Ik had hiervoor een Miele, maar heb inmiddels een een persoonshuishouden en ik vond dat ik ook wel met een wat minder robuuste en minder dure machine toe moest kunnen. Dus deze Bosch, met een trommel van 7 kilo wat ik eigenlijk te groot vind, maar de machine kan ook met kleinere wasjes overweg. Ik heb nu 1 handdoekenwas gedraaid, en was toch eigenlijk wel blij met de wat grotere trommel. Hij wast echt muisstil, het enige dat je hoort is het water dat in de machine loopt. Dat hoor je wel goed, ik denk dat de Miele dikkere wanden had ofzo. Maar het centrifugeren maakt wel flink wat geluid, niet verontrustend (wat bij mijn stokoude miele inmiddels wel het geval was, alsof er een man met een grote hamer inzat) maar ik ben wel blij dat hij niet de hele tijd zoveel geluid maakt. Ik ben nogal geluidsovergevoelig en dit is nog te doen. Het wassen duurt erg lang (ik heb ook wel de indruk dat het erg schoon is geworden, en ik vraag me wel af of de was daar niet sneller door slijt, maar het schijnt een trend te zijn: langer wassen, grotere trommels, minder hoge temperaturen... je ontkomt er eigenlijk niet aan). Ik ben kortom wel blij met deze machine. Jammer dat het deurtje naar links opengaat alleen, de miele ging (schijnbaar als bijna de enige) naar rechts open en daar had ik de keuken op ingericht. Maar deze Bosch wast, hij wast heel lang, hij wast heel stil, het centrifuren hoor je goed, en ja, het is geen miele. Maar er zit wel tien jaar garantie op de motor, en hij is heel makkelijk te bedienen ook. Ik zou het maar doen.
Minpunten
- centrifugeert goed hoorbaar