Canon PowerShot SX70 HS zwart - Reviews

Specificaties
Optische zoom
65 x optische zoom
HD type
4K Ultra HD
Kleur(en)
zwart
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 42 reviews die zijn achtergelaten voor de Canon PowerShot SX70 HS zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,8

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Willem 23-01-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

aanvulling op eerdere review

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

8,0
Inmiddels paar maanden ervaringen opgedaan. Had al ervaring met voorganger de sx 60hs, maar heb nu de ervaring dat de beeldkwaliteit van deze sx 70 hs er niet op is vooruitgegaan. Zelfs minder kwaliteit dan zijn voorganger. Hetzelfde geldt voor de ruis. Canon kan dan wel zoals ze zeggen een andere Digic-processor erin gedaan hebben, maar aan de beeldkwaliteit, met name de ruis is dit niet te merken. Tot 400 ISO gaat het redelijk, maar daarboven veel ruis, waardoor de foto's waterverf-achtig ogen. Blijft natuurlijk het grote zoombereik, waarbij het advies is, om bij een groter zoom gebruik toch wel een statief te gebruiken, ondanks dat Canon beweert dat de stabilisatie verbeterd is (meer stops). Al met al een redelijk goede camera, als je voornoemde nadelen probeert te omzeilen, dus lage ISO- waarden en statief zonodig gebruiken. Voordeel blijft het lage gewicht en grote zoombereik.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Hoge Noorden 09-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Lekker Snel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

8,0
Ik was erg gehecht aan mijn Canon SX50. Die camera heb ik 8 jaar iedere dag met veel plezier gebruikt voor het fotograferen van vogels, vlinders en insecten. De opvolgers SX60 en SX70 liet ik aan mij voorbij gaan, omdat de kwaliteit van de foto steeds als slechter zijnde werd beoordeeld in reviews. Maar 2 weken geleden begaf mijn SX50 het dan toch. Ik kan geen dag zonder camera, dus toch maar voor de SX70 gegaan. Meteen was ik verbaasd over hoeveel sneller dit toestel is. Na een paar dagen had ik mijn ideale standjes weer opgeslagen en maakte ik toch echt betere foto's dan met mijn SX50. De minpunten van de SX70 in reviews en testen gaan voornamelijk over de kwaliteit van de foto onder donkere omstandigheden. Ik fotografeer echter nagenoeg alleen buiten bij redelijk tot goed licht. Bovendien gaat het mij vooral om het 'bewijsplaatje' van een diersoort en niet zo zeer om een prijswinnende foto. Voor mij heeft de SX70 dus enorm veel voordelen ten opzichte van concurrerende camera's. Ik wil niet met meer dan een kilo om mijn nek lopen, de camera moet snel opstarten en foto's maken en ik heb enorm veel zoom nodig om vooral vogels van veraf herkenbaar op de plaat te krijgen. Voorlopig ben ik dus zeer tevreden met de SX70

Pluspunten

  • Snelle opstart
  • Snel achter elkaar foto's maken
  • Laag in gewicht
  • Enorm zoombereik

Minpunten

  • kan niet volledig inzoomen op korte afstand

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Gerda R 12-02-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Veelzijdige camera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

8,0
De beeldkwaliteit is zeer goed, zowel van macro-, landschap- als vogelfoto’s. Compact en licht Geweldige 65x optische zoom De belangrijkste instellingen zijn snel te vinden Foto’s kun je via je telefoon of tablet bekijken en ook wissen Het duurt lang voor je de volgende foto kunt maken

Pluspunten

  • lichtgewicht
  • 65x optische zoom
  • licht goed in de hand

Minpunten

  • duurt lang voor je de volgende foto kan maken
  • Volledige handleiding te downloaden via Canon

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

monique 06-02-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

alleskunner voor op reis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

9,0
na de sx50 nu heel content met de sx70. zeer goede en scherpe zoom, filmmogelijkheden ook goed, al moet ik me hier verder in verdiepen. camera litg stabiel in de hand, materiaal voelt stevig aan. wifi helemaal handig. met de bijbehorende app kun je de camera ook op afstand bedienen.

Pluspunten

  • zoom
  • scherpe foto
  • filmmogelijkheden
  • wifi

Minpunten

  • niet waterdicht

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Roy 26-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Canon PowerShot SX70 HS zwart

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

8,0
Heb hem aangeschaft omdat hij heel ver kan inzoomen en erg licht is , kan hem dus voor allerlei doeleinden gebruiken zonder maar een lens te hoeven veranderen. Hij heeft een goede grip mooi display kortom fijn toestel. Heb hem gekocht bij foto de vakman uden/wijchen. Ben in beide zaken super geholpen en bieden een uitstekende service.

Pluspunten

  • Groot zoombereik
  • lichtgewicht

Minpunten

  • geen geheugenkaart meegeleverd
  • geen usbkabel meegeleverd

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

A.S 07-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Camera met groot zoombereik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

9,0
Camera een paar dagen in bezit en al van alles uitgeprobeerd. Fijne, handzame camera met een groot zoombereik . Maakt goede foto’s , ook onder mindere weersomstandigheden. Flitser werkt goed, foto’s zijn goed.

Pluspunten

  • Grote zoom
  • 4K video
  • Digic 8 beeldprocessor
  • 20,3 MP
  • RAW

Minpunten

  • Nog niet gevonden

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Willem 26-11-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Veelzijdige camera met groot zoombereik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

9,0
Als natuurliefhebber wandel ik veel en wil daarbij de bezienswaardigheden zoals vogels, vlinders, bloemen etc. in beeld brengen. Vanwege het grote zoombereik tot liefst 1365 mm en de macro-instelling is deze camera uitermate geschikt. De compacte camera neem je gemakkelijk mee in je bagage of rugzak. Ik had al ervaring met zijn voorganger de SX60HS en voor deze opvolger gekozen vanwege de 4K video, verbeterde sensor ( meer megapixel) en de heldere electronische zoeker.

Pluspunten

  • groot zoombereik
  • compacte camera
  • goede beeldkwaliteit
  • video in 4K
  • heldere electronische zoeker

Minpunten

  • helaas geen hotshoe voor externe flitser

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

W.J. Vermeij 29-10-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Heel blij met mijn Canon Powershot SX70 HS

Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

10,0
Ik fotografeer al meer dan 20 jaar met een Canon spiegelreflexcamera. Maar het gezeul met alle losse onderdelen werd me teveel. Vandaag bij Kamera Express een nieuwe superzooncamera gekocht. Een geweldig toestel, ligt heerlijk in de hand en maakt prachtige foto's. Een fijn toestel om mee de bossen in de gaan, mee te nemen op vakanties of stedentrips en om foto's te maken van mijn kleinkinderen. Hier zit een gelukkig mens.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rida 24-10-2020
  • Product gekocht

Canon SX70HS TOP CAMERA

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

10,0
Ik ben ontzettend blij met deze camera, ligt fijn in de hand, hij is niet zwaar, maakt super scherpe foto's en kan 65x optisch inzoomen.
Filmen gaat ook prima.
Voor ver inzoomen is het aan te bevelen en statief te gebruiken, maar kan wel uit de hand door de goede stabilisatie.

Prijs kwaliteit beveel ik deze echt aan.

Pluspunten

  • Scherpe foto's
  • Ligt goed in de hand
  • Display wat alle kanten op kan
  • Ook een zoeker voor met stabiliteit
  • Goede filmopnames

Minpunten

  • Geen tas bij geleverd

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

J. van den Bovenkamp 23-08-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Groot zoombereik, licht en handzaam toestel

Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

8,0
Ik heb dit toestel gekozen omdat het veel mogelijkheden heeft: groot zoombereik, draaibaar scherm en zoeker te gebruiken. Goede grip en niet te zwaar. Gekocht bij KameraExpress in Arnhem. Ze luisteren goed naar de wensen van de klant en nemen de tijd voor uitleg.

Pluspunten

  • groot zoombereik
  • handzaam en licht
  • zoeker en draaibaar scherm
  • prima beeldkwaliteit

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Gerrit 15-07-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Een pracht camera!

Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

8,0
Makkelijk in gebruik. Compact en comfortabel om foto's mee te maken. Een aanrader voor iedereen! Deze had ik al veel eerder moeten kopen. goede prijs / kwaliteidsverhouding.

Pluspunten

  • Ligt gewicht
  • Klein en dus handig in gebruik.

Minpunten

  • Geen!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

marjon van den bosch 13-09-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

mooie camera met een grooooot zoom bereik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

10,0
van spiegelreflex toch weer naar een compactcamera. Gewoon geen geklungel met lenzen.
Alles in de verte mooi dichtbij kunnen trekken. is voor mij een must. Zeer tevreden en nu flink testen en oefenen.

Pluspunten

  • zoom 65 x
  • geen geklungel met lenzen op en eraf

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ruben 09-09-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Megazoom, veel functies, mooie beelden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

9,0
Na flink vergelijken tussen dit type en systeemcamera's (als dan niet spiegelreflex) op basis van reviews van experts en gebruikers deze camera gekocht. Geen gedoe met lenzen wisselen en toch een fenomenale zoom. Met 4k-video is de camera helemaal actueel. Wel groot, maar niet lomp, wel zwaar, maar goed te hanteren. Ik moet alle functies nog testen, maar met de standaardinstellingen van het wieltje kan ik al prima uit de voeten. Mooi bijpassende Canon-cameratas meebesteld. Prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Pluspunten

  • 65x analoge zoom
  • goede zoeker
  • vaste (zoom)lens
  • niet te zwaar

Minpunten

  • fors apparaat

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Bert 12-06-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Perfect om de natuur mee in te gaan ..

Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

10,0
Na lange tijd plezier van m'n Canon Powershot SX60 HS gehad te hebben was het tijd voor vervanging. Na diverse opties tegen elkaar afgewogen te hebben toch voor een stuk zekerheid gekozen, de Canon Powershot SX70 HS. De opvolger van de SX60 HS dus, maar met ruim voldoende verbeteringen om deze keus te maken. En de kwaliteit van Canon weegt natuurlijk ook mee .. En net als bij de vorige aankopen deze besteld bij KameraExpress vanwege de prima ervaringen die ik daar heb opgedaan in de loop van jaren! Binnen 1 dag de camera in huis, en na het gebruiksklaar maken de eerste opnamen gemaakt. Een hele prettige ervaring: wat mij direct goed beviel was de mogelijkheid om snel in te zoomen, fijn bij het fotograferen van (wilde) dieren! Ook van deze camera ga ik weer veel en lang plezier hebben: zeker weten.

Pluspunten

  • snelle zoommogelijkheid
  • mogelijkheid om in RAW te fotograferen
  • perfect om op (natuur)uitstapjes mee te nemen

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Irene 03-06-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

lekker licht in gewicht en goede zoom

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

8,0
ik heb voor dit product gekozen omdat ik een lichte camara wilde met goede zoom.
Ben benieuwd of het aan mijn verwachtingen gaat voldoen eerste indruk is goed, nog veel om uit te zoeken.
Handleiding heeft veel pagina s.
je moet wel de dioptri knop ontdekken als je door het oog kijkt want anders niet scherp.( schuifje eronder)

Pluspunten

  • licht in gewicht
  • veel mogelijkheden
  • goede grip

Minpunten

  • handleiding alleen op internet

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Bert 08-05-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Handige camera met enorm optisch zoombereik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

8,0
Het enorme optische zoombereik ( 65x ) gaf de doorslag om deze camera aan te schaffen.
Ik heb de camera pas enkele dagen in bezit en diverse instellingen uitgeprobeerd. Het toestel maakt prima scherpe foto’s met warme kleuren. De instelmogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Ook de macrostand geeft verbluffende resultaten. Een nadeel: bij schemering valt op dat er snel ruis zichtbaar wordt. Een handig toestel met een hoge kwaliteit/prijs score.
Video heb ik nog niet getest.

Pluspunten

  • Groot Zoombereik
  • Prima grip
  • Veel mogelijkheden
  • Voldoende snelheid
  • Prijs

Minpunten

  • Ruis bij schemering
  • Geen flitsschoen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Ruud 04-05-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Maakt geweldige foto's, met zeer goede zoom; tot 65x!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

10,0
Fijne camera, met de van Canon bekende kwaliteit! Vele leuke gebruiksmogelijkheden; heel handig: de automatische overschakeling van scherm naar zoeker: ideaal! Geweldige tele voor met name natuuropnamen! Time-laps films maken: erg leuk! Verbinding met smartphone: super! Kortom een hele fijne camera; vanwege de compactheid zeer goed te gebruiken tijdens (berg-) wandelingen.

Pluspunten

  • erg goede zoom
  • automatische wisseling zoeker/scherm
  • time-laps films
  • prima verbinding met telefoon
  • goede panorama-foto's maken

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Stephanie 17-02-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Handzaam en goede zoom

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

8,0
Op de valreep voor mijn reis naar Australië de Canon PowerShot SX70 HS gekocht ter vervanging van mijn Nikon D3200. Keuze om een andere camera te nemen lag vooral aan het gewicht van mijn vorige camera.
De SX70 HS heeft een hele fijne grip en zoomt goed in. Het duurt even voordat hij volledig is ingezoomd. Scherm is kantelbaar en ook te 'verbergen' zodat hij niet kan krassen als je hem wegstopt in een tas. Bonuspunt is dat de foto's via wifi te versturen zijn naar andere apparaten.
Ik weet nu al dat ik veel plezier ga hebben van deze camera.

Pluspunten

  • Licht gewicht
  • Superzoom
  • Kantelbaar scherm
  • Goede grip
  • Wifi

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Johan Blokland 20-01-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Het nieuwe fotograferen.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

9,0
De camera uitgebreid getest en ik ben zeer tevreden. Het goed hanteerbare gewicht was een van de redenen om deze camera aan te schaffen. Hij is gemakkelijk in het gebruik door goede en overzichtelijke plaatsing van de bedieningsknoppen. De 20MP sensor vindt ik een voordeel wanneer je opnamen wil croppen. Ook de heldere zoeker is een pré, evenals het uitstekende scherm. Met het uitklapbare en kantelbare scherm is het uitstekend werken. De beeldkwaliteit bij alle zoomstanden is zeer goed. Met het zoombereik zijn vrijwel alle onderwerpen vast te leggen, mede door de uitstekende beeldstabilisatie. Tot op heden heb ik daar nog geen beperking ondervonden. De 20mm groothoekstand is een fantastische tool voor landschap en architectuur opnamen. De flitser geeft ondanks het kleine formaat uitstekende resultaten. Voor mij dus geen gesjouw meer met een zware foto uitrusting.

Pluspunten

  • Uitstekende beeldkwaliteit
  • Goed te hanteren gewicht
  • 20mm Groothoek
  • Uitstekende beeldstabilisatie
  • Zeer goede prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Het handmatig uitklappen van de flitser

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Reina 05-01-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Lichtgewicht, goede zoom

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon PowerShot SX70 HS zwart

Algemene score

8,0
Van een spiegelreflex camera naar de handzame en lichtgewicht sx70hs over gegaan. Met name het grote zoomvermogen en niet meer hoeven wisselen van lenzen heeft me doen besluiten om deze camera aan te schaffen bij Kamera Express Arnhem. Prima service en meedenken in de overstap naar een andere camera.

Pluspunten

  • lichtgewicht
  • groot zoom vermogen

Minpunten

  • stabilisatie

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Toon meer reviews