Bosch SMS50D52EU - Reviews

Specificaties
Geluidsniveau
46 dB
tile-Energieklasse
A++ energieklasse
tile-Max. belading
12 couverts maximale belading

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 72 reviews die zijn achtergelaten op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,2

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Mijnheer John 28-02-2016
  • Product half jaar in bezit

Algemene score

6,2
Sinds juni 2015 deze machine in bezit. De oude Bosch vaatwasser was na 23 jaar en zeer intensief gebruik niet meer te redden. Veel kunststof onderdelen, zoals de ladewieltjes, de bestekkorf en de servicegoedlades waren aan vervanging toe. De vervangingskosten waren niet verantwoord ivm het einde van de technische levensduur van het apparaat. Jammer, de vaatwasser waste bijzonder goed schoon en het servicegoed kwam er kurkdroog uit.

Helaas maakt de nieuwe machine de verwachting die wij hebben door de uiterst goede ervaring met de oude Bosch vaatwasser nu niet waar. De machine wast slecht schoon en het servicegoed is niet of slecht gedroogd. Het vreemde is dat gedurende het wasproces de vaatwasser rare geluiden maakt. Het beste kan het geluid worden omschreven als ritmisch gekreun en gegrom. De machine maakt dan behoorlijk veel lawaai en is absoluut niet zo stil als de andere reviews doen geloven. De oude vaatwasser was ondanks zijn leeftijd nog fluisterstil.

Uiteindelijk hebben we contact gehad met Bosch Nederland. De reactie van de uiterst onvriendelijke vrouwelijke servicemedewerker was bijzonder teleurstellend. Het probleem werd niet herkend en onderkent. We moesten de klacht maar mailen. In het antwoord op de mail zijn we afgescheept met de mededeling dat het aan ons zelf moet liggen, of we wel rekening houden gehouden met de waterhardheid, het gebruikte servicegoed en de vaatwastabletten. Al deze zaken zijn niet veranderd en de oude Bosch vaatwasser had hier geen problemen mee. Kortom een service van niks.

Ik zou graag weten of er meerdere mensen deze problemen kennen en mij van tips kunnen voorzien hoe nu te handelen?
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Voldoende
Goed
Kizzz 15-08-2016

Ik heb exact hetzelfde probleem. Niks stil en al helemaal niet droog. Ga nog 1x de handleiding uitpluizen ivm extra drogen functie maar volgens mij zit deze functie niet op dit model. Mijn 25 jaar oude Siemens werkt stiller en droger.

Reageer

Ingrid 13-11-2016
  • Product paar dagen in bezit

Droogt slecht!

Algemene score

5,0
De vaat komt er nog nat uit, valt me heel erg tegen. De vaatwasser zelf is ook kletsnat van binnen nadat hij gedraaid heeft. Wasresultaat wel prima verder, maar mijn vorige beko vaatwasser waste net zo goed en alles kwam er kurkdroog uit.

Pluspunten

  • komt er schoon uit.

Minpunten

  • Droogt erg slecht
  • vrij veel lawaai
  • passen geen 12 couverts in.
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Goed
Onvoldoende
Voldoende
Voldoende
Goed

Reageer

Alex Murray 19-09-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Sinds een week de vaatwasser in huis. Het wast prima en er is voldoende keuze aan wasprogramma's waarbij je kunt zien (en dus kiezen) hoe lang het programma duurt. Start uitstel is erg handig.
In de meeste reviews staat er dat het apparaat erg goed droogt. Dat is vooralsnog niet mijn bevinding. . . het droogt niet. Het apparaat was nat bij aankomst (proef gedraaid in het fabriek zeiden ze?) en is nooit droog geweest. Vaat hoeft niet echt afgespoeld te worden, het maakt echt wel schoon (zelfs alle pannen en waar rijst in gekookt is enz). . .maar moet wel afgedroogd worden :(
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

johan46b 08-05-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,2
na 23 jaar ook een bosch vaatwasser te hebben gehad, wederom voor een bosch gekozen. nu 14 dagen in gebruik.
Ongekend schoon zoals het uit de machine komt en erg stil.
Bij het eco programma moest ik af en toe met mijn oor op de deur van de machine luisteren of hij nog wel aan was.
en zeker zuiniger dan mijn voorganger vaatwasser.
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Frans van Houten 1956 15-04-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,6
Ik ben sinds een paar dagen in het bezit van de Bosch vaatwasser en ben tot nu toe zeer tevreden.Ik kan nog niet alles beoordelen omdat ik hem nog maar een paar dagen in bezit heb.Bij mijn vorige vaatwasser spoelde ik de afwas nog af omdat hij anders niet goed schoon was.Met deze vaatwasser spoel ik niet meer af,is met deze niet nodig hij wast prima schoon en dat met alle programma's .Ik hem een paar dagen alle geprobeerd maar ben heel tevreden.
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

AnnettePeterse 06-04-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,6
sms50d52eu, Bosch afwasmachine wast prima, alleen jammer dat er niet een korter programma opzit.
De vaat is altijd helemaal schoon en droog als ik het uit de afwasmachine haal.
Ik ben blij dat ik niet meer hoef af te wassen!!!
Prima levering door Bemmel en Kroon.
groeten van Annette
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Goed
Goed
sterredag 17-07-2015

Er zit wel een korter programma op deze vaatwasser. Je kan hem op 1/2 zetten bijvoorbeeld, of op variospeed om tijd te besparen. Het is en keus tussen sneller of zuiniger.

Reageer

Jor28 04-04-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,4
Ik ben heel blij met deze vaatwasser. De vaatwasser maakt weinig geluid en alles komt er super schoon uit. Hij is makkelijk te bedienen met een draaiknop. Er zitten meerdere extra functies op zoals, eco-stand, wassen in de helft van de tijd en wassen voor een half-volle vaatwasser. Kortom helemaal top!
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Yindave 23-03-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
Een zeer goede wasmachine die heel stil is.
Design: simpel en duidelijk.
Prijs is heel redelijk voor wat er geboden wordt; een simpel apparaat die het goed doet!
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Pedro 08-01-2016
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,2
Een ideale vaatwasser voor een gezin van 4. Heel stil en zuinig. Ben tevreden met de programma's en het wasresultaat. Zeker aan te raden!
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Anemaria 27-06-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,5
Machine maakt weinig geluid en wast de vaat perfect schoon.
prijs /kwaliteitsverhouding uitstekend.
Voor 2 personen een perfecte machine omdat het wasprogramma lang duurt en de de machine- dan- niet elke dag hoeft te draaien.
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Vonski 21-04-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,0
Wij zijn heel erg blij met de vaatwasser ziet er mooi uit veel mogelijkheden bijzonder stil en wast goed schoen.
Bovendien energie zuinig.
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

fam. van S 07-04-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

8,5
We hebben nu sinds een paar dagen de vaatwasser. We hebben een hele tijd nadat onze oude vaatwasser kapot is gegaan met de hand afgewassen. Toch wel heel fijn om weer een vaatwasser te hebben! Je bespaard er veel tijd mee! Ook is de keuken een stuk opgeruimder. De vorige hadden wij van onze (schoon) ouders gekregen van het zelfde merk. Zij gingen een andere kopen maar deed het nog prima. Ervaring met Bosch is dat ze lang meegaan! De vaat komt er schoon uit. Wel moet je het op de juiste manier inruimen (dat was ik even verleerd). Genoeg mogelijkheden als je niet al te veel poes pas wilt. En het is erg gebruiksvriendelijk. Geen moeilijke termen en duidelijke beschrijving als je net iets meer wilt weten wat het programma inhoud. Wij hopen dat deze vaatwasser net zo lang mee gaat als die van onze (schoon) ouders mee ging! Ook heel fijn is dat hij redelijk zuinig is voor een goede prijs (A++).
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Goed
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Sandra1112345 06-04-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

7,2
Prima wasmachine.
Ziet er goed uit.
Doet wat hij doet doen.
erg stil in gebruik.
Ik vind alleen de programma's lang duren. Dat had ik me van tevoren niet goed gerealiseerd.
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

1Jan 04-04-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

8,8
Hij wast prima schoon en heeft genoeg ruimte om makkelijk in te ruimen. Je kunt nog van alles aanpassen, de hoogtes van de lades zelfs zonder bovenlade voor hele grote dingen. Met een programma om van onder extra water te laten komen een fijne mogelijkheid om te hebben, maar bovenal gebruikt hij met het automatische programma precies het water en de energie die nodig zijn om de vaat schoon en droog te krijgen, niet meer en niet minder, kortom een prima vaatwasser.
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Danielle1907 29-03-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

9,2
eindelijk een vaatwasmachine die je bijna niet hoort.
duidelijke uitleg en makkelijke bediening genoeg ruimte voor al je vuile vaat.
ik ben er heel erg blij en tevreden mee en de service van coolblue is helemaal super.
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

H. Beekmans 28-03-2015
  • Product paar dagen in bezit

Algemene score

7,8
Net een paar dagen in gebruik, doet het prima.
Alleen bovenste lade niet alle vlakken schuin, zodat er op de kopjes en theeglazen water blijft staan.
Goed opletten waar je het neerzet.
Misschien handig om dit bij nieuwe apparatuur, aan te passen, zodat het water er altijd afloopt.
Voor de rest een prima machine die doet wat je ervan verwacht.
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Sandra 1962 17-06-2014
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,0
De Bosch vaatwasser is gebruiksvriendelijk en heeft een variospeed deze werkt optimaal verkort het programma zonder dat dat het was en droog resultaat aantast.
Het enige wat ik persoonlijk niet handig vind zijn de bestek bakken aan de bovenlade , daar waar je normaal glazen en kopjes neerzet zit dan een soort tooster boven waar je lang bestek in kan leggen maar dan kan je weer geen glazen neerzetten . Zou voor mij achterwege mogen blijven.
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Charles 25-10-2017

ik heb deze dingen verwijderd hetgeen makkelijk gaat. Gebruikte ze toch niet.
Charles

Reageer

Drea 13-05-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Slechte kwaliteit Bosch

Algemene score

1,0
Bosch afwasmachine na 2,5 jaar, speling in motor, apparaat kon weg, volgens reparateur veel voorkomend probleem bij Bosch, dus geen technologie voor leven, maar voor heel even.
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Slecht

Reageer

Sjef 18-01-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Binnen 4 jaar stuk

Algemene score

1,0
Machine binnen 4 jaar stuk, lekke kuip. Steeds melding E15 (Water in bodemkuip) en mijn aardlek eruit. Loopt water uit. Volgens bevriende installateur een bekend probleem. Bosch gebeld voor coulance regeling. Willen geen bedrag afgeven maar eerst langskomen over 2,5 week. Daar gaan we maar niet op wachten om dan wel misschien met €50 korting het bos in gestuurd te worden. Gauw een nieuwe kopen.....en dat wordt zeker geen Bosch.

Minpunten

  • Herrie
  • Snel stuk
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Voldoende
Onvoldoende
Goed
Voldoende
Slecht

Reageer

HJS 06-07-2017
  • Product half jaar of langer in bezit

Slecht

Algemene score

2,0
Tot heden goed ineens steeds na 7 minuten aardlek er uit ,niets kunnen vinden aansluiting OK inwendig ook geen l ekkage oid.
Geschreven voor: Bosch SMS50D52EU

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Slecht

Reageer

Toon meer reviews