Singles Day in Nederland

Alles over Singles Day 11/11

Inhoudsopgave

  1. Wat is Singles Day?
  2. Wanneer is Singles Day?
  3. Wat betekent de naam Singles Day?
  4. In welke landen wordt Singles Day gevierd?
  5. Welke winkels doen mee aan Singles Day?
  6. Singles Day, Black Friday en Cyber Monday

Wat is Singles Day?

Singles Day is een van oorsprong Chinese feestdag. Sinds 1993 vieren Chinese vrijgezellen op deze dag dat ze vrijgezel zijn. Vooral in China is Singles Day de laatste jaren uitgegroeid tot een van de populairste online winkeldagen, waarop voor vele tientallen miljarden dollars gekocht wordt. Weetje: de Chinese AliBaba Group, moederbedrijf van AliBaba.com en AliExpress, heeft het Chinese teken voor ‘Dubbel 11’ al in een paar geleden vastgelegd als handelsmerk.

Wanneer is Singles Day?

Singles Day valt elk jaar op 11 november. De 4 enen in 11/11 staan symbool voor individuen; de twee paren 11/11 staan symbool voor … paren die elkaar vinden op Singles Day. In 2019 valt Singles Day op maandag 11 november.

Wat betekent de naam Singles Day?

Letterlijk vertaald betekent de naam Singles Day Vrijgezellendag. Vrijgezellen, zowel mannen als vrouwen, vieren samen feest. Vrijgezellendag wordt – ondanks de naam – in China juist gezien als een prima dag om een partner te vinden.

Singles Day in Nederland

In welke landen wordt Singles Day gevierd?

Singles Day wordt gevierd in China, maar ook in veel andere landen in Zuidoost-Azië zoals Thailand en Singapore. In Europa doen er dit jaar in ieder geval winkels in Duitsland, België en Nederland mee.

Welke winkels doen mee aan Singles Day?

Net zoals er ook aan Black Friday steeds meer webwinkels meedoen, wordt ook Singles Day steeds populairder in Nederland. We hebben al een speciale pagina gespot bij de MediaMarkt, BCC en Bol.com. In de reclame die winkels maken, wordt de nadruk gelegd op het feit dat Singles Day dé dag bij uitstek is om voor jezelf mooie deals te scoren. Daar zijn de acties en aanbiedingen dan ook op gericht.

Singles Day, Black Friday en Cyber Monday

Wie voordelig wil shoppen voor Sinterklaas en Kerst, kan komende tijd dus zijn slag slaan: Singles Day op 11 november, Black Friday op 29 november en Cyber Monday op 2 december. Niet alleen kun je op deze dagen superkortingen en fantastische deals vinden, ook weet je bijna 100% zeker dat je aankopen voor Sinterklaas en de feestdagen bezorgd worden.