Ik moest me even door de verbouwing heen wurmen, maar verderop werd ik opgewacht door een stevige dame, die mij met uitgestoken hand tegemoet kwam. Zij gedroeg zich werkelijk als een gastvrouw. Ik waande me in een chique restaurant. Ik zei dat ik voor een missie kwam, en dat ik wist wat ik hebben wilde, omdat ik op internet de beschikbaarheid van mijn artikel bevestigd had gezien: de Samsung J5. De gastvrouw ging mij voor naar een vitrine, schoof het glas opzij, en toverde de doos met het telefoontje tevoorschijn. Ik vertelde dat het een cadeau was, voor iemand die een identiek toestel had. Dat toestel was inmiddels door onzorgvuldige omgang zo beschadigd, dat het een wonder was, dat dat ding nog werkte. Ik vroeg er dus een hoesje bij, om herhaling te voorkomen. Zij ging mij voor naar de hoek waar de hoesjes hingen en vond na enig zoeken het juiste exemplaar. Zij toonde me de afbeelding ervan, en vertelde dat je er ook wat pasjes in kunt bewaren. Van internet wist ik, dat die dingen nogal aan de prijs zijn, en ik vroeg een alternatief. De gastvrouw pakte een goedkoper exemplaar, en legde uit, dat merkloze hoesjes goedkoper waren, maar dat dit hoesje wel van Samsung was. Ik nam het erbij. Ze ging me voor naar de kassa. We moesten enige tijd wachten op een andere klant, die problemen ondervond met haar bankpasje. Mijn gastvrouw besloot hier niet langer op te wachten, en nodigde me uit naar een ander punt in de zaak, om de rekening alvast in orde te maken. Zij kwam er, heel slim, achter dat ik tot de vaste klanten van BCC kan worden gerekend. Zij constateerde dat ik mijn verhuizing van Lelystad naar Almere nog niet had doorgegeven. Dat deed ze dan meteen even. Dat verliep op rolletjes, en ik voelde me door haar behandeld als een VIP. Eenmaal klaar liepen we terug naar de kassa. De vrouw met het weigerende pasje was vertrokken. Ik rekende af. Mijn gastvrouw vroeg me, of zij het cadeautje misschien moest inpakken. Ik aarzelde. Zij liep me voor naar een stelling met rollen, en toonde me het cadeaupapier. Daarop stond in ruime mate 'BCC' gedrukt. Ik bedankte haar voor haar aanbod om het cadeautje in te pakken, en vertelde haar dat ik het liever in anoniem cadeaupapier inpak, omdat de verrassing anders een stuk kleiner zou zijn. Zij begreep het. We namen afscheid, nadat ze me nogmaals gewezen had op mijn rechten als consument. Ik denk dat de hele actie tussen binnenkomst en vertrek nog geen 20 minuten geduurd heeft. Maar voor de zoveelste keer werd mij duidelijk, waarom ik zo graag bij BCC kom voor de aanschaf van mijn apparatuur: ik liep blij en de koning te rijk weer naar buiten. Later op de avond kreeg ik de aankoopbevestiging toegestuurd via mijn mail.
Ik ben blij dat ik ook dit geschenk bij BCC heb gekocht. Tot de volgende keer!