Testpanel: Bosch Zamo Laserafstandsmeter

Op deze pagina lees je het testrapport van het Kieskeurig.nl Testpanel over de Bosch Zamo laserafstandsmeter smartphone

De laserafstandsmeter Zamo is gemaakt om meten eenvoudig te maken. Geen meetlat of duimstok meer. Wij selecteerden uit ons testpanel een 9 testers die meten op de ouderwetse manier gewend waren. In dit testrapport lees je of ze overstag zijn en voortaan de meetlat links laten liggen.
Index

1. Waar heb je de Bosch Zamo voor gebruikt?
2. Voldoet de Bosch Zamo laserafstandsmeter?
3. Wat zijn de positieve punten van de Zamo?
4. Wat zou je verebeteren?
6. Vergelijk prijzen van de Bosch Zamo

Waar heb je de Bosch Zamo voor gebruikt?


Ramona, 25 jaar

Ik heb vanalles geprobeerd om op te meten (behalve mensen en dieren).

Puck, 29 jaar
Opmeten planken, opmeten winkeloppervlakte, opmeten afstand tussen meerdere winkels, oppervlakte vloer, opmeten afstand vloer tot plafond, ect

Daan, 39 jaar

Ik gebruik de meter om afstanden op te meten, onder andere voor het intekenen van een plattegrond van mijn nieuwe huis. Daarnaast ook even snel tussendoor om op te meten hoe groot een kastje of tafeltje mag zijn dat we willen kopen.

Pieter, 27 jaar
Het meten van afstanden in de kamer zodat we goed kunnen inschatten hoe we de meubels in onze kamer inrichten en plaatsen.

Roos, 25 jaar
Ik heb de Bosch Zamo laserafstandsmeter gebruikt tijdens de verbouwing van ons nieuwe koophuis, van het meten van kozijnen tot het meten van aanrechthoogte en het opmeten van ruimtes voor vloerbedekking, dit product is zeer veelzijdig.

Jeffrey, 38 jaar
Op dit moment zit ik vol in een verbouwing dus de laserafstandsmeter kwam prima van pas. Opzicht zou het product zelfs zonder handleiding geleverd kunnen worden want gebruik wijst zich van zelf door het duidelijke icoontje dat afgebeeld wordt in het beeldscherm. Oppervlakte nauwkeurig berekenen is nooit zo simpel geweest, Je plaatst de onderzijde van de meter tegen de muur of ondergrond. 1 Druk op de knop en je kan de afstand aflezen op de millimeter nauwkeurig. Geen gehobby meer met een meetlint. Binnen 1 sec. de afstand tot 20 meter nauwkeurig af te lezen op het scherm Ideaal om oppervlakte te berekenen want de laatste 2 metingen zijn zichtbaar.

Simone, 28 jaar
Ik heb de lasermeter gebruikt om de vloeren en wanden te meten.

Marieke, 41 jaar
Ik heb hem.gebruikt voor een nisje zo handig ding. Hij meet vanaf het punt waar je hem tegen aan houd zonder de hele ruimte door te moeten, super handig.


Voldoet de Bosch Zamo laserafstandsmeter?


Ramona
Ik vind het lastig om de precieze meters te laseren, want wanneer je het perongeluk op iets anders richt meet hij dat natuurlijk. Op dat moment, voor kleine afstanden is de rolmaat beter. Voor oppervlakke van vloeren (muur tot muur) is deze wel heel geschikt.

Puck
Hij is onwijs prettig als je hem op harde ondergronden gebruikt, maar is vrij gevoelig voor trilling; dat maakt het meten lastiger.

Pieter
Ik was wat sceptisch, maar de eenvoud en handigheid heeft ervoor gezorgd dat het mijn verwachtineen overtrof.

Roos
Het apparaat doet precies waarvoor je het in eerste instantie gebruikt, het opmeten van een afstand waarvoor je anders ongemakkelijk moet 'hengelen' met een rolmaat die niet mee werkt. Het is zeer praktisch en precies.

Jeffrey
Het product doet precies wat je verwacht. Niet meer maar zeker niet minder. Met een paar klikken heb je de benodigde metingen die een heel stuk nauwkeuriger zijn, als dan je met een meetlint aan de gang moet gaan. De handleiding is echt overbodig. Gebruik wijst zich.

Simone
Hij is helemaal makkelijk in gebruik. Ideaal om individueel te gebruiken. Niemand hoeft het uiteinde vast te houden. Met een druk op de knop heb je de juiste maten.Wat vind je positief aan de Bosch Zamo?


Ramona
Dat je bij grotere afstanden niet drie keer de rolmaat opnieuw moet doen. Je kan het in je eentje doen. Het is ook klein.

Pieter
De eenvoud en 1-knops bediening.

Roos
Het apparaat is zeer makkelijk in gebruik, het scheelt mij als vrouw zijnde een hoop twijfel of ik een afstand nu wel juist heb opgemeten, twijfel die ik bij een rolmaat wel heb.

Jeffrey
Simpel in gebruik, zeer nauwkeurig, klein en dus makkelijk mee te nemen, stevige verpakking waarin je de meter ook kan bewaren. .

Simone
Handzaam formaat en meet nauwkeurig. Goed alleen te gebruiken


Wat zou je verbeteren aan de Bosch Zamo?


Ramona
Het zou handig zijn als er nog een waterpasmeter op komt.

Daan
Je moet je hand soms nogal stilhouden. Een statiefje zou niet verkeerd zijn!

Pieter
Het is in het begin onduidelijk waar het apparaat begint te meten: vanaf het punt waar de laser zijn signaal zendt, of van de achterkant van het kastje. Op het display bevindt zich een klein icoontje dat dit uitlegd, maar heel duidelijk is de betekenis niet. Staat ook niets over in de handleiding.

Jeffrey
De groene kunststof rand die meter moet beschermen als deze valt, loopt bijna overal door behalve bij de bovenzijde achterkant. Dit stuk is onbeschermd en ik snap niet precies waarom.

Bianca
Meer afstanden in het geheugen, eventueel met een korte tekst erbij.

Simone
Het zou mooi zijn als er meerdere maten in opgeslagen zouden kunnen worden.