Testpanel: Foscam R4M beveiligingscamera

acer 5 notebook header


De Foscam R4M beveiligingscamera heeft een pan/tilt-functie en is een draadloze oplossing voor binnengebruik. De 4 Mega Pixel camera belooft kristalhelder beeld en dankzij de WDR (Wide Dynamic Range) technologie worden donkere delen en schitteringen gecorrigeerd. Via smartphone, pc of mac ontvang je push- en alarmmeldingen zodra de camera beweging ziet. Zo kun je gemakkelijk toezicht houden op je woning. Het Kieskeurig-testpanel heeft deze beveiligingscamera getest. De resultaten lees je in dit testverslag.
 

De eerste reacties:

 
Kjel:
“Ziet er netjes uit. Prima afgewerkt. Mooi, compact design.”

Linda:
“Wat een mooi apparaat en zeer helder beeld!”

Denise:
“Het design is heel strak, een mooi item om neer te zetten. De installatie is zeer eenvoudig en het beeld is zeer scherp. Ik ben erg enthousiast over de functionaliteiten en de werking van de camera.”

Alex:
“Mooie verpakking, compleet geleverd. Wel 13 in een dozijn; ze lijken allemaal op elkaar.”

Stembert:
“Zoals je vandaag de dag gewend bent is ook de Foscam camera erg plug-and-play. Na de camera uitgepakt te hebben is deze binnen no time up and running.”

Jordie:

“De installatie is gemakkelijk en snel door middel van de Nederlandstalige Foscam app. Ook het instellen van de camera door de overvloed aan opties (pushmeldingen bij geluid, beweging, tijdschema etc.) is een fluitje van een cent.”

Voordelen:

  • Gemakkelijke installatie van app en camera
  • Helder beeld, ook bij nacht door infrarood
  • Haarscherp beeld, ook bij inzoomen door hoge resolutie
  • Gebruiksgemak
  • Eenvoudige bediening via app
  • Nederlandse interface
  • Duidelijk onderscheid tussen de diverse alarmen
  • Vele mogelijkheden om beeld aan te passen aan situaties
  • Ondersteunt 5 GHz wifi
Alex:
“Dualband wifi wordt ondersteund en de camera meld zich aan op 5Ghz wifi. Dat is echt een plus, want 2.4GHz netwerk zit te vol.”

Kjel:
“Er is duidelijk onderscheid tussen de diverse alarmen. De keuze welke alarmen je wilt gebruiken is eenvoudig in te stellen. Je kiest voor het detecteren van alle bewegingen of alleen menselijke. Meldingen krijg je vervolgens op je telefoon.”

Stembert:

“De kwaliteit van de camera is erg goed. Het beeld is zeer scherp. Dit had ik niet verwacht. Wanneer het donker is, gaat de camera automatisch op de nachtstand en dan nog is het beeld duidelijk.”

Linda:
“‘Ik vind het zelf bijvoorbeeld erg leuk om te zien wat je huisdieren uitspoken als je niet thuis bent. Verder is het beeld ‘s nachts haarscherp in het donker dankzij de infrarood. Je ziet precies wat er allemaal gebeurt. En als je een andere kijkhoek wilt kun je dat aanpassen in de app.”

Denise:
“Een tijdje geleden heb ik al eens een IP-camera in bezit gehad, maar zelfs als ICT-er was het een behoorlijke klus om deze werkend te krijgen. Opvallend is dat deze Foscam R4M in een handomdraai geïnstalleerd is en dat de bijbehorende app een goede ondersteuning biedt betreft de camera-instellingen en functionaliteiten.”Nadelen?

Jordie:
“Eén minpuntje vind ik dat er geen SD-kaartje wordt bijgeleverd. Voor het opnemen en opslaan van de beelden is die benodigd indien je geen gebruik maakt van een betaalde clouddienst.”

Denise:
“Ik vind het jammer dat de camera niet waterdicht is waardoor je deze niet buiten op kunt hangen. Maar het is dan ook een binnencamera en het strakke design is ook uitnodigend om de camera binnen te plaatsen.”
 

Bekijk de prijzen