Ik heb deze wasmachine een aantal weken getest. Mijn eigen wasmachine is inmiddels 17 jaar oud, dus ik was erg benieuwd naar de nieuwe functies en vooral naar de stoomfunctie.
De wasmachine kan een dubbele was draaien, echter moet je daar een apart onderdeel voor hebben wat onder de wasmachine geplaatst wordt. Deze zat er niet bij, dus heb ik niet kunnen testen.
Over het algemeen ben ik zeer tevreden. Het is een lichte machine, centrifugeert het wasgoed goed droog, op afstand te bedienen met wifi en veel programma's. (wellicht iets teveel) Ook erg zuinig in gebruik, qua water en stroom. Het geluid was gelukkig uit te zetten. Persoonlijk vind ik een paar piepjes fijner, dan een melodietje. Je krijgt de melding immers ook op je gsm.
Heb ik ook wat minpunten?
Jazeker. De deur is niet wisselbaar en geen lichtje in de trommel. Tevens kun je met deze machine niet even opfrissen met stoom. Stoom kan alleen icm een wasprogramma. Dit is dan ook een programma vanaf 60 graden. In hoeveel kleding zit tegenwoordig nog een label dat je het op 60 graden kunt wassen? Alles is bijna 30 of 40 graden. Zelfs mijn dekbedovertrekken (katoen) mogen maar max 40 graden. Ik heb de stoomfunctie uiteraard wel geprobeerd. Wel met handdoeken , want dat was het enige die ik wat hoger kon wassen. Heeft de stoom dan wel zijn nut, vraag ik mezelf af. Een handdoek wordt eigenlijk nooit zo vies. Het aantal programma's is leuk, maar zijn er m.i. teveel. In het begin zoveel mogelijk geprobeerd, maar de laatste week gebruikte ik vooral TurboWash (39 min), Snel (14 min) en katoen.
De app heb je nodig om nog meer programma's te kunnen downloaden. Standaard 13 programma's en 27 downloadbare programma's. (van één kledingstuk tot mouwzomen en kragen) Als je deze programma's aanklikt, dan komt er veel overeen met de programma's op het wasmachine zelf. Eén kledingstuk is namelijk hetzelfde als de TurboWash, maar dan ingesteld op 20 graden. (wat jezelf ook in kan stellen op het wasmachine zelf bij Turbowash)
De helpdesk van LG via de app, reageert binnen twee dagen op je vraag. Dat vond ik persoonlijk iets te traag,
Mijn eindconclusie: Een fijne wasmachine, die zuinig is, goed droog centrifugeert, WiFi heeft en dus vanaf een afstand te bedienen. (tevens melding programma klaar) Gezien mijn verwachtingen en het niet kunnen wijzigen van de draairichting van de deur, zou ik zelf voor een model kiezen, waarbij je dus wel op kunt frissen met stoom.