ETNA AKI480ZT - Afzuigkap

ETNA AKI480ZT
ETNA AKI480ZT

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 8 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de ETNA AKI480ZT op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Leen05-01-2025

Doet wat het moet doen

Op zich prima kookplaat, maar bijvoorbeeld de timer is lastig in te stellen. Ook maakt de afzuiging best wat lawaai, niet Perce storend maar je hoort het wel. Ook hoor je de plaat regelmatig “tikken”. Boost functie werk goed, hellaas wel maar Max 2 pitten tegelijk. Rooster in het midden is bij ons na 4 maanden al kaal, is nu een grijs vlak in de zwarte plaat en dat ziet er niet uit. Valt niet binnen de garantie volgens etna, dit laatste had voor ons achteraf wel een rede geweest om hem niet te kopen aangezien het best een uitgave was.
Pluspunten
  • Boostfunctie
  • Duidelijke rode cijfers
  • Goede afzuiging
Minpunten
  • Timer lastig in te stellen
  • Maakt soms tikkend geluid
  • Zwarte coating laat erg snel los
  • Afzuiging geluid
w************@g********02-01-2025

Gewoon goed

Mooie, goeie apparatuur voor een goede prijs.
Fabien & Evelien26-11-2024

Uitstekende gaskookplaat vervanger

Na 20 jaar waren we toe aan een nieuwe keuken en onze ervaring met Etna keukenapparatuur is goed, zeker de prijs/kwaliteit verhouding. We wilden van het gas af en ook een afzuiger naar beneden toe. We waren sceptisch over de geïntegreerde afzuiger in de kookplaat maar zelfs bij de laagste stand zie je de stroom verdwijnen in de afzuiger. Qua lawaai is de afzuiger best luid maar zeker minder luid dan onze vorige afzuiger. Wat ons betreft niet storend. Het koken an sich verloopt echt uitstekend. In onze optiek zelfs sneller dan onze vorige gaskookplaat en zeker meer gecontroleerd. De bediening vinden we goed maar het kost wel moeite om de knoppen te bedienen maar vergelijkbaar met andere inductiekookplaten. We hebben bij voorbaat inductie beschermers gekocht om de plaat te beschermen zowel plaatjes om op te koken als een plaat om op de kookplaat neer te leggen. Dat werkt uitstekend. Verder hebben we geen probleem met pannen en koekenpannen. Onze naasten verlopen van 20 cm tot 28 cm en we kunnen er 4 tegelijk gebruiken. Het schoonmaken is ook een koud kunstje gewoon met een natte doek en droogmaken met een zachte handdoek, heel af een toe een druppel afwasmiddel voor de hardnekkige vlekken. Het rooster van de afzuiger is er makkelijk uit te halen en kan onder de kraan afgespoeld worden. Wat ons betreft echt een top apparaat. We vermoeden dat er betere zijn maar dit is onze eerste inductiekookplaat een zoals we al schreven doet hij het beter dan onze gaskookplaat.
Pluspunten
  • Snel warm
  • Constante warmte
  • Goed instelbaar
  • Genoeg zuigkracht om te dampen op te zuigen
  • Makkelijk schoon te maken
Minpunten
  • Lastig toetsen te bedienen
  • Geluid van de afzuiger maar niet overheersend
h***********@o**********03-02-2024
Ik heb deze kookplaat gekocht omwille van het mooi sober design. Daarnaast is de prijs/qualiteit zeer goed! Ondertussen dagelijks gebruikt en 100% tevreden. Ook het onderhoud van deze plaat is heel eenvoudig en gemakkelijk. Ik kan zeker iedereen deze kookplaat aanraden :-)
p***********@g********21-04-2023

Denk goed na voordat je bestelt, bijv ivm de leesbaarheid

Prima materiaal. Jammer dat je goed vooraf moet nadenken over de grootte van de kookplekken (16 en 20 cm in ons geval). Dit heeft namelijk ook gevolgen voor de pannen die je koopt. Helaas is de leesbaarheid van de knoppen niet optimaal.
Pluspunten
  • geen gas meer nodig
Minpunten
  • snel ontstaan van vlekken door pannen
  • had de afzuiging minder luid verwacht
j*******@h*********03-01-2023

Toppert

De kookplaat helemaal tevreden over, wij hebben recirculatie en daar hebben we achteraf spijt van ivm de kooldamp die teveel blijft hangen ( staan meerdere ramen in de keuken open maar alsnog beslagen ramen als alle kookzones of bijna alle kookzones in gebruik zijn)..Wil hem daarom ombouwen met afvoer onder de vloer door naar buiten. Mijn dochter heeft Bora en ook afzuiging onder de vloer door naar buiten, 10x beter. Wel een grote - voor de verkoper dat ons de nadelen niet verteld zijn. (Keukenwarenhuis)
Pluspunten
  • Snelle opwarming
  • Gebruiksgemak
  • Makkelijk schoon te houden
Minpunten
  • Recirculatie last van kooldamp
Hobin Hood26-01-2022

Een echte aanrader

Wij hebben deze kookplaat gekozen, omdat deze een ingebouwde afzuigkap heeft. Wij hadden daarover gehoord van kennissen die erg enthousiast waren over zo’n afzuiging. Daarnaast staat het mooier. Wij stapte over van gas naar inductie. Dus voor ons was het in het begin wat aftasten hoe het werkt. Maar ik moet zeggen dat de bediening van het apparaat vrij eenvoudig is. Wij zijn zeer tevreden met het apparaat. En inderdaad alles word afgezogen inclusief vetspetters. Daarnaast zijn de filters zeer makkelijk te reinigen. Wij hebben gekozen om de afgezogen lucht naar buiten te laten gaan. Het is ook mogelijk om de lucht te laten recirculeren. Daarvoor kan een zetje bij gekocht worden. Ik persoonlijk vind het fijner om de lucht naar buiten af te voeren.
Pluspunten
  • Makkelijke bediening
  • Makkelijk te reinigen
Minpunten
  • Veel lawaai
Nell ALbers04-04-2021

Inductie kookplaat met afzuiging Etna

Heel fijne inductie kookplaat met afzuiging, geïntrigeerde afzuiging werkt heel goed, ik ben er super blij mee