Testpanel: OPPO RENO smartphone

Sony AG8


 
Met de OPPO Reno 10x Zoom bekijk je de wereld vanuit een compleet ander perspectief. De technologie achter Reno tilt fotografie en mobiel entertainment naar een nieuwe hoogte. Een volledig notchless scherm en een hoge screen-to-body ratio, de unieke zoom-functie, de Pivot Rising camera en Dolby Atmos stereoluidsprekers dragen bij aan een veelbelovende smartphone. Het Kieskeurig-testpanel heeft deze gloednieuwe smartphone getest. De resultaten lees je in dit testverslag.

De eerste reacties:

 
Angela:
“De eerste indruk was voornamelijk stylish, toen ik hem ter hand nam was ik ook aangenaam verrast hoe goed hij blijft liggen. Hij 'plakt' als het ware wat aan je hand zonder dat het storend is, andere telefoons zijn misschien iets meer glad of een net iets andere vorm. De snelheid van de telefoon viel me ook erg op in de eerste dagen.”

Aron:
“Mijn eerste indruk over de smartphone was goed. Ik vond hem er goed uitzien, met een mooi en helder beeldscherm. Ik voelde ook meteen dat de smartphone vrij zwaar was. Ik was er eigenlijk vanaf het begin al blij mee.”

Jooproo:
“Een mooie smartphone die wel wat groter is dan ik gewend ben. Hij heeft een erg mooi design en zeer veel mogelijkheden.”

Kervel85:
“Mooie telefoon. Echt een feestje om deze smartphone uit de verpakking te halen!”

Tom Vogels:
“Bij het openmaken van de doos kreeg ik al meteen een premium gevoel.”

Voordelen:

 • Zeer snel
 • Mooi design
 • Volledig notchless scherm en een hoge screen-to-body ratio
 • Haarscherpe beelden met krachtige kleuren
 • Lange batterijduur
 • Goede oplaadsnelheid
 • Uitstekende kwaliteit foto's
 • Unieke 10x Zoomfunctie
 • Selfiecamera (Pivot Rising Camera)
 • Goede geluidskwaliteit door Dolby Atmos stereoluidsprekers
 • Goed beveiligd
 • Veel opslagruimte
Angela:
“Een van de meest positieve eigenschappen vind ik de batterijduur. Na intensief gebruik is er nog maar 50% van de batterij verbruikt aan het einde van de dag. Verder maakt de camera maakt uitstekende kwaliteit foto's waarbij ook bij het inzoomen genoeg details zichtbaar blijven in hoge resolutie. De kleuren zijn diep en helder, niet flets of oppervlakkig. De oplaadsnelheid is prettig, het duurt niet lang voordat hij weer over een volle batterij beschikt. Een echte aanrader voor influencers die veel gebruik maken van hun telefoons, die sociale media apps veel opstarten en die optimale camerakwaliteiten willen benutten.”

Aron:
“Het design, de snelheid en de goede camera zijn wat mij betreft de beste eigenschappen van de smartphone.”

Jooproo:
“De camera is de USP voor deze telefoon. De naam 10x Zoom maakt dat al meer dan duidelijk. Dit is voor mij de eerste telefoon met meerdere camera’s aan de achterkant, en wat is dit fijn! Ik kan eindelijk zoomen zonder kwaliteitsverlies. De camera’s bestaan uit een groothoeklens van 8 megapixel, een ‘normale’ lens van 48 megapixel en een telelens van 13 megapixel. De frontcam is bijzonder vormgegeven. Deze Pivot Rising Camera komt namelijk tevoorschijn zodra je de camera activeert. Dit is zeer futuristisch en werkt erg snel! Het neemt dus geen ruimte in van het scherm. Daarnaast is er een beveiliging voor wanneer de telefoon valt, want dan klapt de camera snel weer in. Het ziet er robuust uit, en zo voelt het ook.”

Kervel85:
“Deze smartphone heeft duo nano-simkaart mogelijkheden en ruimte voor een micro SD-kaart tot 512 GB. De interne opslag is 256GB, wat erg handig is als je veel fotografeert, zoals ik. Het 6.6 inch notchless AMOLED-scherm geeft een mooi beeld en ligt lekker in de hand. Met de Snapdragon 855 processor is de telefoon super snel. Ook het downloaden van apps gaat moeiteloos Verder heeft de beveiliging van het toestel drie opties: gezichtsherkenning, vingerafdrukscan en 6-cijferige code. Ik ben zelf wel fan van de gezichtsherkenning; makkelijk en snel, je hoeft niets in te typen.”

Tom Vogels:
“Het scherm is lekker groot en heeft een hoge resolutie. Voor mediaconsumptie is dit perfect.”Nadelen?

Angela:
“Ik mis het draadloos opladen en het waterdichte aspect.”

Jooproo:
“De telefoon is iets zwaarder en groter dan ik gewend ben. Verder zit er geen 3,5mm aansluiting op, waardoor je oortjes moet aansluiten via de usb-c poort, of draadloos moet gaan.”
 

Bekijk de prijzen