Vier financieringstips voor jouw droomfiets

Na aanschaf van een nieuwe Amslod-fiets beleef je gegarandeerd jarenlang rijplezier. Dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding zijn e-bikes van dit oer-Hollandse merk prima betaalbaar. Je hebt bovendien keuze uit verschillende financieringsmogelijkheden, waardoor iedereen een splinternieuwe e-bike kan kopen. Je kunt bijvoorbeeld in termijnen betalen en werkgevers kunnen onder bepaalde voorwaarden ook een steentje bijdragen. Verder is de inruil van een oude fiets of het leasen van een nieuwe e-bike voor jou wellicht interessant. We zetten vier financieringsopties op een rij.

Vind de e-bike die bij jou past. Vraag nu het gratis Amslod magazine aan!

Vraag aan

Een kwalitatieve Amslod-fiets is voor iedereen haalbaar. Het Nederlandse fietsmerk beperkt de aanschafkosten voor de consument namelijk tot een minimum, want medewerkers bezorgen de fietsen rechtstreeks bij klanten thuis. Er zitten dus geen handelaren tussen die een flinke marge opstrijken, zoals een importeur, distribiteur en fietswinkel. De producten zijn hierdoor goed betaalbaar. Kies uit één van de volgende financieringstips om jouw droomfiets te realiseren.

Tip 1: Profiteer van inruilkorting

Heb je nog een oude e-bike of normale fiets staan, dan kun je die bij Amslod inruilen. Je ontvangt dan een fikse korting op de aanschaf van een nieuwe e-bike. De korting op een oude normale fiets bedraagt maar liefst zeshonderd euro. Als je een elektrische fiets inruilt, ontvang je zelfs zevenhonderd euro korting. Kortom, dat maakt nogal een verschil op de uiteindelijke factuur. Het merk of bouwjaar van de inruilfiets maakt niet uit! Wees er wel snel bij, want deze lucratieve inruilactie van Amslod is slechts tijdelijk. Overigens doe je via deze financieringstip geen concessies aan de service. Je ontvangt drie jaar garantie aan huis op alle onderdelen, zoals de accu, de elektromotor en het kleurendisplay.

Tip 2: Betaal in termijnen

Als je liever niet in één keer een groot bedrag uitgeeft, kun je ook in termijnen betalen. Je bent dan meteen eigenaar van een gloednieuwe e-bike. Je betaalt een vast maandbedrag en lage rente. Verwacht verder geen addertjes onder het gras, want Amslod rekent geen afsluit- of administratiekosten. Heb je een financiële meevaller? Los zoveel mogelijk tussentijds boetevrij af en betaal zo minder rente. Daarnaast kun je ook een deel van de aanschafprijs direct aanbetalen, waardoor de rentekosten lager uitvallen. Anders dan bij veel andere leningen zijn de flexibele voorwaarden van de Amslod Betaalservice erg aantrekkelijk. Wil je graag in termijnen betalen, dan vertellen de e-bike-adviseurs van Amslod je daar alles over. Let op! Geld lenen kost geld.


Tip 3: E-bike van de zaak

De fiscale regels rondom het gebruik van een zakelijke e-bike zijn in 2020 versoepeld. Werkgevers hebben de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden een elektrische fiets aan personeel beschikbaar te stellen. Voor het privégebruik geldt er wel een vaste bijtelling. De werknemer dient namelijk zeven procent van de nieuwwaarde bij het belastbare inkomen op te tellen. Hierover rekent de fiscus vervolgens belasting. Misschien herken je een soortgelijke constructie al van een leaseauto van de zaak. Laat je overigens niet door de bijtelling voor het privégebruik afschrikken. In de regel kost het namelijk slechts een paar euro per maand. Heeft de e-bike bijvoorbeeld een nieuwwaarde van 1500 euro, dan tel je jaarlijks 105 euro bij het belastbare inkomen op. Afhankelijk van de belastingschijf betaal je hierover vervolgens een percentage aan de fiscus.


Zie je een elektrische fiets van de zaak wel zitten? Werkgevers kloppen bij Amslod aan voor een fiscaalvriendelijke e-bike. De Amslod-fiets kies je helemaal zelf uit! Gunstig is dat de kosten voor reparaties, het onderhoud en de verzekering al in het leasecontract zijn inbegrepen. Maak vooraf goede afspraken met je werkgever en informeer naar de kosten. Wellicht verrekent de werkgever de leasekosten bijvoorbeeld met je reisvergoeding of salaris. Verder is het belangrijk om te weten dat je bij gebruik van een ander vervoersmiddel (auto of openbaar vervoer) evengoed recht hebt op een onbelaste reiskostenvergoeding van negentien cent per kilometer. Handig voor het geval je afwisselend met de e-bike en auto naar het werk reist.


Vind de e-bike die bij jou past. Vraag nu het gratis Amslod magazine aan!

Vraag aan

Tip 4: E-bike leasen (private lease)

Bij Amslod kun je ook rechtstreeks een e-bike leasen. Tegen een vast maandbedrag gebruik je een nieuwe elektrische fiets uit de 2020-collectie. Een e-bike met een voorwielmotor lease je vanaf 55 euro per maand. Gebruik je liever een model met een middenmotor, dan betaal je hiervoor een bedrag vanaf 65 euro per maand. Bij de leaseovereenkomst zijn een verzekering en garantie aan huis al inbegrepen, dus er zijn verder geen kosten mee gemoeid. Vraag via een webformulier meer informatie over een Amslod-leasefiets aan.


Vind de e-bike die bij jou past!


Meer lezen over Amslod? Klik dan hier!