Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud - Reviews

Specificaties
Stofopvang
zakloos
Type/soort
handstofzuiger
Type apparaat
steel-stofzuiger
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 13 reviews die zijn achtergelaten voor de Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

6,8

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Voldoende
  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Ahmet 26-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Handige steelstofzuiger

Geschreven voor: Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud

Algemene score

7,0
Mooie steelstofzuiger met een super handig LED-mondstuk. Dankzij dit mondstuk kan je al het vuil op de vloer erg goed zien. Bovendien zijn de meegeleverde accessoires zeker van toegevoegde waarde. Echter is het lastig om even snel de kruimeldief te pakken als je het apparaat niet hebt opgehangen. Dit komt omdat de steelsotfzuiger alleen kan 'staan' als de motor in het midden is geplaatst. Als dit is gedaan, moet je helaas 3/4 handelingen verrichten om de steelstofzuiger te kunnen gebruiken. Verder is de stofzuiger erg zwaar en de accuduur valt tegen in de maximale stand

Pluspunten

  • Design
  • LED-Mondstuk

Minpunten

  • Accuduur
  • Prijs

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend
Goed

Reageer

Vuurvliegje82 25-02-2020
  • Product getest

Zwaar en log maar hij zuigt als een speer

Geschreven voor: Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud

Algemene score

6,0
Design is mooi, accessoires volop, snoerloos en veel mogelijkheden.
Deze stofzuiger is gemaakt om te verbouwen en dan bedoel ik verbouwen met accessoires en dat moet je dan ook regelmatig doen wil je je hele huis goed willen stofzuigen. Onder heb bed is geniaal door het lampje kan je eindelijk zien wat je doet ;) dieren haren van het tapijt geen probleem zelfs al niet met de normale zuigmond. Zuigkracht is top! Maar dan komen de maren. Ik vind hem niet handig in een normaal huis. Hoekjes plintjes en randjes daar moet je hem dus voor verbouwen. En aangezien er nogal wat hoekjes enzo in huis zijn blijf je hem dus verbouwen. Even wat op hoogte mee nemen is een uitdaging aangezien de stofzuiger gewoon zwaar is. Grote oppervlakken gaan als een speer. Filter en opvangbak zijn makkelijk in gebruik. Moest even kijken hoe het moest maar daarna fluitje van een cent. Accu is wel een ding. Je moet hem wegzetten aan de lader want de accu loopt dus leeg en dan grijp je mis :(

Pluspunten

  • Snoerloos
  • Verlichting
  • Zuigkracht
  • Veel accessoires

Minpunten

  • Onhandig in gebruik
  • Zwaar qua gewicht
  • Log

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

PrimaDonna 25-02-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

makkelijk in gebruik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud

Algemene score

6,0
Ik heb voor deze variant gekozen ivm de huisdieren en het gemak van "even snel stofzuigen".
Daar voldoet hij perfect aan. Hij is op alle oppervlakten krachtig. Zelfs op de eerste stand zuigt ie alles goed op. Alleen de kattebakkorrels die doe ik even op de "max" stand.
Het wisselen van de motor doe ik niet vaak.
De motor onder is minder zwaar in gebruik, en dan kan de stofzuiger uit zichzelf staan.
Maar met de motor boven kun je makkelijker onder een kastje of de bank zuigen. En is het gebruik van de hulpstukken ook makkelijker.
De turbo borstel voor de meubels doet het fantastisch, als ook de turbo borstel die in de grote zuigmond zit.
Zonder extra aanpassingen zuigt ie vloerbedekking of laminaat.
Het lichtje voorop is ideaal!! Zo zie je altijd of alles weg is of niet.
Het enige nadeel vind ik de accu, want die gaat minder lang mee dan 60 minuten.
Op de laagste stand is het iets minder dan een half uur.
Dan moet ie weer opladen, en dat duurt ongeveer 4 uren...
Maar omdat ik het weet, en het voor mij de stofzuiger "voor er bij" is... is dat niet erg.
Verder is het heel erg handig dat de stofzuiger zo wendbaar is. Dat is in gebruik zeer handig! En hij is erg makkelijk te legen, ook erg fijn! Alleen het reservoir vind ik wat aan de kleine kant... maar na elke keer gebruiken gooi ik hem even leeg... dan is het goed te doen.

Pluspunten

  • lichtje voor op de zuigmond
  • extra hulpstukken
  • zeer wendbaar
  • makkelijk legen
  • mooi en degelijke kwaliteit

Minpunten

  • accu sneller leeg

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

LMRTIE 24-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Perfect voor dierenharen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud

Algemene score

7,0
Het is een goede stofzuiger om even tussendoor de haren van je geliefde huisdier op te zuigen. Door het feit dat hij wendbaar is, een goede accuduur en draadloos is. Door de verlichte stofzuigermond zie je het stof en de haren goed liggen. Met kattenharen heeft deze stofzuiger geen enkele moeite.

Wel is de stofzuiger zwaar, wel had ik de zware opbouw. Wanneer je de motor onderaan plaatst is deze vele malen lichter, maar minder wendbaar. De stofzuiger maakt redelijk veel lawaai (80 db). De stofzuiger heeft moeite met het opzuigen van zwaardere deeltjes. Bijvoorbeeld kattenbakgrind.

Kortom, het is een goede stofzuiger voor even snel tussendoor de haren van je geliefde huisdier opzuigen. Voor het zwaardere werk heb je meer nodig.

Pluspunten

  • verlicht de vloer
  • wendbaar
  • goede accuduur
  • perfect voor dierenharen

Minpunten

  • zwaar
  • 80 db
  • moeite met zwaardere deeltjes

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

RemyJoor 24-02-2020
  • Product getest

Fijne, handzame stofzuiger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud

Algemene score

8,0
Ik heb deze stofzuiger nu ongeveer 4 weken in huis, en hij bevalt erg goed. Voorop staat het gebruiksgemak, wat is een draadloze stofzuiger heerlijk en handzaam. Toch is hij nog wel redelijk zwaar, dus dat was even wennen.
Op het laminaat gaf hij echt een goed resultaat maar op de vaste vloerbedekking was dit echt geweldig. Helaas was het stofreservoir zo snel vol, en dat blijf ik vinden. Toch doet hij alles wat je mag verwachten en meer. Er zitten voldoende hulpstukken bij, valt de accuduur me echt niet tegen en het licht bij de zuigmond is echt heel erg handig.

Pluspunten

  • Gebruiksgemak
  • Draadloos met goede accuduur
  • Zuigkracht
  • De accessories
  • Design

Minpunten

  • Stofreservoir
  • Gewicht

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

IzabelaM 22-02-2020
  • Product getest

Degelijke stofzuiger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud

Algemene score

6,0
Wij gebruiken deze stofzuiger 4 weken. Hij heeft een mooi design en erg degelijk gebouwd. De zuigkracht van de stofzuiger is goed, de honden haren verdwijnen in een mum van tijd. Geen gedoe met de kabels wat erg fijn is. Er zit een handig vast oplaad punt bij. Hij heeft meerdere mondstukken voor verschillende oppervlakken.
Wat we jammer vinden is duur van de batterij. Dus voor de grotere klus raden wij hem af.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Goede zuigkracht
  • Lampje in de zuigmond
  • Snoerloos

Minpunten

  • Duur van de batterij
  • Kleine reservoir

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Kim de K. 17-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Voor mijn verwachtingen een tegenvaller

Geschreven voor: Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud

Algemene score

6,0
Mooi design stofzuiger. Makkelijk in elkaar te zetten en fijn dat je zelf kunt bepalen waar je de motor plaatst. Bovenin is praktisch als je hem ook regelmatig als kruimeldief wilt gebruiken, echter dan blijft het geheel niet zelfstandig staan. Het lichtje op de stofzuigermond is erg praktisch, als je onder de meubels moet zuigen. Het geheel is zwaar, maar wel heel wendbaar.

De resultaten vallen mij tegen. Haren en stof pakt hij goed op, zeker met de turboborstel op meubels en vloerbedekking. Zand en grit schuift hij alleen bij elkaar, dus dat vind ik persoonlijk een tegenvaller. De accu gaat snel leeg, dus je kunt 1 verdieping even snel bijpikken, maar dan houdt het op en moet hij weer 4 uur laden.

De extra hulpstukken zijn erg prettig en de wandhouder is ook een prettige extra.

Pluspunten

  • Design
  • Licht op de zuigmond
  • Wendbaarheid
  • Extra hulpstukken

Minpunten

  • Zwaar
  • Tegenvaller op laminaat
  • Accu snel leeg
  • Reservoir snel vol en stinkt snel

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

LeSan 16-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima dingetje

Geschreven voor: Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud

Algemene score

7,0
We kregen het verzoek om dit apparaat te testen en wij hebben we natuurlijk ook geaccepteerd. Nadat we dit geaccepteerd hadden kwam het apparaat al snel binnen en zijn we er gelijk mee aan de slag gegaan om te testen. Het apparaat is wat zwaarder dan je zou verwachten van zo'n apparaat en dat merk je wel maar is niet echt hinderlijk vind ik. De eerste twee dingen die direct opvielen toen we hem aanzette waren dat het apparaat wel wat luidruchtig is dus een telefoongesprek of gewoon gesprek is niet mogelijk maar ook het lichtje op de voet van het apparaat is erg opvallend. Dit is echt wel functioneel bleek te zijn bij het stofzuigen onder banken en kasten en zo. Dus wat dat betreft is het zeker niet verkeerd. De extra onderdelen die er bij zitten komen ook echt wel handig van pas als je op de lastigere plekken moet zijn. En het is te merken dat dit apparaat voor cat & dog is want die haren waren echt wel weg na het stofzuigen van de bank en vloer. En het apparaat is draadloos. Dit is ook wel erg handig, Je komt bijna overal zonder terug te hoeven lopen om de stekker uit het stopcontact te halen en dan op zoek te moeten naar een vrij stopcontact. Daarnaast ook handig om even gauw ergens iet op te zuigen als je geknoeid hebt of zo.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Pluis 14-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

goede huisdieren stofzuiger

Geschreven voor: Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud

Algemene score

8,0
Ik test deze huisdierenstofzuiger en ik ben er erg blij mee. Mijn hond is ook begonnen met verharen dus ik kan de stofzuiger goed testen. Door het ledlicht op de stofzuigermond kan je alles goed zien. En zeker onder je meubels is het goed te zien. Het is een stofzuiger die je heel makkelijk even pakt om iets op te zuigen of nog even gauw de haren op zuigen als er visite komt. Ook als kruimeldief is hij makkelijk te gebruiken. Ik vind alleen jammer dat het stofreservoir snel vol zit en zeker omdat hij voor dieren is. Het is goed opletten tijdens het stofzuigen. De speciale zuigmond voor de haren is ideaal. De haren zijn zo verdwenen uit de mand of bank of kleren. De accu mag van mij ook wel beter, is te snel leeg.

Pluspunten

  • draadloos
  • ledlicht

Minpunten

  • klein stofreservoir
  • accu snel leeg

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

BH71 13-02-2020
  • Product getest

Zuigt prima, maar veel te zwaar!

Geschreven voor: Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud

Algemene score

6,0
Sinds enkele weken heb ik deze draadloze steelstofzuiger in huis. Bij het uitpakken valt de degelijkheid van het apparaat meteen op, en hij ziet er prachtig uit, een echt luxe-product. De gebruiksaanwijzing is kort en duidelijk, maar het in elkaar zetten spreekt eigenlijk voor zich.
Je kunt de zuiger op verschillen manieren in elkaar zetten, voor verschillende doeleinden. Zo kun je bijvoorbeeld de motor onderaan de steel bevestigen ipv bovenaan, wat meteen een voordeel oplevert: hij is minder zwaar om te hanteren. Want dat is hij, erg zwaar! Zo zwaar dat ik hem niet prettig vind om te gebruiken, zeker niet met de motor bovenin. Dit is echter wel de meest voor de hand liggende plaats, omdat je met de motor onderin de stofzuiger weer moet ombouwen als je een ander hulpstuk wilt gebruiken voor bv de plinten.
De hulpstukken kun je trouwens prima opbergen bovenop de wandmontage-unit, dus je hebt altijd alles binnen handbereik. Ook handig: de accu kun je verwijderen en ‘los’ opladen, dus je bent niet persé gebonden aan wandmontage.
De accuduur is vergelijkbaar met andere steelstofzuigers, hoewel je volgens mij op de laagste stand er langer mee vooruit komt. In de hoogste stand maximaal 15 minuten.
Zuigen doet hij echt prima, daar is niks van te zeggen ! Zeker met de huisdieren is het regelmatig nodig om bank en stoelen te stofzuigen. Dit gaat perfect met de ‘kruimeldief’ functie.
Een enorm voordeel vind ik de verlichting op de zuigmond voor de lange steel, dit is echt een toegevoegde waarde.
Al met al vind ik deze stofzuiger een beetje tegenvallen, en dan met name vanwege het enorme gewicht. Daarbij had ik van Miele wat meer innovatie verwacht: ik denk niet dat deze stofzuiger echt iets toevoegt aan de bestaande markt.

Pluspunten

  • Verlichting op de zuigmond
  • Zuigkracht op hoogste stand

Minpunten

  • Te zwaar

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Hansje1980 12-02-2020
  • Product getest

Mooie stofzuiger

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud

Algemene score

7,0
Het uiterlijk van de stofzuiger ziet er erg mooi uit. Hij is makkelijk in elkaar te zetten en in ongeveer 4 uur is hij opgeladen. Helaas is de accu na ongeveer 20 minuten leeg als je op de hoogste stand zuigt. Het lichtje op de zuigmond is erg handig, je ziet precies waar nog gestofzuigd moet worden. Ik vind hem wel wat zwaar.

Pluspunten

  • Draadloos
  • Mooi design
  • Verschillende zuigstanden

Minpunten

  • Zwaar
  • De accu is te snel leeg

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Lindakaldenberg 10-02-2020
  • Product getest

Tevreden stofzuiger/ kruimeldief in 1

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud

Algemene score

7,0
Nu 3 weken in gebruik. Een mooi design. Veel mondstukken, ideaal mondstuk voor honden haren mee weg te zuigen. Die gebruik ik nu elke dag. Goede zuigkracht. Helaas wel zwaar qua gewicht, en accu is snel leeg.

Pluspunten

  • Stofzuiger/ kruimeldief in 1
  • Veel mondstukken
  • Goede zuigkracht

Minpunten

  • Accu snel leeg
  • Gewicht zwaar
  • Inhoud vuilcontainer snel vol

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Marian 10-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijne stofzuiger om snel even te gebruiken

Geschreven voor: Miele Triflex HX1 Cat&Dog zwart, goud

Algemene score

7,0
De stofzuiger is heel gebruiksvriendelijk, je zet hem makkelijk in elkaar en hij heeft een grote zuigkracht. De accu is in 4 uur opgeladen, hij gaat op de hoogste stand helaas maar een kwartier mee, dit is niet voldoende om het hele huis te stofzuigen. Wellicht gaat dit op een lagere stand wel, maar uit automatisme kies ik toch altijd voor de maximale stand.
Je pakt hem er makkelijk bij voor een klein klusje, even langs de salontafel als de kinderen gekruimeld hebben, bij de achterdeur als ze met vieze voeten binnen gekomen zijn. Geen gehannes met snoeren en stopcontacten.
De trap en de auto stofzuigen is ook een peulenschil, even een kleinere zuigmond erop en je komt in alle hoekjes.
De grote zuigmond is geschikt voor alle soorten vloeren, hij gaat gemakkelijk over van de plavuizen naar de matten. Door de verlichting bij de zuigmond is ook goed te zien waar nog iets ligt wat opgezogen moet worden.
Na gebruik kan hij weer makkelijk terug in de oplader.
Helaas kan ik door de beperkte accuduur de oude stofzuiger nog niet helemaal wegdoen, maar voor de meeste dingen gebruik ik deze met veel plezier.

Pluspunten

  • goede zuigkracht
  • wendbaar
  • makkelijk in gebruik
  • extra hulpstukken
  • geluidsniveau is in orde

Minpunten

  • accu snel leeg

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer