Siemens WT46W562NL - Reviews

Specificaties
Uitvoering
condensdroger
Energieklasse
A+ (new)
Vulgewicht
7 kg
Bekijk alle specificaties

Gemiddelde beoordeling

Beoordeling op basis van 3 reviews geschreven op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

3,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Slecht
  • Slecht
  • Slecht
  • Goed
  • Onvoldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

tijo 28-01-2013 Product kwartaal in bezit

Algemene score

3,6
Mensen koop deze machine niet wat uw verkoper ook voor mooie praatjes houdt!
Wat een ergenis deze machine!
Elke keer weer komt de was er nat uit en moet ik opnieuw een programma draaien zo ben ik een hele dag met de was bezig.
Zodra ik het kan koop ik een ander merk machine en gooi deze de deur uit, de grootste miskoop ooit!

Review criteria:

Slecht
Slecht
Voldoende
Voldoende
Slecht
2122 07-03-2013

Wij hebben sinds 3 jaar de 560NL, en sinds een paar weken hetzelfde probleem, wij hebben een afspraak staan voor a.s dinsdag, terwijl hun site zegt dat ze ook na werktijd komen was dit volgens de dame aan de telefoon niet mogelijk, als dinsdag blijkt dat de reparatie een paar honderd euro gaat kosten dan slik ik mijn verlies gaat hij direct naar kraak en schaf ik weer een normale afvoerdroger aan, die gaat dan gewoon weer 20 jaar mee zoals ons oude model van een B merk.

Dus inderdaad sluit ik me volledig bij uw uitspraak aan koop nooit een siemens warmtepomp droger, dit zijn echt slechte apparaten die het predikaat A++ niet zouden mogen dragen door de hoge aanschaf en snelle reparatiekosten, siemens zou het onderzoek voor hun kosten moeten nemen en achter hun produkt moeten gaan staan.

Reageer

Inger1951 08-03-2016

Fijne wasdroger

Algemene score

8,0
Ik heb deze droger nu een aantal jaren en ben er zeer tevreden over. Een minpuntje is dat de trommel maar een kant opdraait. Dat is lastig met lakens en dekbedhoezen. Verder hartstikke tevreden. Met het kreukherstellende programma kan ik de was zo uit de droger opvouwen. Ik ben er nu al jaren tevreden over.
Oorspronkelijk gepost op bsh-siemens

Reageer

JC de Jong 08-01-2013 Product half jaar in bezit

Algemene score

4,2
Iedere week als ik hem gebruik zit ik me weer te ergeren aan de grootste miskoop van mijn leven.
Ook ik ging voor het energiezuinige warmtepompsysteem, maar met droogtijden van 5 uur per was blijft daar weinig van over.
De droger staat op zolder, en in de zomer ging het nog wel redelijk. Maar al sinds de buitentemperatuur gedaald is, wordt de droogtijd steeds langer. Als ik mijn wasgoed aan de lijn hang is het sneller droog. Bijkomend nadeel is dat de droger maar een kant op draait, waardoor mijn dekbedovertrekken veranderen in grote ballen wasgoed, en het binnenste dus nooit droog wordt. Iedere week knoop ik ze dicht, maar de machine heeft die knopen er binnen een half uurtje weer uit, zodat ik steeds op en neer naar zolder moet om te controleren of het nog goed gaat.
Ik heb Siemens hierover geschreven, en kreeg als antwoord dat de droger maar een kant op draait om energie te besparen, en dat ik grote en kleine wasstukken samen moest drogen. Maar dat is juist het probleem; die kleine wasstukken verdwijnen in mijn grote dekbedovertrekken...
Verder merk ik dat mijn kleding, doordat het niet volledig droog de kast ingaat na verloop van tijd begint te stinken (een zurige lucht).
Zoals ik al zei, iedere week heb ik weer spijt dat ik deze dure aankoop gedaan heb. Mijn vrouw zegt dat ik hem op marktplaats moet zetten, maar dat kan ik iemand anders niet aandoen. Ik weet zeker dat de koper zijn geld terug komt halen.

Review criteria:

Slecht
Slecht
Slecht
Uitstekend
Uitstekend
lgeleyns 10-01-2013

Ik vind het echt jammer dit te moeten lezen: wijzelf zijn enorm tevreden over dit toestel.
Zoals ik elders ook al gemeld heb, onze machine draait maximaal 2,5 uur per beurt. Dat is tenminste aanduiding bij het begin van de cyclus. In de praktijk is het zelfs minder omdat wij zeer goed droogzwieren in de wasmachine. Als je spreekt over 5 uur en een zurige lucht dan vermoed ik dat de warmtepompt gewoon defect is en er dus helemaal geen warmte opgewekt wordt. Is het wasgoed eigenlijk stevige warm op het einde van de cyclus? Ik zou zo snel mogelijk een herstelling aanvragen. Je kan dat via jouw leverancier of gewoon op de website van Siemens. Als je toestel nog in garantie is, dan kost dit zelfs niets.
Aangaande het draaien in 1 richting, daar is niet veel aan te verhelpen, vrees ik. Voor het gros van het wasgoed is dit geen probleem, maar zoals je vermeldt, dekbedden e.d. gaan dan snel in een bol en het drogen wordt dan moeilijker. Bij ons is dat echter niet echt een probleem omdat onze machine voldoende droogt. Heb je al eens geprobeerd om enkele tennisballen toe te voegen?

Officiele reactie van Siemens 10-01-2013

Beste JC de Jong.

Wij betreuren uw teleurstellende ervaring met de Siemens WM46W561NL. Een droogtijd zoals u beschrijft hoort niet bij deze droger. Wij raden u aan een service afspraak te maken met een Siemens monteur. Een service afspraak kunt u maken via de website, www.siemens-home.nl, of per telefoon via nummer 088 424 4020.

Met vriendelijke groet,
Sanne Mos
Product adviseur Siemens

JC de Jong 19-01-2013

Bij nadere inspectie blijk ik de opvolger van dit model te bezitten, de WT46W562NL.
Vandaag ook weer 4,5 uur over het drogen van een bonte was gedaan, waarna ik een afspraak heb gemaakt met een Siemens servicemonteur.
Hij komt volgende week zaterdag, ik zal zijn bevindingen hier dan weer plaatsen.

JC de Jong 16-02-2013

De monteur is inderdaad 4 weken geleden geweest.
Hij heeft de droger uitgebreid getest. Hierbij bleek dat de droger zelf geen storing aangaf, en dat alles werkte zoals het hoort.
Gedraaid op verschillende droogprogramma's, waarbij ook de temperatuur in de droger gemeten werd.
Eenmaal werd 49 graden behaald, maar de overige keren kwam de temperatuur niet hoger dan 38, 37 en 36 graden.
De monteur bleef maar herhalen dat deze droger zo zuinig is, en dat je hem daardoor niet kunt vergelijken met een conventionele droger.
Op mijn vraag of deze temperatuur klopte kon hij op dat moment geen antwoord geven, omdat dat nergens in zijn handleiding terug te vinden was, en er telefonisch niemand bereikbaar was die hem dat wel kon vertellen.
Hij zou er achter aan gaan, en later die week belde hij me met de mededeling dat hij van Siemens te horen heeft gekregen dat 50 graden inderdaad de maximaal te bereiken temperatuur is, welke na ongeveer een half uur draaien bereikt wordt.
Het warmtepompsysteem werkt op dezelfde wijze als een vriezer, maar dan omgekeerd. Mijn vriezer staat in mijn garage, waar het in de zomer 30 graden kan worden. Toch blijft het in mijn vriezer -18, een verschil van bijna 50 graden. Waarom kan deze droger dan ook niet een verhoging van 50 graden ten opzichte van de omgevingstemperatuur bereiken?
Ik snap ook niet dat er meerdere programma's op deze droger aanwezig zijn; de temperatuur komt nooit dusdanig hoog dat een "veilig" programma voor delicate was nodig is.
Al met al blijkt dus inderdaad dat ik de grootste miskoop van mijn leven heb gedaan. € 900 voor een apparaat dat niet doet waar hij voor dient. Als ik mijn wasgoed aan de lijn hang is het sneller droog.
Ik had altijd goede ervaringen met Siemens, maar ik snap niet dat ze zo een slecht produkt op de markt durven te zetten.

Reageer