De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 79 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Philips OneUp Elektrische Dweil 5000 series XV5113/01 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Enorm fijne dweil die je snel en gemakkelijk gebruikt. Deze dweil is zeer gebruiksvriendelijk. Het dweilen is met dit product zomaar klaar. De vloer is snel schoon en droog. Het enige wat ik kan bedenken wat misschien beter kan, is het waterreservoir. Voordat je het weet is deze snel op en moet je even weer bijvullen. Tot slot is dit een zeer goed product die ik zeker kan aanbevelen!
Sinds we de Philips OneUp gebruiken, is het dweilen van de vloer geen opgave meer. In een huis met twee honden en opgroeiende kinderen zochten we naar de makkelijkste manier om de vloer schoon te krijgen, en dit is hem. Het is een super efficiënt apparaat; het vuile water wordt apart opgevangen in het reservoir. Makkelijk in gebruik en zo even snel te dweilen. Onze vloer ziet er weer top uit zonder te klungelen met emmer en dweil.
Ik heb deze dweil nu een week of 5 in gebruik. Wat mij opvalt met de dweil is dat je je hem een stuk makkelijker pakt en even snel de vloer dweilt. Doordar het een stuk minder gedoe is met een emmer water uitwringen enz enz. je pakt hem maakt de doek nat de eerste keer en je kan de hele kamer in 1 keer dweilen. Het water wat er afkomt is ook goed vies. Hij zuigt het water ook echt goed op want je dweilt een stuk droger de vloer is aanzienlijk snel droger dan met een gewone dweil. Je moet alleen wel opletten dat je als je hem gaat gebruiken de dweilpad even nat maakt dan zuigt die meteen alle vuile op doe je dit niet duurt dat een stuk langer. Ik zou dit product zeker aanraden het is een echte verbetering voor de dweil.
Ik heb onlangs een dweil van Philips in huis gehaald en ik deel graag mijn ervaring.
Wat meteen opvalt is het gebruiksgemak. Geen gezeul meer met zware emmers water die je ook nog eens kunt omstoten . Alles zit verwerkt in het systeem zelf, wat het schoonmaken een stuk efficiënter maakt.
Het schoonmaak resultaat is echt fenomenaal – merkbaar beter dan mijn vorige dweil. Je hoeft nauwelijks te duwen; de dweil glijdt soepel over de vloer. Daarnaast zie je duidelijk verschil tussen schoon en vuil water in het reservoir. Dat geeft een extra hygiënisch gevoel, omdat je weet dat je niet met hetzelfde vieze water blijft dweilen.
Ook erg prettig is dat je kunt kiezen hoeveel water je gebruikt. Er zijn twee standen, waardoor je kunt aanpassen aan het type vloer of hoe vies de vloer is. Dat maakt het systeem flexibel in gebruik.
Er zijn ook een paar aandachtspunten. De stok is aan de zware kant. In het begin moet je daar echt even aan wennen, zeker bij langere schoonmaaksessies.
Daarnaast zijn de bakjes behoorlijk lastig uit de stok te halen. Dat kan soms wat onhandig zijn wanneer je ze wilt legen of schoonmaken na gebruik. Mijn schoonmoeder met reuma kan de reservoirs pertinent niet eruit halen, veel te ingewikkeld en pijnlijk.
Na het dweilen moeten de bakjes drogen, en dat zorgt tijdelijk voor wat rommel op het aanrecht. Dat is geen groot probleem, maar wel iets om rekening mee te houden.
Ondanks een paar kleine minpunten ben ik erg tevreden over deze Philips dweil. Het gemak, het hygiënische systeem met gescheiden waterreservoirs en vooral het uitstekende schoonmaak resultaat maken dit voor mij een duidelijke upgrade ten opzichte van een traditionele dweil met emmer. Zeker een aanrader als je efficiënter en grondiger wilt schoonmaken!
Deze dweil maakt het schoonmaken van de vloer veel makkelijker. Je hoeft geen emmer meer te vullen, geen dweil uit te wringen en je hebt geen gedoe met sop. De dweil werkt met schoon water dat steeds wordt aangevoerd, terwijl het vuile water direct wordt opgezogen. Daardoor voelt het schoonmaken veel frisser en hygiënischer dan met een gewone dweil.
Het resultaat is heel goed. De vloer wordt zichtbaar schoner en droogt sneller. Soms zie je tijdens het dweilen strepen, maar die verdwijnen vanzelf zodra de vloer droog is. Het is wel belangrijk dat je het dweilpad eerst nat maakt en goed vastklikt. Ook moet je niet vergeten de vuilwatercontainer op tijd legen.
Vergeleken met onze oude dweil werkt deze dweil veel fijner. Geen natte handen, geen vieze dweil die je steeds moet uitspoelen en geen geknoei meer. Wij vinden het echt een topapparaat!
Ik heb deze gekocht zodat ik niet hoef te wringen. Op zich een handig apparaat, alleen laat hij strepen na op de vloer. Zelfs met een nieuwe dweil. Reservoir is schoon, dus daar ligt het ook niet aan.
Ik heb de elektrische dweil nu 1 week in mijn bezit en vind het werkelijk een fantastisch apparaat. Het is zeer gemakkelijk in gebruik. Na het opladen vul je de watertank, zet het apparaat aan en kies hoeveel water je wilt gebruiken tijdens het dweilen.
Het resultaat mag er zijn!
In vergelijking met de dweil waar ik voorheen gebruik van heb gemaakt heb ik nu het idee dat de vloer nu werkelijk schoner is doordat je ziet hoeveel vuil water je hebt opgezogen.
Kortom echt een aanrader!
De Philips OneUp dweil heb ik nu een tijdje in gebruik. Ik heb de 5000 serie. Wat ik fijn vind aan dit model is de gescheiden schoon en vuilwater tank waar allebei best wat in kan. Handig is dat je hem met een usb-c kabel zo kan opladen. Er zit een kabeltje bij (geen adapter) maar die heeft iedereen tegenwoordig wel liggen.
Het schoonmaakmiddel dat er bij zit ruikt prima en doseer je naar wens met pompjes in het schoonwatertankje.
De waterstand kun je regelen, al denk ik dat stand 1 voor de meeste mensen al wel voldoende is. Je ziet tijdens het dweilen soms wat strepen, maar wanneer de vloer is opgedroogd zie ik niets meer terug. Top!
Hij is verder stil en makkelijk in gebruik. De vuilwater tank maak je zo schoon en ook de wisser haal je er zo af om uit te wassen. Geen idee, maar ik denk dat hij beter niet te hard kan centrifugeren i.v.m. de hardere rand die eromheen zit.
Ik zou hem aanraden!
Ik heb dit product mogen testen in ruil voor mijn eerlijke mening. Vanaf moment een vind ik deze dweil een vergemakkeling van mijn huishouden. Binnen nog geen vijf minuten ben ik klaar met één verdieping. Mijn pvc-vloer na het dweilen niet zeiknat en voelt schoon aan. Als ik mijn reservoir leeg verbaasd het mij hoe vies een vloer kan worden.
Het enige nadeel van dit apparaat is dat je het reservoir best vaak moet bijvullen en legen tijdens het dweilen van 1 verdieping.
In het begin was ik wat sceptisch, maar na gebruik ben ik positief verrast. De dweil werkt snel en makkelijk, waardoor ik hem er tussendoor vaak even bij pak als de vloer vies is. Het dweilresultaat is goed en de strepen die je ziet tijdens dweilen drogen netjes op. Wel even opletten: je moet de dweil vooraf natmaken en de schoon- en vuilwaterreservoirs zijn aan de kleine kant.
Zeker niet wat ik er van verwacht. Vloer lijkt schoon maar is eigenlijk nog erg vies. Na stofzuigen pak ik deze dweil maar hij zuigt zo weinig vuil water op. Schone waterreservoir is al snel leeg en vuile waterreservoir zit bijna niets in. Ben er helemaal niet blij mee en kost best veel geld.....
Ik heb de oude dweilmop van L meteen weggedaan toe ik deze one up van Philips had: hij neemt weinig plek in. Maar alleen de eerste keren kwam het vuilwater in de betreffende tank. Ik heb de gaatjes onderaan doorgeprikt op dweilspons en op de apparaat...maar hij lijkt telkens weer verstopt te zijn.
Ik wilde juist een opzuiger van het vieze water..als iemand een tip heeft, houd ik mij aanbevolen.
Mijn dweil is terug geweest voor reparatie omdat het vuile water miet meer werd opgezogen. Nu terug en na een aantal keer dweilen heb ik nu weer hetzelfde probleem, een volle schoonwater tank levert nu weer een minuscule hoeveelheid vuil water op. Ik word hier niet blij van, dus weer terugsturen. Wat ik vreemd vindt dat er niet ontkalkt hoeft te worden. De kanaaltjes zijn zo minuscuul klein dat ze te gauw verstopt raken.
Ik heb het product gekocht vanwege de hygiëne en vooral het weer opzuigen van vies water en dat de vloer sneller droog zou zijn.
Het valt heel erg tegen dat de vloer sneller droog zou zijn. Met alle ramen open duurt het een dik half uur voor de vloer droog is.
Het apparaat is ook nog redelijk zwaar.
Wel lijkt het mooie schoon te zijn
Zag er aanvankelijk positief uit. 1e keer ook best aardig wat gescheiden vies water kunnen opvangen en weggooien. Maar na 3x nog maar 25% van reservoir vies water gevuld na 80m2 dweilen. Gewassen, gereinigd, natter gemaakt. Helpt niets. Jammer!
Prettig in gebruik.
Heb wel ontdekt dat als je begint met een droge pad het een tijd duurt voor dat hij effectief wordt.
Maak de pad van te voren vochtig onder de kraan.
Deze mochten we testen. Kwam dat even goed uit. Kleinxoon over de vloer, laat nog wel s wT vallen.
Je pakt deze snel, licht in gewicht en erg wendbaar. Sneller en hygienischer dan een emmer en dweil.
Perfect om mee te dweilen. Ik draag m overal mee naar toe. Sop koop ik niet ik doe er een heel klein beetje eigen sop in.
Dieren vuil inclusief ons konijnen plas ed (niet meer hele emmer sop )vogeltjes en hondjes vuil. Zo gedaan batterij gaat lang mee. De dweilpad had wat lager in prijs mogen zijn. Verder erg blij
Het is in zoverre makkelijk apparaat dat je niet iedere keer dweil hoeft schoon te maken. MAAR! De reservoirs zijn aan de kleine kant zodat je om de +/- 7 m2 al nieuw water moet toevoegen en vuil water moet verwijderen. En heel goed opletten dat je niet te veel schoon water toevoegt omdat vuile tankje lang niet zo groot is dus kan overlopen.
Problemen beginnen al met de montage van de OneUp, hoe krijg ik de steel precies voor het schroefgaatje. Verder erg dure dweil en eveneens duur schoonmaakmiddel, waar je pas achter komt na de aankoop. Lijkt wel een printer waarbij de cartridges duurder zijn dan het apparaat....
Ik heb hem teruggestuurd en raad hem echt niemand aan.
De one up is NIET geschikt voor huisdieren. Eerst goed stofzuigen en dan dweilen. Maar hij zuigt telkens het vuil water niet op. Want de gaatjes zijn zo minuscuul klein en zitten telkens verstopt. Dan moeten we ze telkens uitblazen. Niet te doen. En echt niet handig
Ik vind hem nogal tegenvallen, ik ben al 35 werkzaam in de zorg in de huishouding en heb dus aardig wat ervaring met diverse systemen.
De philips oneup 5000 laat met het meegeleverde schoonmaakmiddel strepen en een doffe waas achter op het laminaat.
Doe ik echter een druppeltje ajax in het waterreservoir dan heb ik dat zo goed als niet.
Maar helemaal streeploos wordt het niet.
Als ik de pva magic mop gebruik heb ik dit niet en er blijft dan ook geen vieze waas achter ook haal ik dan meer vuil van de vloer.
Ik heb hem volgens de handleiding gebruikt en in verschillende standen die de hoeveelheid water regeld, maar echt lekker schoon wordt het niet.
Ik weet niet wie en hoe het getest wordt maar ik vind de prijs erg hoog voor wat het product kan.
Misschien moet dit product nog even terug naar de tekentafel en daarna getest worden door mensen met een gewoon huishouden met kinderen en evt huisdieren inplaats van testen in een ruimte die al schoon is.
De Philips Elektrische Dweil 5000 heeft mijn schoonmaakroutine echt veranderd. Geen gedoe meer met natte dweilen en zware emmers. Je hoeft alleen maar het apparaat te pakken en je bent binnen een paar minuten klaar. De vloer wordt snel zichtbaar schoner, al haalt hij geen diep ingebedde vlekken weg. Toch is het ideaal voor dagelijks gebruik. Het apparaat is licht en gebruiksvriendelijk, waardoor ik er veel sneller naar grijp dan naar mijn oude dweil. Een bijkomend voordeel: hij maakt weinig geluid. Ik ben erg tevreden over deze aankoop en zou hem zeker aanraden aan mensen die niet van schoonmaken houden.