Testpanel: AEG WX7 ruitenreiniger

Op deze pagina lees je het testrapport van het Kieskeurig.nl Testpanel over de AEG WX7 ruitenreiniger.

De AEG WX7 is gemaakt om zowel ramen als harde oppervlakken te reinigen. Met gladde oppervlakken kun je denk aan glas en het aanrecht. Harde oppervlakken zijn bijvoorbeeld badkamertegels. Een klusje in de badkamer zou dus geen probleem moeten zijn.

De panelleden hebben tijdens het testen gelet op het gebruiksgemak, de accuduur en de nauwkeurigheid van reiniging.

Wil je weten hoe het Kieskeurig.nl testpanel de AEG WX7 heeft ervaren? Je leest het hieronder!


Index

1. Omschrijf je ervaring met de AEG WX7
2. Voordelen van de AEG WX7
3. Verbeteringen voor de AEG WX7
5. Vergelijk de prijzen van de AEG WX7

Beschrijf je ervaring van de eerste keer dat je de AEG ruitenreiniger ging testen

Edith Burger, 54 jaar
Mijn ervaring was ongelofelijk positief. Ik heb nooit geweten dat ramen lappen zo makkelijk kon zijn.

Ben dezelfde dag dat ik de AEG ruitenreiniger heb ontvangen begonnen met testen. Samen met mijn partner hebben wij alle ramen binnen en buiten, boven en beneden in 2 uurtjes gedaan. Normaal doen wij daar zo'n 6 uur over. Dus het resultaat is niet alleen super maar het bespaart ook heel veel tijd.

Na het lappen van de ramen heb ik de AEG ruitenreiniger uitgeprobeerd op mijn spiegels, ik heb er namelijk veel. Ook hier sta ik versteld van het resultaat, geen strepen en zelf mijn 100 jaar oude spiegel ziet er weer uit als nieuw.

Ook heb ik de ruitenreiniger uitgeprobeerd in de badkamer. Badkamer tegels en de glazendeur in de badkamer. Wederom een super resultaat. In de badkamer gebruik ik de ruitenreiniger nu iedere dag. Geen kalkaanslag meer op mijn tegels en ook niet op mijn glazendeur.

Ik denk dat de naam ruitenreiniger dit apparaat te kort doet. Ik zou ieder zeggen ruiten-/Multi-glas-reiniger.

Kortom perfect resultaat, geen strepen bespaart veel tijd en is multi functioneel!

Susy, 47 jaar
Super! Ramen zwemen wordt leuk! Geen gedoe met emmer water en doek. Geen natte spetters. En wat heel erg mee viel: gaat een stuk sneller. In een half uur tijd heb ik heel de benedenverdieping gedaan. Binnen en buiten!

Wat ik me wel afvraag is hoe ik straks aan die reinigingsmiddel kom als dat flesje op is. Maar voor de rest is het echt een aanrader.

Inge Arntz, 22 jaar

Het is allemaal veel handiger dan mer de wisser en zeer. Echt een makkelijk te gebruiken. Ik had ook geen strepen op mijn ramen. Ik had verwacht dat hij meer geluid zou maken,aan dat viel best wel mee!

Richard Van Stappershoef, 56 jaar
Was eerst een beetje te ongeduldig, waardoor de ruit te droog bleef en niet goed reiniger. Later ging het beter. Werkt op zich prima, maar ik zou zelf de spray en de wasdoek los van elkaar zien, werkt makkelijker bij kleine ruitjes en onderaan als je op de vensterbank terechtkomt. Zelfde probleem krijg je ook bij het opzuigen van het restvocht. Je kunt enigzins zijwaarts trekken, maar niet van onder naar boven, want dan loopt het vocht eruit.

Vincent Blokker, 41 jaar

De eerste keer viel tegen. Onze verwachting was waarschijnlijk te hoog. We zijn 3 weken geleden in onze nieuwe nieuwbouwwoning ingetrokken. Op de ramen, binnen en buiten zit zand, bouwstof en o.a. kalk. Met het systeem werd het van slecht tot erger. De spay met het doekje was na drie ramen al zwart en maakte er een smeerboel van. Daarna zij we overgestapt naar een emmer met sop en spons. Dat bood uitkomst, het was allemaal niet streeploos maar misschien waren de ramen gewoon te vies.

Martine Bouwman, 37 jaar

Handig flesje, al draait de spuitdop tijdens het 'soppen'. Cleaner maakt goed schoon! Ik heb zelfs het idee dat de ramen extra glanzen. De zuiger vind ik erg fijn werken. Zuigt goed als je het in 1x doet. Bij onverwachtse stop is het even rommelen. Zeer stevig apparaat, zit goed in elkaar. Misschien iets TE goed, want ik heb moeite met het losmaken van het raam. Ik vind het wat tijd betreft langer duren dan voorheen (door zuiger). Gewicht van apparaat is prima!

Bart Kusters, 42 jaar
Totaal verbaast over het gemak en goede eindresultaat: met slechts 1 klein sproeiflesje heb ik alle ramen van ons vrijstaande huis van binnen en buiten kunnen reinigen, waarbij de ramen én schoon zijn geworden én er bijna geen druppel gemorst is en dat alles in minder dan de helft van de tijd die ik er normaal over doe. Enkel bij de onderste randen van de ramen krijg ik wat strepen en wordt het wat lastiger afnemen en opzuigen door de afmetingen van het apparaat. Voor de rest positief verrast. Ik ga dit weekend direct aan de slag met de ramen boven.

Piet De Hart, 49 jaar
Makkelijk vaste grip. makkelijk bij te vullen. wast mooi. geen strepen

Tjikkie Elzinga, 65 jaar

Eerste keer moest ik er even aanwennen, deed een beetje onhandig, maar na 2 ramen ging het steeds beter en nu vindt ik het helemaal super , geen strepen en glanzend schoon en het werkt heel snel, wat ik anders in een half uurtje deed, doe ik nu in 10 minuten dus ik ben heel erg tevreden over de ruitenreiniger.

Mariska Grooten, 36 jaar
Was een beetje onhandig maar kreeg de slag snel tepakken ideaal apparaat ,voor de tuinkamer glas ,ramen douchen cabine.

Tineke Houten, 48 jaar
Beetje ingewikkeld waar moest nu wat en hoe gaan we het nu doen. Daarna het zakje bij het water in de houder gedaan en ramen wassen maar.

Henri Langen, 55 jaar
Vond het wel handig, geen geknoei meer met water. Maar je moet de ramen wel van boven naar beneden afnemen anders blijven er strepen achter. Maar het gaat lekker snel. Ook om even het raam schoon te maken waar de hond weer eens met zijn neus tegen gezeten heeft.

Sanny Naber, 42 jaar

Apart, het lijkt net of je met en kruimelzuiger je raam droogmaakt.

An Rem, 43 jaar
Mijn ervaring met de AEG Ruitenreiniger is positief, ik had niet verwacht dat het zoveel gemak op zou leveren.

Marielle Simons, 47 jaar
Het was even wennen, vooral onderaan bij de vensterbanken. Maar het ging zo gemakkelijk en streeploos

Oscar Spauwen, 43 jaar
Wat een fun! Onze oudste dochter wilde het als eerste testen, maar aangezien we met de hoogste raampjes moesten beginnen kon ik als eerste aan de slag gaan :)

Echt een geweldig apparaat en het resultaat mag er absoluut zijn! Voor de finishing touch is het wel handig om wat keukenpapier bij de hand te hebben om de randen van het raam en af en toe het rubber van de AEG droog/schoon te maken.

Jaap Touw, 65 jaar
De ingebruikname van de AEG WX7 is erg eenvoudig.
Wij waren aangenaam verrast over de goede resultaten van deze ruitenreiniger.

Ook de vuile buitenramen werden goed gereinigd, zelfs in de zon werd een streeploos resultaat bereikt. Het wissen gaat snel, eenvoudig en streeploos. Het niet meer gebruiken van een zeem bespaart veel tijd.

Marjolein Van Den Berg, 39 jaar
Spuitje waar vloeistof in kan erg onhandig! Lekt, klein etc. Snel weer overgegaan naar m'n emmertje met sop.

Jolanda Van der Kaaij, 37 jaar

Het ging erg makkelijk in vergelijking met de wisser. daar moet je altijd de wisser droog maken en nu hoeft dat niet meer. De ruitenreiniger is ook nog erg stil.

Martha Van Der Nijborg Laan, 48 jaar
De ramen worden perfect schoon en zonder strepen ik was zeer onder de indruk


Wat zijn de voordelen van de AEG WX7-90B2BE?

Inge Arntz
Compact, licht, makkelijk in gebruik en goed design.

Edith Burger
Perfect resultaat, geen strepen bespaart veel tijd en is Multi functioneel!

Tineke Houten
Dat het water wordt opgezogen, heel erg handig. Dat je verschillende houdingen kan aannemen om het water op te zuigen. Even sproeien en daarna in zemen en gelijk drogen. Soepele rubbers. De batterij houdt het wel lang vol.

Susy
Geen geknoei meer met water. Super snel en super schoon.

Marielle Simons
Normaal was ik ramen met een emmer, Trekker spons en zeem. Na het wassen droog ik ze nog na met een zachte doek. Nu hoef ik niet meer alles mee te sjouwen en ze zijn streeploos schoon.Wat zou je verbeteren aan de AEGWX7-90B2BE?

Martine Bouwman
Het cleanerflesje in combinatie met reinigingsdoek. Dop draait iets los (en dan lekken)

Edith Burger
Misschien is er een oplossing voor het feit dat het rubber vaak verschuift, misschien is hier een oplossing voor.

Marielle Simons

Misschien het gewicht, en het aan/uit-knopje vind ik soms moeilijk gaan met 1 duim.

Susy
De bevestiging van de spons/schoonmaakdoek en de fles. Ik krijg het flesje er niet meer uit. :(