Siemens WM16W461NL - Reviews

Best Reviewed jan 2019 Siemens WM16W461NL
Best Reviewed - januari 2019
Specificaties
tile-Energieklasse
A+++ energieklasse
tile-Geluidsniveau
74 dB (centrifugeren)
tile-Vulgewicht
8 kg vulgewicht

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 233 reviews die zijn achtergelaten voor de Siemens WM16W461NL op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Ben 27-04-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Duurzaam, fraai design, zeer stil én wast superschoon!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

10,0
Siemens WM16W461NL iQ700 iSensoric (met €50 cashback).
Gekocht bij Coolblue en prima en snel aangesloten door correcte vriendelijke bezorgers. De oude defecte machine hebben zij uiteraard meegenomen.

Onze nieuwe Siemens WM16W461NL (8kg) is een uitstekende effectieve én ongelofelijk stille wasmachine. Wij bleven in het begin controleren of de machine wel echt werkte!). De wasmachine is zo stil dankzij de koolborstelloze iQdrive motor (10 jaar garantie!). Koolborstelloze motoren bovendien zijn energiezuiniger, duurzamer, stiller en hebben veel minder onderhoud nodig. Daarnaast ziet deze Siemens machine er lekker strak vormgegeven uit met een fraai (verlicht) display. De wasmachine heeft een degelijkheid en functionaliteit waar onze vorige machine (ik noem even geen Belgisch merk) een punt aan kon zuigen. Bijvoorbeeld: de iSensoric sensoren meten hoe vuil je belading is en passen hier het water- en energieverbruik op aan. Tot 30% zuiniger dan vereist voor energielabel A+++. Zuinig en duurzaam dus want er is ook nog een ECO-functie. Dat is weer minder CO2-uitstoot. Goed voor onze toekomstige generaties.
Geweldig is ook de optie SpeedPerfect. Die wast tot 65% sneller met een echt perfect wasresultaat. Toerental is instelbaar dus de was komt droger uit de machine. De wasmachine heeft ook nog speciale programma's voor sport- en outdoorkleding én kreukherstel. Wat wil je nog meer. Een zeer innovatief en elegant design van Siemens waar we vrolijk van worden. En dan hebben we de bijgeleverde waterstop en kinderbeveiliging op de deur nog niet genoemd! De wasresultaten met onze nieuwe excellente stille en zuinige Siemens wasmachine zijn echt perfect! Wij zijn zéér content met onze aankoop voor een zeer schappelijke prijs (cashback!) en het belangrijkste: onze kleding komt er super fris en schoon uit. Van harte aanbevolen!

Pluspunten

  • Wast super schoon!
  • Duurzaam, stil en zuinig!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

josvliet 05-10-2016
  • Product paar maanden in bezit

Fijne, zeer stille wasmachine die netjes schoon wast

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

9,0
Eigenlijk had ik een ander type besteld bij de webshop maar omdat deze niet snel leverbaar was, kreeg ik dit type aangeboden welke duurder was en meer mogelijkheden had; dit voor dezelfde prijs als de andere.
De machine is echt heel stil. Wel belangrijk om de transportbeveiligingen eruit te halen en de machine waterpas te zetten. Bij 1600 rpm maakt de centrifuge opmerkelijk weinig herrie. Dat komt goed uit want wij wassen vaak in de nacht vanwege het goedkopere tarief.
Ook kan je een niet zo vuile was met minder wasmiddel wassen wat nog steeds een zeer goed resultaat geeft. De mogelijkheden zijn voor mij uitgebreid genoeg en wat ik fijn vind is dat ik de presets kan aanpassen.
De trommel kan max 8 kg (droog) wasgoed aan. Ik heb de was gewogen voor het erin gaat (kan ik afgepast zeep doseren wat aardig wat geld bespaard en goed voor het milieu is) maar aan 8 kg ben ik nooit gekomen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van wat voor materiaal je erin stopt. Meestal kom ik aan de 5 á 6 kg wasgoed. er moet tenslotte wat ruimte overblijven om te kunnen tuimelen.
Over de betrouwbaarheid kan ik nog niet veel zeggen aangezien we m pas een paar maanden hebben. Alles voelt redelijk solide aan op het zeepbakje na. dat vind ik een beetje dun en wat slapper overkomen. De tijd zal het leren.
Tenslotte ziet hij (of zij?) er ook nog eens mooi uit. Maar ja, of dat echt belangrijk is....

Pluspunten

  • Zeer stil (invergelijking met onze oude)
  • Makkelijke bediening
  • Uitgestelde eindtijd
  • Flinke trommel (max 8kg)
  • Centrifuge 1600 rpm

Minpunten

  • Zeepbakje blijft vrij nat na gebruik

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Mike 02-01-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooie uitstraling

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

10,0
Apparaat net in gebruik genomen, bediening werkt eenvoudig, display geeft zelf aan hoeveel kg je met welk programma mag toevoegen, dat blijft wel inschatten maar is vergevingsgezind, de was komt er altijd schoon en droog genoeg uit.
Tip: maak een foto van het typeplaatje voordat je de wasmachine op zijn plek laat zetten, die zit namelijk aan de achterkant en heb je nodig als je het apparaat wil registreren voor garantie of cashback etc
De website van Siemens is wel wat matig, registreren met ipad gaat niet , moet je perse via een PC doen :-(

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Denise 01-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Zeer stille wasmachine!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

8,0
Wij zijn zeer tevreden met de wasmachine.
Vooral het korte programma snel+mix is heel handig, we hoeven niet meer een volle was op te sparen en het programma duurt maar een uurtje.
De machine is zeer stil dus ik zet nu ook in de avond een was aan wanneer de kinderen slapen!

Pluspunten

  • Korte programma's
  • Weinig lawaai me centrifugeren

Minpunten

  • Er blijft een beetje water liggen in de rand
  • De wasmiddellade is niet heel stevig

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Ria 27-07-2017
  • Product paar dagen in bezit

stil, gemakkelijk bedienbaar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

10,0
De machine wast schoon, is stil, gemakkelijk te bedienen en heeft precies die programma's die ik graag gebruik. Fijn dat hij de hoev. wasgoed weegt en de wasduur en hoev. water aanpast want we zijn inmiddels nog maar met 2 personen...

Pluspunten

  • stil, wast schoon
  • gemakkelijk en snel te bedienen
  • je kunt zelf toerental van de centrifuge aanpassen
  • knop voor als het eens wat sneller moet

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

chantal 03-05-2016
  • Product paar dagen in bezit

fijne automaat

Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

9,0
Heerlijke wasautomaat, hij is heel stil ook bij de maximale centrifuge stand. Je kan de temperatuur zelf nog aanpassen bij een wasprogramma. ook kun je de centrifugekracht ook nog aanpassen. er kan veel was in. hele fijne machine

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Adriana 04-11-2019

Gebruiksgemak en prima wasresultaten

Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

10,0
Veel nuttige programma's, makkelijk in het gebruik, snel en prima wasresultaten. En bovendien een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ben heel blij met deze keuze! [Deze beoordeling is verzameld als deel van een promotie.]
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Hans 22-08-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prima WM met duidelijk display en eenvoudige bediening

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

9,0
Deze machine gekocht ivm mijn vorige goede ervaringen met siemens, maar vooral vanwege 1600 toeren centrifuge, zijn koolbortsels loze IQ motor, inhoud van max 8 kg en de energie zuinigheidsklasse, waardoor je bespaart t.o.v. goedkopere modellen

Pluspunten

  • 8kg trommel inhoud
  • 1600 toeren
  • iq motor
  • energie zuinig,

Minpunten

  • vooralsnog geen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

René 26-07-2019

Wasmachine iQ700

Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

10,0
Ons vorige model was de iQ500. Na slijtage moeten we een nieuwe. Omdat de Siemens ons zo goed beviel, hebben we weer een Siemens gekocht. Maar nu 1 met 1600 toeren. Je hoort hem bijna niet, vele mogelijkheden voor de perfecte was. Bij iedereen aan te raden! Goed product met mooie garantie jaren op de motor! [Deze beoordeling is verzameld als deel van een promotie.]
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Surfer 17-07-2019

Beoordeling wasautomaat WM16W461NL

Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

10,0
Mooie design wasmachine, veel programs en laag geluidniveau. [Deze beoordeling is verzameld als deel van een promotie.]
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Wasnoot 17-07-2019

Fijne wasmachine!

Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

10,0
We hebben deze machine vorige week aangeschaft. Inmiddels een aantal malen gebruikt. De eerste ervaringen zijn ronduit positief, te weten de ruime trommel, het prettige gebruik van de programma's, het zuinige verbruik en het bescheiden geluid van de machine.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Bertus 15-07-2019

Zeer stil en schoon

Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

8,0
Heb machine nu ruim 1 week in huis en ben al onder de indruk van het resultaat t.o.v. Onze vorige machine, [Deze beoordeling is verzameld als deel van een promotie.]
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Anoniem 12-07-2019

Mooie en zeer zuinige machine

Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

10,0
Staat bij ons op zolder en we horen hem nauwelijks. Wast schoon en heeft meer dan voldoende voorgeprogameerde programma’s
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Roy71 02-07-2019

uitstekende keuze!

Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

10,0
Wij zijn ontzettend blij met deze wasautomaat, was de juiste keuze.
Maakt helemaal geen geluid tijdens gebruik.
tijdens het centrifugeren blijft de machine op zijn plaats, trilt niet.
De was komt er heel schoon en vrij droog uit. [Deze beoordeling is verzameld als deel van een promotie.]
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

DUS19 28-06-2019

Zeer stabiele zuinige machine

Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

10,0
Dit is onze tweede Siemens op rij. De eerste Siemens na volle tevredenheid na 14 jaar moeten inruilen. De tweede moest in ieder geval stil en zuinig zijn, een borsteltje motor hebben (10 jaar garantie) en stabiel staan ook na het centrifugeren........ Dat laatste is niet van tevoren te bepalen, maar deze machines staat als een huis. Is een stuk zwaarder uitgevoerd dan de vorige en vanwege nieuwe balanceer technieken is het centrifugeren mooi geluid- en trillingsvrij.
Wat wel opvalt is de lengte van de programma's, sommige programma's duren 2 uur en 35 minuten. We gebruiken nu heel vaak de stand Snel en Mix en dan is de was in 1 uur schoon. Makkelijk.
We hebben een slimme meter en we zien nu opeens een vermindering in Electra verbruik....toeval of scheelt 3 a 4 per week wassen toch zoveel. [Deze beoordeling is verzameld als deel van een promotie.]
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

M1965 10-06-2019

Wat een stille machine!

Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

8,0
Deze week gekocht. Bevalt tot nu toe prima! Met name het lage geluidsniveau is een grote plus!
Jammer dat de aan- en afvoerslang niet langer zijn.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Govert001 28-05-2019

Stille witte kracht

Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

10,0
Wij zijn onder de indruk van de prestaties van deze machine de vuile was wordt echt schoon en in combinatie met het eco programma is het nog een zuinige nachine ook zowel in water als wasmiddel verbruik. Wat voor ons ook een grote plus is aan deze machine is het zeer weinige geluid wat hij produceert.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Thim 24-05-2019

Fijne wasmachine met intuitieve bediening

Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

8,0
We hebben deze wasmachine gekocht nadat de Zanussi er mee ophield. Via de vergelijker van de Consumentenbond uiteindelijk op deze wasmachine gekomen. Het bedienen gaat heel logisch en zonder enig probleem. Het geluidsniveau van het centrifugeren is echt heel zachtjes - het wassen is niet wat op de site van Siemens is aangegeven (zelf dB gemeten). Dit komt waarschijnlijk omdat het (meer/minder) wasgoed zelf van invloed is op het geluidsniveau. Waarschijnlijk meet Siemens het geluidsniveau zonder belading.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Anoniem 14-05-2019

Geweldige wasmavhine

Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

10,0
Ik heb deze vorige maand gekocht en ben er helemaal happy de peppie mee. Wast super schoon, is zeer stil, heeft alle programma's die ik maar wens en meer, heeft een hele handige grote vul opening en ziet er nog fantastisch uit ook.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

greet 09-05-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

extra vriend in huis

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens WM16W461NL

Algemene score

9,0
geweldige wasmachine!!!!! met extra grote vulopening en royale trommel.prima centrifuge.en zelfs met een kort programma een schone was!!!is dus zuinig en ook heerlijk stil.

Pluspunten

  • grote trommel
  • centrifugeert prima

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

Toon meer reviews