Testpanel: Asus ZenFone 4

asus zenfone 4 - headerWat vind jij belangrijk bij het kiezen van een smartphone? Design, fotokwaliteit, opslag?

ASUS roert zich flink op de smartphonemarkt met toestellen die zich vooral toespitsen op fotokwalieteit. Maar het design, de laadsnelheid en de mogelijkheid om dual-sim te gebruiken, zijn ook belangrijke punten voor ASUS.

De grote vraag is echter: hoe beoordeeld het Kieskeurig Testpanel deze eigenschappen in vergelijking met hun eigen telefoon?

Hieronder hebben wij de bevindingen van het testpanel voor je op een rijtje gezet!


Index

1. Wat vind je van de Asus Zenfone 4 (selfie)?
2. Wat vind je van het design?
3. Vergelijk de prijzen van de ASUS ZenFone 4


asus zenfone 4 score testpanel


Wat vind je van de Asus ZenFone 4 (selfie)?

Anoniem (vrouw)
Ik heb de telefoon vooral in gebruik genomen tijdens de vakantie. Waarbij ik veel foto's heb gemaakt. We pakten ook liever deze telefoon dan die van mijn partner (iPhone8). Ik heb alleen een kleine opmerking over de gevoeligheid van de telefoon. De telefoon stond op slaapstand en toch belde ik per ongeluk 2 keer het alarm nummer. Misschien is het een kwestie van instellingen. Verder ben ik zeer tevreden!

Anoniem (vrouw)

Dat er iets meer uitleg gegeven zou mogen worden betreft; als je geselecteerd word als tester, stel er gebeurd iets met 't apparaat, hoe dat dan zit qua verzekering of dergelijke.

Qua telefoon, ben ik zeer tevreden. Hij is mooi vormgegeven, door de grote krijg je ook 'brede' foto's. Ideaal! De Asus is ook weer licht, ondanks zijn grootte. En dat vind ik zeer fijn. Ik ben erg dankbaar dat ik ben geselecteerd en hoop nog vaker geselecteerd te worden in de toekomst, want ik vind 't erg leuk om dingen d testen en daarmee mensen of bedrijven te helpen door mijn mening erover te mogen geven.

Anoniem (vrouw)
Ik vind de selfie-functie echt fantastisch. De prijs van het toestel is dan ook zeer aantrekkelijk! Voor een volgende aanschaf zeker het overwegen waard. Ik heb de telefoon al aan een aantal mensen aangeraden waarvan ik weet dat ze graag selfies maken. De kwaliteit van normale foto's vind ik wel onder de maat.

Anoniem (man)
De ZenFone 4 Selfie is een fijne telefoon, al heb ik het idee dat de beautification software gemaakt is voor Aziaten en niet voor westerse mensen, dit komt met name door de feature om je gezicht witter te maken (een schoonheid in Azie, maar over het algemeen niet bij Westerse landen)

Anoniem (man)
De telefoon is makkelijk te bedienen en ligt fijn in de hand. Echter is het mij niet duidelijk hoe de 'nacht selfie' gemaakt kan worden. Er zijn veel mogelijkheden om selfies te maken zowel bij de camera app en de selfie master. Maar er zijn veel opties waardoor je niet snel een perfecte selfie kunt maken omdat je in twee verschillende apps mogelijkheden hebt. Ik heb veel uitgetest maar sommige functies zijn me niet echt duidelijk. Ik vind de kwaliteit van de foto's slecht bij minder licht. Bij daglicht maakt de telefoon mooie foto's maar zodra het schemerig wordt, is de foto blokkerig en vaag. Dit zie je ook gelijk als je wilt inzoomen. Het inzoomen werkt echter ook niet bij optimale omstandigheden. Ook een simpele foto maken van een computerscherm zit er niet in. De camera wil niet scherpstellen en focussen op de tekst bijvoorbeeld. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn iPhone 6s mooiere foto's maakt met 12mp camera terwijl de ASUS 16/20mp heeft. Dit heb ik vergeleken door met beide telefoons dezelfde foto te maken.

Tijdens het filmen en bewegen van de telefoon reageert de camera schokkerig ook bij het afspelen van het filmpje is dit te zien. Ik heb verschillende instellingen van de camera app geprobeerd maar kwam niet tot goede kwaliteit. Dit viel mij erg tegen omdat volgens ASUS hier juist de focus op ligt. Ik begrijp dat ASUS zich hiervan bewust is omdat er gister (26-12) een update is geweest welke de kwaliteit van de camera zou verbeteren. Ik merk alleen weinig verschil.

Anoniem (man)
Het is een fijn toestel wat draait op een Android software, heb wel eens met een Samsung gewerkt maar vind de Asus een stuk prettiger werken.

Anoniem (man)
Ik had even een slechte start met deze telefoon doordat het overzetten van mijn gegevens van mijn Iphone naar de Asus telefoon aardig wat tijd in beslag nam. De Asus ZenFone heeft me daarna echter weer snel overtuigd van zijn goede kwaliteiten! Een prachtig helder scherm en goede, betrouwbare camera. Ik zal hem zeker aanraden aan vrienden en familie.

Anoniem (man)
Het is een prima telefoon, zeer uitstekende software met voornamelijk de topkwaliteit van de meerdere camera's . Jammer dat je op sommige apps niet gebruik kan maken van alle verschillende camera's . Apps en software werkt vlekkeloos. Het enige wat ik verder aan te merken heb op de telefoon is dat hij eigenlijk niet een maatje te groot is voor in je broekzak.

Anoniem (vrouw)
Ik vind het een super telefoon! De camera aan de achterkant had wat beter gemogen, vooral als het wat donker is. De batterij opladen gaat traag maar daarin tegen gaat de batterij wel ontzettend lang mee wat echt super is. Ik ben echt ontzettend verrast door dit toestel.asus zenfone 4 - city


Wat vind je van het design?

Anoniem (vrouw)
Ontwerp mooi design. Ligt goed in de hand en heeft een lichtgewicht

Anoniem (vrouw)
Mooi, groot, strak en stijlvol afgewerkt.

Anoniem (vrouw)
Heel elegant.

Anoniem (man)
Het design is strak en vind ik het daardoor mooi. De ZenFone is ook heel erg ligt, ook dat vind ik fijn.

Anoniem (man)
Het Design is mooi. De telefoon is groot maar makkelijk aan te wennen. Ook weegt de telefoon bijna niks. Ik vind de knoppen naast de homeknop wennen omdat de terugknop nu links zit als je de telefoon met je rechterhand bedient. Terwijl je de terugknop vaker gebruikt dan de andere die rechts naast de home knop zit.

Anoniem (man)
Het is een mooie telefoon. Ligt goed in de hand.
Anoniem (man) Ik vind hem net iets te groot, hij past net niet goed in 1 hand

Anoniem (man)
Super mooi! Het scherm is lekker groot, de telefoon is mooi plat en de achterkant ziet er chique uit.

Anoniem (man)
Het is een mooi design, alleen het formaat van de telefoon is redelijk groot waardoor het niet altijd in je broekzak past of lekker zit.

Anoniem (vrouw)
Mooi! Hij is vergelijkbaar met andere type toestellen.