Bel naar 088 - 550 0176
Wij zijn op werkdagen
bereikbaar tussen 8:00 en 18:00

pc's


Informatie over pc's

De pc houdt nog altijd stand, ondanks de groeiende populariteit van laptops en tablet-pc’s. Bij het kopen van een pc is de belangrijkste vraag: waar ga je hem voor gebruiken? Hier vind je meer informatie over waar je op moet letten bij het kopen van een pc.

productgroep

Algemeen
De pc wordt allang niet meer alleen gebruikt voor simpele taken als tekstverwerking en boekhouding. Tegenwoordig is een pc een compleet multimediacenter waarop muziek wordt beluisterd en naar foto’s en films wordt gekeken.

Processor
De processor is het kloppende hart van de pc en bepaalt voor een groot deel de prestaties (en de prijs) van de computer. Het overgrote deel van de huidige pc’s is uitgerust met een processor van AMD (Phenom, Athlon, Sempron) of Intel (Core i7, Core i5, Core 2 Quad, Core 2 Duo).

Geheugen
Behalve de processor is ook het intern geheugen (ook wel werkgeheugen of RAM genoemd) van invloed op de prestaties en snelheid van de computer. Een werkgeheugen van twee gigabyte (GB) is toch wel het minimum om soepel te kunnen werken. Voor meer intensieve taken als het spelen van games of videobewerking is vier of zes GB aan te raden. Hoe meer werkgeheugen, hoe meer programma’s je tegelijk kunt hebben openstaan en hoe meer bewerkingen je tegelijk kunt uitvoeren zonder dat dit de pc merkbaar vertraagt.

Geheugenlimiet
Iets om op te letten is het besturingssysteem waarmee de pc is uitgerust. Windows XP ondersteunt een maximum van 3.2 GB aan werkgeheugen, dus is het sowieso zinloos om meer dan 4 GB aan RAM te installeren. Windows Vista en Windows 7 kunnen wel overweg met intern geheugen van meer dan 4 GB. Windows 7 moet dan wel zijn geïnstalleerd in de 64 bits-uitvoering.

Monitor
Bij de aanschaf van een pc dien je er rekening mee te houden dat er vaak geen monitor wordt bijgeleverd. Is dat wel het geval, dan is dat tegenwoordig vrijwel altijd een plat lcd-beeldscherm.

Harde schijf
Welke taken je met de computer uitvoert, bepaalt in hoge mate hoeveel gigabyte opslagcapaciteit de harde schijf moet hebben. Voor tekstverwerking, e-mail en internet zal dat niet zo veel zijn, maar voor gamen of videobewerking des te meer. Een harde schijf van 320 of 500 GB is tegenwoordig gebruikelijk bij een pc. Duurdere systemen beschikken vaak over een harde schijf van 640 GB of zelfs 1 TB (= 1000 GB).

Besturingssysteem
Het besturingssysteem is de software die ervoor zorgt dat je kunt werken met de computer. Over het algemeen wordt er bij een nieuwe pc vrijwel altijd een besturingssysteem bijgeleverd. Voor Windows-pc’s is dit Windows Vista of Windows 7 en voor Apple-computers is dat Mac OS X. Er zijn ook andere besturingssystemen (bijvoorbeeld Linux), maar die zult u op consumenten-pc’s vrijwel niet aantreffen.


Keuze maken
Om te komen tot een juiste keus, biedt Kieskeurig.nl een aantal mogelijkheden:

  • Reviews van producten, voor en door consumenten. Hier lees je alles over positieve en negatieve ervaringen van consumenten. Met daarnaast vragen en antwoorden over producten, verzorgd door consumenten zelf. Na aankoop kun jij ook je review plaatsen.
  • Productinformatie, met de meest actuele informatie op een rij.
  • Prijsinformatie, tevens staat hier vermeld bij wie je deze producten online kunt kopen.
  • Winkelvergelijk, reviews van consumenten over winkels. Alle winkels in de winkelvergelijker worden beoordeeld en kunnen maximaal vijf sterren verdienen. De Kieskeurig.nl-mysteryshopper is verantwoordelijk voor de helft van de totale beoordeling van een winkel, de bezoekers van Kieskeurig.nl verzorgen de andere helft van de winkelbeoordeling.
  • Kopen op internet, informatie over wat er komt kijken bij een aankoop online.
 
Sluiten

Extra beveiliging

Om misbruik te voorkomen mag deze actie maar beperkt worden gebruikt. Deze blokkade wordt over seconden weer opgeheven. Probeer het dan opnieuw.