Testpanel: LG G6

Op deze pagina lees je het testrapport van het Kieskeurig.nl Testpanel over de LG G6 smartphone

LG introduceerde in april 2017 haar nieuwe flagship smartphone, de LG G6. Met dit model legt LG de nadruk op het design van glas en metaal. Tevens zou de LG G6 beschikken over een haarscherp display. De smartphone kenmerkt zich door de smalle randen, waardoor de gebruiker een groot scherm ter beschikking heeft.

Hieronder lees je hoe de LG G6 door het Kieskeurig.nl Testpanel is ervaren.


Index

1. Eerste reactie over de LG G6
2. Positieve punten LG G6
3. Verbeterpunten LG G6
4. Zou je de LG G6 aanbevelen?
5. Zou je jouw huidige telefoon willen vervangen voor de LG G6?
6. Vergelijk prijzen van de LG G6

Wat was je eerste reactie over de LG G6?


Johan Ouwerkerk, 34 jaar
Het eerste wat opvalt is dat het toestel er erg luxe uitziet. Ondanks dat het scherm 5.7inch meet ligt het toestel lekker in de hand. Ook voelt hij verassend licht aan en lijkt het er op dat je het toestel goed kunt bedienen.

Eric wiersma, 32 jaar
Prachtige telefoon, ligt heerlijk in de hand, verhoudingen scherm erg prettig. Minpunten; kwaliteit van de foto's vallen tegen helderheid scherm is niet erg hoog en ik mis het echte diepzwart van een oled scherm.

Elisabeth Aeilkema, 33 jaar
Wat een mooi toestel! Groot en helder scherm, ligt goed in de hand, mooie kleur behuizing.

Alwin Kieven, 29 jaar

Een smartphone anders dan andere. Wat me direct opviel was dat er geen knoppen aan de voorkant van de telefoon zitten. Het was dan ook even zoeken naar de knop om de telefoon te activeren.

Jose Hemgenbergs, 39 jaar
Stijlvol toestel, ligt mooi in de hand en voelt robuust aan.

Wouter Marks, 33 jaar
Mooi! Ligt lekker in de hand en heeft een helder scherm.

Danny Kerkhof, 33 jaar
Fijne robuuste telefoon die ook voor mensen met kleinere handen geschikt is.

Arrissa Ruler, 44 jaar

Dit toestel is een hele vooruitgang. Geweldig toestel! LG komt goed terug met de G6.

Denise Goorts, 36 jaar
Ik ben gewend aan een kleiner toestel dus mijn eerste reactie was : “Wat groot, dik en zwaar.”Wat vind je positief aan de LG G6?


Kim Otten
Innovatief, modern, naadloos en stevig design. Groot scherm. Ligt fijn in de hand. Werkt goed en snel. Lange batterijduur en snel opgeladen. Hard volume mogelijk. Helder, scherp en zuiver beeld en geluid vanuit elke hoek. Grote en scherpe foto's. Meerdere apps in één scherm te gebruiken. Biedt uitgebreide functies, instellingen en mogelijkheden (veel personalisatie mogelijk). LG bevat een eigen app-store. Bevat diverse specificaties, w.o. Blue Light tegen vermoeide ogen, Bluetooth voor gegevensoverdracht en Fingerprint als extra beveiliging.

Denise Goorts
Wat handig is de klok, die altijd stand-by zichtbaar is. Als er berichten binnenkomen zie je die ook met het bijbehorende icoon. Ook mobiel betalen met NFC werkt goed. De camera maakt mooie scherpe foto's. De vingerafdrukscan is super handig voor inloggen op het toestel, maar ook voor inloggen bij Mijn ING. Het was wel even wennen dat de knop achter op het toestel zit.

Jose Hemgenbergs
Heel goed scherm, mooie kleuren en de batterij houdt het lang vol. Daarnaast erg snel in gebruik en de camera is uitstekend.

B. Leeuw
Mooi helder scherm, werkt snel, maakt (niet groothoeklens) mooie foto's die op het scherm mooi helder (HD) zijn weer te geven. handige functie voor ‘s nachts om blauw scherm te dempen, en toch goed leesbaar te blijven.

Danny Kerkhof
Afmetingen (de body) van het toestel, ligt fijn in de hand. Ondanks oudere processor wel snelle werking en start o.a. de camera lekker vlot.

Arrissa Ruler
Allereerst het uiterlijk is mooi door de afwerking met platina. Het scherm is mooi groot en de vergrendelknop aan de achterkant is fijn. Ook is het fijn dat als je de telefoon vergrendeld je wel altijd de tijd blijft zien in het scherm. Vooral 's nachts is dit handig. De telefoon is snel in gebruik en bevat allerlei moderne technieken.

Johan Ouwerkerk
Mooi strak ontwerp, het voelt degelijk aan en is lekker licht. Ligt daardoor zeer fijn in de hand en is goed te bedienen. De camera is ook erg goed! De telefoon draait snel en soepel, Netflix streamen of zwaardere games spelen zijn geen probleem.

Henk De Groot
De scherpte van het beeldscherm en de snelheid van de telefoon.

Eric wiersma
Verhoudingen scherm en de look & feel van de telefoon.

Richard Olie
Makkelijke en snelle bediening. En een erg goede camera.

Jeroen Van Kempen
Goed beeld, snel in respons, scherpe mooie foto's, mooi vormgegeven.

Elisabeth Aeilkema
Eigenlijk alles, op de prijs na. Het uiterlijk, de snelheid van het toestel, de goede camera met vele opties, het grote scherm, de kleur van de behuizing, hoe het toestel in de hand ligt.

Alwin Kieven
De knop aan de achterzijde is zeker functioneel. En fijn dat er geen knoppen aan de voorzijde zitten.


Wat zou je graag verbeterd zien aan de LG G6?


Denise Goorts
Als je iets aan het bekijken bent vind ik het storend dat het scherm na 20 seconden donker wordt. Ik kon niet vinden waar ik dat kon veranderen. In de doos was geen handleiding te vinden. Ik miste bijvoorbeeld ook een website waar je naartoe kan voor meer informatie. Hij zou voor mij iets dunner en lichter moeten zijn. Verder is het wel een compleet en net toestel.

Jose Hemgenbergs

Ik vind de prijs te hoog en de aan/uit knop is niet fijn gepositioneerd, soms gaat het toestel aan in mijn broekzak

B. Leeuw
Er zit geen mogelijkheid op om de gehele telefoon te encrypten, enkel voor de uitneembare SDCard. Dit is een belangrijk punt wat vooral bij het testen naar voren kwam. Omdat de telefoon maar 2 weken in ons bezit is als tester, en wij hem niet mogen houden is het belangrijk dat je je gegevens die je op de telefoon plaatst en mee test kunt encrypten zodat deze voor LG wanneer het toestel terug moet niet terug te halen zijn, Het zijn tenslotte jou gegevens. Dit vind ik een belangrijk punt voor verbetering in de toekomst, ook als je bijv na een half jaar de telefoon aan iemand anders wilt geven of verkopen wil je niet dat jou gegevens terug te halen zijn. LG deed dit af als terug zetten naar fabrieksinstellingen, maar dit is niet afdoende, iedere slimme persoon met een handige app kan nog gegevens van je toestel halen.

Ik vind echter dat de groothoeklens een behoorlijk vertekend beeld geeft. De timelapse functie is een leuke toevoeging, al is het lastig als je geen goed statief hebt; camera moet namelijk wel stil gehouden worden. Het scherpstellen is soms moeilijk en reageert de camera niet snel genoeg, of niet goed op de voor of achtergrond of om de juiste helderheid (donker of licht) te krijgen.

Glimmend oppervlak, heb je al bij scherm maar achterkant is lelijk als je alle vingers erop blijft zien. De processor is de helft van andere processoren die tegenwoordig gangbaar zijn op de markt, alhoewel je dit nu niet merkt kan het zomaar zijn dat dit over een half jaar wel merkbaar wordt bij installatie van meerdere apps.

Kim Otten
Functie op de zijkant of voorkant van het toestel om het scherm te verlichten - en niet enkel op de achterkant. Minder warm worden tijdens het opladen. Het toestel is net te groot om met één hand te bedienen (terwijl ik van nature lange vingers heb). Hogere scherpte groothoeklenscamera's. Minder ruis in het geluid bij een hoger volume. Het toestel klinkt plastic als je erop tikt. Minder standaard-apps. Lagere prijs.

Danny Kerkhof

Ondanks dat de vinger scanner op de achterkant zit vind ik de locatie niet optimaal voor mijn handen. Wat mij betreft mag deze weer op de voorkant (of zijkant) gemonteerd worden.

Arrissa Ruler
De selfie-camera zou iets scherper kunnen en ik kon niet vinden hoe ik meerdere foto's tegelijk kon verwijderen.

Eric wiersma
OLED scherm kan beter. Daarnaast zou de accu iets langer mee mogen gaan en andere software instellingen voor de camera (eerder een hogere iso om sluitertijden bruikbaar te houden bijvoorbeeld).

Johan Ouwerkerk
De fysieke knop/vingerafdrukscanner op de achterzijde vind ik niet prettig. De indeling van het toetsenbord kan beter, maar dat is persoonlijk. En er zouden wel wat betere zoom-mogelijkheden mogen zijn bij sommige internetpagina's.

Jeroen Van Kempen

De homebutton op de achterzijde. Soms ben je ergens mee bezig en druk je die in waardoor je weer opnieuw kunt beginnen. Het geluid valt me wat tegen, klinkt wat blikkerig.

Elisabeth Aeilkema
Jammer dat ik nu een andere aansluiting nodig heb om het toestel op te laden. Zo kan ik niet makkelijk ergens een kabeltje lenen. De prijs van het losse toestel vind ik ook erg hoog.

Alwin Kieven
Ik vind de knop aan de achterzijde zeker functioneel, maar ben er nog niet helemaal over uit of dit nou echt handig is. Je moet altijd de telefoon oppakken om de telefoon te ontgrendelen met vingerafdruk. Als dit nou in het beeldscherm ingebouwd zou zijn, hoef je niet altijd je telefoon op te pakken.

Wouter Marks
Weinig. Alleen de fingerprint reageert soms wat langzaam.

(lees verder onder de afbeelding)

Zou je de LG G6 aanbevelen?


Elisabeth Aeilkema

Ja zeer zeker, mijn enthousiasme over de telefoons van LG blijft. Dit is weer een pareltje. Wat een mooi en groot scherm, wat een snel toestel! De foto's zijn ontzettend scherp en de vele functies van de camera voegen echt wat toe. Ik vind het ook een pre dat het toestel stof en waterdicht is, want ik maak wel eens een foto terwijl ik bijvoorbeeld in de regen of vlakbij een waterval sta :) Ik heb alleen niet met dit leentoestel durven testen of het toestel ook echt waterdicht is...

Nurcihan Gulmez
Ja zeer zeker. Ik vind het gewoon een supertoestel. Had hiervoor een LG waar ik zeer tevreden over was, maar ben toch overgestapt naar een iPhone. Achteraf had ik beter deze LG kunnen kopen. Heb er namelijk spijt van.

Wouter Marks
Ja zeer zeker. Kort gezegd heeft het toestel een mooi design, voelt degelijk aan en de camera is super.

Aicha Adda

Ja zeer zeker. Ik was helemaal niet bekend met de LG maar nu ik er eentje thuis heb getest, kan ik zeggen dat het een hele fijne telefoon is.

Danny Kerkhof
Ja zeer zeker. Zoals eerder beschreven is het een fantastische telefoon voor mensen die een groter scherm willen, maar niet ten koste van het formaat. Daarnaast is er een goede camera aanwezig die snel geactiveerd kan worden.

Arrissa Ruler
Ja waarschijnlijk wel. De camera van de telefoon maakt mooie foto's, alleen de foto's van de selfie camera vond ik tegen vallen. De kwaliteit is matig. Verder een prima toestel waar ik zeer tevreden over ben. Alleen zou ik nooit zo'n groot geld bedrag neertellen voor een telefoon. Maar mensen die het er wel voor over hebben, krijgen zeker waar voor hun geld!

Henk De Groot
Ja waarschijnlijk wel. Alleen maar positieve ervaringen op één na. Vind de locatie van de speaker, als je het toestel in horizontale positie houdt, niet handig. Je vinger zit dan voor de speaker.

Eric wiersma
Ja waarschijnlijk wel. Maar heb als camera addict toch wat opmerkingen. De kwaliteit van de foto's laat zeer te wensen over. Software maakt erg vreemde keuzes (iso 150 en een sluitertijd van 1/24 in minder goed licht. Nooit haalbaar om dan een scherp plaatje te krijgen. Ook buiten bij goed licht erg korrelig bij een beetje inzoomen. Komt te verscherpt over bij gewoon beeld en bijna geschilderd als je inzoomt (al zeer goed zichtbaar bij 100%).

Richard Olie

Ja waarschijnlijk wel, ondanks de erg hoge prijs in vergelijking met andere merken, toch een erg fijn toestel.

Johan Ouwerkerk
Ja waarschijnlijk wel, als je niet eerder een LG hebt gehad is het eventjes wennen. Gelukkig is de skin van LG rustig en staat de telefoon niet gelijk vol met rommel. Het toestel laat zich makkelijk instaleren en ook de beveiliging en vingerafdrukscanner werkt goed. Alleen lastig dat deze op de achterkant zit...

Het scherm is helder met mooie kleurweergave en ook de camera is zéér mooi! Zelfs een foto maken in een omgeving met weinig licht gaat hem goed af. Ook het snel laden is een fijne toevoeging. Het toestel werkt lekker vlot en doet zijn taken zonder problemen.

Hij ligt fijn in de hand, je merkt weinig van het grote scherm. Nu is die 5.7inch wel een beetje misleidend maar daar later meer over.

Jeroen Van Kempen
Ja waarschijnlijk wel. De telefoon is, zeker voor Android gebruikers, een fijne telefoon. De foto's en het beeld wat weergegeven wordt, zijn van hoge kwaliteit. De camera geeft zoals aangegeven een mooi breed beeld door de aanwezige groothoeklens.

Ellie Wijnalda
Ja waarschijnlijk wel, mooi toestel, ik ben blij verrast als iPhone gebruiker (nooit wat anders gehad). Vind vooral handig dat het numerieke gedeelte ook meteen in beeld is als je tekst invoert (zou Apple ook moeten hebben). En de camera is super!!

Stefanie Hameeteman
Ja zeer zeker. Toestel is zeer snel, helder en gebruiksvriendelijk om die reden zou ik hem aanbevelen. Enige minpunt is wat mij betreft de prijs. Mijn vorige 2 LG toestellen heb ik los gekocht en de prijs van dit toestel houdt me wel tegen om nu weer voor een losse aankoop te gaan.

Alwin Kieven
Ja waarschijnlijk wel. Het toestel is echt anders dan andere smartphones. De knop aan de achterzijde moet ik wel erg aan wennen, maar is zeker functioneel. Dat er helemaal geen knoppen aan de voorzijde zitten is een echte vooruitgang en het opladen met usb-c is helemaal klaar voor de toekomst.

Denise Goorts

Nee waarschijnlijk niet Het toestel is vrij zwaar en best groot voor mijn kleine vrouwenhanden. Dit formaat zal in de buurt komen van de Samsung S8 en Iphone 7. Ook wordt de batterij best warm als je een tijdje ermee speelt.

Jose Hemgenbergs

Nee waarschijnlijk niet Dit toestel is echt prachtig en werkt fijn. Mooie foto's, games werken snel, snelle handeling. Maar na wat nalezen blijkt de processor verouderd en de laatste android mist ook. Dit in combinatie met de hoge prijs zou ik het toestel niet aanraden.Zou je jouw huidige telefoon willen vervangen voor de LG G6?


Denise Goorts

Nee waarschijnlijk niet. Hij ondersteunt wel 5G wat ik nu niet heb en de camera is wel beter maar het formaat is voor mij van groot belang.

Jose Hemgenbergs
Nee waarschijnlijk niet. Ik heb een samsung galaxy S6. Dit is ook een snel toestel. Het verschil tussen de S6 en de LG G6 is te klein om veel geld uit te geven.

B. Leeuw
Ja waarschijnlijk wel. Mijn oude telefoon is zo'n 2 jaren oud en heeft de helft van het geheugen. Een vlaggeschip als Samsung is gewoonweg te duur voor mij, dus zou dit een goede optie zijn.

Kim Otten
Ja zeer zeker. Mijn eerste indruk van het toestel was positief en deze indruk is alleen maar sterker geworden. Ik was na één week al overtuigd. Ik was eerst overdonderd door het besturingssysteem van Google Android (7.0 Nougat), maar ik ben hier de voordelen van gaan inzien. O.a. de bescherming van privacy en het geven van toestemming, de grote mate van personalisatie m.b.t. instellingen en weergave, en synchronisatie met andere apparaten en apps. Voor mij geen iPhone met iOs meer! Qua prijs-kwaliteit zou ik de LG G6 zeker aanbevelen.

Wouter Marks
Ja zeer zeker. Straalt zeker meer luxe uit dan mijn One Plus.

Nurcihan Gulmez

Ja zeer zeker, omdat mijn oude telefoon ook een LG was. En ben nog steeds niet gewend aan een iPhone.

Aicha Adda
Ja waarschijnlijk wel, ik heb een Samsung maar zou zo kunnen overstappen naar de LG omdat het een hele fijne telefoon is

Danny Kerkhof
Ja waarschijnlijk wel. Fijne telefoon, echter wordt er gebruik gemaakt van een processor uit 2016, niet dat dit een belemmering is, maar de compatibiliteit met het OS kan er voor zorgen dat je in de toekomst geen updates meer ontvangt. Daarnaast is de schil van het OS (Android) wat wennen en is het even zoeken naar de beste instellingen om de accuduur zo optimaal mogelijk te houden.

Henk De Groot

Ja zeer zeker. Mijn huidige toestel is minder snel en de batterij gaat minder lang mee.

Stefanie Hameeteman

Ja zeer zeker. Ik heb nu een iPhone daar ben ik zeer tevreden over. De LG6 is het eerste toestel die voor mij net zo fijn is als mijn iPhone.

Eric wiersma
Nee waarschijnlijk niet. Huidig toestel is de Samsung S7. Het oled scherm van de S7 zorgt voor diep zwart, groot contrast en scherpe plaatjes. Ook oogt het s7 scherm helderder. Batterijduur van de LG G6 is met mijn gebruik net niet toereikend om een dag vol te houden. De telefoon moet vaak al rond 20 uur aan de lader. Vergeleken mensen in mijn omgeving gebruik ik mijn telefoon niet intensief en sporadisch om video te kijken. Mijn huidige telefoon heeft op de eerste etage overal wifi de LG G6 verliest met regelmaat de verbinding waardoor de data bundel onnodig wordt gebruikt.

Richard Olie
Nee waarschijnlijk niet Ik vind hem voor mijzelf te duur.

Johan Ouwerkerk
Nee waarschijnlijk niet. Mijn eigen telefoon is aan vervanging toe, en ondanks dat ik over de meeste punten zeker wel tevreden ben over de LG, zijn er een aantal punten waarover ik twijfel...

De fysieke knop op de achterkant met zijn vingerafdrukscanner vind ik niet op een ideale plaats zitten. Nog steeds als ik het toestel wil unlocken moet ik af en toe meerdere malen drukken of mijn vinger weer scannen om te zorgen dat hij daadwerkelijk unlocked. Dit irriteert toch wel en ik weet niet of ik daar aan kan wennen. Misschien ligt het probleem bij mij en doe ik iets fout maar ik ben er in die twee weken niet aan gewend. De knop aan de voorkant positioneren zou mij beter lijken, ook omdat ik het toestel dan kan unlocken als hij in de carkit zit. Verder heeft de aparte vorm van het scherm ook zijn nadelen en is de indeling van het toetsenbord anders dan ik gewend ben.

Arrissa Ruler
Nee waarschijnlijk niet. Ligt vooral aan de hoge prijs.

Jeroen Van Kempen
Nee waarschijnlijk niet. Als verstokt Apple gebruiker mis ik de homebutton op de voorzijde en het gemak van de bereikbaarheid van de apps. Daarnaast hou ik persoonlijk niet van de indeling van Android.

Ellie Wijnalda
Nee waarschijnlijk niet, ik ben zo gewend aan mijn Iphone dat ik de LG G6 nog steeds niet handig vindt. Maar als die er nu accuut mee zou stoppen zou ik meteen voor de LG G6 gaan.

Elisabeth Aeilkema
Ja waarschijnlijk wel, ik moet even afwachten of mijn provider Vodafone de telefoon ook gaat aanbieden en zo ja, voor welke prijs, maar ik ga ze zeker bellen om te vragen wat de mogelijkheden zijn.

Alwin Kieven
Nee waarschijnlijk niet. Ik blijf bij een iPhone ivm het IOS besturingssysteem