AEG AutoDose-wasmachines

Altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel

Om het beste wasresultaat te bereiken, is het zaak precies genoeg wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Wanneer je te veel of juist te weinig wasmiddel gebruikt, kan je kleding namelijk onherstelbaar beschadigen. Zo kan onderdoseren ervoor zorgen dat je was vaal of grijs wordt. Overdoseren kan er toe leiden dat de vezels van je kleding beschadigd raken en dus sneller slijten. Het resultaat is wasgoed dat zijn vorm en kleur verliest… Gelukkig zijn er tegenwoordig wasmachines te koop die zelf uitrekenen hoeveel wasmiddel er nodig is om je wasgoed perfect schoon te krijgen én te beschermen!

Liefde voor je kleding
Kleding is voor de meeste mensen zoveel meer dan aan elkaar genaaide stukken stof. Kleding draagt vaak ook speciale herinneringen met zich mee. Die jurk die je kocht voor die onvergetelijke vakantie of dat overhemd dat je droeg toen je dochter afstudeerde. Kleding is echter bedoeld om te dragen, niet om in de kast te laten hangen! Om je te helpen je kleding lekker schoon te krijgen, maar tegelijkertijd ook zo lang mogelijk mooi te houden, is het zaak je wasmiddel en wasverzachter goed te doseren. In de praktijk komt het vooral vaak voor dat mensen te veel wasmiddel en wasverzachter toevoegen. Logisch, want het lijkt zo aannemelijk: meer wasmiddel betekent een schonere was. Helaas leidt het toevoegen van te veel wasmiddel en wasverzachter er echter juist toe dat je kleding sneller slijt…

AutoDose-technologie

Met de AEG-wasmachines met AutoDose-technologie zijn onderdoseren en overdoseren verleden tijd. Met andere woorden: je hoeft je geen zorgen meer te maken over het gebruik van te veel of te weinig wasmiddel of wasverzachter. De technologie zorgt er namelijk voor dat bij iedere wasbeurt precies de juiste hoeveelheid wasmiddel wordt toegevoegd. Het enige wat jij hoeft te doen, is de compartimenten eens in de zoveel wasbeurten met jouw favoriete wasmiddel en wasverzachter te vullen. De machine voegt vervolgens op het juiste moment de juiste afgemeten hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter toe. Dankzij deze slimme technologie, die onder meer kijkt naar de hoeveelheid was in de trommel, hoef je dus niet voor elke was opnieuw af te meten hoeveel wasmiddel en wasverzachter je toe moet voegen.

Tot op de kilogram nauwkeurig doseren

De wasmachines met AEG AutoDose-technologie kunnen als enige tot de op de kilogram wasdoseren. Daarmee wordt bedoeld dat de hoeveelheid wasproduct tot op de kg wasgoed nauwkeurig afgemeten wordt. En dat is natuurlijk precies wat de technologie zo effectief maakt! Doordat de slimme doseertechnologie zo nauwkeurig kan doseren, wordt je kleding namelijk optimaal beschermd tegen kleurvervaging, krimpen en vroegtijdige slijtage. Ook helpt het bijvoorbeeld om witte was langer wit te houden. Wanneer je te weinig wasmiddel voor je witte was gebruikt, kan je kleding bijvoorbeeld geleidelijk grijs en vaal worden, ook kan er vuil achterblijven in het materiaal. Het exact afmeten van de juiste hoeveelheid wasproducten heeft trouwens nog een bijkomend voordeel: omdat je nooit meer te veel wasmiddel gebruikt, kun je flink op wasmiddel besparen!

Je eigen favoriete wasmiddel

Wasmachines met de AEG AutoDose-technologie zijn geschikt voor elk (vloeibaar) wasmiddel. Zodoende kun je dus ook gewoon je oude, vertrouwde wasmiddel en wasverzachter gebruiken. Voor specifieke wasmiddelen zoals waspoeder en impregneermiddel kun je gebruik maken van de handmatige compartimenten. De wasmiddellade van de wasmachines is namelijk opgebouwd uit vier compartimenten. Maak je echter geen zorgen over verwarring: de lade is intuïtief ingedeeld. Je ziet in één oogopslag welke compartimenten voor autodosering gebruikt worden en welke bedoeld zijn voor handmatige dosering. Daarnaast is de lade goed schoon te maken. Je haalt hem gemakkelijk uit de wasmachine, waarna je hem kunt afspoelen onder de kraan. Er zit namelijk geen elektronica in.

Connected met je smartphone

De wasmachines met de AutoDose-technologie zijn ‘connected’. Dat betekent dat ze verbonden kunnen worden met de My AEG Care-app. Door deze app te gebruiken, kun je bijvoorbeeld instellen wat voor soort kleding gewassen moet worden. De app laat je wasmachine vervolgens weten wat het meest optimale programma is. Dankzij de app heb je naast de 24 wasprogramma’s op de wasmachine nog toegang tot extra programma's. Je stelt bijvoorbeeld de intensiteit van het wasprogramma eenvoudig in en kunt heel eenvoudig schakelen tussen automatische en handmatige wasmiddeltoevoeging. Zodoende voldoet je wasprogramma altijd aan je wasvoorkeuren! Bovendien laat de app je weten wanneer het wasmiddel en wasverzachter in de compartimenten bijna op zijn en dus weer bijgevuld moeten worden.

Het nadeel van vloeibare tabletten
Veel mensen verkiezen vloeibare wasmiddelen boven wasmiddelen in poedervorm. Vloeibare wasmiddelen hebben bijvoorbeeld het voordeel dat er niets achterblijft in de doseerlade en je wasmachine dus schoner blijft. Ook lost vloeibaar wasmiddel beter op dan poeder. Voor extra doseergemak kopen steeds meer mensen vloeibare tabletten. Een nadeel is echter dat je bij een klein wasje de hoeveelheid wasmiddel niet kunt aanpassen… Je legt de tabletten namelijk in hun geheel in de wasmachine. Als je doseergemak belangrijk vindt, dan zijn wasmachines met automatische dosering zoals de AutoDose-lijn van AEG wellicht iets voor jou!