Alecto WS-3100 Weerstation - Reviews

Specificaties
Buitensensoren
regen, temperatuur, luchtvochtigheid, windrichting, windsnelheid
Binnensensoren
temperatuur, luchtvochtigheid
Min/max metingen
temperatuur
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 14 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

7,3

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Voldoende
  • Voldoende
  • Voldoende
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

BeVe 16-06-2016 Product maand in bezit

Kat in de zak.

Algemene score

4,5
Hoewel in de beschrijving staat dat de reikwijdte ongeveer 50 meter is, is bij mij 15 meter al niet haalbaar. De verbinding tussen binnen en buiten unit wordt geregeld onderbroken. Verhaal halen bij de servicedienst levert niets op, er worden alleen maar suggesties gedaan wat er allemaal fout kan zijn. Kort om, weg gegooid geld.

Review criteria:

Voldoende
Slecht
Onvoldoende
Onvoldoende

Reageer

Gino 02-03-2017 Product paar dagen in bezit

weerstation

Algemene score

8,0
Dit weerstation is gemakkelijk te installeren en de gebruiksaanwijzing is duidelijk. Al de bewegende onderdelen lopen soepel.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Jos Bremers 02-03-2017 Product paar dagen in bezit

goede prijs/kwaliteit verhouding

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

7,0
Goed toestel voor de huis- ,tuin- en keukengebruiker met alle benodigde functies voor een acceptabele prijs.

Pluspunten

  • prijs
  • functies
  • installatie

Minpunten

  • bevestigingspunt te klein

Review criteria:

Goed
Goed
Onvoldoende
Goed

Reageer

Marijke 25-02-2017 Product paar maanden in bezit

Snel kapot

Algemene score

1,0
Aanvankelijk was ik heel blij met dit weerstation, hij deed precies wat ik wilde: temperatuur, neerslag en wind registreren.

Maar al gauw lukte het steeds minder goed. Hoewel er tussen display en meetsysteem alleen een raam was, viel het contact steeds verder weg en allerlei trucs, zoals resetten (knopje op de meetunit), opnieuw instellen etcetera werkten maar even, en uiteindelijk niet meer.

Ik heb een nieuwe gekregen, maar die vertoonde al snel dezelfde kuren. Na twee maanden sukkelen, ook met een nieuw exemplaar na de eerste klacht, heb ik de moed opgegeven en spaar ik verder voor een beter exemplaar van een ander merk.

Minpunten

  • Gaat snel stuk
  • Nieuw exemplaar ging nog sneller stuk

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Bram 20-02-2017 Product paar dagen in bezit

Degelijk apparaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Duidelijk scherm, bevestigingssteun voor de buiten sensoren in R.V.S de temperatuur waarden zijn behoorlijk nauwkeurig komen overeen met mijn andere temperatuur meters.
de waarden van de windsnelheid moet ik nog even uitvogelen.

Pluspunten

  • Uitvoering kunststof + R.V.S
  • Duidelijk scherm

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

WEERSTATION WS-3100 07-02-2017 Product paar dagen in bezit

weerstation, eenvoudig en goed

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
eenvoudige montage, goede weergave van meest nuttige parameters
fascinerend om op te volgen
onmisbaar voor een weerfan

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

bakker 69 10-01-2017 Product paar weken in bezit

alecto ws-3100 weerstation

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

7,0
ik heb het weerstation nog maar een week hij is gemakkelijk te plaatsen
dus dat is geen probleem dat kan dus iedereen de bediening is ook goed alleen het beeldscherm mag wat duidelijker

Pluspunten

  • makelijk te plaatsen
  • werkt snel en goed

Minpunten

  • klemmen voor mast
  • klein schroefje voor baterijenvak

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Onvoldoende

Reageer

Paz 05-01-2017 Product paar dagen in bezit

Mooi en overzichtelijk display, goede weergave

Algemene score

8,0
Eenvoudige montage en installatie, duidelijke handleiding.
Mooi en overzichtelijk display.
Automatische tijdsinstelling

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

petersammeke 04-01-2017 Product paar dagen in bezit

super in gebruik

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Alecto WS-3100 Weerstation is makkelijk in gebruik, overzichtelijk en in 5 min werkt het. Ik kan het iedereeen aanraden.

Pluspunten

  • duidelijk
  • in oogwenk werkt het
  • mooi

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Fokke 29-12-2016 Product paar dagen in bezit

Gemakkelijk te installeren en veel informatie

Algemene score

9,0
Als cadeau ontvangen. Het station geeft veel informatie, is gemakkelijk te installeren. Houdt eveneens historische data vast.

Pluspunten

  • gemakkelijke installatie
  • veel intersaante weerinformatie

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Johan 07-12-2016 Product paar dagen in bezit

WS3100 doet wat ie moet doen

Algemene score

8,0
Eenvoudige installatie, duidelijk display. De buitentemperatuur is eenvoudig aan te passen aan de hoogte waarop je de unit plaatst

Pluspunten

  • bedieningsgemak
  • correcte meetgegevens

Minpunten

  • fragile bevestiging met de slangenklemmen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Johan 02-10-2016 Product paar dagen in bezit

Weerstation Alecto WS-3100

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Het weerstation voldoet aan de verwachtingen. Nadat ik deze had uitgepakt en de batterijen erin had gedaan ging het instellen vrij snel. Het zou gaan regenen dus snel een tijdelijke oplossing voor de windwijzer met regenunit gemaakt, kon dat meteen getest worden, het werkte. Tot op heden tevreden.

Minpunten

  • Geen schroeven voor ophangen display.

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Keesleen 29-09-2016 Product paar weken in bezit

Bedieningsgemak weerstation

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
In tegenstelling tot de eerste review met dit product, ben ik zeer tevreden. Het bereik kan ik niet echt over oordelen. Ik heb de buitenunit aangebracht tegen het boeiboord van een plat dak. Er is altijd goed signaal tussen de binnen- en buitenunit, maar bij mij zijn de units ongeveer 15 meter van elkaar verwijderd. De gemeten waardes kloppen altijd perfect. De bediening van de binnenunit is echter niet altijd even gemakkelijk om bv de maximale of minimale waardes te tonen, maar ik ben alleen benieuwd naar de actuele waardes. Eenmaal juist gemonteerd en ingesteld heb je er geen omkijken meer naar. Al met al ben ik dik tevreden met product.

Pluspunten

  • Exacte metingen

Minpunten

  • Bediening binnenunit

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

H 20-09-2016 Product paar dagen in bezit

Mooi product met goede gebruiksaanwijzing

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Dit weerstation was gemakkelijk aan te sluiten en te activeren. Voornamelijk door de goede gebruiksaanwijzing. Binnenunit is goed afleesbaar.
Verbeterpunt: het schroefje waarmee je de batterij houder van de buitenunit vast schroef is wel erg klein en niet magnetisch. Dit was priegelwerk.
Allen goed weer toegewenst.

Pluspunten

  • goede gebruiksaanwijzing
  • goed ingepakt

Minpunten

  • klein schroefje bat.houd.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer