Nefit TrendLine II HR Gas Boiler - HRC30 CW5 - A Energy Label

Nefit TrendLine II HR Gas Boiler - HRC30 CW5 - A Energy Label - Kokend water kranen

7.8

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 62 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Nefit TrendLine II HR Gas Boiler - HRC30 CW5 - A Energy Label op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

f**************@y********03-12-2023

Goede middenklasser, stil en zuinig.

Prima middenklasse CV-toestel. Eerst heb ik getwijfeld vanwege de vele klachten over de problemen met warmwater, maar het onderdeel (de flowsensor) die daar de oorzaak van was is sinds enige tijd vervangen door een beter onderdeel en zijn de klachten verdwenen. De bouwkwaliteit is goed, zit ook zeer logisch in elkaar, goed geïsoleerd, de kast wordt totaal niet warm bij het stoken. Dit toestel is zeer stil, je hoort 'm nauwelijks. Qua stroomverbruik echt super zuinig: in standby slechts 1,5 watt! (zelf gemeten). Er zit ook een zuinige en modulerende pomp in. Warmwater kan in 3 modes: hot, eco of intelligent. Bij hot veel warmwater comfort maar ook wat standby warmte verlies. bij eco gaat ie pas de warmtewisselaar opwarmen als er ww vraag is. Bij intelligent probeert het toestel n.a.v. tapgedrag in te schatten wanneer de warmtewisselaar op temperatuur moet zijn voor snel warm water. Bij de eco stand moet je echt lang wachten voordat het water warm is. De intelligente optie werkt redelijk, maar alleen als je op vaste tijden gaat douchen. Een van de (weinige) nadelen van dit toestel is de minimum vlam modulatie, die is met 28% vrij hoog wat tot gevolg heeft dat het toestel vaak aan/uit gaat als het niet zo koud is. Verder ben ik zeer tevreden over dit toestel, het is toch wel Duitse kwaliteit (Bosch).
Pluspunten
  • Zeer stil
  • Laag stroomverbruik
  • Veel instelmogelijkheden (tweaken)
  • Compact
  • Hoge isolatie
Minpunten
  • Traag met warmwater
  • Vlam modulatie kan niet laag, veel aan/uit
s***********@l******23-11-2022

Kwalitatief slecht apparaat, trendline HRC 30, CW 5

4.0
Kwalitatief een waardeloos apparaat, al vlak na de 2 jaar garantie kapot, een flowsensor, zijn meer klachten over. Nu nog een jaar verder de pomp stuk. Dit soort apparaten hoort 15 jaar minstens mee te gaan, waardeloze kwaliteit, ook schandalig dat de fabrikant zelf niet ingrijpt door garantie te verlengen. Niet kopen, Nefit!
b***************@g********13-07-2022

Nefit Trendline wel heel slecht .

Zoals al eerder aangegeven is dit een heel slecht werkende ketel . Met regelmaat problemen met de sensor ( al 4 jaar ) met als gevolg dat warm water heel lang duurt . Zeker bij kouder weer . Hou mijn hart vast als het winter wordt . En ik ben , zoals te lezen , niet de enige met dit probleem . Review 25-03-22 In ieder geval een product wat niet voldoet . De installateur is al 4 jaar bezig om het opgelost te krijgen wat dus niet lukt en Nefit doet net of ze gek zijn . Zelfs op een schrijven aan de directie komt geen reactie . Het probleem : in de koude periode komt er geen of pas heel laat warm water . 5 december 2021 Preventief In 2017 een nieuwe Nefit Trendline II HRC25/CW4 gekocht bij een erkend cv bedrijf , dat al bijna 50 jaar jaarlijks het onderhoud doet , omdat het in die tijd bekend was geworden dat er ketels van Nefit waren die problemen konden geven ivm CO 2 lekkage . Al vanaf het begin hebben wij regelmatig het probleem van of geen warm water of het duurt onvoorstelbaar lang voordat we dat hebben . Al 2 keer is er een nieuwe sensor/flowmeter vervangen maar het probleem blijft zich herhalen . Wij ervaren deze ketel als een miskoop en begrijppen niet waarom Nefit niet in staat is om daar een oplossing voor te vinden . Onze installateur weet ook niet meer hoe dit op te lossen is en bij Nefit doen ze net of ze gek zijn . Diverse keren contact opgenomen met Nefit maar die verwijzen steeds naar.................? iedereen behalve naar henzelf . Schandalig . Met dank aan Nefit van Bart Termeer Eindhoven .
Pluspunten
  • zijn er niet .
Minpunten
  • meer dan genoeg .
Hans29-06-2022

Nefit HCR 30 SLECHT PRODUCT

3.0
Waardeloos product. Voor de 4e keer in 5 jaar tijd is de flowsensor defect. Resultaat: geen warm water. Nefit wil alleen de sensor vervangen na terug sturen door de reperateur. Arbeidsloon en voorrijkosten zijn voor eigen rekening. Ieder jaar dus 100 euro extra kosten!!!! Koop deze ketel dus NIET!!!!
Pluspunten
  • Verbruik
  • Verwarming
Minpunten
  • Ieder jaar kapotte sensor
  • Nefit vergoed slechts 30 procent
m**************@y********24-05-2022

Jammer genoeg niet zo betrouwbaar

Ik heb deze ketel in 2018 laten installeren door een erkend installateur en laat ook het onderhoud conform advies door hen uitvoeren. Het lage energieverbruik en de technische hoogstandjes waarmee je klaar bent voor strengere regelgeving in de toekomst spraken me aan en ik dacht met een Nefit een betrouwbare keuze te hebben gemaakt. Onze vorige Nefit ketel heeft 20 jaar trouwe dienst gedaan. Helaas sinds 2018 al twee keer kapotte flowsensor gehad waardoor plotseling geen warm water meer. Daarbij komt dan ook nog eens geen foutmelding in beeld dus je bent eerst een tijd bezig met uitzoeken wat het probleem is. Ik had meer van deze ketel verwacht, zeker gezien de prijs. Hoewel ik vanwege de duurzaamheid een 7 geef, zou ik deze ketel dus niet aanbevelen.
Pluspunten
  • duurzaamheid, laag energieverbruik
  • geschikt voor koppeling warmtepomp
  • geeft weinig lawaai
Minpunten
  • flowsensor elke twee jaar kapot
  • relatief duur
  • in winter duurt het lang voor je warm water krijgt
Eva08-02-2022

Slechte ervaringen met deze TrendLine HRC25 CW4 II ketel

Bij de bouw van ons huis in 2018 werd een Nefit TrendLine HRC25 CW4 II geïnstalleerd. Al verschillende keren problemen mee gehad en dat we zonder warm water kwamen te zitten. Flowsensor stuk, wat kennelijk niet onder de garantie valt, met daarbij uurloon, steeds een rekening van tegen de 100€. Echt slecht en zou dit apparaat niet aanbevelen.
Minpunten
  • Regelmatig problemen
  • Problemen vallen nooit onder de garantie
  • Temperatuurverschil duurt lang ...
  • ... bij verhogen en verlagen
e*******@h**********05-12-2021

Twijfelachtige reputatie

4.0
Gekocht ter vervanging van eerdere Nefit trendline. Die moest er uit wegens lekkage van gassen (ketel van 9 jaar oud). Deze Nefit trendline HRC30 CW5 II geeft wederom veel ellende. Flowsensor al kapot na 2 jaar (net uit de garantie) en nu weer lauw water zonder foutmelding. De ketel geeft een af en toe een brom die de installateur niet kan vinden. Geïnstalleerd en onderhouden door erkende installateur. Hiervoor een awb gehad, nooit problemen mee gehad. Ik zou nooit meer een Nefit nemen.
Pluspunten
  • Doet vaak wat t moet doen
Minpunten
  • Vaak iets aan kapot
A vd B30-07-2021

Miskoop

4.0
Heb de ketel 2 jaar in bezit, verwarming doet het redelijk. Laat eerst wel de ruimte een stuk koeler worden voor hij weer bij warmt. Na 2 jaar en 2 maanden ging de flow sensor stuk, op 1e kerstdag! Geen warm water dus! En na 3 jaar en 2 maanden is de flow sensor dus weer kapot. Super vervelend want het gebeurt natuurlijk net voor het weekend! Ik zou nooit meer een Nefit kopen, veel geld betaald voor een cv ketel, Waar dus blijkbaar elk jaar een nieuwe flow sensor in moet!!! Ik laat trouwens elk jaar onderhoud uitvoeren op de cv ketel, ipv de geadviseerde 2 jaar. Had hier voor ruim 20 jaar een cv ketel van intergas en nog nooit 1 reparatie aan gehad. Ik vind het slechte kwaliteit voor een dure cv ketel.
Pluspunten
  • Verwarming redelijk goed
Minpunten
  • Slechte kwaliteit flow sensor
  • Prijs
E. Vervelde18-04-2020

Nefit hrc30/cw5

Onze 2e Nefit cv gekocht in oktober 2018. Geplaats door Installatiebedrijf De Kievit uit Dordrecht. In maart dit jaar storing, geen warm water. Dit is direct verholpen door dezelfde installateur. Reparatie was buiten de garantie periode. Echter Nefit en De Kievit hebben die onder coulance gerepareerd. Prima service van beide bedrijven.
Michiel Röben12-03-2020

Nefit HR trendline hrc30

3.0
We hebben een paar maanden geleden onze Nefit Ecomline laten vervangen na 22 jaar trouwe en relatief zuinige dienst. Prima machine maar de service bedrijven wilden de ketel na zo'n lange tijd niet meer servicen. je zoekt dan en komt op een "zuinige" ketel uit van het zelfde merk. Kleine diepte investering maar dan kun je weer 10, 15 jaar vooruit toch? We kwamen uit op een Nefit HR trenline HRC 30. Alles doet het prima, snelle montage geld terug voor onze oude ketel maar... Het blijk een regelrechte energievreter te zijn. Nu al 40 procent hoger dan onze 22 jaar oude Nefit Ecomline HR ketel. hadden we dit maar nooit gedaan! Onze machine werkte prima na 3 redelijke reparaties. Nu verbruiken we meer dan een hoekhuis en we zitten in een tussenhuis. Verbruik voor 5,6 personen. We zijn met zijn 3en. Dit klopt dus niet. waardeloze cv ketel met hoger gebruik dan onze oude en grotere ketel. Warm water inderdaad duurt dat een eeuwigheid en ook nog minder waterdruk bij het douchen. deze ketels moeten verboden worden. We willen besparen en doen daar van alles aan. Zonnepanelen HR++ dubbel glas, Kap isolatie maar de bottleneck is de CV installatie van Nefit. Daar krijgen we nu een gepeperde energierekening van. Bedankt Nefit voor jullie leugenachtige en valse informatie die in de folders staat. Hier klopt helemaal niks van wij zijn een stel zeer ontevreden klanten. De CV gaat er gewoon uit en we kopen er een bij jullie concurrenten. Wat een waardeloze rommelCV is dit!
Pluspunten
  • klein
  • stil
Minpunten
  • heeeeeeeeeel veel water voor het warm is!
  • heeeeeeeeeel vel energie verloren...
  • zeer ontevreden over dit product
Gerry van Rijt06-05-2019

Van Top naar Trend

Na 11 jaar de topline zonder problemen te hebben gehad hebben wij een brief ontvangen van onze installateur dat het toestel of een nieuwe brander moest hebben of dat we ook konden kiezen voor een nieuw toestel met een inruilactie. Dus gekozen voor de Trendline Hrc 30. Blij dat we dit gedaan hebben en weer vol goede vertrouwen de toekomst in kunnen gaan. Daarom willen we dan ook Nefit en Verwarming Service Beerents bedanken voor dit goede advies en afwikkeling.
Pluspunten
  • Snel en veel warm water
  • Werkt perfect met twee kranen warm water
Nefit zonneboiler 1.8 / Grundfos21-04-2019
2.0

zonneboiler werkt misschien wel, de Grundfos na 4 jaar stuk

2.0
De Nefit Zonneboiler doet het, maar het apparaat wat de warmte van de panelen omzet naar de boiler zelf ging snel stuk. Niet meer te repareren. De enige manier omdat te toetsten is door een paar keer aan/uit te doen... en tsja.. dan zit er op dat onderdeel ook maar 2 jaar garantie. Nu hij het niet meer doet zie ik niet zo veel verschillen in de resultaten die mijn energieleverancier maandelijks stuurt. Dat kan ook komen omdat vorige jaar een strengere winter was. Áls hij het doet, biedt het denk ik redelijk warmtecomfort e.d.
John18-03-2019

Goed, compact en eenvoudig te bedienen.

Op aanraden van onze installateur kochten wij 1 0 jaar geleden een Nefit Topline. Wij waren daar zeer tevreden over totdat er alarmerende berichten kwamen vanwege het eventuele brandgevaar. Geheel kosteloos werd er een andere en vernieuwde brander geïnstalleerd, alleen de monteur rekende een meerprijs. Dat lag waarschijnlijk aan de installateur. Helaa s ging de inwendige ventilator kapot, logisch na zoveel trouwe dienstjaren. Toen vertelde onze huidige, nieuwe installateur dat er een opruimactie waren na enig beraad maar voor deze nieuwe ketel gegaan. Deze doet het werk net zo goed, is véél compacter maar maakt wat meer geluid i.v.m. de Topline. We zijn tot nu toe zeer tevreden. We hopen hier nog jaren plezier van te hebben.
Pluspunten
  • compact
  • zuinig met stroom
  • HR+, dus zuinig met gas
Minpunten
  • is niet geheel geruisloos
Remmie07-03-2019

Top product: degelijk, stil en veel instelmogelijkheden

Mooi compact en degelijk apparaat met uitstekende instelmogelijkheden. Je kan het vermogen terugzetten (grofweg 2kw per radiator die begruikt wordt) om energie te besparen.Twee automatiche ontluchting systemen maakt een externe overbodig. Super stil systeem. Voldoende waterdruk tov boiler systeem.
Pluspunten
  • Degelijk
  • Zuinig
  • Instelmogelijkheden
  • Twee ontluchtingsystemen
hans zegers04-03-2019

geweldige ketel.

Ik heb deze ketel gekozen omdat ik in de toekomst ook een warmtepomp wil laten monteren. Nefit heeft hiervoor uitstekende mogelijkheden om dit als hybride systeem te combineren.
Pluspunten
  • superstil
  • veel warmwater
Orhan Caglayan23-02-2019

Geweldige service en product

Vorige maand een nieuwe Nefit gekocht. Mijn rekeningen zijn al 15% lager. Geen lawaai en altijd warm huis.
Pluspunten
  • Minder lawaai
  • Verbruik is minimaal
Henk27-01-2019

Matig warm water

TrendLine HRC25 CW4 II, HRC30 CW5 II, Afgelopen zomer laten plaatsen. Voor het verwarmen van de woning is het toestel perfect. Helaas … veel waterverbruik als je warmwater tapt. Het duurt erg lang voor het warmwater op temperatuur is en het wordt niet warmer dan zo'n 38 graden in de winter. Om te douchen is het net aan, en voor afwaswater / dweilwater etc. echt onvoldoende.
Pluspunten
  • Verwarming
  • klein
Minpunten
  • veel waterverbruik voor warm water tappen
  • lauw afwaswater
JOF18-01-2019

Nefit Trendline II HRC30 CW5

Twee jaar geleden gekocht. Tot dusver geen problemen en alleen maar lof over deze compacte fluisterstille en zuinige ketel. Een ware vooruitgang t.o.v. de Nefit combiketel uit 1999 (Ecomline), welke ik preventief vervangen heb. Preventief vervangen loont, zowel gas als electriciteitsverbruik is significant lager. Terugverdientijd is kleiner dan 1 jaar wanneer oude ketel meer dan 15 jaar is.
Pluspunten
  • Stil
  • Zuinig
  • Effectief voor zowel verwarming als ook warm water
Jan Vernooij18-01-2019

Nefit Trendline

Ik ben blij dat Nefit mij met de cashbackactie in staat heeft gesteld een nieuwe trendline aan te schaffen. Deze ketel is energiezuiniger, geeft meer warm water en maakt minder geluid. Ik Verwacht er samen met de Inventum spaarpomp heel veel plezier te hebben.
Pluspunten
  • Energiezuinig
  • Meer warm water
  • Geluidsarm
  • Nefit kwaliteit
  • Te combineren met spaarpomp
A J van Est17-01-2019

Makkelijk kijkvenster zeer duidelijk

Fijne ketel je hoort hem bijna niet en geeft meer heet water. Radiatoren zijn sneller warm. Het info scherm is zeer duidelijk.
Jan07-01-2019

Top ketel

Omruil actie nefit toplinen nieuwe ketel isnstiller, compacter en werkt perfectnmet zonnekleppen. Verbetering met de vorige ketel.
Pluspunten
  • Werkt met zonnekleppen
  • Stil
JanJanssen30-12-2018

Slecht opwarmen

Trendline Hrc30 Cw5 gekocht in 2014 vanaf het begin probleem met het zeer langzaam. Opwarmen van de woning en gebruikswater, nou sinds 2 maanden stopt de ketel er mee iedere keer resetten of stekker er uit wachten en weer in steken de installateur tig keer geprobeerd te bellen te mailen etc hij reageerde gewoon niet. Er komt telkens code 2F nefit gebeld kan niets doen, hij is niet bekend bij hun. Ander bedrijf 2x vorige week gekomen volgens hun ligt daardoorgaat de ketel pendelen Het aan het stookgedracht is 24 gr te hoog anders word het niet warm Wat moet ik ermee doen?
Frans30-12-2018

actie van Nefit ingeruild voor een Trendline II HRC 30

Mijn Nefit Topline na ruim 10 jaar met de cash-back actie van Nefit ingeruild voor een Trendline II HRC 30. De ketel is een stuk compacter en stiller dan z'n voorganger. Heeft wat meer wateropbrengst. Mijn douche is op de 2e etage met minder waterdruk. Deze Trentline geeft wat meer water (hardere straal) dan zijn voorganger dat is fijn.
Pluspunten
  • compact
  • stil
  • meer waterdruk dwz hardere douchestraal
Minpunten
  • levert niet zo snel heet water als voorganger
Dennis Amsterdam13-12-2018

Tevreden over omruil actie.

Deze ketel is is fluisterstil, compacter dan mijn eerdere topline uit 2008. Tevreden met de omruilactie!
Pluspunten
  • heel stil
  • compact
Taco12-12-2018

Zeer compact en stil

Onze Topline na ruim elf jaar trouwe dienst met de cash-back actie van Nefit ingeruild voor een Trendline II HRC 30. De ketel is een stuk compacter en stiller dan z'n voorganger. Installeren was simpel omdat alle leiding aansluitingen op de zelfde plek zitten, dus Topline eraf en Trendline erop. Alleen was er een kleine aanpassing van het rookgas afvoerkanaal nodig. Ook gelijk de Easy thermostaat erbij aangeschaft, zeer handig!
Pluspunten
  • Compact
  • Stil
  • Makkelijk te installeren