten en zo alles goed kunnen zien. Wil je de duo buggy gebruiken vanaf de geboorte van je kindje(s)? Schaf dan een reisnestje aan. Dit is alleen mogelijk bij de wat luxere duo buggy. Goedkoop vind je duo buggy’s veelal tweedehands, maar hier passen meestal geen reisnestje in omdat dit oudere modellen zijn.

Tweeling buggy

Als je de naam ‘tweeling buggy’ hoort, verwacht je wellicht dat dit hetzelfde is als een duo buggy. Er zit hier echter wel verschil in. Niet elke duo buggy kun je namelijk gebruiken met 2 baby’s. Veel duo buggy’s bieden de optie tussen een wieg en een stoeltje, maar het is niet vanzelfsprekend dat er automatisch 2 wiegjes op een duo buggy passen. Bij een tweeling buggy is dit wél het geval.

Wat de beste tweeling buggy voor jou is, hangt af van een paar punten. Denk bijvoorbeeld na of je je kindjes achter of naast elkaar in de tweelingbuggy wilt hebben. Kijk ook naar het gewicht. Tweelingbuggy’s zijn lichtgewicht, stabiel en wendbaar. Aan het manoeuvreren moet je even wennen, maar dat heb je daarna zo onder de knie.

Lichtgewicht buggy

De meeste mensen kopen een lichtgewicht buggy omdat je deze eenvoudig tot een compact pakketje opvouwt. We noemden hem al, onder andere de zogenaamde ‘paraplu buggy’ is een lichtgewicht buggy. Een lichtgewicht buggy weegt maximaal 7 kilo. Wil je de lichtgewicht buggy meenemen op de fiets? Monteer dan een speciale buggydrager. Hiermee kun je een lichtgewicht buggy voor op de fiets gebruiken.

Een lichtgewicht buggy met ligstand vind je niet heel veel, omdat lichtgewicht buggy’s over het algemeen zo compact mogelijk zijn en weinig opties hebben. Maar tegenwoordig zijn buggy’s zo modern gemaakt, dat je kindje ook prima zittend kan slapen in een buggy.

Waar je op kunt letten bij jouw keuze voor een lichtgewicht buggy:

●Wat het formaat is als je de buggy hebt ingeklapt

●Of hij in het vliegtuig en op de fiets past

●Eventuele mogelijkheid tot slaapstand

●Welke accessoires er te koop zijn

●Hoogte van de duwstang

●Grootte van het zitje

Compacte buggy

Heb je weinig ruimte in de achterbak van je auto of reis je veel, dan biedt een compacte buggy uitkomst. Een echt compacte buggy vouw je namelijk nog kleiner op dan een paraplu buggy. Er zijn verschillende vouwsystemen waarmee je de buggy in de lengte of de breedte inklapt. Een compacte buggy voor op reis is zeer handig. De meest compacte buggy die je in de winkels ziet past namelijk in een boodschappentas en heeft een gewicht van slechts 4,5 kilo en kun je bovendien als handbagage meenemen in het vliegtuig. Zo laat je jouw kleintje lekker zitten totdat je vliegtuig vertrekt. En ben je geland? Dan rijd je zo met zijn allen het vliegveld uit terwijl jouw kindje lekker in de buggy zit.