Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL - Reviews

Specificaties
tile-Energieklasse
A+++ energieklasse
tile-Geluidsniveau
72 dB (centrifugeren)
tile-Vulgewicht
8 kg vulgewicht

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 15 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,0

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Robert 30-05-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Veelzijdige, krachtige, zuinige en stille wasautomaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Enige tijd geleden heb ik deze wasautomaat aangeschaft en ben er meer dan tevreden over. De automaat heeft een grote capaciteit van 9 kg en is zeer makkelijk te bedienen, gebruiksvriendelijk en stil. Doordat tijdens het wasproces rekening wordt gehouden met o.a. de vuilgraad van het wasgoed en de totale belading is deze wasautomaat zuinig met energie en water!

Bediening
Deze wasautomaat heeft een zeer duidelijk bedieningspaneel waarbij d.m.v. een draaknop gemakkelijk het juiste programma kan worden gekozen. Extra opties als Kort, Gladstomen, Extra water/spoelgang, ECO, Intensief etc. zijn gemakkelijk in te stellen waardoor het gekozen wasprogramma naar behoefte kan worden aangepast. Het display geeft het programmaverloop en de (resterende) programmaduur weer en biedt tevens d.m.v. sensortoetsen toegang tot o.a. het instellingenmenu van de wasautomaat. Ook kan d.m.v. de sensortoetsen eenvoudig het automatische doseersysteem (TwinDos) worden geactiveerd en de weergave van het energie en waterverbruik van het gekozen wasprogramma worden weergegeven.

TwinDos
De automaat heeft naast een lade voor wasmiddel tevens een automatisch wasmiddeldoseereenheid (TwinDos). Dit systeem werkt met 2 reservoirs met elk een apart type wasmiddel van Miele. Afhankelijk van het gekozen wasprogramma, de hoeveelheid wasgoed en gekozen opties (wit, bont en vuilgraad) doseert de machine automatisch het juiste type en de juiste hoeveelheid wasmiddel. Ik was in eerste instantie zeer sceptisch over de werking en nut van dit TwinDos-systeem maar vind dit inmiddels een optie die ik niet meer zou willen missen. Je gebruikt nooit te veel of te weinig wasmiddel. Het systeem kan overigens ook met elk ander vloeibaar wasmiddel en/of wasverzachter gebruikt worden m.b.v. apart bij Miele te bestellen reservoirs.

PowerWash
Dit is een methode waarbij het verwarmde waswater van onder uit de trommel bovenop het wasgoed wordt gesproeid. Het wasgoed wordt door deze methode aan het begin van het programma sneller bevochtigd en het wasmiddel wordt sneller door het wasgoed opgenomen. Door deze manier van wassen is er minder (warm) water nodig en dat scheelt weer energie.

Programma’s
De wasautomaat bevat een verscheidenheid aan wasprogramma’s die elk hun eigen manier van wassen (wasritme, waterstand, aantal spoelbeurten etc.) hebben. Bij de keuze van een programma geeft de machine op het display het maximaal aantal kilogram aan droog wasgoed aan voor een zo optimaal mogelijk wasresultaat. De duur van het wasprogramma is o.a. afhankelijk van de gekozen extra opties, de belading, vuilgraad van het wasgoed etc.

Gladstomen
De optie Gladstomen is een ideale aanvulling op bepaalde wasprogramma’s (bijvoorbeeld het programma Overhemden). Na afloop van het programma wordt er stoom in de trommel gespoten. Door de combinatie van de ronddraaiende trommel en de ingespoten stoom worden de gevormde kreukels van het wassen en centrifugeren al grotendeels ‘gladgestreken’ en dat scheelt weer aardig wat tijd die daarna achter de strijkplank moet worden doorgebracht (tip: na afloop van het (stoom)programma het wasgoed direct uit de trommel halen en uithangen, anders kreukt de was alsnog).

Kortom: deze Miele wasautomaat is zijn investering meer dan waard!

Pluspunten

  • Zuinig
  • Stil
  • TwinDos doseersysteem
  • Gladstoomfunctie
  • Gebruiksgemak
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Lucy 08-05-2017
  • Product paar dagen in bezit

Stille wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Mijn vorige miele wasmachine heeft 26 jaar lang minimaal 5 wassen per week weggewerkt zonder enig probleem. Daarom nu toch maar weer een Miele gekozen ondanks dat de concurrerende merken toch echt goedkoper zijn. Ik heb intussen 4 wassen gedraaid met deze nieuwe machine en heb nog lang niet alle functies gebruikt maar ik ben tot nu toe heel bij met deze wasmachine. Duurzaamheid heb ik eerst maar voldoende gegeven, ik hoop natuurlijk dat dit uiteindelijk uitstekend zal zijn. De 4 wassen die ik heb gedaan waren prima, schoon en lekker fris. Ik heb alleen geen uitstekend als score gegeven omdat ik dan eerst meer verschillende soorten was zou willen beoordelen.

Pluspunten

  • Erg stil
  • Grote trommel met verlichting
  • Twin dos is erg handig, geen geknoei meer me
  • Twin dos wast schoon en ruikt fris
  • Wast zuinig

Minpunten

  • Prijs
  • Programma's duren soms wel erg lang
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Reemster 24-10-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Grote vulopening, makkelijk te bedienen PWASH2.0&TDOS XL

Algemene score

8,0
Het is een behoorlijke aanschafprijs. Gelukkig is die geplaatst door de winkel en hoefde ik zelf niet te tillen. De wasmachine is topzwaar. Wel stabiel en qua geluid zeer acceptabel. Handig systeem om met Twindos te wassen. Echter vraagt die snel om een cassette om hem dan weer schoon te maken. Vervelend menu om die melding dan weg te drukken. De wasmachine is makkelijk te vullen en met het licht zie je ook in de avond wat je aan het doen bent. Veel verschillende programma's en het stomen is wel een uitkomst. Met de twee pompen wordt het wasmiddel super handig ook vanaf boven aangevoerd dus niet alleen in de trommel zelf. Hierdoor wordt het wasmiddel dat onderop zit juist weer in de trommel gebracht. Dus minder wasmiddel nodig en slimmer gebruik van je wasmiddel. Dus minder nodig.

Pluspunten

  • twee pompen
  • grote vulopening
  • Twindos
  • veel programma's
  • stomen

Minpunten

  • Prijs
  • gewicht
  • twindos snel schoonmaken
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Polat zeki 08-02-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Zeer goed programmering

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Deze Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL
Is de beste wasmachine die ik ooit hebt gebruikt is een wonder die ik kan adviseren aan iedereen

Pluspunten

  • Zuinig wasmidel
  • Geuisloos
  • Perfecte programering

Minpunten

  • Geen
  • Geen
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Ina Biersteker 31-08-2017
  • Product paar weken in bezit

Schoner dan ooit!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Het TwinDos systeem van Miele geeft een schoon en fris resultaat. Het automatisch doseringssysteem werkt en is super eenvoudig in het gebruik. Vuile witte was komt er, anders als met een traditioneel wasmiddel, door en door wit, schoner dan schoon uit. De bonte was is veilig voor de kleurrijke kleding. Het apparaat is wat duurder in de aanschaf, maar het resultaat mag er dan ook zijn.

Pluspunten

  • Eenvoudig
  • Schoon en fris wasresultaat
  • Veilig voor de kleurrijke was

Minpunten

  • De prijs
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Fred 29-09-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

gebruiksvriendelijke, stille waskrachtpatser

Algemene score

9,0
Na 24 jaar trouwe dienst van mijn oude Miele weer op zoek naar een nieuwe wasmachine.
Met deze wasmachine een gemaksmachine aangeschaft. Met Twin-dos geen omkijken naar wasmiddel. De verschillende programma's zijn gemakkelijk in te stellen. De programma's voor verschillende vul- of vuilgraad leveren een uitstekend wasresultaat. Wil je geen Miele wasmiddel dan moet je apart reservoirs aanschaffen.
Wel wat duurder, maar zeker waard. Ik kijk (bijna) uit naar de komende 25 jaar wassen.

Pluspunten

  • Bedieningsgemak
  • Twin-dos
  • Ook korte programma's
  • Zuinig met energie en water
  • Stoomfunctie

Minpunten

  • Apart containers voor Twin-dos
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Greenman 28-03-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Hele mooie machine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Zoals te verwachten is van Miele een hele mooie en geluidsarme machine. Ruime keuze uit
programma's en ook de service (bestellen wasmiddel) is top.

Minpunten

  • prijs
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

A.J. Kuipers 09-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prima wasmachine met enorm veel mogelijkheden.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Onze oude Miele wasmachine heeft het na 18 jaar trouwe dienst, en zonder reparaties, begeven. Door de lange levensduur van onze oude machine hebben we, ondanks de iets hogere aanschafprijs, opnieuw voor een Miele wasmachine gekozen. Na uitgebreide vergelijking van de diverse mogelijkheden, energiebesparing etc., hebben wij voor dit model gekozen. De wasmachine, is ondanks de vele keuzes voor diverse programma's en dosering relatief eenvoudig te bedienen. Ook is hij een stuk stiller t.o.v. onze oude Miele wasmachine. Daarnaast hebben we i.v.m. een actie ook nog een half jaar gratis Miele wasmiddel (geschikt voor dosering met het Twin Dos systeem) ontvangen. Kortom onze ervaringen zijn tot dusver prima!

Pluspunten

  • vrij stil
  • keuze dosering (eigen dosering, Twin Dos en caps)
  • veel mogelijkheden
  • korte wasprogramma's

Minpunten

  • aanschafprijs
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

Plante 19-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Met deze machine krijg je zin om de was te doen

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Wat een prachtige machine. Wassen wordt gewoon een plezier. Geen geklieder meer met wasmiddel, maar de machine denkt zelf met je mee. Doseren gaat automatisch. En met het speciale overhemden programma is strijken niet meer nodig. Ik word hier gewoon heel erg blij van. En dan het feit dat ik de komende 10 tot 20 jaar geen nieuwe machine meer nodig heb. Miele laat je werkelijk niet in de steek. De aanschafprijs lijkt hoog. Maar daar krijg je een betrouwbare machine voor terug, die je jarenlang wasplezier geeft. Ik wil nooit meer anders dan Miele.

Pluspunten

  • doseringssysteem
  • zuinig wasprogramma
  • overhemden programma
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

J 29-10-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Zeer gebruiksvriendelijk

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Miele maakt naam waar. Afwerking/details zijn van hoge kwaliteit. Geluidsapparatuur, vele programma's. Stoomfunctie is ideaal

Pluspunten

  • Vele wasprogramma's
  • Twindos
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Madeleine 17-09-2017
  • Product paar dagen in bezit

Praktische wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Perfecte wasmachine, zit een programma op die je was schoon wast binnen een uur!
Handig als je je bedenkt dat je een kledingstuk nog snel nodig hebt.
Tevens hoef je geen wasmiddel meer toe te voegen omdat de machine zelf de juiste hoeveelheid in de juiste fase van het wassen toevoegd. Zeer energiezuinige en stille machine iets wat ook belangrijk is.
Kan nu makkelijk mn machine aanzetten terwijl de kinderen slapen.

Pluspunten

  • Twindos en wash 2.0 wasprogramma van 59 min
  • Zeer stil
  • Energiezuinig

Minpunten

  • Haast niet te verschuiven oftewel loodzwaar
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

ELLEN 14-09-2017
  • Product paar dagen in bezit

grote trommel, stil, goede wasresultaat

Algemene score

8,0
Het is hele goede wasmachine, kwam goed uit de bus. Daarom gekocht. Heel veel wasmogelijkheden.
Kan met twindos gewassen worden (automatisch) en je kunt je eigen wasmiddel gebruiken.
Ik ben zeer blij ermee. Ik ben benieuwd hoelang deze machine mee gaat.

Pluspunten

  • stil
  • veel was mogelijkheden
  • was wordt goed schoon en zacht
  • grote trommel
  • keuze in twindos automatisch wassen

Minpunten

  • Moeilijke beschrijving
  • zware wasmachine (gewicht)
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Malieske 16-08-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Het is een Miele, er is geen betere!!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
In de 37 jaar dat ik getrouwd ben is dit de derde Miele! Deze is natuurlijk wel super luxe! Met de vorige (die we uiteindelijk bijna 22 jaar hebben gehad) hadden we in de eerste 5 jaar heel veel problemen. De printplaat was kapot en daarna nog een aantal dingen. We konden toen 10 jaar garantie bijkopen, wat we gelukkig hebben gedaan, anders hadden we wel heel veel onkosten gehad. Maar toch weer een Miele gekocht. Toen we deze kochten was de 10 jaar garantie net uit het pakket! Ik hoop dat heel veel jaren plezier hebben van deze wasmachine. Hij hoeft niet dagelijks meer te draaien, want de kinderen zijn uit huis, dus met die 8 kilo trommel wordt hij maar 3 keer in de week gebruikt. Heel handig dat we gaan wasmiddel er meer in hoeven te doen! Daar hebben we de TwinDos containers voor, die er automatisch voor zorgen en precies de juiste hoeveelheid wasmiddel door het wasgoed doet.

Pluspunten

  • 8 kilo trommel
  • automatisch wasmiddel
  • erg stil

Minpunten

  • geen
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sija 03-08-2017

Het allerbeste merk wat er bestaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Ik heb na 15 jaar een nieuwe wasmachine gekocht, en natuurlijk weer een MIele. Was de oude dan stuk, nee, ik had gelezen dat dit model zuiniger was met energie vandaar

Pluspunten

  • doet het altijd
  • roest niet
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Loes 24-06-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

bijzonder gemakkelijk te bedienen

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
We hebben voor deze machine gekozen omdat het wasmiddel er ook bij zit, voor deze wasmachine en wij hebben er goede ervaring mee gekregen . En is zeer zuinig in gebruik zo wel stroom als water ,maar ook voor de wasmiddel is die zuinig in gebruik en de was komt er super mooi en schoon uit aan rade voor iedereen
Geschreven voor: Miele WKH272WPS PWASH2.0&TDOS XL

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer