Grando Keukens & Bad - Reviews & Ervaringen

4,2 Lees 31 reviews Schrijf een review

Op deze pagina vind je shopinformatie en consumentenreviews over Grando Keukens & Bad.

Grando Keukens & Bad stelt zich voor

Ruim 35 vestigingen, snelle levering & CBW-erkend!

Gemiddelde beoordeling

Deze score is berekend op basis van 11 reviews die geschreven zijn in het afgelopen jaar

4.2

Help anderen en geef jouw mening over deze winkel. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-. Schrijf een review

Review criteria:

 • Onvoldoende
 • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

sean bus 11-11-2018 In de winkel gekocht
apeldoorn

koop geen keuken bij Paul Roescher

Algemene score

1,0
Geachte heer of mevrouw,

Op 24-11-2017 sloten wij een overeenkomst voor aankoop keuken. Met deze brief laat ik u weten dat ik de overeenkomst vernietig op grond van een oneerlijke handelspraktijk.

Op grond van de door u verstrekte informatie meende ik een overeenkomst te zijn aangegaan voor

een keuken voor een vaste prijs inclusief montage en wij zouden onzorgt worden.

U heeft foute informatie over het keukenblad geven waarin U sprak over krasvrij keukenblad en in een latere mail kwam U daar op terug. Zie mail datum 27-03-2018

Dan de AEG plafond unit die niet meer leverbaar is. Zie mail op 28-03-2018

Dan moet er weer een nieuwe kit voor de plafond unit besteld worden.

Een mail over installatie kosten verstuurd op 29-03-2018 en op 30-03-2018 daarin geef ik aan dat het niet is aangevinkt op de overeenkomst. Geen reactie.

Mails van ons waarin wij bevestiging vragen van telefoon gesprekken worden niet beantwoord.

Inmeet moment door gegeven op 04-06-2018 , reactie 19-06-2018 of wij al iets gehoord hadden van de planning. Reactie van ons daarop: Niks gehoord

Op het inmeet moment geen Paul Roescher.

De algemene voorwaarden zijn niet met ons doorgenomen.

Zonder orderbevestiging te hebben getekend is de keuken besteld.

Terwijl in de mails staat : Orderbevestiging ondertekenen.

Na controle tekent u de orderbevestiging voor akkoord. Let u erop dat u elke pagina ondertekent? Zonder ondertekende orderbevestiging is onze fabrikant vanwege wettelijke bepalingen niet gerechtigd om uw keuken in productie te nemen.

Er is sprake geweest van een agressieve handelspraktijk. Op 25-08-2018 in een gesprek om er uit te komen werd ons een aanbod gedaan om de helft van de annulering kosten te betalen. Daar zijn wij niet op in gegaan. Eén van de verkopers reageerde daar zeer agressief op, met stem verheffing en van dichtbij wijzend met de vinger probeerde hij ons op deze manier ons te intimiderend.

Het vertrouwen in U bedrijf is weg.

Als ik wel de juiste informatie van u had gekregen, dan had ik geen overeenkomst gesloten.

Ons voorstel is dan ontbinden van de overeenkomst.

Review criteria:

Slecht
Voldoende

Reageer

H.v.d.K. 08-11-2018 In de winkel gekocht
Grando Son / Eindhoven

Zou zo weer naar Grando Son gaan!

Ja, ik beveel deze shop aan

Algemene score

9,0
Nadat we eerst enkele opdringerige keuken-'boeren' hadden bezocht, kwamen we bij Grando Son uit. Een verademing hoe men ons daar op ons gemak wist te stellen en meedacht met onze keuzes. Geen opdringerigheid, goede adviezen, prima service, klantvriendelijk. Ook de prijzen waren concurrerend. Daarbij hoefden wij niet automatisch in te stemmen met apparatuur die 'standaard' was en konden we ook onze eigen keuze maken, indien passend. Onverwacht opduikende problemen, die er in een totaal project van sloop van oude keuken naar opbouw van een nieuwe keuken altijd wel zijn, werden zo snel als mogelijk opgelost. Het werk werd uitbesteed aan een keukenbouwbedrijf waar alles ook goed geregeld werd met zeer vakkundig en net, vriendelijk personeel. Een echt visitekaartje dus voor Grando!

Pluspunten

 • Retourproces
 • Klantenservice
 • Vakkundigheid personeel

Minpunten

 • -

Review criteria:

Uitstekend
Goed

Reageer

G. Net 18-09-2018 In de winkel gekocht
GRANDO KEUKENS BREDA

Grando Keukens Breda

Algemene score

3,0
Overmorgen krijgen we de sleutels van onze nieuwe flat. (Huis verkocht en naar huurflat)
Mooie keuken uitgezocht bij Grando keukens in Breda, 2 en half uur ontwerp en advies door aardige verkoper en offerte gekregen EU 11600.-
Toen we de offerte mee wilden nemen om er een dag over na te denken kregen we te horen dat dat niet ging gebeuren en we konden weggaan.
Verbouwereerd reden we weg met de auto en we begrepen er niets van, mooie keuken maar je moet meteen beslissen?
De aardige verkoper kon ook niet uitleggen waarom.
In de auto gebeld met de manager van Grando Keukens Breda om uitleg, deze zei dat ik met die offerte wel eens naar een concurrent zou kunnen gaan om 500 korting te bedingen.....
Als ik korting wilde hebben had ik dat wel bij Grando gevraagd.
Per mail wilde hij wel een 3d tekening opsturen met de totaal prijs maar zonder de inbouw-apparatuur prijzen ????

Nu belt de aardige verkoper opeens op dat we de keuken voor 10000 EU mogen kopen ????????

De email heb ik tot op heden nog niet gehad.

Begrijpt u het of begrijp ik het?????

Review criteria:

Onvoldoende
Goed

Reageer

Een ontevreden klant 02-09-2018 In de winkel gekocht
-

Een groot drama! Doe het jezelf niet aan!

Algemene score

1,0
De verbouwing van de badkamer is het beste te omschrijven als een drama waar de gemiddelde soap serie nog een puntje aan kan zuigen. Ik denk dat als ik de verbouwing in een script zou schrijven en zou pitchen aan John dat die het als te onrealistisch zou bestempelen.
Meer dan een jaar zijn we er in totaal mee bezig geweest. Zelfs een gang naar de geschillencommissie was nodig om ons gelijk te halen. En mensen die ervaring hebben met de geschillen commissie weten dat deze niet vaak de klant gelijk geeft, dus dit geeft ook aan hoe erg het was. Na de commissie werd het nog verder een drama van niet gehaalde afspraken.
Ik kan er pagina's over wijden (En dat heb ik bij de geschillencommissie ook gedaan, dus de liefhebber kan het daar nalezen) Zaken waren scheef, slecht gepositioneerd, lelijk, en gewoonweg amateurisch. Na verder onderzoek bleek het ook nog gewoon gevaarlijk te zijn, iets waar de commissie als Grando niet echt onder de indruk van was. Hetgeen ik mij ook afvraag of dit bij andere ex-klanten van Grando ook niet zo opgeleverd is en dat mensen met een gevaarlijke badkamer zitten zonder het zelf te weten. Na deze klachten ging het amateurisme gewoon verder, tot uiteindelijk Grando zelf het blijkbaar ook genoeg vond en er iemand anders bij haalde (Iets wat wij van het begin af aan al verzocht hadden).
Laatst werden er zonnepanelen geinstalleerd bij ons. Deze installateur was een halve dag bezig. Hij moest een enorme paginalange lijst inleveren met allemaal foto's en controles en bewijsmateriaal dat die een goede installatie had gemaakt. Erg professioneel en degelijk dus. Grando hanteerd het totaal tegenovergestelde. Ze stellen iemand aan die het werk bij je gaat doen en dat is het. Geen enkele vorm van controle, geen enkele vorm van een werkwijze afdwingen om tot een soort Grando standaard te komen. En he! het is ok dat iemand fouten maakt, maar los het dan gewoon op een fatsoenlijke manier op. Bij Grando is direct de klant de schuldige, en waarom ook niet? Geld is toch al binnen. Te schofterig voor woorden. Als er iets van een keurmerk bestond voor dit soort winkels, bestond deze toko al lang niet meer.
Dus wil je bij Grando iets kopen. Doe het jezelf niet aan! En zorg voor een goede rechtsbijstand verzekering, en genoeg extra vrije dagen om naar de geschillencommissie of rechtbank te gaan.

Pluspunten

 • -

Minpunten

 • Retourproces
 • Klantenservice
 • Vakkundigheid personeel

Review criteria:

Slecht
Slecht

Reageer

Patrick Rietveld 06-06-2018 In de winkel gekocht
Grando Hoofddorp

Zodra de handtekening is gezet, houdt de service op!

Algemene score

1,0
3,5 jaar geleden voorafgaand aan de aankoop van ons nieuwe huis een complete keuken inclusief apparatuur gekocht bij Grando Hoofddorp. Naast de aankoop van de keuken zelf, adviseerde de verkoper ook de bijbehorende apparatuur vooral bij Grando te kopen. Dankzij hun grote inkoopvolume konden we rekenen op een scherpe prijs EN geweldige service. De verkoper gaf aan pal achter de produkten te staan welke we via Grando zouden aanschaffen.

Korte opsomming van het begin: twee weken voor we ons huis zouden betrekken zou de keuken worden geplaatst. Verkeerd fornuis geleverd ( twee ovens ipv 1), bij volgende poging verkeerde kleur fornuis, derde poging grote kras aan de zijkant. Geadviseerd om deze laatste maar te accepteren, het duurde nu wel erg lang en Grando vond het best lastig om er steeds voor te moeten langskomen. Van compensatie geen sprake trouwens, ik kon ook gewoon wachten op de volgende... Na 6 maanden twee pitten van fornuis vielen steeds uit. Door Grando direkt doorverwezen naar Boretti. Ik kon zelf wel even bellen werd er gezegd....

Nu 3,5 jaar later is de oven van het Boretti fornuis er spontaan mee gestopt. Gebeld met Boretti. Toestel valt buiten garantie maar als antwoord op mijn stelling dat ik van een dergelijk apparaat ( A status en prijs) redelijkerwijs mocht verwachten dat dit niet zou gebeuren, gaf Boretti mij gelijk. Desondanks ligt een eventuele coulance bij de verkopende partij, Grando in dit geval.

Bovenstaand verhaal ook telefonisch bij Grando neergelegd. Medewerker vond het ook, ik mocht als klant wel meer verwachten van een dergelijk apparaat. Stuurt u ons maar een mail dan zien we even wat we kunnen doen. Maar de eigenaar moet er een beslissing over nemen. Gemaild met Grando, probleem voorgelegd en gevraagd naar een oplossing. Wellicht kon een monteur van Grando even naar het apparaat kijken of iets anders. Aangegeven overal voor open te staan...

De eigenaar bleek minder meedenkend of beter gezegd totaal niet. Hij zei er niets aan te kunnen doen en dat er geen sprake kan zijn van coulance vanuit Grando. Het advies was om het te melden bij de Consumentenbond, zij konden ons verder helpen. Het advies bleek een wassen neus, de Consumentenbond verzamelt dergelijke klachten wel degelijk, maar kan op individueel niveau hier nu niets mee. Het streven is om een collectieve vuist te maken naar fabrikanten teneinde fabrikanten aan te sporen langere garantietermijnen te hanteren. Overigens een goed streven, maar voor ons in het heden geen oplossing. Kortom een zinloos en ook onjuist advies van de eigenaar van Grando, waarbij het de indruk wekt dat het de bedoeling is het af te schuiven, om er op die manier dan maar van af te zijn.

Samenvattend had ik meer van Grando verwacht. De voorgespiegelde service is op alle vlakken, in het begin en zeker nu, compleet achterwege gebleven. Uit ervaring blijkt dat het verkooppraatje over de service en het pal achter de produkten te staan, slechts een praatje. Grando Hoofddorp en dan specifiek de eigenaar, toont geen inlevingsvermogen, maakt de voorgespiegelde service niet waar, assisteert niet bij problemen ( belt u zelf maar met Boretti), voelt zich op geen enkele wijze verantwoordelijk voor wat er is geleverd aan de klant ondanks het prijskaartje ( garantie is nou eenmaal verlopen), biedt ook geen oplossingen maar schuift het af ( consumentenbond kan u helpen) en wil er niets eens over meedenken ( wellicht kan een Grando monteur bij u langs komen), maar strijkt WEL na het zetten van de handtekening het geld op.

Ik zou op basis van onze ervaringen zeker niet met Grando Hoofddorp in zee gaan.

Pluspunten

 • -

Minpunten

 • Retourproces
 • Klantenservice
 • Vakkundigheid personeel

Review criteria:

Slecht
Voldoende

Reageer

Marieke 14-05-2018 In de winkel gekocht
Alexandrium

Waardeloos

Algemene score

3,0
We kozen voor Grando omdat we niet maalden om een euro meer of minder als dit maar goede service en kwaliteit zou opleveren.
We kwamen bedrogen uit. We hebben veel verbouwd in ons huis, maar nergens ging het zo mis als met Grando.

Een kleine greep uit onze ervaringen:
Er werd goed meegedacht vóórdat we getekend hadden. Na het tekenen werd er stylistisch wél meegedacht, maar verder eigenlijk geen enkele bijdrage van de winkel gekregen.
1. we hebben een maand gewacht op tekeningen die in een halfuur te maken zijn (vertellen ook medewerkers zelf
2. verkeerde scharnieren zijn tot twee keer toe geleverd
3. onvoldoende scharnieren zijn geleverd
4. verkeerd afvoer is geleverd, waardoor lades niet meer open konden.
5. monteur besloot op eigen houtje dat hij ook een week later kon komen, zonder dat dit naar ons gecommuniceerd werd. Dag vrij gevraagd in het onderwijs, leerlingen invaluren laten hebben voor niets.

De lijst kan verder gaan, maar ik besluit dat dit wel genoeg is geweest.

Ik ben dus wél tevreden over de esthetische hulp die geboden is en er is gepoogd mee te denken, maar zodra er uitgevoerd moet worden, werkt Grando echt ondermaats. Dit doet niet af aan de vriendelijkheid van het personeel, maar daar verbouw je niet mee.

Pluspunten

 • -

Minpunten

 • Klantenservice
 • Vakkundigheid personeel

Review criteria:

Slecht
Voldoende

Reageer

Bert en Els Everaardt 09-05-2018 In de winkel gekocht
hoofddorp

Droom keuken is geinstalleerd

Ja, ik beveel deze shop aan

Algemene score

10,0
Bij de aanschaf al goede ervaring gehad. Meedenken door Michelle. In 2 dagen is onze keuken Door Nico Truijens , perfect geïnstalleerd. Wat een harde werker kijkt niet op een uurtje. Heeft geduld is niet snel tevreden. Daarom een dikke pluim voor Michelle en Nico

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Annemiek 27-04-2018 In de winkel gekocht
zaandam

na 1 jaar, 4 maanden en 19 dagen keuken compleet

Algemene score

3,0
De keuken in eerste instantie goed opgeleverd, was er blij mee, maar moesten nieuwe deuren komen wegens schade en een nieuwe achterwand deze was verzaagd, en stoppers bovenkasten waren er niet bij, dat was jammer. Wordt dan besteld weer maanden verder. Problemen met de quooker moest ik zelf oplossen met de fabrikant. Toen problemen met afzuigkap, veel afspraken met monteurs, schade door monteur afzuigkap, zij wand en kookplaat beschadigd, nieuwe daarvoor geplaatst, 4 x nieuwe afzuigkap ontvangen, stoppers voor bovenkasten zijn wel 5 x verkeerd geleverd nu na 1 jaar 4 maanden en 19 dagen eindelijk de juiste. De communicatie is de laatste tijd niet erg goed geweest, veel zelf achteraan moeten bellen. Ben een zeurkous genoemd. Geen enkel woord verder van sorry, zij konden daar niets aandoen,werd gezegd.. Heeft mij veel vrije dagen gekost voor al het monteur bezoek. De monteurs deden erg hun best, maar als de levering en de spullen niet goed zijn is het voor hun ook moeilijk werken.

Review criteria:

Onvoldoende
Goed

Reageer

D de Jong 06-04-2018 In de winkel gekocht
Den Helder

Prutswerk

Algemene score

4,0
Mooie keuken gekocht. Slechte apparatuur van whirlpool geadviseerd. Maakte niet waar wat beloofd was. Montage was rampzalig. Aardige keukenmonteurs met een hoog Buurman en Buurman gehalte. Kwaliteit van werken ver beneden peil. Je kan hier best een keuken kopen zonder whirlpool apparatuur, maar dan kan je hem beter zelf plaatsen.

Pluspunten

 • -

Minpunten

 • Retourproces
 • Klantenservice
 • Vakkundigheid personeel

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende

Reageer

Berger 24-03-2018 In de winkel gekocht
Grando Hoorn

Alles top!!!

Ja, ik beveel deze shop aan

Algemene score

10,0
Wij hebben deze week een keuken geleverd gekregen, deze is geplaatst zonder problemen, alles compleet en perfect op maat.
We zijn er heel erg blij mee.
Onze complimenten.

Pluspunten

 • Klantenservice
 • Vakkundigheid personeel

Minpunten

 • -

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend

Reageer

RenA 22-01-2018 In de winkel gekocht
Doetinchem

klantonvriendelijk bedrijf met slechte service

Algemene score

3,0
We hadden over de vestiging van Grando in Epe goede dingen gehoord en mede daarom zijn wij bij Grando terecht gekomen, in Doetinchem omdat dit de dichtstbijzijnde vestiging is.
Wat een teleurstelling. Het komt er op neer dat zodra je handtekening onder het contract staat je klant af bent. Men belt nooit terug, leest niet wat er staat in mailberichten en verdraait je woorden. Er zijn 2 adviseurs die van elkaar niet weten wat ze doen of afspreken. Het 'leidingen advies' deugde niet en we zouden in eerste instantie allerlei verbouwingen moeten gaan doen omdat degene die kwam kijken er niets van bakte. Nou, er had een keuken gestaan en die pate ook, dus een nieuwe zou dat ook moeten kunnen. Na een dag of wat kwamen we er achter dat het aanrechtblad door boog omdat het te dun is voor de breedte van de kasten er onder, maar, zei men bij Grando, we hadden getekend voor akkoord dus wat wilden we? Restpunten oplossen werd pas gedaan nadat we een formele ingebrekestelling hadden gestuurd. Om het aanrechtblad te verstevigen heb ik uiteindelijk zelf maar aluminium hoekstrips bedacht en ook nog aangeleverd, waarna een door hen gezonden monteur die maanden later heeft geplaatst, tegelijk met het oplossen van een deel van de restpunten. Maar niet alles werd opgelost. Verder heeft de rechtsbijstandsverzekering de zaak overgenomen. We blijven zitten met een keuken die niet aan onze verwachtingen voldoet. O ja en op hun website worden alleen de positieve reviews geplaatst; dus niet die van ons. Nooit meer naar Grando Doetinchem!

Pluspunten

 • -

Minpunten

 • Klantenservice
 • Vakkundigheid personeel

Review criteria:

Slecht
Voldoende

Reageer

Hans van limbeek 23-10-2017 In de winkel gekocht
Grandokeukens in enschede

Slechte nazorg en totaal geen service na opleveringsklachten

Algemene score

2,0
Na plaatsing van de keuken hadden we een vijftal klachten.
Een keuken van 14.200 euro!
Dankzij interventie van een derde partij was alles na dertien!!! Maanden opgelost!
De keuken had nog een elementaire beginnersfout in het ontwerp.
Daarvan gaven ze mijn vrouw de schuld!!

Pluspunten

 • -

Minpunten

 • Klantenservice
 • Vakkundigheid personeel

Review criteria:

Slecht
Voldoende

Reageer

Johan. 28-09-2017 In de winkel gekocht
Hazerswoude Dorp

Een aanrader!

Ja, ik beveel deze shop aan

Algemene score

8,0
Na maanden oriënteren en vele keukenzaken bezocht te hebben hebben we een keuken gekocht bij Grando in Hazerswoude Dorp. Fantastisch geholpen, zonder enige druk te hebben ervaren om tot aankoop over te gaan. Bij ons eerste bezoek heel fijn geholpen door de eigenaar zelf en ons naar huis stuurde met ontwerpen om even over na te denken. Bij het tweede bezoek is een 3D tekening gemaakt met een begroting waar wij tevreden mee zijn.

Review criteria:

Goed
Goed

Reageer

J. 28-06-2017 In de winkel gekocht
Grando Hoogvliet

Slechte service Grando Hoogvliet

Algemene score

3,0
4,5 jaar geleden een keuken gekocht bij Grando Hoogvliet met apparatuur van Whirlpool/Bauknegt. Hier zoveel problemen mee gehad. Service Grando Hoogvliet niet om over naar huis te schrijven. Er wordt niet bemiddeld als er zich problemen voordoen na garantietermijn (terwijl problemen aan apparatuur al speelde tijdens garantietermijn!). Ik moet t nu maar zelf uitzoeken met Whirlpool. En whirlpool reageert niet op mijn klacht (dit gaat over de combi oven). Vaatwasser ook problemen mee gehad net na garantietermijn. Grando Hoogvliet vond dus dat ik zelf de voorrijdkosten moest betalen a 50 euro. Ik heb informatie ingewonnen en er is mij een ondeugdelijk product geleverd en dan moet de winkel het probleem oplossen. Ik weer in discussie gegaan en uiteindelijk hoefde ik niets te betalen. Echter, dat t nodig is om een discussie te voeren zegt genoeg over de servicegerichtheid!nu weer problemen met de vaatwasser.reparatiekosten 230 euro! We besluiten een andere aan te schaffen van een ander merk!geen zin meer om hier weer een discussie over te voeren met Grando Hoogvliet! Hoe dan ook, ze leveren slechte service, maar Whirlpool/Bauknegt spant de kroon! Mijn advies: koop geen keuken bij Grando Hoogvliet en al zeker geen apparatuur van Whirlpool/Bauknegt!

Pluspunten

 • -

Minpunten

 • Klantenservice

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende

Reageer

Loes Visser 25-04-2017 In de winkel gekocht
Grando, delft

Slechte service

Algemene score

1,0
Bij aankoop van de keuken enige jaren geleden geen klachten.
Nu hangen er wat deurtjes scheef. Probeer al maanden een monteur via Grando Delft te krijgen.
Vele malen in de winkel geweest, telefonisch contact gehad, maar tot op de dag van vandaag geen respons of monteur. Zeer slechte service dus.

Pluspunten

 • -

Minpunten

 • Retourproces
 • Klantenservice
 • Vakkundigheid personeel

Review criteria:

Slecht
Voldoende

Reageer

Robbert-Jan 21-02-2017 In de winkel gekocht

Grando Hoogvliet - Klacht - Waardeloos bedrijf na aankoop

Algemene score

1,0
De badkamer was ruim op tijd besteld en zou week 1 worden afgeleverd, maar door (productie) fouten van de leverancier werd het uiteindelijk pas in week 7 het laatste nageleverd. Alles ging mis, materialen waren niet goed besteld en werden verkeerd afgeleverd en in de verkeerde kleur. Je verwachte een bepaalde expertise als je een inschatting moet doen voor zaken als tegels, maar ook deze waren te weinig berekend, waardoor ik genoodzaakt was om uiteindelijk de tegels zelf af te halen bij het hoofdkantoor in Helmond. Veel extra en vooral onnodige stress gehad door Grando Alexandrium. Altijd kwam het initiatief tot contact van mijn kant, en vaak werd er pas dagen later op mijn telefonische verzoeken gereageerd.

Kortom afrader voor iedereen!!!!

Pluspunten

 • -

Minpunten

 • Retourproces
 • Klantenservice
 • Vakkundigheid personeel

Review criteria:

Slecht
Voldoende

Reageer

Top 05-02-2017 In de winkel gekocht

Badkamer

Algemene score

6,0
Pluspunten:
- kennis en kunde van verkoper en monteur
- prettig contact met verkoper en monteur
- meelunchen bij Grando
- kwaliteit montage 
- telefonisch gesprek met directeur na afronding verbouwing badkamer
Verbeterpunten:
- uitlopen van de planning als geheel; late communicatie over latere start verbouwing, verkeerde wandtegels besteld/geleverd
- weinig initiatief tot contact en/of tegemoetkoming/compensatie voor de moeilijkheden vanuit Grando tijdens verbouwing/montage
Uiteindelijk een prettig gesprek met de directeur gehad, wat ons vertrouwen geeft dat Grando Hazerswoude het contact met klanten tijdens (moeilijkheden met) de verbouwing anders gaat aanpakken.

Review criteria:

Voldoende
Goed

Reageer

Zeer ontevreden klant 21-01-2017

Garndo Helmond slechte zaak, geen service.

Algemene score

1,0
Grando Helmond komt afspraken niet na, komt beloftes niet na, is ondeskundig, verkeerde materialen, reageert niet, laat je als klant barsten. Ze hebben hun geld toch al binnen. Leveren altijd teveel tegels, en betalen met veel moeite een schijntje terug. Waardeloze zaak. Moesten ze sluiten. Enkel maar minpunten.

Review criteria:

Slecht
Slecht
Onvoldoende

Reageer

Top 28-12-2016 In de winkel gekocht
Hazerswoude

Top

Algemene score

4,0
Pluspunten:
- kennis en kunde van verkoper en monteur
- prettig contact met verkoper en monteur
- meelunchen bij Grando
- kwaliteit montage
Minpunten:
- fouten in noteren gekozen materialen; veel zelf eruit gehaald, maar uiteindelijk verkeerde wandtegels
- late communicatie over latere start verbouwing (donderdagavond voor de maandag dat er gestart zou worden)
- verkeerde wandtegels besteld/geleverd
- uitlopen van de planning als geheel (4 maanden later)
- weinig initiatief tot contact en/of tegemoetkoming/compensatie voor de moeilijkheden vanuit Grando tijdens verbouwing/montage, zelfs na negatieve feedback

Review criteria:

Slecht
Goed

Reageer

Moniquedelies 12-01-2016 In de winkel gekocht
Heerhugowaard

Algemene score

2,5

Gemak
Het gemak om de keuken te kopen was groot. Het gemak tijdens het plaatsen al onvoldoende omdat er zeer ondeskundig te werk werd gegaan em diverse zaken ontbraken. Het gemak tijdens het oplossen van door Grando ontstaande problemen is zo onvoorstelbaar slecht. Ondanks mondelinge afspraken wordt later beweerd dat dit nooit is afgesproken en zelfs schriftelijke afspraken worden niet nagekomen. Tevens een zeer onprofessionele en zelfs onbeschofte manier van communicatie.

Service
Stuk uit zijwand gebroken om snoer er doorheen te krijgen, niet werkende vaatwasser, te hoog gemonteerde spoelbak, boren in apparatuur waardoor garantie vervalt, twee delen van blad niet vlak monteren, kieren met kit diechtspuiten in de hoop dat de klant het niet ziet enz enz. En vervolgens niet of slordig 'oplossen'.
Zoals in een eerdere review ook te lezen: service tot aan betaling, daarna is er geen enkele sprake van service meer.

Assortiment
Er is een behoorlijke keuze, maar verwacht geen hele goede kwaliteit.

Aanbeveling
Ik koop hier absoluut niets meer en laat al helemaal niets monteren of installeren!
Echt goedkoop zijn ze uiteindelijk zeker niet. Voor de gehanteerde prijzen kunt u veel betere keukens aanschaffen waarbij ook nog eens service geleverd wordt.

Review criteria:

Slecht
Slecht
Voldoende

Reageer

slindhoudt 24-11-2015 In de winkel gekocht
Grando Hoogvliet

Algemene score

3,5

Service
Na de koop bij Grando Hoogvliet, totaal geen service meer

Aanbeveling
Aardig bij de koop. Na de koop zijn ze nauwelijks te bereiken, altijd in gesprek met nieuwe klanten. Bellen niet terug uit zichzelf. Je moet zelf herhaaltdelijk terugbellen.
Na 2 jaar met veel schade a.d. keuken mag je zelf veel bijbetalen, na een dure aanschaf v.d. keuken. Bij de 2de klacht en deze erkend te hebben vertellen ze doodleuk, dat het niet meer onder de garantie valt na 6 weken wachten

Review criteria:

Voldoende
Slecht
Voldoende

Reageer

famvanheesen 12-10-2015 In de winkel gekocht
Utrecht

Algemene score

1,3

Service
Zodra het geld binnen is hoef je niet veel van ze te verwachten

Assortiment
een standaard webwinkel heeft veel meer keuze en merken.

Aanbeveling
Onze badkamer en toilet zijn zo slecht gedaan dat ik iedereen zou aanraden om ergens anders te kopen

Extra toelichting
Echt heel slecht! Badkamer en toilet beneden laten doen. De afwerking is echt om te huilen. Tegels zitten scheef, voegen met gaten erin, scheve voegen, ontzettend dikke kitranden waar dat niet nodig is, afwerkrandjes sluiten niet op elkaar aan in de hoeken, etc. Vervolgens sturen ze iemand om het netjes te maken en zelfs die geeft aan, om het netjes te krijgen moet eigenlijk de hele badkamer opnieuw gedaan worden…ik kan het zo goed mogelijk maken maar helemaal netjes wordt het nooit. Februari zou alles klaar zijn en eind oktober komen ze het laatste dingetje doen…… Vloerverwarming laten leggen. Grando koopt dit van Magnum maar leveren wel een uitgeklede thermostaat erbij waar je nagenoeg niks mee kan instellen….je mag wel net zo veel betalen als voor de vloerverwarming met uitgebreide thermostaat van Magnum. Douchekraan werd geleverd met een kapotte thermostaat, je zou denken dat ze dit snel oplossen maar nee, we hebben nagenoeg 2 weken moeten wachten voordat we warm konden douchen in een gloednieuwe badkamer. Al met al echt heel slecht, doe je zelf een plezier en loop met een grote boog om Grando heen want de prijs kwaliteit verhouding is bij Grando echt heel erg slecht.

Review criteria:

Slecht
Slecht

Reageer

ABC1985 27-01-2014

Algemene score

7,7

Gemak
Overzichtelijk en snel.

Service
Snel bezorgd, netjes telefonisch contact en op een gunstig tijdstip bezorgd.

Aanbeveling
Zie bovenstaande punten

Review criteria:

Goed
Goed

Reageer

Vanesch 05-01-2014
Ja, ik beveel deze shop aan

Algemene score

8,5

Gemak
Het makkelijk om een bestelling te plaatsen bij Grando keukens

Service
Zeer snelle service zondag besteld maandag morgen geleverd!!!

Assortiment
DE keuze is reuze!!

Aanbeveling
Bestelling en levering perfect verlopen!!

Extra toelichting
Alles prima verlopen!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Koolhaas1 02-01-2014

Algemene score

6,5

Gemak
In verband met visueel probleem word er geen gebruik gemaakt van iDeal. Betaling bij de chauffeur niet mogelijk dus klantonvriendelijk.

Assortiment
De prijs van de gaskookplaat is bij de concurrent goedkoper.

Review criteria:

Onvoldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Tedje1972 22-11-2013 In de winkel gekocht
Hoofddorp
Ja, ik beveel deze shop aan

Algemene score

10,0

Service
Onze combi-magnetron was defect, hierop bij verschillende bedrijven informatie ingewonnen. Zo ook bij Grando in Hoofddorp. Tijdens mijn verhaal gaf de verkoper aan dat hij een showroom model had staan, dat ging om een zwart model. Ik reageerde daarop dat ik ook een zwarte Bauknecht had, waarop hij meteen het typenummer kon noemen, dat geeft voor mij aan dat men kennis van zaken heeft. Uiteindelijk prima geholpen, ook achteraf nog wat technische vragen gehad over een elders-gekochte inbouw kookplaat. Ik heb het als zeer prettig ervaren, zowel kennis als persoonlijke benadering.

Aanbeveling
Mijn beschreven ervaring is voldoende om deze motivatie uit te leggen.

Review criteria:

Uitstekend

Reageer

123gab 18-10-2013
Ja, ik beveel deze shop aan

Algemene score

8,8

Extra toelichting
snelle, accurate service

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

P. Rijkers 12-10-2013
Ja, ik beveel deze shop aan

Algemene score

8,2

Extra toelichting
Top bezorging, bezorger was zeer vriendelijk en mijn koelkast is binnen de afgesproken tijd geleverd

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Peter Hoppen 11-10-2013 Via de website gekocht
Ja, ik beveel deze shop aan

Algemene score

9,5

Gemak
Geen problemen ondervonden bij het bestellen.

Aanbeveling
100%, zeker omdat ik voor eventuele service gewoon bij de vestiging terecht kan. Dit is 5 min rijden voor mij!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

kvannes 10-10-2013 Via de website gekocht

Algemene score

6,5

Extra toelichting
Gebrek aan kennis over het aansluiten van een Perilex stekker

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

sonjaaj 03-10-2013 Via de website gekocht
Ja, ik beveel deze shop aan

Algemene score

9,8

Service
Fantastische bezorgdienst, 's middags besteld, volgende dag 's ochtends bezorgd.

Extra toelichting
Ik had eerst gekozen voor de afhaalmogelijkheid omdat ik bang was niet thuis te kunnen zijn op het moment van levering. Ik werd gebeld door de bezorgdienst dat ze een gerichte indicatie konden geven van de bezorgtijd en dat ze zelfs om half 7 's ochtends bezorgen. Dat hebben ze gedaan, en de bezorgers waren super vrolijk ondanks het vroege tijdstip. :)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer