Siemens WT45W490NL - Reviews

Specificaties
Droogsysteem
warmtepompdroger
tile-Energieklasse
A++ energieklasse
tile-Vulgewicht
8 kg vulgewicht

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 207 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,9

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Wendy 20-04-2017
  • Product paar weken in bezit

Mooi design

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Mooie machine met zeer duidelijk bedieningspaneel. De machine is zelfreinigend. Vind ik echt een pluspunt! Daarnaast veel verschillende programma's
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Weststrate 15-07-2016
  • Product paar dagen in bezit

Prima apparaat

Algemene score

8,2
Het apparaat is stil en zuinig. Daarnaast zijn de droogprestaties goed. We bevelen dit apparaat zeer zeker aan.
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

T van Roij 23-08-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,5
Zeer mooi vormgegeven droger met vele bedieningsmogelijkheden.
Meteen gebruikt toen we hem kregen en de was werd goed droog.
Voor deze droger kozen omdat hij zeer energiezuinig is, geen brandgevaar meer heeft zoals onze oude condensdroger en de condensor wordt automatisch gereinigd dus daar hoef je ook niet meer op te letten.
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

AFoort 23-03-2018

Speciaal gezocht naar droger met warmtepomp

Algemene score

8,0
Toen onze vorige droger er mee stopte, hebben we speciaal gezocht naar een nieuwe droger met warmtepomp. Deze zijn iets duurder in de aanschaf, maar VEEL zuiniger met energie, zodat we de extra investering er binnen een paar jaar uit hebben. En daarna gaat de droger naar verwachting nog vele jaren mee, de besparingen gaan dan dus ook door!
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Cisks 14-11-2017

Na 91 jaar toch nog een wasdroger

Algemene score

10,0
Na 91 jaar wassen op de hand of wasmachine en drogen met een wasrek toch nog de kans gekregen om de voordelen van een wasdroger te ervaren. Heerlijk.
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Graad 21-10-2017

Opzich goede droger

Algemene score

8,0
Voor deze machine hebben we 22 jaar een afvoerdroger van dezelfde fabrikant gehad! Nu dus een warmtepomp-droger, waar we even aan moeten wennen.
Wat ons opvalt is: Wil je de was met een goed kastdroog resultaat, dan moet "kastdroog extra" kiezen of de droogtegraad hoger aanpassen.
Gewoon Kastdroog is (meestal) niet voldoende!
Verder is hij wel veel energie-zuiniger dan onze oude droger!
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Marieke 28-07-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Droogtrommel met volop mogelijkheden

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik kan helemaal geen negatieve kanten aan onze Siemens WT45W490NL bedenken. Na een half jaar ben ik nog steeds zo blij met deze droogtrommel en de mogelijkheden die hij biedt voor elke type kleding of stof. Het is ook zo fijn dat de trommel zuinig is en ingesteld kan worden. Allemaal voordelen die ik hiervoor nog niet gewend was.

Pluspunten

  • 2 opties voor condenswaterafvoer
  • makkelijk te reinigen pluizenfilter
  • zelfreinigend
  • ruim keuze in droogprogramma's
  • tussentijdse pauzemogelijkheid
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Hans Overdiek 27-07-2017
  • Product paar maanden in bezit

Wasdroger

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Zeer tevreden met deze droger, inmiddels 2 maanden in gebruik. Veel laadruimte. Heeft (volgens opgave) laag energieverbruik.

Pluspunten

  • laag energieverbruik
  • hoog laadvermogen

Minpunten

  • pastte ivm afmeting niet in inbouwkeukenkastje
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Robert 25-06-2017
  • Product paar weken in bezit

Drie keer is scheepsrecht

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
De eerste aankoop van deze droger was geen groot succes. Een handdoekenwasje was bijvoorbeeld na 6,5 uur nog niet droog en er kwam amper water in de opvangbak. Dezelfde was nogmaals gedraaid op het langste programma en hoogste temperatuur, maar ook toen na 4 uur draaien was het nog steeds nat. Een monteur van de witgoedzaak, die in dezelfde week op het kantoor van Siemens nog was bijgeschoold, kon na het afvinken van de standaardzaken en het laten draaien van de machine het probleem niet detecteren. Ons vertrouwen in dit type warmtepompdrogers was inmiddels tot het dieptepunt gedaald, want we hadden hiervoor van een ander merk ook een machine die het niet deed. Die ging na een kleine week worstelen al weer terug, en nu deed deze Siemens het ook niet. Het verbaasde ons wel, want we hadden van tevoren reviews gelezen over deze Siemens en daar konden we geen klachten tussen vinden. Na enig aandringen kregen we de volgende dag een nieuw exemplaar geleverd en die deed wel wat die moest doen. Onze was werd droog, en nu zelfs sneller dan de indicatietijd aangaf. En de droger maakt bijna geen geluid en is bovendien energiezuinig. Voor ons was het drie keer scheepsrecht en nu erg tevreden.

Pluspunten

  • droogtijd
  • geluid
  • energieverbruik
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

E Swaans 08-06-2017
  • Product paar dagen in bezit

zuininge droger

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
zuinig in verbruik door warmtepomp en goede werking. Ook de verlichting in de trommel is handig om te zien hoe het droogt. de prijs kwaliteit verhouding is zeer gunstig en door het zuinige verbruik werk je ook mee aan een beter milieu.
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Monique 06-06-2017
  • Product paar dagen in bezit

Grote trommel

Algemene score

9,0
Mooie grote trommel, met een glazen deur. In de trommel brandt een paar minuten een lampje als je hem aanzet. Zeer gemakkelijk in gebruik, Je hoeft alleen de filter in de trommel na iedere droogbeurt schoon te maken. Enige minpunt is dat de droogbeurt iets langer duurt, omdat de warmtepomp 20 min moet opwarmen. Dit is even wennen.

Pluspunten

  • grote trommel
  • glazen deur
  • makkelijk in onderhoud

Minpunten

  • droogbeurt duurt iets langer
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

mevrouw C. C. de Jonge, Ritthem 03-06-2017
  • Product paar dagen in bezit

prima apparaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik heb voor dit apparaat gekozen vanwege mijn ervaringen van andere apparatuur van Siemens in de keuken. Ik heb hem nu een keer gebruikt en de was is geheel kast droog uit de wasdroger gekomen. Een prima ervaring die geheel aan mijn verwachtingen voldeed.

Pluspunten

  • verlichting
  • enegieverbruik
  • geluidsarm
  • droog resultaat
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Siemens wt45w409nl 20-05-2017
  • Product paar dagen in bezit

Wasdroger

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Dit product is prima reiningd het filt er zelf wat makkelijk is dus je hoeft het zelf bijna niet meer schoonte maken het reinigt zich vanzelf
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Riet Thuijns 17-05-2017
  • Product paar weken in bezit

Minder stroomverbruik

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Ik heb deze wasdroger gekozen omdat die minder stroom verbruikt dan mijn vorige wasdroger. Dat scheelt nogal.
Daar merk ik natuurlijk nog niet veel van, maar wat ik wel merk is dat deze wasdroger bijna geen warmte afgeeft. Ik kan de deur van de ruimte waar hij staat gewoon dicht doen. Bij mijn vorige apparaat moest de deur wijd open blijven, anders werd het veel te warm. En ik heb daar ook levensmiddelen staan.
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Luxe apparaat 16-05-2017
  • Product paar dagen in bezit

Luxe apparaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Gemakkelijk ... self-cleaning... veel mogelijkheden.
Kan op diverse manieren kledingstukken "drogen"
En schijnt zeer zuinig in energie te zijn.
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Caren 17-04-2017
  • Product paar weken in bezit

Perfecte droger!

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

8,0
Makkelijk in gebruik. Past veel was in de droger. Je hoeft de condensdroger nooit meer schoon te maken, ideaal. Daarvoor hebben wij hem gekozen!
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jan 01-03-2017
  • Product paar dagen in bezit

mooie drooger en een goed droogresultaat

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Deze droger aangeschaft na het ter zielen gaan van onze vorige warmtepomp droger. Ook een siemens namelijk.
Naar een beetje heen en weer gezeur toch weer voor een siemens gekozen.
Onze oude droger was nog maar 4 jaar oud.
Van siemens een aanbieding gehad voor 2 jaar extra garantie en een goede aanbieding van de winkel. De nieuwe droger heeft een wat nieuwere besturing zodoende nog meer gebruikersgemak. Daarom ben ik nu weer helemaal tevreden.

Pluspunten

  • mooie uitsraling
  • droogt goed

Minpunten

  • niuewprijs is vrij duur
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Bolding 28-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Top warmte pomp droger! Aan te bevelen.

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Sinds een maand ben ik in het bezit van deze warmte pomp droger. Een mooie grote, ruime trommel voor 8 kilo. Vooral met een groot gezin is dit ideaal. Ook is de warmte pomp droger zuinig in gebruik. Zeker aan te bevelen!

Pluspunten

  • Grote trommel
  • Zuinig in gebruik

Minpunten

  • Soms is de was nog vochtig
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

R. Smit 22-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Warmtepompdroger TOP ding, had ik veel eerder moeten doen

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

9,0
Mijn oude droger deed het nog wel maar ik wou meer bezuinigen op mijn energie verbruik en dat doe je met dit apparaat dus zeker.
Wat een fijn een warmtepomp droger, je gooit alles er in niet krimpt meer en alles komt er in één keer er droog uit.
Ook maakt hij weinig geluid erg prettig!!

Pluspunten

  • Weinig geluid
  • Veel keuze mogelijkheden qua droogstanden
  • Mooi design
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Rina Kremer 18-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Warmtepomp droger

Ja, ik beveel dit product aan

Algemene score

10,0
Zeer zuinig in stroomverbruik. Aanschaf van de droger daarentegen iets duurder. Dat is natuurlijk terug te verdienen in het stroomgebruik.
Duidelijk apparaat, goed merk Siemens.

Pluspunten

  • Stroomverbruik
  • Duurzaamheid
Geschreven voor: Siemens WT45W490NL

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews