Testpanel: Miele KFN 29133

Op deze pagina lees je het testrapport over de Miele KFN 29133 koelkast.

Miele heeft met de KFN 29133 een koelkast geïntroduceerd die in ieder geval nooit meer ontdooid hoeft te worden en daarnaast zich met een A++ energiezuinig mag noemen. Maar er zijn meer facetten waarop de koelkast is beoordeeld.

De panelleden hebben met name gelet het design, de functies en het geluidsniveau.

Wil je weten hoe het Kieskeurig.nl testpanel de Miele KFN 29133 koelkast heeft ervaren? Je leest het hieronder!


Index

1. De eerste reactie over de Miele KFN koelkast
2. Voordelen
3. Verbeteringen
4. Eindoordeel
6. Vergelijk de prijzen van de Miele KFN
Wat was je eerste reactie?

N. Adda
Mooie koelkast om te zien strak model, was wel even wennen ik het begin voor de temperatuur.

Rick Born
Een hele mooie koelvries combinatie. Ruim, ziet er strak uit uit en heeft een luxe uitstraling. Wel erg jammer dat er geen licht in het vriesgedeelte zit.

Carla Boer

Mooi en robuust, komt goed over op het eerste gezicht.

Robine Wijgman
Positief. Een zeer degelijke, mooi uitziende koelkast met veel ruimte die alles goed koel en vers houdt.

Marian Willems
Wow, wat een mooie moderne koelkast. Mooi om in je keuken te hebben staan.

Eelco Bakker
Ziet er strak uit en heeft een mooi design.

Dinie Dalsem
Schitterend, de koelkast het licht en zo overzichtelijk.De deur los en dicht doen vind ik zo gemakkelijk. In de deur ook mooi alles ingedeeld hij koelt snel alles. De vriezer is mooi overzichtelijk met de laden. Ook de producten zijn gauw bevroren.Wat zijn de voordelen van de koelkast?

Robine Wijgman
Erg goed ingepakt en beschermd. Hij ziet er mooi en strak uit en vieze vingers zijn niet snel zichtbaar door de textuur van het RVS. De koelkast is goed verlicht. Ik was blij verrast over hoe lang mijn groenten en fruit vers blijven in de koellade en hoe goed de frisdranken en dergelijke gekoeld zijn.

Het nofrost-systeem is een grote plus want wie wordt er nou blij van handmatig defrosten. Daarnaast vind ik de extra koelopties (luchtcirculatie en de vriesfunctie) om het koel en vriesgedeelte snel op temperatuur te krijgen ideaal. Ik kon mijn spullen binnen no time in de combinatie plaatsen. Hij had geen uren nodig om op temperatuur te komen na aansluiten. Zeker als je veel nieuwe spullen in een keer in de vriezer legt is het erg prettig dat het snel ingevroren wordt zodat het zo min mogelijk andere reeds ingevroren producten aantast.

Ik vind dat er veel ruimte beschikbaar is en de bakken en glas platen voelen degelijk aan. Het alarm als de deur open is blijven staan of als hij te lang open staat is ook erg handig, soms duw je hem niet goed genoeg aan en dit zorgt er toch voor dat je zekerheid hebt dat je eten niet bederft en de koelkast onnodig energie verbruikt.

Erwin Ho
Mooi groot. Strak design. Vriezer en koelkast apart in te stellen.

Rick Born
De ruime indeling die je vervolgens zelf kunt maken. ( koelgedeelte ). Mooie uitstraling. Goede verlichting in koel gedeelte. Makkelijk af te stellen flessenindeling. Koelt en vriest goed.Makkelijk te openen. Makkelijk schoon te maken.

Marian Willems
Goede indeling van de koelkast en vriezer. Erg goede kwaliteit van de groentelade. Expres gesneden salade van komkommer, tomaat en ijsbergsla 4 dagen in de koelkast laten staan om de versheid te testen. Sla werd de 4e dag pas bruin.

Dinie Dalsem

De Koeling heel handig, ook de verlichting ideaal. Je kunt dit ook veranderen. De koeling is snel koud, als je wat kouds wil hoef je niet lang te wachten.Wat zou je verbeteren?

Erwin Ho
Minder geluid. De koelkast maakt veel lawaai als hij aan het werk ik. Licht schijnt in je ogen en minder in de koelkast. Groentenla te groot. liever flesruimte lager in de deur.

N. Adda

De indeling aan de binnenkant. Deur gedeelte is moeilijk om een staande pak melk er uit te halen vakken van de deur zitten te dicht op elkaar vooral de onderste vak.

Rick Born

De temperatuur aanduiding. Je ziet of het koelgedeelte of het vriesgedeelte. Deze koelkast is gebaseerd op de Liebherr 4813. Deze heeft wel een display die beide temperaturen gelijktijdig weergeeft. Daarnaast zit er geen verlichting in het vriesgedeelte. Echt een misser. De koelkastdeur sluit erg makkelijk. Dit in tegenstelling van de vriezer. Als je deze iets te hard dicht doet (wat bij onze kinderen steevast gebeurde), blijft de deur op een kier staan. Gevolg oplopende temperaturen in dit gedeelte. Het alarm geeft dit niet aan.


Robine Wijgman
De grote blauwe sticker op de deur liet in de e's van Miele stukjes achter die ik er nog niet af heb kunnen krijgen met mijn vingers. Ik ben bang dat ik de buitenkant beschadig als ik hier een mesje of iets voor gebruik. Mijn eerste reactie op het led licht was 'oei, te fel'. Ik ben namelijk niet zo groot en als ik iets van de bovenste planken pakte keek ik er al snel direct in (dit doe ik nu bewust niet meer). Het zou fijn zijn als je de sterkte naar eigen wens aan zou kunnen passen. Ik vind dat vooral de vriezer erg veel lawaai maakt als hij aan het koelen is. Dit duurt in mijn ervaring ook langer dan het koel gedeelte. Met een open keuken ben ik van het geluid zeker geen fan. Zeker als er flink wat zware flessen in de deur staan sluit deze niet altijd goed als je hem een duw geeft. Het zou naar mijn mening erg prettig zijn als het alarm wat op het koelgedeelte zit ook op het vriesgedeelte toegepast kan worden want soms bleef die deur ook open staan en dan komt er snel ijsvorming als je het niet snel genoeg in de gaten heb.

Marian Willems
De vriezer had per ongeluk open gestaan en daardoor is er ijsvorming ontstaan. Dit is ook gebeurd met het koelgedeelte. Hier is ook aan de achterkant van de wand ijs ontstaan. Er zit een waarschuwing op wanneer de deur open staat maar deze stond uit helaas.

De deuren zijn open blijven staan doordat we moesten wennen aan het zachter dichtdoen van de deur.Eindoordeel

Het is een mooie, zeer degelijke koelkast waarbij het RVS materiaal zeer gewaardeerd wordt. Daarnaast oogt de koelkast zeer modern. Een sieraad voor de keuken. Maar er zijn ook nadelen, zoals de onhandige indeling, en het soms luide geluid dat de koelkast produceert.
 
Het levert de Miele KFN 29133 uiteindelijk een gemiddelde eindscore op van een 7,6.